מבחר עוגיות קלות הכנה לפסח - הביא אבי

*מקרון קוקוס 3/4 2 כוסות קוקוס 1 קופסה חלב ממותק מרוכז(397 ג"ר) 2 כפיות גרידת קליפת תפוז 1 כפית תמצית וניל 3 חלבונים קורט מלח מחממים את התנור לחום בינוני. מערבבים בקערה את הקוקוס עם החלב הממותק, גרידת קליפת תפוז ותמצית הוניל, מקציפים את החלבונים לקצף יציב וגמיש, מוסיפים כמה כפות קצף לתערובת ומערבבים לדילול, מקפלים את שארית הקצף לתערובת ומערבבים קלות לקבלת עיסה אחידה. מנטפים כמות של כפית או כף על נייר אפיה במרחק 3 ס"מ בין העוגיות בתבנית ואופים עד להזהבה, 20 דקות לכמות של כפית או 25-30 דקות לכמות של כף. מוציאים ומצננים מספר דקות, מנתקים את העוגיות מהנייר ומניחים לקירור על רשת. *עוגיות מקרון קוקוס רכות(מומלצות) 10 חלבונים(מס' 2) 1/2 1 כוסות סוכר 1/2 1 כפיות מיץ לימון 1 כפית תמצית וניל 1/2 4 כוסות קוקוס טחון שמים סיר על סיר ובו מים רותחים מבעבעים קלות, דואגים שתחתית הסיר לא תיגע במים, שמים את החלבונים עם הסוכר והלימון בסיר העליון ומערבבים, לא מקציפים, עד להמסת הסוכר, ממשיכם לערבב עד שהתערובת מתחממת, מוסיפים את הקוקוס והוניל, מערבבים היטב, ממשיכים לבשל את התערובת בערבוב עוד 8 דקות עד שהתערובת מבריקה ודביקה, מסירים מהאש. מנטפים (או מזלפים עם צנטר כוכבי)כמות של כף על נייר האפיה במרחק 2 ס"מ בין העוגיות, מכניסים לתנור ואופים כ- 20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות, מוציאים מהתנור ומשחררים בעדינות מהנייר ומניחים לצינון. * עוגיות שקדים מעוינות- Ricciarelli 200 גר' שקדים מולבנים 1 כוס אבקת סוכר 2 חלבונים 1 כף קמח מצה 1/2 כפית אבקת אפיה 3 טיפות תמצית שקדים מחממים את התנור לחום גבוה. מכניסים את השקדים עם אבקת הסוכר לקערת מעבד מזון עם להב מתכת ומפעילים עד לקבלת אבקת שקדים טחונה דק מאד, מעבירים את התערובת לקערה. מוסיפים את אבקת האפיה ומערבבים היטב, מוסיפים את החלבונים ותמצית השקדים ולשים לתערובת דמוית בצק מרציפן, מוציאים למשטח העבודה, מפזרים מעט אבקת סוכר על המשטח ומרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ, בעזרת סכין חדה חותכים מעוינים ומניחים על נייר אפיה בתבנית. אופים כ- 12 10 דקות עד להזהבה קלה, מוציאים ומצננים. *עוגיות שקדים דקיקות(מומלצות) 250 גר' שקדים מולבנים פרוסים 1/4 כוס סוכר 1 חלבון גדול מחממים את התנור לחום בינוני. מערבבים את הסוכר והחלבון בקערה, לא מקציפים, מוסיפים את השקדים הפרוסים ומערבבים היטב. מנטפים כמות של כפית על נייר אפיה בתבנית במרחק 5 ס"מ בין העוגיות,ומשטחים מעט לשכבה דקה. אופים רק עד לקבלת גוון שחום בקצוות, מוציאים לצינון על רשת ומאחסנים בכלי סגור. *העוגיות טובות גם כקישוט לקינוחים. *ניתן ליצור קעריות למילוי מהתערובת ע"י שיטוח על בסיס ודפנות תבניות מאפינס

קצפיות עם קוקוס,קצפיות עם בוטנים/שקדים/אגוזים - justs

*קצפיות עם קוקוס רכיבים: 4 חלבונים ¾ כוס סוכר 2 כוסות (150 גרם) קוקוס טחון 2 כפות קמח תפוחי-אדמה אופן הכנה: להקציף את החלבונים והסוכר לקצף חזק מאוד. לערבב את הקוקוס וקמח התפו"א ולהוסיף בתנועות עטיפה לקצף. להכניס לשקית זילוף עם פיה משוננת וליצור על גבי נייר אפיה בתבניות שטוחות עוגיות לא גדולות, ממוקמות במרחק מה זו מזו. לאפות בתנור בחום בינוני נמוך 140° כ-20 דקות עד שישחימו מעט מאוד. להוציא מהתנור (העוגיות יתקשו יותר לאחר הקירור) ולשחרר את העוגיות במרית מתכת מהנייר בעודן חמות. לקרר לגמרי ולשמור בכלי אטום. הערות: מקור המתכון: עצמי *קצפיות עם בוטנים/שקדים/אגוזים רכיבים: 4 חלבונים 1 כוס סוכר כף מיץ לימון 200 גרם בוטנים 100 גרם שקדים או אגוזים טחונים 4 כפות קמח מצה אופן הכנה: להקציף את החלבונים והסוכר לקצף חזק מאוד, להוסיף את מיץ הלימון בתחילת ההקצפה. לערבב את הבוטנים והשקדים עם קמח המצה ולהוסיף בתנועות עטיפה לקצף. להכניס לשקית זילוף עם פיה משוננת בקוטר רחב וליצור על גבי נייר אפיה בתבניות שטוחות עוגיות לא גדולות, ממוקמות במרחק מה זו מזו. לאפות בתנור בחום בינוני נמוך 140° כ-20-25 דקות עד שישחימו מעט מאוד. העוגיות משתטחות מעט בזמן האפיה. להוציא מהתנור (העוגיות יתקשו יותר לאחר הקירור) ולשחרר את העוגיות במרית מתכת מהנייר בעודן חמות. לקרר לגמרי ולשמור בכלי אטום. הערות: אפשר להחליף בוטנים בשקדים או באגוזים או לגוון ביחסים ביניהם. מקור המתכון: עצמי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

עוגיות בוטנים כשרות לפסח - justs

להקציף 3 חלבונים עם 200 גרם אבקת סוכר להוסיף 200 גרם בוטנים טחונים וכוס קמח מצה ליצור כדורים בידיים רטובות ולהניח על נייר אפיה בתבנית שטוחה לאפות בחום בינוני כ-25 דקות. להוציא מהתנור ולקרר * העוגיות מתקשות לאחר קירור * אפשר להוסיף סוכר מי שאוהב את זה מתוק מאוד-מאוד
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - חגים
בחר
בחר