מרק כרובית וגבינת רוקפור - אבי
רכיבים:
50 גר' חמאה
1 בצל בינוני קצוץ
1 ראש כרובית בינוני
1 תפו"א גדול חתוך לקוביות
4 כוסות מרק עוף
1/4 כפית טימין
1/4 כפית רוזמרין
1/4 כפית מרווה
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כוס שמנת מתוקה
2 חלמונים בטמפרטורת החדר
2 כפות קוניאק טוב
250 גר' גבינת רוקפור מפוררת
2 כפות עירית קצוצה
אופן הכנה:
מחממים את החמאה בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מפרקים
את הכרובית לפרחים ומקצצים גס, מוסיפים לסיר עם קוביות תפו"א, מערבבים
ומאדים כשתי דקות, מוסיפים את המרק והתבלינים ומביאים לרתיחה.
מבשלים עד לריכוך הירקות, מפרישים 2 כוסות של המרק עם הירקות החתוכים
ומעבירים את השאר למעבד מזון או מעבדים בסיר עם בלנדר ידני לתערובת
חלקה ומחזירים לסיר.
בקערה קטנה טורפים את החלמונים עם השמנת המתוקה והקוניאק, מוסיפים
1/2 כוס מרק מהסיר ומערבבים, מוסיפים את תערובת החלמונים לסיר ומערבבים,
מוסיפים את 2 כוסות המרק שהופרש, מוסיפים מחצית מכמות הגבינה ומערבבים
תוך כדי חימום על להבה נמוכה עד להמסת הגבינה, מסירים מהאש.
יוצקים לצלחות ומפזרים מעל מעט גבינה מפוררת ועירית קצוצה.