לחם "שבעת המינים" (מתאים לשבועות) - justs
רכיבים:
40 גרם שמרים טריים
½ כוס מים פושרים
1 כפית סוכר
3 כפות סילאן (סירופ תמרים)
1 כוס מים
¼ כוס שמן זית
100 גרם צימוקים בהירים
100 גרם דבלים
1 כף מלח
2 כוסות קמח חיטה מלא
2 כוסות קמח שעורה
1 כוס קמח חיטה לבן (או קצת יותר, לפי הצורך)
אופן הכנה:
לשים את הצימוקים והדבלים בסיר, לכסות במים ולהרתיח 2 דקות. לסנן ולקרר. לחתוך את הדבלים לחתיכות לא גדולות.
לערבב בקערית את השמרים, ½ כוס מים וכפית סוכר ולהמתין לתסיסה כמה דקות.
לשים בקערה סילאן, 1 כוס מים ושמן זית ולערבב. להוסיף את השמרים שתססו. להוסיף את הצימוקים והדבלים החתוכות. לנפות לתוך הקערה את הקמח המלא, קמח השעורה, 1 כוס קמח לבן והמלח ולערבב היטב לבצק דביק. להוציא למשטח מקומח בקמח הלבן, ללוש כמה דקות תוך הוספת קמח לבן, רק כמה שצריך עד שיווצר בצק גמיש ולא דביק מדי.
להניח את הבצק בקערה נקיה משומנת, לכסות במגבת לחה או בניילון נצמד ולהתפיח כשעתיים.
להוציא את הבצק, ללוש שוב ולעצב 2 ככרות קטנות ומהודקות או ככר אחת גדולה. להניח בתבנית שטוחה על נייר אפיה ולהתפיח, מכוסה במגבת, עוד כשעה-שעה וחצי.
לחרוץ בלחם חריצים בסכין חד מאוד.
לאפות בחום 200°, כ-45 דקות, עם אדים בחצי השעה הראשונה.
הלחם אפוי כאשר קליפתו שחומה היטב.
להוציא ולקרר על רשת.
הערות:
כמות: 1 ככר גדולה או 2 קטנות.
מקור המתכון:
עצמי