מתכון: עוגת פירות יבשים לטובישבט הגיע - סמדר

מתכון: עוגת פירות יבשים לטובישבט הגיע - סמדר רכיבים: רכיבים: 7 כפות סוכר (אפשר סוכר חום) 8 כפות קמח ½ שקית אבקת אפיה 3 ביצים שלמות קליפת לימון מגוררת כפית תמצית וניל 200 גרם שקדים קצוצים (אפשר להחליף באגוזים או חצי-חצי) 200 גרם צימוקים (אפשר חצי צימוקים וחצי משמשים מיובשים חתוכים לרבעים) אופן הכנה: אופן הכנה: לערבב את כל חומרי העיסה ולבסוף להוסיף שקדים וצימוקים. לשטח בתבנית צרה ומאורכת (תבנית אינגלישקייק). לאפות במשך שעה בדיוק, בחום של 180°. לפני שמוציאים יש לנעוץ סכין, כדי לוודא שהעוגה אפויה היטב. אם הסכין יוצר יבש - העוגה מוכנה. לצנן את העוגה, להוציא מן התבנית ולפרוס לפרוסות דקות מאוד. הערות: מקור המתכון: יעל שפיגלר - "חיילבטעם של אמא" הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2 הערות: justs :מאת 13:28 :שעה 24/01/2004 :תאריך המתכון המתוקן: עוגת פירות יבשים לטוּבישבט מתכון: עוגת פירות יבשים justs :מאת 11:17 :שעה 24/01/2004 :תאריך ************************************ עוגת פירות יבשים לטוּבישבט הגיע לעוגה זו גרסאות רבות (שתיים מהם כבר יש לכם, מצורפות בקישורים מתוך המיניפורום), אך בשבילי היא תמיד תהיה "עוגת שלומית". ועכשיו הגירסה שמצאתי בספר "חייל בטעם של אמא", של יעל שפיגלר. העקרון הוא דומה בכולם: ערבוב של אגוזים/שקדים/כאלה, עם צימוקים/פירות יבשים/כאלה, יחד עם מעט קמח וסוכר וקצת ביצים, שתפקידן להדביק את הכל ליציקת בטון אחת. זה נראה מטיל כבד לאחר האפיה, אך אם תקפידו לחתוך לאחר קירור לפרוסות מאוד דקות - תתקבל תוצאה מפתיעה ומעודנת, שכולם יגמרו עליה את ההלל ויחשבו מי-יודע-מה השקעתם. וכולה - זה כלום עבודה, הנה תראו: מתכון: עוגת פירות יבשים מקור המתכון: ס. הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוגת טו בשבט - טיפסי טארט -נעם

מתכון: עוגת טו בשבט - טיפסי טארט רכיבים: 1 כוס תמרים קצוצים (או כל פרי לא רך ולא קשה מדי-כך כתוב) 2 כפות חמאה מומסת או מרגרינה1 כפית אבקת סודה לשתייה ארבע כפיות אבקת אפייה קורט מלח כשליש ספל סוכר 1 ביצה כשלושה רבעים מים רותחים הישר ממהקומקום כוס ושליש קמח - אופן הכנה: ---- מחממים תנור לחום 180 מעלות מפזרים את הסודה על הפרי הקצוץ ויוצקים עליו את המים הרותחים שמים בצד לצינון (בודקים עם האצבע בזהירות שלא רותח כבר) בינתיים-מקציפים את החמאה עם הסוכר ומוסיפים את הביצה מערבבים לחוד את כל החומרים היבשים ומוסיפים בהדרגה ובסיום מוסיפים את התמרים מערבבים היטב בתנועות קיפול יוצקים לתבנית משומנת ואופים כעשרים דקות ---- בזמן האפייה מכינים רוטב לעוגה (כך כתוב) כוס וחצי סוכר כפית תמצית וניל כשלשה רבעים כוס מים חמים כשליש כוס ברנדי מיץ מלימון אחד קטן ממיסים על אש בינונית בסיר קטן-סוכר ווניל ומים -בוחשים עד שהסוכר יימס מורידים מהאש ומוסיפים לסיר ברנדי ומיץ לימון בוחשים היטב ויוצקים על העוגה החמה ---------------- הערות: העוגה טובה יותר אחרי יום-יומיים במקרר אפשר להגיש עם תלולית קצפת מעל או ליד העוגה אפשר לצקת על הפרי משקה חריף במקום מים מומלץ בהחלט-צימוקים כהים גדולים במקום תמרים וברנדי 777 או רום חם עם מעט סוכר להשרייה,אבל אז צריך להשרות כמה שעות לפני הכנת העוגה טוב בפורים שאז צריך להיות שיכורים עד טשטוש (במצווה!) וכדאי להרחיק מילדים קטנים חובבי אלכוהול (מנסיון הערות: * נעם :מאת 09:46 :שעה 2/01/2003 :תאריך מצורף-מתכון טיפסי טארט עוד רעיון-לעשות מעין כדורי שוקולד עם פירות יבשים מקור המתכון: נעם דמרי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: כדורי תמרים מטוגנים לטו בשבט - ג'ואנה

מתכון: כדורי תמרים מטוגנים לטו בשבט - אנה רכיבים: ג'ואנה בן-טובים :מאת 11:04 :שעה 31/10/2002 :תאריך כדורי תמרים מטוגנים לט"ו בשבט של ann101 מתכון: כדורי תמרים מטוגנים לט"ו בשבט לכבוד חג הפירות היבשים, רצ"ב קינוח אגדה. לאכול ממנו מעט כי הוא מאד מתוק. מצרכים: 1 חבילה תמרים מגולענים 50 גר' אגוזים קצוצים 50' גר' שקדים קצוצים 2 כפות וניל פירורי לחם- לציפוי פירורי קוקוס- לציפוי שמן לטיגון גלידה ( רצוי וניל ) סירופ מייפל. אופן הכנה: מערבבים תמרים , אגוזים, שקדים ווניל. יוצרים כדורים מערבבים בקערה פירורי לחם עם קוקוס ( לא להתקמצן עם הקוקוס ) מצפים את הכדורים בציפוי לחם וקוקוס ומטגנים בשמן חם ( לא רותח ). בהגשה שמים כדור אחד תמרים וכדור אחד גלידה ועל הכל יוצקים מעט סירופ מייפל. מעדן אמיתי. הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוגת פירות בגריל - חנוך פרבר הביאה יולה

מתכון: עוגת פירות בגריל רכיבים: 4 פרוסות עבות עוגה בחושה (קנויה או תוצרת בית) רבע כוס ריבת מישמש 1 כף חמאה 1 כפית קליפת לימון מגוררת 1 כף מיץ לימון טרי 2 פירות (קיווי, אפרסמון,תפוח, אגס) פרוסים אופן הכנה: מחממים את הגריל בתנור בסיר קטן מחממים את הריבה עם החמאה וקליפת הלימון מוסיפים את מיץ הלימון. מניחים את פרוסות העוגה בתבנית אפיה מתחת לגריל למשך 1-2 דקות, הופכים וקולים גם את הצד השני. מורחים את פרוסות העוגה במעט ריבה מסדרים את פרוסות הפרי מעל ומורחים בשאר הריבה. קולים עוד 1-2 דקות ומגישים מיד עם או בלי קצפת, גלידה. הערות: yula7 :מאת 13:20 :שעה 21/07/2002 :תארי מקור המתכון: חנוך פרבר הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: אורז עם פירות יבשים - טנזייה - זושי

מתכון: אורז עם פירות יבשים - טנזייה רכיבים: את האורז אני מכינה בנפרד ולתערובת פירות יבשים קוראים טנזייה: 10-8 מנות מכינים 2 כוסות אורז לבן איך שרגילים. טנזיה: 3 בצלים קלופים חתוכים לרצועות לטגן בצל בשמן זית להעביר לסיר, עם משמשים שזיפים וצימוקים, אני אישית מוסיפה גם אננס מסוכר ויש כאלה ששמים גם תאנים. קצת קנמון וקצת ציפורן ויין אדום ובישול ארוך בטמפרטורה בינונית עד צמצום הרוטב, לבשל בנפרד אורז לבן אופן הכנה: עוד הצעת הגשה, להוסיף לטנזיה פקאנים מסוכרים מעל או אגוזים או צנוברים בעת ההגשה בתאבון, מקווה שלטנזיה כזאת התכוונת.. בתאבון הערות: zoshy2 :מאת 12:03 :שעה 14/04/2003 :תאריך מקור המתכון: zoshy2 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: גלילות פירות מיובשים - יולה

מתכון: גלילות פירות מיובשים רכיבים: המרכיבים ל-3 גלילות, 45 עוגיות לבצק: 200 גר' חמאה או מרגרינה רכה 1/3 2 כוסות (280 גר') קמח 2/3 מכל אשל או לבן למלית: 100 גר' אגוזיפ או שקדים (או תערובת של שניהם), קצוצים 250 גר' תערובת פירות מיובשים. למשל: אננס, פפאיה, תפוחים, תמרים, תאנים, דובדבנים, משמשים, שזיפים) קצוצים לקוביות קטנות. 4 כפות פתיתי קוקוס 50 גר' חמאה 1 כף דבש 1/3 כוס אשל או לבן. לזרייה: אבקת סוכר אם רוצים. אופן הכנה: ההכנה:1. הבצק: חמאה וקמח במעבד מזון, מערבלים כ- 3- שניות עד עיסה לא אחידה. מוסיפים אשל ומערבלים עוד 3 דקות עד שנוצר בצק רך. אוספים לכדור ועוטפים בניילון נצמד. מאחסנים במקרר שעה לפחות. 2. מלית: שמים בקערה אגוזים/שקדים, הפירות המיובשים והקוקוס ומערבבים. שמים את החמאה והדבש בסיר קטן ומחממים על להבה בינונית כ-3 דקות עד שהחמאה נמסה ונוצר רוטב סמיך. מוסיפים לקערת הפירות ומערבבים. 3. מחממים תנור ל- 190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה. 4. מחלקים הבצק ל-3. מקמחים משטח עבודה, מרדדים כל חלק לעלה בגודל 40X20 ס"מ. מורחים כף אשל על כל עלה, מפזרים שליש מהמלית כך שיישארו שוליים נקיים ברוחב 3 ס"מ משני צדיו (כדי שהגלילה תיסגר היטב), ומגלגלים לגלילה מהודקת. מעבירים את הגלילות לתבנית וחורצים לרוחב כל אחת מהן סימנם בסכין חדה, בעומק 1 ס"מ וברווחים של 2 ס"מ. 5. אופים כ- 30 דקות, עד הזהבה. מצננים. חותכים כל גלילה לעוגיות לפי הסימנים. אם רוצים זורים אבקת סוכר. הערות: yula7 :מאת 22:46 :שעה 31/07/2003 :תאריך גלילת פירות מיובשים מאת: קלי מגר מקור המתכון: yula7 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: כדורים מפירות יבשים - ניצי

מתכון: כדורים מפירות יבשים רכיבים: 250 ג' קמח תירס בטחינה דקה 2 כפות סוכר 2 ביצים 80 ג' צנוברים 80 ג' צימוקים 150 ג' תאנים מיובשות 2 כפות רום (לא תמצית) קינמון (באבקה) שמן לטיגון קור סודה לשתיה קורט מלח אופן הכנה: לחתוך את התאנים לקוביות קטנות ולערבב עם הצנוברים ועם הצימוקים. להוסיף את הסוכר והמלח, הביצים והקמח. להוסיף לעיסה כמה כפות של רום, קורט סודה לשתיה ולערבב היטב. לנטף לתוך שמן רותח כפות של העיסה (ואפשר גם ליצור כדורים בידיים רטובות), לטגן עד שמזיב, להוציא בכף מחוררת מהשמן, להספיג על מגבות נייר ולאבק בקינמון. הערות: nitsi_18 :מאת 09:57 :שעה 19/11/2002 :תאריך כדורים מפירות יבשים מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: מרובעי פירות ואגוזים - נעם

מתכון: מרובעי פירות ואגוזים רכיבים: * נעם :מאת 03:42 :שעה 26/02/2004 :תאריך מרובעי פירות ואגוזים - אבי מרובעי פירות ואגוזים כוס ורבע קמח 1 כוס סוכר כפית וחצי אבקת אפיה 1 כפית מלח 1/2 כפית תמצית שקדים 3 ביצים 1 כוס אגוזים קצוצים(כל סוג) 1 כוס תמרים קצוצים או צימוקים שלמים 1/2 כוס דובדבנים מסוכרים קצוצים 180 גר' שוקולד צ'יפס מחממים את התנור לחום בינוני ומשמנים תבנית 22x33. מנפים בקערה את הקמח ואבקת האפיה, מוסיפים את הסוכר, המלח, תמצית השקדים והביצים, מוסיפים את שאר המרכיבים ויוצקים לתבנית, מחליקים מעט. אופים כ-35 דקות עד להזהבה, מוציאים ומצננים. מזלפים מעל צפוי סוכר וחותכים למרובעים. לציפוי סוכר: 1 כוס אבקת סוכר 2 כפות חלב פושר כמה טיפות תמצית וניל מערבבים היטב את כל החומרים אופן הכנה: הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: מרק - קומפוט פירות - ניצי

מתכון: מרק - קומפוט פירות - ניצי רכיבים: בעיצומו של הקיץ, כאשר יופיים של הפירות קורץ, והשפע וההיצע גם, תמיד קונים יותר מאשר אוכלים בבית. אופן הכנה: מה שאני עושה, כחיקוי למנהג שהיה אצלנו בבית, זה שמה את כל הפירות בסיר גדול, מוסיפה סרט של קליפת לימון, ואפשר גם מיץ לימון טרי, ומקל קינמון אם רוצים ומבשלת. אין צורך לגלען את הפירות. כל הפירות מתאימים לחגיגה הזו. מבשלים עד שהפירות רכים. אני לא מוסיפה סוכר בכלל. מצננים את כל הסיר הענק במקרר, ועכשיו, איש איש לפי טעמו. יש הלוקחים את כל הקומפוט כמרק פירות וכתוספת לגלידה. יש השותים את הנוזל בלבד, יש המוסיפים שקית של sweet and low לכל כוס של מרק כזה, ויש הטוענים שגם ככה זה מתוק דיו. כך או כך, כשזה קרררררררר, זה טעים ומרענן מאוד. אם רוצים להגיש את המרק כמשהו מעט סמיך יותר, אפשר להוסיף מעט פודינג וניל לא אינסטנט (פודינג לבישול), מעורב עם מעט מהנוזל של המרק לתוך הסיר. טעים גם כך. בהצלחה! הערות: קומפוט פירות nitsi_18 :מאת 17:25 :שעה 22/06/2004 :תאריך אולי הפתרון האולטימטיבי... מרק פירות מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: סלט פירות אקזוטיים בסירופ ותבלינים - קאתי סטיוארט הביאה פינגווינית

מתכון: סלט פירות אקזוטיים בסירופ ותבלינים רכיבים: 900 גר' של פירות טרופיים שונים : 340 גר' אננס טרי 1 מנגו חתוך לקוביות פפאייה 1 חתוכה לפרוסות ענבים שחורים ללא גרעין 3 קיווי (פרוס לפרוסות) 1 קרמבולה פרוסה (פרי הכוכב כשפורסים אותו) לסירופ: 175 גר' סוכר טחון דמררה מקל קינמון, שבור לחצי 6 חתיכות של זנגוויל טרי 6-8 זרעים ירוקים שלמים של הל גרד של ליים ומיץ מליים שלם 2 כפות של רום כהה אופן הכנה: להכנת הסירופ יש למדוד את הסוכר לשים במחבת ולמלא במים 200 מ:ל. (כוס אחת כמעט). להוסיף את הקינמון והג'ינג'ר - לחרוץ חריץ בחתיכת גינגר טרי, אין צורך לפרוס אותה לפרוסות . לסלק את הגרעינים השחורים מההל ולדפוק אותם בעדינות ולהוסיף למחבת באותו זמן שמוסיפים את גרד הליים. להמשיך לערבב על אש נמוכה עד להמסת כל הסוכר, וריכוז הסירופ במשך עוד 5 דקות. להוציא מהאש ולתת לזה להתקרר. אם אפשר, עדיף לתת לסירוב לשהות 3-4 שעות, או אפילו משך לילה והוא יקבל טעם טוב יותר מהתבלנים ועם טעם ג'ינג'רי. לפרוס את הפירות בצלחת הגשה. לסלק גרעינים ולחתוך לחתיכות גדולות. לזלף את הסירופ עם התבלינים על הפירות ולהחזיר את מקל הקינמון מעל הצלחת לקישוט. לתת לפירות לשהות 3-4 שעות לפני הגשה לספיגת הטעם. הערות: הביאה : פינגווינית מקור המתכון: קאטי סטיוארט - עמ' 42 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: סלט פירות של אודטה - יעל

מתכון: סלט פירות של אודטה - יעל רכיבים: ותכל'ס:מתכון סלט פירות לפיקניק של אודטה: שופכים לפי הסדר: חבילה מרשמלו קופסת שימורים עם הנוזלים של פירות מעורבבים ומעל יוצקים שמנת מתוקה - לא מוקצף! הסדר חשוב! מניחים לעמוד במקרר לדברי אודטה לפחות יום מניילים ולוקחים לפיקניק! נראה ונשמע טעים וללא סיכון מיותר שבת שלום יעל אופן הכנה: הערות: יעל פ :מאת 11:48 :שעה 8/05/2004 :תאריך פינגי היקרה לך שתמיד בשניה שולפת מתכונים - לא אתן ????- רק שזה כל כך פשוט שהמילה מתכון נראית מורכבת! מקור המתכון: יעל P הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

לחמניות פסח של אודטה דנין באדיבות נעמה

kipodet :מאת 07:31 :שעה 10/03/2002 :תאריך לחמניות קימל לפסח של אודטה דנין לחמניות פסח של אודטה דנין ======================== חומרים: (16 לחמניות) 2 כוסות מים 10 כפות שמן 2 כפיות מחוקות קימל טחון 2 כפיות מחוקות מלח 1/2 כפית מחוקה פלפל שחור 2 כוסות קמח מצה (200 גרם) 6 ביצים נייר אפיה כפפות נילון חד פעמיות אופן ההכנה: 1. מחממים תנור למאתיים מעלות. 2. בסיר בינוני מרתיחים את המים, שמן, 2 כפיות קימל, מלח ופלפל שחור. 3. כאשר רותח מכבים את האש ומוסיפים בבת אחת את קמח המצה, בוחשים חזק. 4. מוסיפים מיד לתערובת החמה את הביצים ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. 5. מצפים תבנית תנור בנייר אפיה לא משומן. לובשים כפפות חד פעמיות ויוצרים כדורים קטנים בגודל קלמנטינה (40 גרם). מניחים את הכדורים על נייר האפיה עם רווח של 2 ס"מ בינהם. 6. אופים 3/4 שעה, מתקבלות לחמניות תפוחות עם תוכן טעים ולא רטוב מדי. בתיאבון.

לחמניות לפסח ללא ביצים

אשמח לקבל תחליפים ללחמניות לפסח ללא ביצים

חרוסת עיראקית - נעמה

kipodet :מאת 05:28 :שעה 11/03/2002 :תאריך חרוסת עירקית חרוסת עירקית ============ כוס סילאן (דבש תמרים) 3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים דק 1/2 כוס צנוברים ששה תמרים קצוצים 1/2 כפית קנמון קמצוץ הל (לא להגזים איתו) מערבבים את כל החומרים יחד ואוכלים עם מצה או לחם. יאמי!!!

שרשור הפסח הבא עלינו לטובה - תשס"ח -2008

כנסו לקישור

שרשור מתכונים לפסח - חד גדיא


מנסה "לייבא" שירשור ישן של פסח

מקווה שיהיה לתועלת דונה

מתכון: סלט פירות של אודטה - יעל

מתכון: סלט פירות של אודטה - יעל רכיבים: ותכל'ס:מתכון סלט פירות לפיקניק של אודטה: שופכים לפי הסדר: חבילה מרשמלו קופסת שימורים עם הנוזלים של פירות מעורבבים ומעל יוצקים שמנת מתוקה - לא מוקצף! הסדר חשוב! מניחים לעמוד במקרר לדברי אודטה לפחות יום מניילים ולוקחים לפיקניק! נראה ונשמע טעים וללא סיכון מיותר שבת שלום יעל אופן הכנה: הערות: יעל פ :מאת 11:48 :שעה 8/05/2004 :תאריך פינגי היקרה לך שתמיד בשניה שולפת מתכונים - לא אתן ????- רק שזה כל כך פשוט שהמילה מתכון נראית מורכבת! מקור המתכון: יעל P הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

ניסיתי!! לא טעים!

עבור לעמוד
, , , , ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - חגים
בחר
בחר