רוטב עגבניות ושמנת - "השף הלבן"

רכיבים: 1/4 כוס שמן זית 4 שיני שום קצוצות 1 בצל קצוץ דק 2 גבעולי סלרי קצוצים 800 גרם עגבניות משומרות מרוסקות מלח, פלפל שחור טחון טרי, סוכר 1/4 כוס עלי ריחן קצוצים 1 מכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן אופן הכנה: 1. מחממים במחבת, רצוי כבדה , את השמן מוסיפים שום, בצל וסלרי ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את העגבניות מתבלים במלח, פלפל וסוכר ומביאים לרתיחה. 2. מבשלים על אש נמוכה מאוד כ- 40 דקות, מערבבים מדי פעם מוסיפים את הריחן ומסירים מהאש, מצננים מעט. מעבירים את הרוטב למעבד מזון ומעבדים לרוטב חלק, מחזירים את הרוטב למחבת. 3. מוסיפים את השמנת. מבשלים על סף רתיחה עד שהרוטב מסמיך, טועמים ומשפרים תיבול.

רוטב בטטה+שמנת (לא רשום אצלי מי הביא,סליחה)

1 בטטה 2-3 כפות שמן זית 1 בצל בינוני קצוץ דק 1 שן שום כתושה 1 כוס שמנת מתוקה מלח ופלפל לפי הטעם קולפים וחותכים את הבטטה לקוביות מבשלים מסננים מעבירים למעבד מזון מטגנים את הבצל והשום בשמןזית להזהבה מוסיפים את הבצל והשמנת למעבד המזון מפעילים עד לקבלת מחית דלילה- אם המחית סמיכה מדי ניתן להוסיף עוד מעט מים או שמנת, מעבירים את הרוטב חזרה למחבת, מחממים עד לרתיחה ומכבים בודקים תיבול כשהפסטה מוכנה- מסננים,מעבירים למחבת ומערבבים במהירות לכיסוי הפסטה מגישים מיד

מטבל ראיטה

2 גביעים יוגורט "ביו" מעט נענע טריה קצוצה דק 2 מלפפונים קטנים חתוכים לקוביות קטנות תוספות אפשריות: עגבניה קצוצה דק קצת כמון פלפל חריף קצוץ דק בצל קצוץ דק קוביות חצילים מטוגנים כוסברה מיץ לימון סחוט טרי-ממש מעט חבר רוסי שלי מוסיף קימל

מרק כרישה ופטריות - כרמית

מטגנים בחמאה: 2-3 בצלים 2 כרישות סלסלת פטריות (בפרוסות דקות) מוסיפים: 1-2 תפוחי אדמה מגוררים (כמות התפ"א תלויה ברמת הסמיכות הרצויה) 2-4 שיני שום קצוצות מקל סלרי פרוס דק דק מכסים במים רותחים (או ציר עוף למי שיש). מתבלים במלח, פלפל לבן, אבקת מרק (אם לא היה ציר מוכן), מעט אגוז מוסקט מגורר, וקצת רוטב סויה. מבשלים ברתיחה עדינה כחצי שעה. מוסיפים שמנת לבישול וממשיכים לבשל עוד כעשר דקות ללא רתיחה. להגשה: פורסים באגט/ג'אבטה, משפשפים בשן שום, ומברישים מעט שמן זית, קולים בגריל ומגישים לצד המרק.

מרק אספרגוס בשמנת - ניצי

היה לי זר של אספרגוסים טריים. יפים וחמודים ורעננים גם. החלטתי ללכת על מרק. 1 בצל קצוץ דק ביותר, 1 שן שום פרוסה לפרוסות 1 זר אספרגוס ציר של מרק עוף (או בשר למי שיש או מאבקה) - או מים מעט שמנת מתוקה כף של אבקת מרק אספרגוס חמאה לחתוך את האספרגוסים מתחת לראשם. את שארית הגבעות לחתוך לפרוסות קצרות. לאדות את הבצל בחמאה ולהוסיף גם את השום. להוסיף את האספרגוסים הקצוצים ולאדות ביחד. להוסיף את מרק העוף או המים, לבשל ביחד עד שחתיכות האספרגוסים מקבלות צבע ירוק כהה. לדלל את אבקת מרק האספרגוס במעט מים ולהוסיף לסיר, לתבל במלח ופלפל, כמה שניות לפני ההגשה להוסיף את ראשי האספרגוס לחימום מהיר, להוסיף שמנת מתוקה, לערבב ולהגיש. היה טעים. אפילו הילדים אכלו. קליל ומהיר. אפשר לווסת את הכמויות של אבקת מרק האספרגוס, וגם של השמנת, בדיוק לפי הטעם שלכם

בואיקוס של סבתא של yaniel

100 גרם מרגרינה 1 אוסם תופח חבילת גבינה 9% כוס אחת של קשקוול פרוס או גלעד או פרמזן. מעט מלח ללוש טוב טוב לעשות מעין קציצות ולתנור לחום גבוה 20 דקות

בואיקוס טעימים ממוצרי חלב מיותמים - זושי

פתחתי את המקרר וחשכו עיני..כל כך הרבה מוצרי חלב מיותמים שכבר אוטוטו הולכים לפח...למה? 2 גביעי גבינת 5% (מטערת.. תנובה) 2 דנונה 3%זה לדוגמא היה שטראוס. 2 ביצים חצי קילו קמח רגיל שקיק אבקת אפייה 200 גר' גבינה מעושנת כפית פפריקה קמצוץ מלח עיסה מכל המצרכים... לעבד יפה את הבצק שיהיה רך וזה גם דביק...אז לשמן את הידים ליצור עיגולים להניח ברווחים בתבנית לברש בביצה ולשמשם. לאפות בחום בינוני עד גבוה..מס' 7 -8 אצלי.. אחר כך כשיוצא..מומלץ למרוח בחמאה..ולזלול בהנאה.. הריח שלהם חזק בגלל הגבינה המעושנת וכולם כבר יצאו מהחדרים לבדוק מה קרה במטבח...

מתוקים


גביניות של לילית - הביאה זושי

גביניות של לילית חברתי.. זהירות..הריח שלהם משגע פילים רעבים כמעט התעלפתי מהריח שלהם.. בצק שמרים: 1/2 3 כוסות קמח 3 חלמונים 1/2 כוס סוכר 2 כפות גדושות שמנת חמוצה פקק של קוניאק גרידת לימון 80 גרם חמאה או מרגרינה כוס מים חמים (לא רותחים) 30 גרם שמרים טריים ממסים את השמרים בכוס מים חמים ויוצרים תסיסה. את הקמח עם כל החומרים מכניסים לקערה. כשיש תסיסה בשמרים מוסיפים את הנוזלים עם השמרים לקערת הקמח ומערבבים (ניתן במערבל עם וו לישה במהירות איטית). עד שכל החומרים נבלעים. להוציא את העיסה למשטח לישה, לקמח היטב ולהתחיל ללוש את הבצק בידים תוך הוספת קמח בצורה מבוקרת עד שנוצר בצק גמיש ונעים לעבודה. ללוש עוד כמה דקות. לקמח מעט את הקערה, להניח את הבצק להתפחה. הבצק אמור לתפוח די מהר. בינתיים מכינים מלית: חבילה גבינת טוב טעם, כף שמנת חמוצה, 3 כפות סוכר (או יותר-כל אחד וטעמו)כפית קנמון, 50 גרם צימוקים (כדאי לקמח לפני הוספתם לתערובת),שקית סוכר וניל. לערבב את כל זה ולהניח במקרר עד תחילת האפיה. עוד מילוי טעים: קופסת אוכמניות לעוגות (יש להשיג קופסאות כאלה) לשים בקערה, להוסיף 2 כפות קקאו או שוקולד מריר מומס, אגוזים או שקדים טחונים. לערבב היטב. להוסיף 3-4 בישקוטים מפוררים היטב (לספיגת נוזלים ותוספת סוכר). כשהבצק סיים את התפיחה, להוציא אותו למשטח לישה. ללוש דקה שתים, לחלק אותו ל-2 ולרדד לריבוע . לא דק מדי. לחתוך אותו כמו שהוא לריבועים די גדולים ולהכניס מהמילוי (איזה שבחרת) לכל ריבוע. לקפל כל ריבוע "פינה מול פינה" . כלומר להרים פינה אח"כ את הפינה המקבילה ולאסוף את שתי הפינות האחרות ולחבר את כולן. זה פשוט. חשוב רק להדביק היטב. הבצק רך כך שאין בעיה. להניח כל ריבוע כזה על תבנית עם ניר אפיה ----כאשר ה"תפר" של הריבוע כלפי מטה כך את מבטיחה שהם לא יפתחו בזמן האפיה והם מקבלים צורה יפה. אחרי שכולם בתבנית - למרוח עם חלמון ביצה בלבד, ולהתפיח עוד כ-20 דקות. אפיה בתנור מחומם מראש. 170 מעלות עד שהעוגיות מקבלות צבע יפה בהצלחה ובתאבון

מלוחים


קנישעס במלית גבינה של קלאודיה רודן- הביאה ניצי

* בצק ל-24 מאפים: 2 ביצים 1/2 כפית מלח 1 כפית אבקת אפייה 2 כפות שמן 250 ג' (קצת פחות מ- 2/3 1 כוסות) קמח 1 חלמון טרוף עם 1 כפית מים טורפים את הביצים עם המלח, אבקת אפיה והשמן. מוסיפים בהדרגה את הקמח, בכמות מספקת לקבלת בצק רך ולא דביק- ומערבבים תחילה במזלג. לשים בידיים כ-10 דקות, לבצק חלק וגמיש מאוד, ואם צריך, זורים עליו מעט קמח במהלך הלישה. יוצקים מעט שמן לקערה והופכים בה את גוש הבצק, כך שישומן מכל הצדדים. מכסים בניילון נצמד ומשהים כשעה. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות. לשים שוב את הבצק לרגע, ומרדדים לעלה דקיק ככל האפשר. חותכים לעיגולים בקוטר 7 ס"מ.הבצק גמיש מאוד ומתכווץ לאחר החיתוך, כך שיש למתוח אותו לממדיו הקודמים. מניחים במרכז כל עיגול כף מלית, מקפלים וצובטים יחד את השוליים לאטום אותם. מניחים על תבנית אפיה משומנת, מברישים בחלמון הטרוף ואופים 25-20 דקות או עד שהמאפה יזהיב. מגישים חם. *מלית גבינה 300 ג' גבינת שמנת או גבינת ריקוטה 4 כפות שמנת חמוצה מלח ופלפל לבן 4 כפות בצלית (עירית) או שמיר - קצוצים 1 ביצה טרופה מערבבים ביחד את כל החומרים *ותודה לקלאודיה רודן ולספרה הנפלא- "המטבח היהודי מזרח ומערב"

חטיפי קשקבל ופרג של סמדר

מזמן לא עשינו איזה חטיפי גבינה פיקנטיים... טוב, זה הכל אותו עקרון. פרג אחד לפה, יוגורט אחד לשם. את אלה כאן אתם יכולים לעשות ממש בצ'יק, אם לא בא לכם להתאמץ הרבה, ובכל זאת בא לכם להגיד שעשיתם את זה לבד. וכן, אפשר אפילו להתאמץ עוד פחות ולרדד את העלה ישירות על הנייר אפיה, לחתוך בגלגלת ולהשאיר את הרצועות על הנייר, ללא צורך בהעברתן. אז בכלל... רכיבים: 200 גרם חמאה 200 גרם גבינת קשקבל 1 גביע יוגורט של 150 גרם 3 כוסות קמח 1 כפית מלח ¼ כפית פלפל שחור כחצי כוס פרג לא טחון – לזרייה אופן הכנה: לפורר את הקשקבל ולחתוך את החמאה לקוביות ולהכניס למעבד מזון. להוסיף את הקמח, המלח, הפלפל והיוגורט ולעבד רק עד שיתכדר לכדור בצק רך. לעטוף את הבצק בניילון ולאחסן במקרר כחצי שעה - שעה. על משטח מקומח לרדד את הבצק לעלה בעל שוליים ישרים, בעובי כ-3 מ"מ. לפזר בצפיפות את הפרג ולרדד עוד מעט כדי שישקע בבצק. לחתוך בגלגלת משוננת לרצועות של 2 על 6 ס"מ (כדאי להעזר בסרגל...). להניח את הרצועות על נייר אפיה בתבניות שטוחות ולאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 170° כ-20 דקות, או עד שיזהיב מעט. להזהר שלא ישרף. להוציא מהתנור, לקרר בתבנית ולאחסן בכלי אטום.

עוגיות בצל דלות בשומן - זושי

עוגיות בריאות לשבועות ממש טעימות מלאות בגבינה ומוצרי חלב והכי מדהים דלות בשומן ובריאות בסה"כ אלה עוגיות שאני מנשנשת כשכוס בירה ענקית לידי... המצרכים: 100 סמ"ק שמן זית-כשליש כוס 2 בצלים גדולים קצוצים דק דק אך לא מעוכים 1/2 קילו קמח מלא-כ 4 כוסות לערך טיפה פחות. אבקת אפייה 1 דנונה ביו פרו 3% 1 נפח זהה חלב רזה 1% -מילאתי את גביע הדנונה בחלב אחרי שרוקנתי מיוגורט. 2 כפיות מלח 1 כפית פלפל גרוס גבינה בולגרית טבעית שטראוס 5% ביצה ועוד ביצה לבירוש קצח שומשום פרג הוראות הכנה: מטגנים את הבצל בשמן הזית עד שיקוף, מוסיפים לקמח, בינתיים מגרדים בפומפייה את הגבינה הבולגרית ומוסיפים לתערובת. מוסיפים: יוגורט, חלב, אבקת אפיה, מלח ופלפל וגם ביצהבעצם הכל מלבד מצרכי הבירוש.. לשים לבצק חלק ולא דביק. מרדדים חלקים מהבצק לעובי משבצת במחברת כחצי סנטימטר, ומשתמשים בחותכן עוגיות.. מברישים, משמשמים, מקצחים, או מפרגים לפי הטעם. אופים בחום 7-8 עד הזהבה הנה התוצאה..אני מעוניינת לנסות עוד סדרה אך הפעם עם שום כתוש מטוגן...מומלץ טעים ונחטף.

מלוחים


בורקס גבינה של דגנית - הביאה ג'ואנה ב"ט

רכיבים: ======== 1 חבילה בצק עלים 2 גבינה לבנה 50 גרם גבינה מלוחה (לא חובה) מעט גבינה צהובה מגוררת (לפי העין ולפי הטעם - לא חובה) 1 כף אבקת מרק עוף (אנחנו השתמשנו באבקת מרק בצל+פטריות) כף קמח ביצה מלח ופלפל הערה: אפשר גם להוסיף בצל קצוץ (מומלץ,מוסיף מאד) לציפוי: ======== ביצה שומשום (לא חובה) (תנסו עם בצל מטוגן קריספי שקונים מוכן) אופן ההכנה: ============ 1. לערבב את כל החומרים (מלבד הציפוי) יחד בקערת המיקסר. 2. לרדד את הבצק. 3. למרוח את העיסה על חלק מהבצק. לקפל לנקניקים ולפרוס. 4. למרוח את הביצה ולפזר את השומשום. 5. לאפות בחום בינוני (180C) עד להזהבה.

מבחר רטבי פטריות בשמנת מהפורום

*רוטב פטריות+שמנת קל להכנה - אדם חמרים 100 גרם חמאה 100 גרם גבינה צהובה מגוררת או 50 גרם גבינת עמק וחמישים גרם פרמזן מגוררות 250 גרם פטריות שמפיניון טריות פרוסות שום כתוש חצי ליטר חלב קרטונית שמנת מתוקה (250 CC) פלפל לבן אגוז מוסקט שלוש כפות אבקת מרק פטריות או כשלוש כפות קמח מלח הכנה: להמיס את החמאה ולטגן קלות את השום הכתוש,להוסיף את הפטריות ולבשלן על גבי להבה בינונית עד שהן מפרישות נוזלים. להוסיף לסיר את הקמח או אבקת המרק לערבב ליצירת רביכה,להוסיף מיד את הנוזלים יחד עם התבלינים ולערבב על גבי להבה נמוכה עד לבעבוע והסמכה קלה. להוסיף את הגבינות המגוררות ולהמיסן בתוך הרוטב להמשיך לערבב עד להסמכת הרוטב ולהגיש תאריך * רוטב פטריות בשמנת - pingwinit 500 גרם פטריות שמפיניון טריות, חתוכות 3 שיני שום קצוצות 750 מ"ל שמנת מתוקה מעט אגוז מוסקט מגורר מלח, פלפל מטגנים את שיני השום במעט שמן זית ו-25 גרם חמאה, עד להשחמה קלה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים חמש דקות, מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה, מתבלים לפי הטעם, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחמש דקות * רוטב פטריות בשמנת של אחותי (*נעם) מטגנים 1 בצל בחמאה ומוסיפים שום כתוש וחבילה פטריות פרוסות מטגנים ומוסיפים חצי כוס יין לבן יבש ו-1 כף אבקת מרק פטריות טובה מבשלים לגמרי עד ספיגת היין ומוסיפים 1 אריזה שמנת מתוקה מבשלים עד לקבלת סמיכות רצויה לא נותנים לרוטב לרתוח מתבלים בפלפל שחור או לבן טעים

פסטה בתרד ופטה

1 חבילה תרד קפוא מופשר וסחוט 2 כפות שמן,לא מתאים שמן זית בעיני 100 גרם פרמזן או פקורינו מעט פטרוזיליה-עלים בלי גבעולים מעט ריחן-עלים בלי גבעולים אפשר גם מיובש במקום-כחצי כפית 30 גרם חמאה או מרגרינה חצי כוס מים רותחים 150 גרם פטה מפוררת הכנה: במעבד מזון מעבדים תרד,פטרוזיליה,ריחן,שום,שמן ומלח-כחצי כפית ממיסים את החמאה או המרגרינה במים הרותחים ומוסיפים בהדרגה לתערובת התרד תוך כדי שהמעבד מזון עובד מוסיפים את הרוטב לסיר עם פסטה ,מערבבים מוסיפים פטה מפוררת ומערבבים מכסים,נותנים לזה לשבת קצת ומגישים

פסטה עם חלומי ועלי גפן - capsicum

הפסטה המתאימה כאן היא פסטה קצרה מטגנים פרוסות חלומי בשמן זית עד שישחימו יפה מוצאים מהמחבת ופורסים לרצועות קוצצים עלי גפן מטגנים חופן צנוברים בשמן זית עם קצת שום מבשלים במי מלח ומוסיפים את כל המצרכים שהכנו קודם. מזליפים עוד שמן זית ומפזרים סומק

פשטידת זיתים וגבינות קלה ומהירה - nanna

בצק: 2 כוסות קמח 200 גר מרגרינה עם מלח 6 כפות מים קרים 2 כפות שומשום 4 כפות גבינה לבנה ללוש הכל ולרפד תבנית אפייה מילוי: קופסת זיתים מגולענים חתוכים 1 גביע קוטג' 150 גר' גבינה צהובה מגוררת 3 ביצים 2 שמנת/גיל מלח ופלפל לשפוך מעל הבצק ולאפות 180 מעלות כשעה

פשטידה

נשמע טוב... אבל מה עם הביצים? להקציף? לטרוף?....

פסטה בתרד ופטה

1 חבילה תרד קפוא מופשר וסחוט 2 כפות שמן,לא מתאים שמן זית בעיני 100 גרם פרמזן או פקורינו מעט פטרוזיליה-עלים בלי גבעולים מעט ריחן-עלים בלי גבעולים אפשר גם מיובש במקום-כחצי כפית 30 גרם חמאה או מרגרינה חצי כוס מים רותחים 150 גרם פטה מפוררת הכנה: במעבד מזון מעבדים תרד,פטרוזיליה,ריחן,שום,שמן ומלח-כחצי כפית ממיסים את החמאה או המרגרינה במים הרותחים ומוסיפים בהדרגה לתערובת התרד תוך כדי שהמעבד מזון עובד מוסיפים את הרוטב לסיר עם פסטה ,מערבבים מוסיפים פטה מפוררת ומערבבים מכסים,נותנים לזה לשבת קצת ומגישים

תיקון:כמות התרד- (לפני הפשרה+סחיטה)500-700 גרם (תלוי כמה אתם אוהבים את הטעם של התרד)

תיקון:כמות התרד- (לפני הפשרה+סחיטה)500-700 גרם (תלוי כמה אתם אוהבים את הטעם של התרד)

פשטידה

נשמע טוב... אבל מה עם הביצים? להקציף? לטרוף?....

אהובה-את הביצים מערבבים עם שאר החומרים.אפשר לטרוף קודם,אם את רוצה.זו פשטידה קלה להכנה,אין הרבה מה להסביר.

עבור לעמוד
, , , , ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - חגים
בחר
בחר