שדרוג גבינות 
עגבניות שרי-גבינות-זיתים-בשמן זית - justs
רכיבים:
1 ק"ג עגבניות שרי
400 גרם גבינת פטה או עיזים או בולגרית או מכולן
כוס וחצי זיתים שחורים מצומקים במלח
4 עלי דפנה מיובשים
3 פלפלונים חריפים מיובשים
½ כפית גרעיני פלפל שחור שלמים
1-2 כפיות רוזמרין מיובש
1-2 כפיות טימין מיובש
מלח גס, פלפל גרוס
שמן זית
אופן הכנה:
עגבניות שרי מיובשות:
לחצות את העגבניות לרוחבן, לנקותן ממיץ ומגרעינים (קבץ' קטן לכיור לכל חצי - לא כדאי לוותר על שלב זה, כי אחרת לא יתייבשו היטב). לסדר אותן בתבנית כשהחתך כלפי מעלה. לטפטף מעט שמן זית, לזרות קצת מלח גס ופלפל גרוס. לאפות בתנור בחום חלש °100, 2-3 שעות עד שיתייבשו היטב ויתכווצו (זהירות לא לשרוף). לקרר.
כבישה בצנצנת:
לחתוך את הגבינות לקוביות לא גדולות. לסדר בצנצנת שכבת גבינות, לפזר עליה פלפל שחור, רוזמרין וטימין. לתקוע בצד את הפלפלים והדפנה. לסדר מעל שכבת זיתים ומעליה שכבת שרי מיובשות, וכך הלאה עד שתתמלא הצנצנת. לכסות את הכל בשמן זית ולסגור את המכסה. אפשר להדק.
לאחסן במקום אפלולי במטבח - מחזיק מעמד כמה שבועות, (אם לא מכניסים מזלג לא נקי או ידיים). אפשר לשמור במקרר ולהביא לטמפרטורת החדר לפני הגשה, כי השמן מתקשה בקירור. אם נוצר עובש - יש לזרוק מיד.
הערות:
*העגבניות שרי מיובשות טעימות גם לבד. לשמור בצנצנת מכוסות בשמן.
*את השמן שנשאר - לא לזרוק. מתאים לתיבול סלטים.
*לא לשים עשבי תיבול טריים כי יתקלקל מהר.
*אפשר לגוון עם עשבי התיבול, אורגנו, בזיליקום - מה שאוהבים (לא מומלץ הכל ביחד).
מקור המתכון:
עצמי