רעיון:כדורי גבינה צבעוניים - הביאה יעל

גבינת רוקפור גבינה לבנה שמנה חמאה גבינה צהובה מגוררת מערבבים הכל ביחד מגלגלים כדורים כל כדור מגלגלים בתוך אחד מהבאים: זעתר, פפריקה, אגוזים, פלפל שחור גרוס צבעוני ומאוד טעים!

מתוקים


כיסוני גבינה - ציפי

הבצק לכיסונים הוא אותו בצק כמו שעושים קרפלך: 2 כוסות קמח מלח 1 ביצה 3/4 כוס מים מערבבים את הקמח עם המלח והביצה, מוסיפים תוך כדי ערבוב את המים. מוצאים מתוך הקערה לשים לבצק רך וחלק. מילוי גבינה מתוק ---------------- 1 גבינה כחושה- אני משתמשת ב"טוב-טעם2 1 חלמון ביצה כ-1/2 כוס סוכר(אפשר גם פחות או יותר תלוי במתיקות שרוצים, אצלי אוהבים מאד מתוק) 1 שקית סוכר וניל קינמון הערה שלי:אפשר להוסיף צימוקים אופן ההכנה: ------------- מרדדים את הבצק על אזור מקומח(שיש, קרש, ניילון)לעובי של בערך 2 מ"מ חותכים לרבועים(רצועות אורך,רצועות רוחב) במרכז כל ריבוע מניחים כפית מהמלית. סוגרים למשולש מהדקים חזק ואז סוגרים את שתי הפינות אחת עם השניה. מקמחים ומכסים בניילון נצמד שלא יתיבשו.(ניתן גם להכין מראש ולהקפיא, מסדרים בתוך קופסא שכבה של כיסונים עליה מניחים ניילון ועל זה עוד שכבה ) בישול הכיסונים: ---------------- מרתיחים בסיר גדול כ2- ליטר מים. כאשר המים רותחים זורקים פנימה את הכיסונים הם עולים וצפים בתוך המים הרותחים לבשל עוד כ-10 דקות. להוצאי עם כף מחוררת לצלחת הגשה ובין הכיסונים לפזר חמאה חתוכה. בתיאבון!

רוגעלך מלוחים עם גבינת צאן - אדם

1 חבילה קמח תופח קטנה 1 חבילה מרגרינה רכה 50 גרם חמאה רכה 1 חלמון 1 גביע שמנת חמוצה 1 כוס גבינת צאן קשה מגורדת מעט מלח מערבבים ולשים את כל החומרים לבצק. רק עד שהבצק מתאחד לגוש. עוטפים ומניחים במקרר לשעה לפחות. מרדדים את הבצק על משטח מקומח בשני חלקים לעלה דק, חותכים משולשים ומגלגלים לצורת רוגלך. מניחים על נייר אפיה בתבנית ומורחים בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום . אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד שמזהיב

סהרוני גבינה מהירים - זושי

המצרכים: חצי קילו קמח רגיל אבקת אפייה אחת 2 כפיות מלח גבינת סקי 1/2 אחוז גבינת סימפונייה טבעית 5% 2 ביצים לבירוש: ביצה טרופה וכמובן ניתן לגוון ולהוסיף שומשום,קצח, מלח, פרג וכד'. מערבבים הכל יחד,לבצק שאמור להיות די גמיש אבל טיפה דביק משמנים 2 ניירות אפייה מרדדים חצי כמות בצק. חותכים ל 8 משולשים ומגלגלים ליצירת קרואסון מהצד המשולש הגדול כלפי פנים.. מברשים בביצה ומשמשמים אופים בחום בינוני גבוה ל 25 דקות.. אי אפשר לשדר כמה טעים... לא נשארו בכלל עד ארוחת הערב אבל לא נורא..יהיה טוב..כי יש לי עוד מצרכים

שבועות


מאכלי ירקות

תפוחי אדמה בשום ורוקפור - אבי

2 ראשי שום שלמים 2 כפות שמן זית 4 תפוחי אדמה גדולים 125 גר' גבינת רוקפור מפוררת 1 כוס שמנת מתוקה פרורי לחם מסירים בעזרת סכין את קצה ראשי השום כך ששיני השום נחשפות, מטפטפים כף שמן זית על כל ראש שום ועוטפים ברדיד אלומיניום, אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה כ- 30 דקות. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שמתרככים, לא יותר מדי, מסננים ומצננים ומסירים את הקליפה. השמנת המתוקה וגבינת הרוקפור, מוצאים אתבקערה מערבבים את שיני השום מהאלומיניום ולוחצים להוצאת השום מהראשים לתוך הקערה, מערבבים ובודקים תיבול מלח ופלפל לפי הטעם. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומניחים שכבה ראשונה בתבנית חסינת חום, יוצקים מעט רוטב מעל ומפזרים בצורה אחידה, מניחים שכבה שניה ויוצקים את שארית הרוטב מעל, מפזרים מעט פירורי לחם על הרוטב. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני ל- 30 דקות, מעבירים למצב גריל ואופים עד להשחמה קלה

ברוקולי פיקנטי בשמנת וגבינות - אבי

2 כפות שמן 50 גר' חמאה 4 בצלים בינוניים, פרוסים 2 שיני שום קצוצות 5 ביצים 1/2 כוס שמנת לקצפת 4 כוסות פרחי ברוקולי חלוטים 4 עגבניות שרי, חצויות 100 גר' מוצרלה מגורדת 100 גר' פרמזן מגוררת מלח, פלפל שחור לפי הטעם קורט אגוז מוסקט ממיסים את החמאה והשמן במחבת גדולה, מטגנים את הבצלים והשום טיגון עדין רק עד להזהבה קלה, טורפים את הביצים עם השמנת ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מפזרים את הבצלים על תבנית מלבנית בינונית. עורכים עליהם את הברוקולי והעגבניות. מערבבים את הגבינות לתוך הביצים ויוצקים באופן שווה על הכל. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה 20-15 דקות, עד שהמאפה מוצק. להניח לשתי דקות מתחת לגריל להשחמת החלק העליון. להגיש חם

חטיפי קשקבל ופרג של סמדר

מזמן לא עשינו איזה חטיפי גבינה פיקנטיים... טוב, זה הכל אותו עקרון. פרג אחד לפה, יוגורט אחד לשם. את אלה כאן אתם יכולים לעשות ממש בצ'יק, אם לא בא לכם להתאמץ הרבה, ובכל זאת בא לכם להגיד שעשיתם את זה לבד. וכן, אפשר אפילו להתאמץ עוד פחות ולרדד את העלה ישירות על הנייר אפיה, לחתוך בגלגלת ולהשאיר את הרצועות על הנייר, ללא צורך בהעברתן. אז בכלל... רכיבים: 200 גרם חמאה 200 גרם גבינת קשקבל 1 גביע יוגורט של 150 גרם 3 כוסות קמח 1 כפית מלח ¼ כפית פלפל שחור כחצי כוס פרג לא טחון – לזרייה אופן הכנה: לפורר את הקשקבל ולחתוך את החמאה לקוביות ולהכניס למעבד מזון. להוסיף את הקמח, המלח, הפלפל והיוגורט ולעבד רק עד שיתכדר לכדור בצק רך. לעטוף את הבצק בניילון ולאחסן במקרר כחצי שעה - שעה. על משטח מקומח לרדד את הבצק לעלה בעל שוליים ישרים, בעובי כ-3 מ"מ. לפזר בצפיפות את הפרג ולרדד עוד מעט כדי שישקע בבצק. לחתוך בגלגלת משוננת לרצועות של 2 על 6 ס"מ (כדאי להעזר בסרגל...). להניח את הרצועות על נייר אפיה בתבניות שטוחות ולאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 170° כ-20 דקות, או עד שיזהיב מעט. להזהר שלא ישרף. להוציא מהתנור, לקרר בתבנית ולאחסן בכלי אטום.

חטיפי מוצרלה - אבי

2 תפוחי אדמה גדולים קלופים 50 גר' מוצרלה עלי בזיליקום 2 ביצים טרופות פרורי לחם 2 עגבניות קלופות קצוצות גס שמן זית מלח ופלפל שחור שמן לטיגון עמוק מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים מבחוץ אבל עדיין מעט קשים בפנים. מסננים מצננים ופורסים לרוחב לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. פורסים את גבינת המוצרלה לפרוסות דקות, מניחים פרוסת מוצרלה ועלה בזיליקום על כל פרוסת תפוח אדמה, נועצים מזלג וטובלים בביצה ולאחר מכן בפרורי הלחם ומטגנים בשמן עמוק חם ומוציאים לצלחת על נייר סופג. מתבלים את העגבניות בשמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם, מעבירים לצלחת הגשה ומניחים עליהן את החטיפים

שדרוג גבינות


עגבניות שרי-גבינות-זיתים-בשמן זית - justs

רכיבים: 1 ק"ג עגבניות שרי 400 גרם גבינת פטה או עיזים או בולגרית או מכולן כוס וחצי זיתים שחורים מצומקים במלח 4 עלי דפנה מיובשים 3 פלפלונים חריפים מיובשים ½ כפית גרעיני פלפל שחור שלמים 1-2 כפיות רוזמרין מיובש 1-2 כפיות טימין מיובש מלח גס, פלפל גרוס שמן זית אופן הכנה: עגבניות שרי מיובשות: לחצות את העגבניות לרוחבן, לנקותן ממיץ ומגרעינים (קבץ' קטן לכיור לכל חצי - לא כדאי לוותר על שלב זה, כי אחרת לא יתייבשו היטב). לסדר אותן בתבנית כשהחתך כלפי מעלה. לטפטף מעט שמן זית, לזרות קצת מלח גס ופלפל גרוס. לאפות בתנור בחום חלש °100, 2-3 שעות עד שיתייבשו היטב ויתכווצו (זהירות לא לשרוף). לקרר. כבישה בצנצנת: לחתוך את הגבינות לקוביות לא גדולות. לסדר בצנצנת שכבת גבינות, לפזר עליה פלפל שחור, רוזמרין וטימין. לתקוע בצד את הפלפלים והדפנה. לסדר מעל שכבת זיתים ומעליה שכבת שרי מיובשות, וכך הלאה עד שתתמלא הצנצנת. לכסות את הכל בשמן זית ולסגור את המכסה. אפשר להדק. לאחסן במקום אפלולי במטבח - מחזיק מעמד כמה שבועות, (אם לא מכניסים מזלג לא נקי או ידיים). אפשר לשמור במקרר ולהביא לטמפרטורת החדר לפני הגשה, כי השמן מתקשה בקירור. אם נוצר עובש - יש לזרוק מיד. הערות: *העגבניות שרי מיובשות טעימות גם לבד. לשמור בצנצנת מכוסות בשמן. *את השמן שנשאר - לא לזרוק. מתאים לתיבול סלטים. *לא לשים עשבי תיבול טריים כי יתקלקל מהר. *אפשר לגוון עם עשבי התיבול, אורגנו, בזיליקום - מה שאוהבים (לא מומלץ הכל ביחד). מקור המתכון: עצמי

רעיון:כדורי גבינה צבעוניים - הביאה יעל

גבינת רוקפור גבינה לבנה שמנה חמאה גבינה צהובה מגוררת מערבבים הכל ביחד מגלגלים כדורים כל כדור מגלגלים בתוך אחד מהבאים: זעתר, פפריקה, אגוזים, פלפל שחור גרוס צבעוני ומאוד טעים!

כדורי גבינת רוקפור מצופים בפקאנים -עפ"י רות סירקיס- הביאה justs

רכיבים: 150 גרם גבינת רוקפור 250 גרם גבינה לבנה 5% או 9% 100 גרם חמאה ללא מלח, רכה מאוד 100 גרם גבינה צהובה קשה 100 גרם פקאנים קלופים וקצוצים אופן הכנה: לגרר במגררת גסה את הרוקפור והגבינה צהובה לתוך קערה. להוסיף את הגבינה הלבנה והחמאה ולערבב היטב בכף לתערובת אחידה. להניח במקרר בקערה סגורה כשעתיים, להתקשות. לקלות את הפקאנים במחבת יבשה, רק עד שמקבלים טעם קלוי. להזהר לא לשרוף. להוציא לצלחת ולקרר. לעצב מתערובת הגבינות שהתקשתה 2 כדורים. לגלגל כל כדור בפקאנים הקלויים עד שיצופו לגמרי. לעטוף היטב בנילון נצמד ולאחסן במקרר עד להגשה. הכדורים נשמרים יפה במקרר גם כמה ימים וטעמם אף משביח כעבור יום-יומיים. הערות: מתאים מאוד להגיש ליד לחם כפרי משובח, בלווית סלט ירוק מענין.

קממבר ממולא בגבינת שמנת,גרעיני דלעת ופיסטוקים -עפ"י קלאודיה רודן- הביאה justs

רכיבים: 2 קופסאות קממבר 125 גרם מסדרת "קולאז'" של תנובה 200 גרם (1 קופסה) גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי 50 גרם פיסטוקים קלופים לא קלויים 50 גרם גרעיני דלעת קלופים לא קלויים כף עלי טימין טרי קצוץ פלפל לבן 2 גבעולי טימין לקישוט אופן הכנה: לקלות קלות את הפיסטוקים וגרעיני הדלעת במחבת יבשה, עד שגרעיני הדלעת יתחילו להשמיע קול פיצפוץ (לא לקלות יותר מדי). לשמור מעט גרעינים לקישוט ולקצוץ את השאר במעבד מזון לפרורים די קטנים אך לא לאבקה. להוסיף לגרעינים את הטימין הקצוץ ואת גבינת השמנת. לתבל בפלפל. לחתוך את שני חריצי הקממבר לרוחבם לשני חלקים. למרוח על חלק תחתון רבע ממלית הגבינה עם הגרעינים, לכסות בחלק השני ולמרוח עליו עוד רבע מלית. מתקבל "מגדל" עגול בעל 4 שכבות. לעשות כך עם שני הקממבר. לעטוף היטב בנילון נצמד. לאחסן במקרר עד להגשה. יכול להישמר כשבוע. להגשה: להביא לטמפרטורת החדר (להוציא מהמקרר כחצי שעה לפני), להניח בצלחת יפה עם סכין מתאים, לפזר מעל את הגרעינים השלמים שנשארו ולקשט בגבעול טימין. הערות: אפשר לגוון בעשבי התיבול לפי ההעדפה (להחליף טימין בטרגון, מיורן, או מה שאוהבים). מתאים וטעים להגיש עם לחם כפרי טוב, או עם קרקרים.

שבועות


פשטידות

פשטידת זיתים וגבינות קלה ומהירה - nanna

בצק: 2 כוסות קמח 200 גר מרגרינה עם מלח 6 כפות מים קרים 2 כפות שומשום 4 כפות גבינה לבנה ללוש הכל ולרפד תבנית אפייה מילוי: קופסת זיתים מגולענים חתוכים 1 גביע קוטג' 150 גר' גבינה צהובה מגוררת 3 ביצים 2 שמנת/גיל מלח ופלפל לשפוך מעל הבצק ולאפות 180 מעלות כשעה

פשטידת גבינה ופסטה - מהפורום (נשמט שם המקור,הביאה פינגוינית)

250 גרם פסטה, 1 גביע גבינה לבנה שמנה 250 גרם, 1 גביע קוטג' שלם, 100 גרם גבינה מלוחה מפוררת, 3 ביצים, 3 כפות אבקת מרק בצל, 30 גרם מרגרינה רכה, מלח ופלפל לפי הטעם. לקישוט: 50 גרם גבינה צהובה מגוררת אם רוצים. מבשלים את הפסטה עד שהיא רכה ומעבירים לקערה. מוסיפים את הגבינות, אבקת מרק ומרגרינה. מתבלים ומערבבים לתערובת חלקה. משמנים תבנית ומשטחים את התערובת ואופים 50 דקות או עד שהפשטידה מתייצבת. אם רוצים 10 דקות לפני הסוף מפזרים את הגבינה הצהובה

מאכלי ירקות


כרובית בסגנון הונגרי - מתוך הפורום (נשמט שם המקור,הביאה פינוינית)

לטגן כ50- גר/ מרגרינה -כ6 כפות פירורי לחם ,אפשר בתוספת 3 כפות גרנולה במקום חלק מהפרורים . עד שמשחימים. לפזר את פרחי הכרובית המבושלים המומלחים והמפולפלים על הפירורים המושחמים להוסיף קמצוץ אגוז מוסקט . לערבב אחרי כ3 דקות חימום במחבת את הכרובית עם הפרורים על המחבת כדי שהתערובת תהיה הומוגנית. להוסיף גביע שמנת חמוצה ,לפזר על התערובת באופן אחיד ,עליה קמצוץ מלח פלפל ואגוז מוסקט ,ואם מעונינים גם 2 כפות גרנולה שמוסיפה יופי וטעם.

פשטידות


טירופיטה -פשטידת גבינות יוונית עם בצק פילו- מתוך הפורום (נשמט שם המקור,מתוך קובץ שהביאה פינגוינית)

רכיבים: 500 גרם עלי פילו (20 עלים) מופשרים יממה 150 גרם חמאה מומסת 1/2 כוס שמן זית למלית: 500 גרם גבינת פטה או בולגרית עיזים, מפוררת 250 גרם גבינת קשקבל מגוררת 1 ביצה 4 כפות פטרוזיליה קצוצה פלפל שחור גרוס טרי לרוטב לבן: 50 גרם חמאה 2 כפות גדושות קמח 1/2 1 כוסות חלב מלח ופלפל לבן תבנית עגולה בקוטר 28 אופן הכנה: להכנת הרוטב: ממיסים בסיר קטן את החמאה ובוחשים לתוכה את הקמח. מוסיפים בהדרגה את החלב, תוך בחישה, ומבשלים תוך כדי בחישה רצופה עד שהרוטב יסמיך. מתבלים ומסירים מהאש. להכנת המלית: מוסיפים את כל חומרי המלית לרוטב הלבן ומערבבים. מתבלים מעט וטועמים ומתקנים תיבול. להכנת הפשטידה: מחממים תנור לחום גבוה (200 צ.). מערבבים את החמאה המומסת עם שמן הזית. ומשמנים את התבנית במעט שומן. שוטחים עלה פילו על התחתית ומשמנים בתערובת החמאה והשמן. משטחים מעליו עלה נוסף ומשמנים וכך הלאה עם מחצית מעלי הפילו. שולי העלים יגלשו מעבר לתבנית וזה בסדר. שוטחים את המלית בתבנית ומקפלים את קצות עלי הפילו על המלית. מכסים בעלה פילו ומשמנים וכך הלאה עם שאר העלים הנותרים. תוחבים את קצות העלים מן השכבה העליונה בין דופן התבנית לבין שכבת העלים שבתחתית. מסמנים על שכבת העלים העליונה חלוקה למנות (8 מנות) בסכין חדה, יוצקים על הכל את תערובת החמאה והשמן ומברישים. אופים כשעה בחום בינוני עד שהבצק נהיה פריך וזהוב. מוציאים מהתנור, משהים כ-20 דקות, חותכים למנות ומגישים. מגישים עם יוגורט צונן
עבור לעמוד
, , , , ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - חגים
בחר
בחר