פשטידות


טירופיטה -פשטידת גבינות יוונית עם בצק פילו- מתוך הפורום (נשמט שם המקור,מתוך קובץ שהביאה פינגוינית)

רכיבים: 500 גרם עלי פילו (20 עלים) מופשרים יממה 150 גרם חמאה מומסת 1/2 כוס שמן זית למלית: 500 גרם גבינת פטה או בולגרית עיזים, מפוררת 250 גרם גבינת קשקבל מגוררת 1 ביצה 4 כפות פטרוזיליה קצוצה פלפל שחור גרוס טרי לרוטב לבן: 50 גרם חמאה 2 כפות גדושות קמח 1/2 1 כוסות חלב מלח ופלפל לבן תבנית עגולה בקוטר 28 אופן הכנה: להכנת הרוטב: ממיסים בסיר קטן את החמאה ובוחשים לתוכה את הקמח. מוסיפים בהדרגה את החלב, תוך בחישה, ומבשלים תוך כדי בחישה רצופה עד שהרוטב יסמיך. מתבלים ומסירים מהאש. להכנת המלית: מוסיפים את כל חומרי המלית לרוטב הלבן ומערבבים. מתבלים מעט וטועמים ומתקנים תיבול. להכנת הפשטידה: מחממים תנור לחום גבוה (200 צ.). מערבבים את החמאה המומסת עם שמן הזית. ומשמנים את התבנית במעט שומן. שוטחים עלה פילו על התחתית ומשמנים בתערובת החמאה והשמן. משטחים מעליו עלה נוסף ומשמנים וכך הלאה עם מחצית מעלי הפילו. שולי העלים יגלשו מעבר לתבנית וזה בסדר. שוטחים את המלית בתבנית ומקפלים את קצות עלי הפילו על המלית. מכסים בעלה פילו ומשמנים וכך הלאה עם שאר העלים הנותרים. תוחבים את קצות העלים מן השכבה העליונה בין דופן התבנית לבין שכבת העלים שבתחתית. מסמנים על שכבת העלים העליונה חלוקה למנות (8 מנות) בסכין חדה, יוצקים על הכל את תערובת החמאה והשמן ומברישים. אופים כשעה בחום בינוני עד שהבצק נהיה פריך וזהוב. מוציאים מהתנור, משהים כ-20 דקות, חותכים למנות ומגישים. מגישים עם יוגורט צונן

ספנקופיטה -פשטידת תרד וגבינות יוונית עם בצק פילו- מתוך הפורום (נשמט שם המקור,מתוך קובץ שהביאה פינגוינית)

רכיבים: 500 גרם עלי פילו (20 עלים) מופשרים יממה 150 גרם חמאה מומסת 1/2 כוס שמן זית למלית: 1/4 כוס שמן זית 1 ק"ג עלי תרד טריים, שטופים היטב, מיובשים וקצוצים דק 6 בצלים ירוקים קצוצים דק 500 גרם גבינת פטה או בולגרית עיזים, מפוררת 250 גרם גבינת קשקבל מגוררת 4 ביצים מעט מלח (כי יש את המליחות של הגבינות) פלפל שחור גרוס טרי תבנית מלבנית בגודל 28*38 אופן הכנה: להכנת המלית: מחממים בסיר גדול את השמן ומוסיפים את עלי התרד הקצוצים והבצל הירוק. מאדים על אש בינונית עד שכל הנוזלים יתאדו ומניחים להצטנן היטב. מעבירים את התרד והבצל לקערה, מוסיפים את הגבינות, הביצים והתבלינים ומערבבים היטב. להכנת הפשטידה: מחממים תנור לחום גבוה (200 צ.). מערבבים את החמאה המומסת עם שמן הזית. ומשמנים את התבנית במעט שומן. שוטחים עלה פילו על התחתית ומשמנים בתערובת החמאה והשמן. משטחים מעליו עלה נוסף ומשמנים וכך הלאה עם מחצית מעלי הפילו. שולי העלים יגלשו מעבר לתבנית וזה בסדר. שוטחים את המלית בתבנית ומקפלים את קצות עלי הפילו על המלית. מכסים בעלה פילו ומשמנים וכך הלאה עם שאר העלים הנותרים. תוחבים את קצות העלים מן השכבה העליונה בין דופן התבנית לבין שכבת העלים שבתחתית. מסמנים על שכבת העלים העליונה חלוקה למנות בסכין חדה, יוצקים על הכל את תערובת החמאה והשמן ומברישים. אופים כשעה בחום בינוני עד שהבצק נהיה פריך וזהוב. מוציאים מהתנור, משהים כ-20 דקות, חותכים למנות ומגישים.

פשטידות


פשטידת גבינה ובצל ירוק על בסיס בצק עלים-מתוך הפורום (נשמט שם המקור,מתוך קובץ שהביאה פינגוינית)

רכיבים: לבסיס: 200 גרם בצק עלים למלית: 1 חבילה בצל ירוק 25 גרם חמאה 100 גרם גבינה צהובה מגוררת 250 מ"ל שמנת לקצפת 3 ביצים 2 כפות קמח 1 כפית שטוחה מלח 1/4 כפית פלפל לבן קורט אגוז מוסקט אופן הכנה: 1. מחממים את התנור ל180- מעלות. מרדדים את הבצק ומרפדים בו תבנית פאי מסולסלת בקוטר כ25- ס"מ. דוקרים את הבצק במזלג על פני כל שטחו. 2. מסירים מהבצלים את החלקים הקמולים. שוטפים היטב, וקוצצים דק את החלק הלבן והירוק של כל בצל. 3. מחממים את החמאה במחבת קטנה, ומטגנים בה את הבצלים הירוקים מספר דקות, רק עד שהם מתרככים (אין להניח להם להשחים). 4. מפזרים את הבצלים המטוגנים על הבצק בשכבה אחידה. מפזרים מעליהם את הגבינה. 5. בקערה בינונית טורפים את השמנת עם הביצים, הקמח, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט. יוצקים את התערובת על פני הבצל והגבינה, ומקפידים שתתפזר באופן אחיד. 6. אופים כ 40 דקות, או עד שפני הפשטידה זהובים והמלית נראית מוצקה.

קיש מנגולד ורוקפור (או כל גבינה אחרת) - מתוך הפורום (נשמט שם המקור,מתוך קובץ שהביאה פינגוינית)

קלתית : 200 גרם קמח לא תופח 100 גרם חמאה 2 חלמונים 4 כפות מים קרים קורט מלח מילוי: 10-15 עלי מנגולד גדולים 1 בצל סגול מעט חמאה מעט מן זית 1 כוס שמנת מתוקה 1 ביצה + 1 חלמון 100 גרם גבינת רוקפור (או כל גבינה אחרת- קשקבל, טל העמק) אופן הכנה: מחממים תנור לחום של 150 מעלות. מכניסים את כל חומרי הקלתית למעבד מזון (חשוב שכל החומרים יהיו קרים מהמקרר) ומעבדים רק עד שנוצר גוש בצק על הלהב. (לא לשים). עוטפים את הבצק בניילון ומכניסים למקרר ל- 30 דק'. בינתיים מכינים את המילוי : מטגנים את הבצל הסגול הקצוץ במחבת עם חמאה ושמן זית מסירים בסכין את החלק הירוק של עלי המנגולד מהגבעול הלבן הסיבי שאותו זורקים. קוצצים את העלים ומוסיפים למחבת . ממליחים ומפלפלים ומסננים מעודף השומן. מניחים את העלים והבצל המטוגנים בקערה. יוצקים לתוכה שמנת, ביצה וחלמון נוסף. מערבבים היטב ומפוררים פנימה גבינת רוקפור (או גבינה אחרת). מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים . מרפדים בבצק תבנית לקיש ומניחים מעל הבצק רדיד אלומיניום שעליו מפזרים גרגרי שעועית יבשה. מכניסים לתנור חם ואופים כ- 10 דק'. מוציאים מהתנור, מסירים את הרדיד והשעועית ואופים עוד 5 דק' עד להשחמה קלה של הקלתית. מרימים בכף מחוררת את העלים מתערובת המילוי ומניחים על הבצק ויוצקים מתערובת השמנת והביצים עד לגובה שולי הקלתית. אופים בחום של 180 מעלות עד שהמילוי מתייצב (כ-30 דק').

פשטידת ירקות ירוקים וגבינות-מתוך הפורום (נשמט שם המקור,מתוך קובץ שהביאה פינגוינית)

רכיבים: 125 גר` שעועית ירוקה חלוטה 4 דקות 4 קישואי זוקיני שלמים חלוטים 4 דקות 125 גר` תרד טרי חתוך לרצועות 125 גר` גבינת פטה 125 גר` גבינת קשקבל מגורר+מעט לפזר מעל הפשטידה 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק 2 כפות שמיר קצוץ דק 40 גר` קוביות לחם אפויות עד הזהבה או מטוגנות 6 ביצים טרופות מלח פלפל 1 כף שומשום 2 כפות שמן זית אופן הכנה: קוצצים את השעועית החלוטה דק. קוצצים את הזוקיני החלוט דק טורפים ביצים בקערה. מוסיפים- שעועית, זוקיני, תרד, פטה מגוררת,קשקבל מגורר,קרוטונים, מלח, פלפל, פטרוזיליה, שמיר ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ חסינת אש משומנת בשמן זית מגררים מעל עוד מעט קשקבל מפזרים מעל שומשום עוטפים בניילון נצמד מקררים כ1 שעה אופים בחום 160 מעלות ,20 דקות עד להזהבה

מאכלי ירקות


פלפלים ממולאים גבינה בנוסח בולגרי - ניצי

פלפלים (לי היו כעשרה) גבינה יבשה מסוג מחלבנה, טוב טעם, כנען וכאלו (אני השתמשתי ב- 250 ג') גבינה בולגרית מאיכות טובה - קוביה גבינה צהובה מגוררת, עדיף בעלת טעם ואישיות משלה אופן הכנה: לערבב את הגבינות ביחד. לשים במקרר. לקלות את הפלפלים מתחת לגריל עד שישחימו. להשאיר בתנור המכובה כדי שיזיעו וקליפתם תוסר בנקל. לקלוף הפלפלים. לחרוץ חריץ בצד הפלפלים בעדינות, להוציא הגרעינים. להשאיר הכיפה. למלא בתערובת הגבינות. לסגור הפלפלים. לטבול בביצה ובפירורי לחם. לטגן בשמן חם עד שיזהיב ולהגיש (אחרי שמספיגים בהמון מפיות נייר) חם ואפשר גם קר. טעים כך או כך.

שבועות


עוגות גבינה

קישור-עוגות גבינה מהפורום

מאכלי ירקות


פטריות ממולאות בפרמזן - pingwinit

מתכון קל להכנה, טעים ויכול לשמש כמנה ראשונה בארוחה או כמתאבן באירוח לחברים. רכיבים: 8 פטריות גדולות פתוחות 6 פרוסות דקות של לחם לבן, ללא הקרום החיצוני ויבשות 1 חבילת בצל ירוק צעיר קליפה מגוררת של 1 לימון 2 כפות של פטרוזיליה קצוצה 75 גר' פרמזן מגורד מלח ופלפל שחור גרוס טרי מוסקט מגורר 50 גר' חמאה מומסת 1 ביצה פפריקה לזריה 2-3 כפות של שמן זית אופן ההכנה: 1. לסלק את ה"רגל" מהפטריות. לטחון את פרוסות הלחם לפירורים בפוד פרוססור ולהעביר לקערת ערבוב. צריכים להתקבל 200 גרם פרורי לחם 2. לנקות את הבצל הירוק ולחתוך לדק את כל החלקים הלבנים ומעט גם מהגבעולים הירוקים. להוסיף את הבצל, קליפת הלימון והפטרוזיליה, הפרמזן והתבלינים לפרורי הלחם ולערבב במזלג את התערובת עם החמאה. 3. לערבב את הביצה עם 2 כפות מים קרים ולטרוף כדי ל"שבור" אותה. 4. להוסיף את הביצה לתערובת ולהמשיך לערבב את התערובת עם מזלג עד לשלב שבו כל התערובת "רטובה". 5. לקחת כף גדושה מהתערובת,למלא את הפטריות ולהדק את התערובת לפטריה. לסדר את הפטריות בשכבה אחת בתבנית משומנת 6. לזרות בנדיבות פפריקה על הפטריות הממולאות ולהשאיר בקירור עד לשעת האפיה. 7. לחמם תנור ל-180 מעלות,לזלף מעל הפטריות שמן זית,לשים בתנור ולאפות למשך 20-25 דקות. להגיש חם

פטריות ממולאות בגבינות+פסטו - מנחם שופט

20 פטריות שמפיניון גדולות "לעקור" להן את הרגליים, לקצוץ ולטגן במעט שמן או חמאה. לערבב עם גבינות מגוררות - עמק לייט, מוצרלה ושביבי פרמזן. להוסיף לתערובת ממרח פסטו (תיכף מתכון), למלא את הפטריות ולאפות בתבנית בחום 200-220 מעלות עד להצטמקות הפטריות והעלמות הנוזלים שנקוו בתבנית. *פסטו ביתי: שתי חבילות בזיליקום טרי. 3 שיני שום. כף צנוברים קלויים. מעט מלח ופלפל. לטחון גס במעבד מזון, להוסיף כמה טיפות מיץ לימון (למניעת השחרה אם מאפסנים) וחצי כוס שמן זית ולעבד עד קבלת מרקם רצוי

שבועות


מרקים,מטבלים,רטבים

מרק כרישה ופטריות - כרמית

מטגנים בחמאה: 2-3 בצלים 2 כרישות סלסלת פטריות (בפרוסות דקות) מוסיפים: 1-2 תפוחי אדמה מגוררים (כמות התפ"א תלויה ברמת הסמיכות הרצויה) 2-4 שיני שום קצוצות מקל סלרי פרוס דק דק מכסים במים רותחים (או ציר עוף למי שיש). מתבלים במלח, פלפל לבן, אבקת מרק (אם לא היה ציר מוכן), מעט אגוז מוסקט מגורר, וקצת רוטב סויה. מבשלים ברתיחה עדינה כחצי שעה. מוסיפים שמנת לבישול וממשיכים לבשל עוד כעשר דקות ללא רתיחה. להגשה: פורסים באגט/ג'אבטה, משפשפים בשן שום, ומברישים מעט שמן זית, קולים בגריל ומגישים לצד המרק.

מרק כרובית וגבינת רוקפור - אבי

רכיבים: 50 גר' חמאה 1 בצל בינוני קצוץ 1 ראש כרובית בינוני 1 תפו"א גדול חתוך לקוביות 4 כוסות מרק עוף 1/4 כפית טימין 1/4 כפית רוזמרין 1/4 כפית מרווה מלח ופלפל לפי הטעם 1 כוס שמנת מתוקה 2 חלמונים בטמפרטורת החדר 2 כפות קוניאק טוב 250 גר' גבינת רוקפור מפוררת 2 כפות עירית קצוצה אופן הכנה: מחממים את החמאה בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מפרקים את הכרובית לפרחים ומקצצים גס, מוסיפים לסיר עם קוביות תפו"א, מערבבים ומאדים כשתי דקות, מוסיפים את המרק והתבלינים ומביאים לרתיחה. מבשלים עד לריכוך הירקות, מפרישים 2 כוסות של המרק עם הירקות החתוכים ומעבירים את השאר למעבד מזון או מעבדים בסיר עם בלנדר ידני לתערובת חלקה ומחזירים לסיר. בקערה קטנה טורפים את החלמונים עם השמנת המתוקה והקוניאק, מוסיפים 1/2 כוס מרק מהסיר ומערבבים, מוסיפים את תערובת החלמונים לסיר ומערבבים, מוסיפים את 2 כוסות המרק שהופרש, מוסיפים מחצית מכמות הגבינה ומערבבים תוך כדי חימום על להבה נמוכה עד להמסת הגבינה, מסירים מהאש. יוצקים לצלחות ומפזרים מעל מעט גבינה מפוררת ועירית קצוצה.

מרק כרובית קטיפתי - מוטי

חומרים: 1 כרובית בינונית 2 בצלים בינונים 2 תפוחי אדמה שמן זית חופן פטרוזיליה קצוצה 6 כוסות מים 2 כוסות חלב 3 כפות אבקת מרק פיטריות 2 כפות קמח מלח,פלפל וכמון הכנה לאדות את הבצל בשמן זית עד הזהבה ולהוסיף את פרחי הכרובית המפורקים וקוביות תפוחי האדמה.להוסיף מלמעלה את אבקת המרק והקמח לערבב היטב ולהוסיף את המים . לתבל ולהוסיף את הפטרוזיליה.להביא לרתיחה ולהמשיך על אש קטנה לחצי שעה. לעבד את החומרים עם מעבד ידני עד קבלת מרקם עדין ביותר, להוסיף את החלב ,לתקן תיבול במידת הצורך ולחמם עד רתיחה תוך כדי בחישה.מרק עדין מאד בטעמו וקל להכנה. להגשה- מעט עלי פטרוזיליה

מבחר רטבי פטריות בשמנת מהפורום

*רוטב פטריות+שמנת קל להכנה - אדם חמרים 100 גרם חמאה 100 גרם גבינה צהובה מגוררת או 50 גרם גבינת עמק וחמישים גרם פרמזן מגוררות 250 גרם פטריות שמפיניון טריות פרוסות שום כתוש חצי ליטר חלב קרטונית שמנת מתוקה (250 CC) פלפל לבן אגוז מוסקט שלוש כפות אבקת מרק פטריות או כשלוש כפות קמח מלח הכנה: להמיס את החמאה ולטגן קלות את השום הכתוש,להוסיף את הפטריות ולבשלן על גבי להבה בינונית עד שהן מפרישות נוזלים. להוסיף לסיר את הקמח או אבקת המרק לערבב ליצירת רביכה,להוסיף מיד את הנוזלים יחד עם התבלינים ולערבב על גבי להבה נמוכה עד לבעבוע והסמכה קלה. להוסיף את הגבינות המגוררות ולהמיסן בתוך הרוטב להמשיך לערבב עד להסמכת הרוטב ולהגיש תאריך * רוטב פטריות בשמנת - pingwinit 500 גרם פטריות שמפיניון טריות, חתוכות 3 שיני שום קצוצות 750 מ"ל שמנת מתוקה מעט אגוז מוסקט מגורר מלח, פלפל מטגנים את שיני השום במעט שמן זית ו-25 גרם חמאה, עד להשחמה קלה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים חמש דקות, מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה, מתבלים לפי הטעם, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחמש דקות * רוטב פטריות בשמנת של אחותי (*נעם) מטגנים 1 בצל בחמאה ומוסיפים שום כתוש וחבילה פטריות פרוסות מטגנים ומוסיפים חצי כוס יין לבן יבש ו-1 כף אבקת מרק פטריות טובה מבשלים לגמרי עד ספיגת היין ומוסיפים 1 אריזה שמנת מתוקה מבשלים עד לקבלת סמיכות רצויה לא נותנים לרוטב לרתוח מתבלים בפלפל שחור או לבן טעים
עבור לעמוד
, , , , ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - חגים
בחר
בחר