שבועות

קוסקוס חלבי לשבועות - סיגל

רשימת מצרכים (חמש מנות): חבילת צימוקים 200 גרם חבילת שברי אגוזים 200 גרם 1 כוס סוכר 100 גרם חמאה 1 ק"ג קוסקוס ביתי אמיתי 1 כוס חלב ו/או לבן 1/2 כוס מים אופן ההכנה: ממיסים את החמאה בסיר מוסיפים את הצימוקים והאגוזים מוסיפים את 1/2 כוס המים ובוחשים מוסיפים את כוס הסוכר לאט לאט עד שהחמאה מומסת ומאחדת את הצימוקים והאגוזים למרקם של ריבה עדינה וטעימה. את הריבה שנוצרה לנו אנו יוצקים עם כף על קוסקוס ביתי (ראה פרטים בהמשך) שחומם מראש במיקרוגל. ניתן להוסיף מעט חלב ו/או לבן על הקוסקוס לפי הטעם

לחמים ולחמניות

לחמניות רוויון - סמדר

רכיבים: 50 גרם שמרים טריים, או ½ 1 כפות שמרים יבשים 1 כוס מים ½ כף סוכר 6 כוסות קמח 1 כפית סודה לשתיה 2 כפיות מלח 2 כפות סוכר 1 מיכל ריוויון (2 כוסות) 50 גרם חמאה מומסת אופן הכנה: אופן הכנה: להמיס את השמרים במים עם חצי כף סוכר בקערית ולהשהות כמה דקות לתסיסה. לערבב בקערה את הקמח, הסודה לשתיה, המלח והסוכר. ליצור גומה בקמח ולשפוך אליה את השמרים שתססו, את הריוויון ואת החמאה המומסת. לערבב בכף לאיחוד כל החומרים. להוציא למשטח מקומח וללוש כמה דקות לבצק גמיש. אם הבצק דביק מאוד - להוסיף עוד מעט קמח. לגלגל בקערה משומנת, לכסות בניילון נצמד ולהשהות לתפיחה עד הכפלת הנפח, כשעה. ללוש את הבצק להקטנתו. לחלק ל-24 חלקים שווים ולעצב מכל אחד מהם כדור. להניח את כדורי הבצק על נייר אפיה בתבנית שטוחה ולהתפיח כחצי שעה. להבריש בעדינות את הלחמניות התפוחות בביצה טרופה עם כף מים. להכניס לתנור שחומם מראש לחום גבוה 200°. לאפות כ-25 דקות או עד שישחימו. להוציא ולצנן על רשת. הערות: כמות: 24 לחמניות מקור המתכון: עצמי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

לחמניות זיתים וגבינת קולאז' פרומעז של השף הלבן - הביאה justs

20 לחמניות כוסות קמח לבן 25 גר’ שמרים טריים 1/2 2 כוסות מים 1/4 כוס שמן זית 1 גליל גבינת קולאז’ פרומעז 1/2 1 כוסות זיתים שחורים מגולענים קצוצים (עדיף להשתמש בזיתים מיובשים במלח או בקלמטה) 6 כפות זעתר או אורגנו טרי קצוץ 1/2 1 כפיות מלח 50 גרם חמאת תנובה מומסת אופן הכנה 1. שמים בקערת המערבל את הקמח, השמרים, המים ושמן הזית. לשים עם וו לישה במהירות נמוכה 5 דקות 2. מוסיפים את הגבינה, הזיתים והזעתר או האורגנו, לשים כ-2-3 דקות. 3. מוסיפים את המלח, ממשיכים בלישה מהירה עוד 2-3 דקות. אם הבצק דביק מדי, אפשר להוסיף מעט קמח. 4. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי. 5. יוצרים נקניק ארוך ומחלקים ל-20 חתיכות שוות, יוצרים כדורים קטנים ומניחים על תבנית מקומחת. 6. ממיסים את החמאה במיקרו ומברישים את הלחמניות. מפזרים מעט קמח לבן מעל. אפשר לחרוץ חריצים לאורך בעזרת סכין. 7. מתפיחים עוד 3/4 שעה. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-25 דקות . שומרים שהלחמניות לא ייאפו יתר על המידה על מנת שלא יתייבשו

לחמניות צימוקים - אדם

חמרים: 30 גרם שמרים+כוס חלב פושר 125 גרם חמאה מרוככת חלמון ביצה טרוף עם מעט מלח גרידת לימון חצי ליטר חלב 100 גרם סוכר צימוקי סולטנינה 4 כוסות קמח הכנה: להמיס את השמרים בחלב, להתסיס במשך כרבע שעה לטרוף לחמאה המרוככת את גרידת הלימון להוסיף חצי ליטר חלב פושר להוסיף את החלמון הטרוף עם המלח הסוכר והצימוקים להוסיף את השמרים ובהדרגה להוסיף את הקמח ללוש עד לקבלת בצק אלסטי לכסות במגבת ולהתפיח עד להכפלת הנפח לחלק את הבצק לכדורים לשימם בתבנית משומנת ומקומחת קלות למרוח בחמאה מומסת להתפיח שוב מכוסה במשך מספר שעות הלחמניות תופחות פי שתיים וחצי בערך לחמם תנור ל200 מעלות צלסיוס לאפות למשך 20 דקות 5 דקות לפני תום האפיה להמיס מעט סוכר או דבש בחלב פושר ולמרוח על הלחמניות

לחם גבינה לבנה - justs

לחם גבינה לבנה - justs רכיבים: 20 גרם שמרים טריים או כף שטוחה שמרים יבשים ¾ כוס מים פושרים 300 גרם גבינה לבנה 5% 2 כפות סוכר 1 ביצה 4 כוסות קמח לחם לבן (שטיבל 2) ½ 1 כפית מלח אופן הכנה: לערבב בקערת המיקסר את השמרים והמים עם חצי כף מהסוכר ולהשהות לתסיסה. להוסיף לקערה את הגבינה, שארית הסוכר והביצה ולערבב לעיסה אחידה. להוסיף בהדרגה את הקמח תוך ערבוב איטי בקרס לישה, כמה דקות, עד שיווצר בצק דביק ואחיד. לקראת סוף הערבוב להוסיף גם את המלח. לפזר מעט קמח על הבצק שבקערה, לכסות בניילון נצמד ולאחסן במקרר 3-4 שעות. הבצק יתפח תפיחה איטית במקרר ואמור להכפיל את נפחו. להוציא את הבצק למשטח מקומח, ללוש מעט לבצק רך מאוד וגמיש, לשטחו בתוך תבנית ככר באורך 30 ס"מ, משומנת ומקומחת. הבצק אמור לתפוס כמחצית מנפח התבנית. לכסות את התבנית בניילון נצמד או במגבת יבשה ולהתפיח עד הכפלת הנפח, כשעה וחצי בטמפרטורת החדר. לרסס את הלחם במים ולפזר מעט קמח. לאפות בתנור שחומם מראש לחום חזק 220°, עם אדים, כ-10 דקות. להנמיך את חום התנור לחום בינוני 180° ולאפות עוד כ-45 דקות עד שעה, או עד שהלחם אפוי לגמרי. אם התחתית והצדדים שלו לא נאפים היטב בתוך התבנית - להוציא אותו מתוכה 10 דקות לפני תום האפיה, להניח את הככר ישירות על רשת התנור ולאפות עד שישחים. להוציא מהתנור ולקרר על רשת. הערות: כמות: ככר אחת מאורכת. מקור המתכון: עצמי

לחם קוטג'

לחם קוטג' 1 גביע קוטג' 1 כף "שמרית" 3 ביצים 4 כוסות קמח 1 כפית מלח 1 כפית סוכר 50 גר' גבינה צהובה 75 גר' חמאה רכה מערבבים חומרים יבשים בקערה אחת ביצים+גבינות+חמאה-באחרת מאחדים ולשים מכסים ומתפיחים שעתיים חובטים בבצק להוצאת אוויר ושמים בתבנית מאורכת מכסים שוב ומתפיחים עוד שעה מורחים בביצה מעורבת בחלב ואופים ב200 מעלות בין 30 ל40 דקות

לחם קשקבל ופקאן - justs

לחם קשקבל ופקאן רכיבים: סטרטר: 100 גרם קמח מלא 100 גרם קמח לחם לבן (שטיבל 2) 5 גרם שמרים טריים 300 מ"ל מים לחם: 20 גרם שמרים טריים 200 מ"ל מים 300 גרם קמח מלא 300 גרם קמח לחם לבן 170-200 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם פקאנים קלופים 2 כפיות מלח אופן הכנה: לערבב את חומרי הסטרטר בקערה, לכסות בניילון נצמד ולהשהות בטמפרטורת החדר 5-12 שעות. לקלות מעט את הפקאנים בתנור חם, רק עד שמתחילים להפיץ ריח. לקרר ולקצוץ גס. לערבב את השמרים הנוספים עם המים ולהוסיף לקערת הסטרטר. להוסיף גם את הקמחים, את הגבינה ואת הפקאנים, לאחד לבצק ולהוסיף את המלח. ללוש את הבצק על משטח מקומח כמה דקות עד לבצק גמיש. לגלגל את הבצק בקערה משומנת, לכסות בניילון נצמד ולהשהות לתפיחה, כשעה או עד הכפלת הנפח. ללוש את הבצק להקטנתו, לחלק ל-2 או 3 חלקים ולעצב מכל חלק ככר מאורכת או עגולה. להניח בתבנית שטוחה, על נייר אפיה, לכסות במגבת ולהשהות לתפיחה, כ-45 דקות. לאפות בתנור שחומם מראש לחום חזק 210°, כ-10 דקות, עם אדים. להנמיך את חום התנור לחום בינוני 180° ולאפות עוד כ-30-40 דקות, עד שאפוי היטב. להוציא את הככרות מהתנור ולצנן על רשת. הערות: כמות: 2 ככרות גדולות, או 3 קטנות. מקור המתכון: עצמי הופק על-ידי תוכנת מטעמים

לחם גבינת פטה ובזיליקום - על בסיס מתכון של "לחם ארז" - הביאה justs

לחם לבן,רך ועסיסי, עם שמץ חמצמצות ופיקנטיות של בזיליקום (זה IN כיום להגיד פה "בזיליקום") טעים מאוד. מבוסס על לחם דומה מהספר "לחם ארז", שונה בניואנסים ובסוג הגבינה. כמות: 2 ככרות רכיבים: סטרטר: ½ 1 כוס קמח לחם לבן 10 גרם שמרים טריים ½ 1 כוס מים ¼ 1 כוס מים 20 גרם שמרים טריים חופן עלי בזיליקום טרי קצוצים 200 גרם גבינת פטה מגוררת 5 כפות שמן זית 6 כוסות קמח לחם לבן כף שטוחה מלח אופן הכנה: לערבב בקערה את חומרי הסטרטר לבלילה חלקה. לכסות בניילון נצמד ולהשהות בטמפרטורת החדר 5-12 שעות. להמיס במים את השמרים הנוספים ולהוסיף לקערת הסטרטר יחד עם הבזיליקום, הגבינה המגוררת והשמן. להוסיף בהדרגה את הקמח ולבסוף את המלח. ללוש על משטח מקומח כמה דקות עד לבצק רך מאוד וגמיש. לגלגל את הבצק בקערה משומנת, לכסות בניילון נצמד ולהשהות לתפיחה כשעה. ללוש את הבצק שתפח להקטנתו. לחלק ל-2 חלקים. כל חלק לחלק ל-4, לקלוע צמה ולהניח בתבנית ככר משומנת ומקומחת. להשהות לתפיחה כחצי שעה. לאפות בתנור שחומם מראש לחום חזק כ-10 דקות עם אדים, להנמיך את חום התנור ולאפות עוד כחצי שעה. להוציא ולצנן על רשת

לחם "שבעת המינים" (מתאים לשבועות) - justs

רכיבים: 40 גרם שמרים טריים ½ כוס מים פושרים 1 כפית סוכר 3 כפות סילאן (סירופ תמרים) 1 כוס מים ¼ כוס שמן זית 100 גרם צימוקים בהירים 100 גרם דבלים 1 כף מלח 2 כוסות קמח חיטה מלא 2 כוסות קמח שעורה 1 כוס קמח חיטה לבן (או קצת יותר, לפי הצורך) אופן הכנה: לשים את הצימוקים והדבלים בסיר, לכסות במים ולהרתיח 2 דקות. לסנן ולקרר. לחתוך את הדבלים לחתיכות לא גדולות. לערבב בקערית את השמרים, ½ כוס מים וכפית סוכר ולהמתין לתסיסה כמה דקות. לשים בקערה סילאן, 1 כוס מים ושמן זית ולערבב. להוסיף את השמרים שתססו. להוסיף את הצימוקים והדבלים החתוכות. לנפות לתוך הקערה את הקמח המלא, קמח השעורה, 1 כוס קמח לבן והמלח ולערבב היטב לבצק דביק. להוציא למשטח מקומח בקמח הלבן, ללוש כמה דקות תוך הוספת קמח לבן, רק כמה שצריך עד שיווצר בצק גמיש ולא דביק מדי. להניח את הבצק בקערה נקיה משומנת, לכסות במגבת לחה או בניילון נצמד ולהתפיח כשעתיים. להוציא את הבצק, ללוש שוב ולעצב 2 ככרות קטנות ומהודקות או ככר אחת גדולה. להניח בתבנית שטוחה על נייר אפיה ולהתפיח, מכוסה במגבת, עוד כשעה-שעה וחצי. לחרוץ בלחם חריצים בסכין חד מאוד. לאפות בחום 200°, כ-45 דקות, עם אדים בחצי השעה הראשונה. הלחם אפוי כאשר קליפתו שחומה היטב. להוציא ולקרר על רשת. הערות: כמות: 1 ככר גדולה או 2 קטנות. מקור המתכון: עצמי

בואיקוס של סבתא של yaniel

100 גרם מרגרינה 1 אוסם תופח חבילת גבינה 9% כוס אחת של קשקוול פרוס או גלעד או פרמזן. מעט מלח ללוש טוב טוב לעשות מעין קציצות ולתנור לחום גבוה 20 דקות

מיני בואיקוס מאולתרים - ענת ק.

מיני "בויוקוס" מאולתרים 1 כוס קמח רגיל 1/2 כוס קמח שיפון (כי נגמר הרגיל) 1/2 כפית שמרים יבשים 2 כפות בצל ירוק קצוץ 1 קובייה של בזיליקום קפוא 1 גביע גבנ"ל 5% 100 גרם חמאה 3/4 כוס גבינה מלוחה מגוררת (כי לא היה קשקבל או גבינה קשה אחרת) תבלין טוסקנה חריף מלח , פלפל אופן הכנה: עירבבתי הכול במעבד המזון. יצא בצק דביק ולא ידידותי מידי בעזרת כף וידים רטובות יצרתי מעין עיגולים שטוחי ואפיתי 20 דקות ב 180 מעלות. יצא מדהים!

כריות קשקבל (בואיקוס) של חנוך פרבר-בשינוים קלים של pingwinit

כריות קשקבל (בואיקוס) של חנוך פרבר-בשינוים קלים של pingwinit 300 גרם חמאה רכה 300 גרם קשקבל מגוררת 1 גביע שמנת 1 גביע גבינת קוטג' 3וחצי כוסות קמח תופח 1 כוס קמח תירס 1 חלמון קורט מלח קורט פלפל שחור לציפוי: 1 ביצה טרופה קצת פרג או שומשום או קצת קצח אופן הכנה: מערבבים את המרגרינה עם הקשקבל המגוררת,שמנת,מלח,כמון ופלפל,מוסיפים קמח ולשים מגלגלים את הבצק ל"נקניק" וחותכים לפיסות של כ3 ס"מ כל "קטע" מברישים או טובלים בביצה ומצפים בפרג-בשומשום-או בקצח מניחים במרווחים בתבנית ואופים כ10 דקות בחום בינוני
עבור לעמוד
, , , , ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - חגים
בחר
בחר