מלוחים


בלינצ'ס ממולא בפטריות - pingwinit

לבלינצ'ס : כוס קמח כוס חלב / מים אם רוצים פרווה 2 ביצים מלח למילוי : חצי קופסא של פטריות שמפיניון חתוכות , או סלסלה של פטריות טריות שטופות וחתוכות 1 ביצה 2 כפות אבקת מרק פטריות 50 גרם מרגרינה בטעם חמאה עלי בזיליקום טריים קצוצים מלח , פלפל לרוטב : 50 גרם מרגרינה בטעם חמאה שארית מעלי הבזיליקום קצוצים שארית מהפטריות החתוכות כף אבקת מרק פטריות 2 שיני שום שמנת לבישול או חלב לאופציה החלבית, או תחליף חלב של ריץ לפרווה באופציה החלבית : פרמז'ן מגורדת לפיזור לפני החימום לפני ההגשה אופן הכנה: מערבבים בקערה היטב את חומרי הבצק של החביתיות , משמנים מחבת קטנה ויוצקים מצקת מהתערובת מטגנים על אש קטנה משני הצדדים , מוציאים לצלחת ומקררים , ככה עושים כ-8 חביתיות סה"כ מהכמויות שברכיבים. במחבת אחרת מחממים את המרגרינה ומטגנים בהם את הפטריות . מוסיפים את התבלינים ואבקת המרק , וביצה טרופה ומקשקשים . אחרי שהמילוי התקרר ממלאים את החביתיות ומגלגלים ומניחים בצפיפות אחת ליד השניה . את הרוטב מכינים בסיר קטן או קלחת . ממיסים את המרגרינה , מוסיפים את אבקת המרק פטריות ושיני שום פרוסות , מערבבים היטב , מוסיפים את החלב /שמנת /ריץ , לפני שהאבקת מרק שבסיר נשרפת , לערבב היטב , להוסיף תבלינים , בזיליקום ופטריות , מביאים לרתיחה , וממשיכים לבשל מספר דקות . יוצקים את הרוטב על גבי הבלינצ'ס המצופפים . לפני הגשה מעבירים לכלי שאפשר לחמם בתנור , מפזרים פרמז'ן ומקרימים בתנור .

חטיפי קשקבל ופרג של סמדר

מזמן לא עשינו איזה חטיפי גבינה פיקנטיים... טוב, זה הכל אותו עקרון. פרג אחד לפה, יוגורט אחד לשם. את אלה כאן אתם יכולים לעשות ממש בצ'יק, אם לא בא לכם להתאמץ הרבה, ובכל זאת בא לכם להגיד שעשיתם את זה לבד. וכן, אפשר אפילו להתאמץ עוד פחות ולרדד את העלה ישירות על הנייר אפיה, לחתוך בגלגלת ולהשאיר את הרצועות על הנייר, ללא צורך בהעברתן. אז בכלל... רכיבים: 200 גרם חמאה 200 גרם גבינת קשקבל 1 גביע יוגורט של 150 גרם 3 כוסות קמח 1 כפית מלח ¼ כפית פלפל שחור כחצי כוס פרג לא טחון – לזרייה אופן הכנה: לפורר את הקשקבל ולחתוך את החמאה לקוביות ולהכניס למעבד מזון. להוסיף את הקמח, המלח, הפלפל והיוגורט ולעבד רק עד שיתכדר לכדור בצק רך. לעטוף את הבצק בניילון ולאחסן במקרר כחצי שעה - שעה. על משטח מקומח לרדד את הבצק לעלה בעל שוליים ישרים, בעובי כ-3 מ"מ. לפזר בצפיפות את הפרג ולרדד עוד מעט כדי שישקע בבצק. לחתוך בגלגלת משוננת לרצועות של 2 על 6 ס"מ (כדאי להעזר בסרגל...). להניח את הרצועות על נייר אפיה בתבניות שטוחות ולאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 170° כ-20 דקות, או עד שיזהיב מעט. להזהר שלא ישרף. להוציא מהתנור, לקרר בתבנית ולאחסן בכלי אטום.

כדורי בצק גבינה במילוי זיתים - justs

רכיבים: בצק: 250 גרם חמאה רכה או מרגרינה 250 גרם גבינה לבנה 9% או 5% 3 כוסות קמח לבן ½ כפית מלח מילוי: 100 זיתים ירוקים מגולענים ציפוי: 100 גרם שומשום אופן הכנה: לשים בקערה או במעבד מזון את הקמח, המלח, החמאה/מרגרינה והגבינה ולאחד לבצק. אם הבצק מדי דביק, להוסיף מעט קמח. לשמור את הבצק מכוסה או עטוף בניילון במקרר כמה שעות, אפשר יום-יומיים. לקרוץ מהבצק כמות של כפית בערך, לקחת זית ולעטוף אותו בבצק ולגלגל ביד לכדור קטן. לשים את השומשום בצלחת, לגלגל את הכדור בשומשום עד שיצופה. כך לעשות את כל הבצק לכדורים ולהניח אותם בתבנית שטוחה, על נייר אפיה, במרחק לא גדול זה מזה. לאפות בחום גבוה כחצי שעה עד להזהבה קלה. להגיש חם או קר. אפשר לשמור בכלי סגור, לאחר קרור, כיומיים. אפשר להקפיא. הערות: כמות: כ-100 כדורים קל להכנה, טעים ומתאים כחטיף לאירוח. מקור המתכון: עצמי הופק על-ידי תוכנת מטעמים

כדורי בצק גבינה במילוי זיתים - גבינה לבנה/קוטג' וזעתר

זיתים בלי חרצנים 1קופסא קוטג' או גבינה לבנה כוס וחצי קמח 80 גר' מרגרינה רכה חצי כפית מלח 2 כפות זעתר שמושום לציפוי ביצה טרופה ------ מערבבים קמח+קוטג'+מרגרינה+מלח+זעתר ולשים לבצק עכשיו-יוצרים חתיכת בצק קטנה, מצפים בה את הזית ומגלגלים לכדור מורחים בביצה ומגלגלים בשומשום ככה עושים את כולם, שמים בתבנית ואופים בחום גבוה כרבע שעה

כדורי בצק גבינה במילוי זיתים- גבינה צהובה,שום,פפריקה

100 גרם חמאה/מרגרינה 200 גרם צ'דר מגוררת או גבינה צהובה אחרת כוס וחצי קמח חצי כפית פפריקה חצי כפית אבקת שום זיתים מגולענים ההכנה כמו במתכונים הקודמים אופים ב180 מעלות,כרבע שעה

מלוחים


סקונס עם גבינה צהובה - הביאה אראלה

2 כוסות קמח תופח 2 וחצי כפיות אבקת אפיה כפית חרדל חצי כפית מלח 4 כפות חמאה 3/4 כוס גבינה צהובה מגוררת-מומלצת צ'דר. אבל ניסינו אחרות והיה בסדר 2/3 כוס חלב --------------- מחממים תנור-230C מנפים יחד קמח,אפיון חרדל ומלח לקערה גדולה מוסיפים חמאה ולשים להיווצרות פירורים מוסיפים חצי כוס מכמות הגבינה המגוררת ומערבבים יוצרים גומה באמצע ויוצקים חלב+ביצה לשים בעדינות ,מרדדים לעלה בעובי של כ-2 ס"מ וחותכים ריבועים מכמות זו צריכים לצאת בין 10 ל12 סקונס שמים בתבנית ,מורחים בחלב וזורים את רבע הכוס הנותר מכמות הגבינה משאירים כך כרבע שעה ואז אופים כ20 דקות

הערה: הכוונה לאבקת חרדל שמוכרים בחו"ל.אפשר להוסיף חרדל רגיל-בשלב של החמאה,לא לנפות יחד עם החומרים היבשים

מלוחים


סקונס עם פטה ועירית - הביאה אראלה

(הערה שלי:אפשר לנסות עם גבינות מלוחות אחרות.יוצא מצוין) 2 כוסות קמח תופח חצי כפית מלח כ75 גרם פטה מפוררת מעט עירית קצוצה כשני שליש כוס חלב רבע כפית פלפל חריף ---------- מחממים תנור-200 מעלות מנפים קמח ומלח לקערה גדולה מוסיפים פטה,עירית וחלב ולשים מרדדם לעלה בעובי של כ-2 סמ וקורצים עיגולים בקוטר של כ6 סמ שמים בתבנית משומנת,מורחים בחלב וזורים מעט פלפל חרף מעל אופים כרבע שעה עד 20 דקות ניתן להחליף חצי מכמות הקמח בקמח מלא ולהוסיף 1 כפית אבקת אפיה-לא ניסיתי מכמות זו צריכים לצאת 10 סקונס

רוגעלך מלוחים עם גבינת צאן - אדם

1 חבילה קמח תופח קטנה 1 חבילה מרגרינה רכה 50 גרם חמאה רכה 1 חלמון 1 גביע שמנת חמוצה 1 כוס גבינת צאן קשה מגורדת מעט מלח מערבבים ולשים את כל החומרים לבצק. רק עד שהבצק מתאחד לגוש. עוטפים ומניחים במקרר לשעה לפחות. מרדדים את הבצק על משטח מקומח בשני חלקים לעלה דק, חותכים משולשים ומגלגלים לצורת רוגלך. מניחים על נייר אפיה בתבנית ומורחים בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום . אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד שמזהיב

לחמניות רוויון - סמדר

רכיבים: 50 גרם שמרים טריים, או ½ 1 כפות שמרים יבשים 1 כוס מים ½ כף סוכר 6 כוסות קמח 1 כפית סודה לשתיה 2 כפיות מלח 2 כפות סוכר 1 מיכל ריוויון (2 כוסות) 50 גרם חמאה מומסת אופן הכנה: אופן הכנה: להמיס את השמרים במים עם חצי כף סוכר בקערית ולהשהות כמה דקות לתסיסה. לערבב בקערה את הקמח, הסודה לשתיה, המלח והסוכר. ליצור גומה בקמח ולשפוך אליה את השמרים שתססו, את הריוויון ואת החמאה המומסת. לערבב בכף לאיחוד כל החומרים. להוציא למשטח מקומח וללוש כמה דקות לבצק גמיש. אם הבצק דביק מאוד - להוסיף עוד מעט קמח. לגלגל בקערה משומנת, לכסות בניילון נצמד ולהשהות לתפיחה עד הכפלת הנפח, כשעה. ללוש את הבצק להקטנתו. לחלק ל-24 חלקים שווים ולעצב מכל אחד מהם כדור. להניח את כדורי הבצק על נייר אפיה בתבנית שטוחה ולהתפיח כחצי שעה. להבריש בעדינות את הלחמניות התפוחות בביצה טרופה עם כף מים. להכניס לתנור שחומם מראש לחום גבוה 200°. לאפות כ-25 דקות או עד שישחימו. להוציא ולצנן על רשת. הערות: כמות: 24 לחמניות מקור המתכון: עצמי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתוקים

שבועות


שדרוג גבינות

גבינת עיזים בשמן זית וזעתר טרי - סמדר

מתכון: גבינת עיזים בשמן זית וזעתר טרי - סמדר מתכון: גבינת עיזים בשמן זית וזעתר טרי רכיבים: 1 גליל גבינת עיזים פרומעז או 200 גרם גבינת עזים אחרת 3 גבעולי זעתר טרי כוס (בערך) שמן זית מאיכות טובה ½ כפית גרגרי פלפל שחור שלמים אופן הכנה: לחמם את השמן מעט, לכ-30°. אפשר במיקרו. לקצוץ גס את עלי הזעתר ולהכניס לשמן המחומם. להניח להתקרר ביחד. לחתוך את הגבינה לפרוסות או קוביות. להכניס שכבת גבינות לצנצנת קטנה ונקיה. לשפוך מעל את השמן עם עלי הזעתר, עד לכיסוי הגבינה. להמשיך למלא את הצנצנת בגבינות ושמן זעתר לסרוגין. להוסיף את גרגרי הפלפל, לסגור היטב. לנער מעט לפיזור אחיד. להניח ל-24 שעות בטמפרטורת החדר. מוכן לאכילה לאחר 24 שעות. הטעם משתבח ונהיה עשיר יותר עם הזמן. נשמר בטמפרטורת החדר כשבוע (אם ישאר). הערות: מתאים להגשה על לחם כפרי, או עם פיתה טריה, מלווה בסלט עגבניות מתובל בעלי זעתר טריים

גבינת צאן רכה עם שזיפים, זעתר ושמן קינמון - אילני

מעט גבינת צאן רכה 2 שזיפים חתוכים לחצאי עיגולים מעט עלי זעתר שמן קינמון המורכב מ1/2 כף מקלות שבורים קלויים קלות ואז טחונים לאבקה ו1/4 כוס שמן קנולה. מעט אבקת עגבניות (מכינים מפילטים דקים של עגבניות אשר יובשו במיקרוגל בחום נמוך במשך 30-40 דקות ואז נטחנו במטחנת קפה) או סומאק. אופן הכנה: מניחים את חצאי העיגולים במרכז הצלחת,מפזרים מעט עלי זעתר ושופכים בנדיבות את השמן. בצידי הצלחת מניחים את הגבינה מפזרים מעט אבקה או סומאק ומגישים.בהצלחה ובתיאבון מומלץ להגיש בליווי של קרוטונים מבאגט או מבריוש

גבינה מטוגנת - אבי

גבינת קממבר מטוגנת - אבי רכיבים: גבינת קממבר(או מוצרלה) ביצה טרופה ופירורי לחם אופן הכנה: חותכים הגבינה לשמיניות שוות, מקמחים היטב בתוך צלחת עם קמח, טובלים מקפידים שצידי הגבינה יהיו מכוסים בשכבת ביצה ופירורי הלחם, מניחים במקרר לחצי שעה. מטגנים במחבת ב- 1/2 ס"מ שמן, הופכים בזהירות שלא לפגוע בציפוי ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה קלה. מוציאים לספיגת שמן על נייר מגבת ומגישים. המתכון מצוין גם בשימוש בגבינת מוצרלה חתוכה לאצבעות או בכדורים הקטנטנים, כמו שהם.

מיני פונדו גבינה - אבי

לוקחים גבינת קממבר שלמה, חורצים בעזרת סכין חדה + בכיפת הגבינה עוטפים ברדיד אלומיניום בחופשיות, שיהיה מרווח פנימי מכניסים לתנור בחום בינוני כ- 10 דקות, מוציאים, מסירים את האלומיניום וזהו.... מכינים מראש קוביות לחם או פרוסות לחם חתוכות לאצבעות וטובלים בגבינה המותכת. מתאים גם לגבינת ברי. בתיאבון
עבור לעמוד
, , , , ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - חגים
בחר
בחר