מתכון: כיכר כבד של נירה רוסו - באדיבות ציפי

מתכון: כיכר כבד של נירה רוסו רכיבים: ================================= 8-6 בצלים יבשים- גודל בינוני 50 גרם מרגרינה(שינוי שלי, שומן עוף+שמן) 1ק"ג כבד עוף-מנוקה מכל השומנים ואחרים מלח, פלפל 6 ביצים קשות 1שקית ג'לטין(14 גרם) פלפל ירוק , גזר מבושל- לקישוט 1 תבנית חד-פעמית מאורכת אופן הכנה: ================ אופן ההכנה: ============= חותכים את הבצלים ומטגנים בשומן, מוסיפים את הכבדים וממשיכים לטגן, בגמר הטיגון מצננים. טוחנים את הכבדים והבצלים במטחנה או במעבד מזון.מוסיפים את התבלינים.ו5 ביצים מוסיפים לטחינה. ממיסים את הג'לטין בחצי כוס מים פושרים ומוסיפים לתערובת, מערבבים טוב ,טוב. את הביצה ה-6 פורסים ומרפדים בה את התבנית,פורסים גם את הגזר ומניחים בתחתית, ואת הפלפל הירוק מסדרים בתחתית התבנית. על הכל מעבירים את הכבד הטחון, מחליקים בכף. מקררים סגור עם ניילון נצמד במקרר לפחות 12 שעות. לפני ההגשה מכיניפ פלטה מאורכת, מקשטים בירקות נוספים ובמרכז הופכים את התבנית ומשחררים מתוכה את הכבד הקצוץ!(אם הכבד אינו משתחרר בקלות, משחררים בסכין חדה את הדפנות, כורכים מגבת חמה סביב סביב התבנית ושוב לחיצה קטנה וזה משתחרר! ושוב פסח נפלא! הערות: canbr :מאת 18:56 :שעה 5/04/2003 :תאריך לכל אלה שכבר הפנימו שפסח אכן פה עוד מתכון! כיכר כבד קצוץ חגיגית/ נירה רוסו.............. המצרכים כפי שרשומים במתכון המקורי: מקור המתכון: CANBR הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

כבדי עוף עם ארטישוק - נעמה

kipodet :מאת 07:35 :שעה 9/03/2002 :תאריך כבדי עוף עם ארטישוק/ עפ"י הילה אלפרט עם שינויים שלי. כבדי עוף עם ארטישוק ================== מרכיבים: חצי ק"ג כבדי עוף טריים ובהירים שמן זית לטיגון 6 לבבות ארטישוק טריים (אם אין ברירה- משומרים) מיץ מלימון אחד 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה קורט סומק 3 שיני שום מעוכות שתי כפות ברנדי מלח, פלפל אופן ההכנה: 1. מנקים את הכבדים היטב מגידים ושאר איחסים וחוצים לשתי אונות. 2. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הכבד לזמן קצר עד שמשחים. מוציאים את הכבדים ומניחים בצד. 3. פורסים את לבבות הארטישוק לפרוסות בעובי שני ס"מ, מכניסים לקערית ויוצקים עליהם את מיץ הלימון. 4. מחממים עוד שמן זית במחבת מטגנים את פרוסות הארטישוק עד שמזהיבות, מוסיפים את הפטרוזיליה, השום והסומק וממשיכים בטיגון ובחישה כחמש-עשר דקות. 5. מוסיפים את הכבדים יחד עם הנוזלים ונפלטו מהם למחבת, מוסיפים את הברנדי, הפלפל והמלח. מטגנים עוד שתיים-שלש דקות ומגישים על מצע סלט ירוק. בתיאבון.

מתכון: עוגת חול - טורטה סאביוזה - סאן רמו -ניצי

מתכון: עוגת חול - טורטה סאביוזה - סאן רמו -ניצי רכיבים: 300 ג' חמאה בטמפרטורת החדר 300 ג' סוכר 300 ג' קמח תפוחי אדמה 4 ביצים אופן הכנה: להקציף את החמאה עם הסוכר עד שתיווצר תערובת קרמית. להמשיך להקציף כעשר דקות, ללא הפסקה. להוסיף את הביצים אחת לאחר השניה תוך כדי כך שממשיכים להקציף. להבליע בעוגה את קמח תפוחי האדמה, מעט בכל פעם תוך כדי כך שממשיכים להקציף. כאשר כל החומרים מובלעים בעוגה, להמשיך להקציף עוד כעשר דקות. סודה של העוגה בהקצפה הארוכה. לחמם תנור לחום 160 מעלות. לחלק את התערובת לשלוש תבניות אינגליש קייק חד פעמיות. לאפות בחום הנמוך-בינוני עד שהעוגה מזהיבה (כארבעים דקות - תלוי בתנור). יש לבדוק מידי פעם. פשוט ונפלא! רק עוד הערה קטנה: יש לי חברה אחת יקרה שמשתמשת בעוגה זו על תקן לחם במשך כל הפסח. מעולה לפסח ולכל השנה. הערות: פסח - עוגה nitsi18 :מאת 19:32 :שעה 6/06/2002 :תאריך טורטה סאביוזה - עוגת חול מסאן רמו כשרה לפסח במקור טורטה סאַבּיוזַה - עוגת חול מסאן רמו כשרה לפסח במקור טורטַה סַאבּיוֹזַה - עוגת חול מסאן רמו (העיר - לא הפסטיבל), כן, כן היא גם כשרה לפסח - במקור את העוגה הזו מכינה ג'וסטינה, חברתי האיטלקיה היקרה, איש לא יכול להתחרות בה בעוגה זו, והיא תמיד מוכנה ומזומנה על שולחנה, בכל יום מימי השנה. גדולתה של העוגה הזו בפשטותה. מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

לחמניות פסח של אודטה דנין באדיבות נעמה

kipodet :מאת 07:31 :שעה 10/03/2002 :תאריך לחמניות קימל לפסח של אודטה דנין לחמניות פסח של אודטה דנין ======================== חומרים: (16 לחמניות) 2 כוסות מים 10 כפות שמן 2 כפיות מחוקות קימל טחון 2 כפיות מחוקות מלח 1/2 כפית מחוקה פלפל שחור 2 כוסות קמח מצה (200 גרם) 6 ביצים נייר אפיה כפפות נילון חד פעמיות אופן ההכנה: 1. מחממים תנור למאתיים מעלות. 2. בסיר בינוני מרתיחים את המים, שמן, 2 כפיות קימל, מלח ופלפל שחור. 3. כאשר רותח מכבים את האש ומוסיפים בבת אחת את קמח המצה, בוחשים חזק. 4. מוסיפים מיד לתערובת החמה את הביצים ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. 5. מצפים תבנית תנור בנייר אפיה לא משומן. לובשים כפפות חד פעמיות ויוצרים כדורים קטנים בגודל קלמנטינה (40 גרם). מניחים את הכדורים על נייר האפיה עם רווח של 2 ס"מ בינהם. 6. אופים 3/4 שעה, מתקבלות לחמניות תפוחות עם תוכן טעים ולא רטוב מדי. בתיאבון.

בראוניס של פסח - אבי

* אבי :מאת 15:07 :שעה 1/03/2002 :תאריך בראוניס של פסח - אבי" מתכון: בראוניס של פסח רכיבים: תבנית בגודל 25 על 30 ס"מ 75 גר' חמאה רכה 3/4 כוס סוכר 5 ביצים מופרדות 200 גר' שוקולד מריר 200 גר' שקדים טחונים דק 100 גר' אגוזי לוז,קצוצים דק קורט מלח אופן הכנה: מחממים תנור לחום בינוני -180 מעלות. מקציפים את החמאה והסוכר כ-3 דקות, עד שמתקבל קרם רך ותפוח. מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני ומקציפים 2 דקות נוספות מעל סיר אדים או במיקרו ממיסים את השוקולד ומוסיפים לתערובת החמאה, תוך כדי עיבוד במיקסר. מוסיפים את השקדים ואת אגוזי הלוז ומקפלים בעזרת מרית . בקערה נקיה ויבשה בעזרת ראש הקצפה נקי, מקציפים את החלבונים עם מלח עד לקבלת קצף יציב אבל לא קשה מדי. מקפלים אותו לתוך התערובת ב-3 מחזורים. משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים כ-40 דקות, עד שסכין הננעצת במרכז יוצאת ועליה פירורים מעטים. מצננים לגמרי לפני שחותכים לקוביות.מקור המתכון: www.mapa.co.il הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

בראוניס של פסח - ניצי

רכיבים: תבנית בגודל 25 על 30 ס"מ 75 גר' חמאה רכה 3/4 כוס סוכר 5 ביצים מופרדות 200 גר' שוקולד מריר 200 גר' שקדים טחונים דק 100 גר' אגוזי לוז,קצוצים דק קורט מלח אופן הכנה: מחממים תנור לחום בינוני -180 מעלות. מקציפים את החמאה והסוכר כ-3 דקות, עד שמתקבל קרם רך ותפוח. מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני ומקציפים 2 דקות נוספות מעל סיר אדים או במיקרו ממיסים את השוקולד ומוסיפים לתערובת החמאה, תוך כדי עיבוד במיקסר. מוסיפים את השקדים ואת אגוזי הלוז ומקפלים בעזרת מרית . בקערה נקיה ויבשה בעזרת ראש הקצפה נקי, מקציפים את החלבונים עם מלח עד לקבלת קצף יציב אבל לא קשה מדי. מקפלים אותו לתוך התערובת ב-3 מחזורים. משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים כ-40 דקות, עד שסכין הננעצת במרכז יוצאת ועליה פירורים מעטים. מצננים לגמרי לפני שחותכים לקוביות

מתכון: טורט ספיראלי - ניצי

מתכון: טורט ספיראלי ליום הולדת - ולפסח (עם אגוזים טחונים) רכיבים: לרולדת הבסיס: 3 ביצים מופרדות 3 כפות סוכר 1 כף שמן 1 כף אבקת קקאו 1/2 כפית תמצית רום 3 כפות קמח תופח או אגוזים טחונים + 1/2 כפית אבקת אפיה לאפות שתי רולדות בסיס כאלו. לרולדת השבלול: 3 ביצים מופרדות 3 כפות סוכר 1 כף שמן 1/4 לימון מיץ וקליפה מגוררת דק 3 כפות קמח תופח או אגוזים טחונים + 1/2 כפית אבקת אפיה לאפות שתי רולדות שבלול. להכין את הבסיס: לרפד תבנית עגולה בקוטר 26 בנייר אפייה. להקציף החלבונים עם 2 כפות סוכר. להקציף בכלי נפרד את החלמונים עם 1 כף סוכר שמן קקאו ורום. להבליע את החומרים ביחד, ולהוסיף את הקמח בעדינות. למזוג על נייר האפיה, להחליק במרית ולאפות את העוגה 8-10 ד' בתנור בחום בינוני 180 מעלות. להוציא מהתנור ולקרר. להכין את שתי הרולדות במתכון זהה. להקציף החלבונים עם 2 כפות סוכר. להקציף החלמונים עם 2 כפות סוכר, להוסיף השמן, לימון וקמח. לערבב בעדינות ביחד. לרפד תבנית מלבנית במלבן נייר אפיה בגודל: 34X27 ס"מ. למזוג עליו את תערובת העוגה ולהחליק במרית. לאפות בחום בינוני 8-10 דקות. להוציא, לשחרר מהתבנית, לגלגל סביב עצמה ולצנן. לאפות גם את העוגה השניה בתוך אותה תבנית, לשחרר, לגלגל ולצנן. לקרם: 500 ג' שמנת מתוקה להקצפה 5 כפות גדושות סוכר 2 קופסאות פודינג אינסטנט שוקולד 200 ג' שוקולד מריר - מומס 1/2 כוס ליקר שוקולד 100 ג' אגוזים טחונים - לא חובה אופן הכנה: להקציף את השמנת עם פודינג אינסטנט וסוכר עד שמתקבל קרם סמיך, להוסיף את השוקולד המומס והאגוזים הטחונים (לא חובה, רק אם רוצים להעשיר את העוגה העשירה גם כך), ולהוסיף את הליקר. הרכבת העוגה:להניח את הבסיס החום (רולדה הבסיס) על צלחת הגשה. למרוח בשכבה של קרם. השכבה לא צריכה להיות עבה. לשחרר את הרולדה של השבלול מנייר האפיה. לחתוך לארבע רצועות אורך ברוחב של 8 ס"מ כ"א. למרוח כל רצועה בקרם. לקחת את הרצועה הראשונה. למרוח אותה בקרם. ללפף אותה סביב עצמה כשבלול. להציב את השבלול במרכז העוגה, כשהוא ניצב עם חלקו העליון החתוך. להמשיך ללפף בשאר הרצועות, כשכל רצועה ממשיכה במקום שקודמתה הסתיימה - כך עד תום הרצועות. בשלב הזה אמורה להיות לפנינו עוגה ספיראלית שלמה. למרוח עוד מעט קרם על פני העוגה ולכסות בבסיס הרולדה השני. להקציף עוד קרטונית שמנת מתוקה עם 3 כפות סוכר ותמצית וניל. לצפות את העוגה סביב סביב, לקשט בתלתלי שוקולד, אגוזים קצוצים וכל מה שתרצו. שידרוג: במקום מלית של קרם אפשר למלא בגלידה לכסות בקצפת ולהקפיא. או סתם בקצפת מוקצפת עם תמצית וניל מקורמיק. בהצלחה! הערות: nitsi_18 :מאת 14:35 :שעה 14/04/2003 :תאריך מקימת הבטחה: עוגת יום ההולדת של הפולני - טורט ספיראלי יפהפה - עוגה כשרה לפסח מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

טורט אילסרים ושוקולד - ניצי

לבצק: 100 ג' אילסרים קלופים 250 ג' שוקולד מריר מאיכות טובה - מרוכך 250 ג' חמאה 250 ג' סוכר 6 חלבונים קורט מלח למלית השוקולד: ½ כוס סוכר ¼ כוס קפה שחור נוזלי מוכן 125 ג' שוקולד מריר מומס 175 ג' חמאה 6 חלמונים קולים את האילסרים בתנור בחום נמוך מאוד (95 מעלות). במשך 10-15 ד'. כשהאגוזים עדיין חמים משפשפים אותם במגבת להורדת הקליפה החומה הדקיקה. טוחנים עד שידמו לקמח. מערבבים האגוזים הטחונים עם השוקולד המרוכך. מקציפים את החלבונים עם קורט מלח לקצף נוקשה מאוד ומערבבים עם השוקולד והאגוזים בעדינות. משמנים תבנית (אפשר אלומיניום ואז לא צריך לשמן, חד פעמי גדולה – 30X40) יוצקים לתוכה את התערובת. אופים במשך 10-12 ד'. מכינים המלית: מבשלים הקפה והסוכר לסירופ במשך 3-4 דקות. מניחים להצטנן. מערבבים ביחד את השוקולד המומס, סירופ וחמאה. מוסיפים בבחישה את החלמונים זה אחר זה ובוחשים עד שהמלית תתעבה. מצננים. אפשר פשוט למזוג על העוגה ואפשר לחתוך העוגה לשלוש רצועות אורך, למרוח הקרם ולהדביק ביחד. העוגה נוחה לשינוע, ניתן לקשט אותה למעלה באגוזי פקאן מסוכרים קצוצים, בבראס, או סתם בקצפת למי שרוצה. העוגה ניתנת גם להקפאה בהצלחה.

שרשור מתכונים לפסח - חד גדיא


עוגת אגוזים וקוקוס - ניצי

עוגת אגוזים וקוקוס עדינה עם שדרוג ושדרוג כפול לעוגת גנאש שוקולד שחור וגנאש שוקולד לבן ½ כוס סוכר 6 חלמונים 3 כפות יין קורט מלח להכניס החומרים לקערה גדולה, לבחוש היטב לתערובת אחידה. ½ כוס אגוזים טחונים (בד"כ 100 ג') במקור זה חצי כוס קמח – בפסח אני שמה אגוזים במקום וזה יוצא מעולה – אפשר לדעתי גם לשים קמח תופח מיוחד לעוגות – כשר לפסח - לא ניסיתי, הגרסה עם האגוזים תמיד הצליחה. 1 כפית אבקת אפיה (לא חובה) 1 כפית אבקת קפה נמס 1 כוס קוקוס ¾ כוס אגוזים קצוצים גס 100 ג' שוקולד מריר מגורר על פומפיה גסה לערבב החומרים היבשים ביחד ולהוסיפם לתערובת. לבחוש. 6 חלבונים ½ כוס סוכר להקציף לקצף גמיש ביחד עם הסוכר. לצקת לתערובת ולערבל בתנועות קיפול לתערובת הומוגנית. ½ כוס קפה נמס (אני משתמשת באספרסו – זה פשוט יותר טעים ויותר חזק) לשפוך על העוגה האפויה בעודה חמה! אם רוצים: להקציף שמנת מתוקה עם 2 כפות אבקת סוכר + 1 כפית קפה נמס (או ללא הקפה) ולמרוח על פני העוגה. לקרר. על הקצפת שהפכה מוצקה, למרוח בעדינות 100 ג' שוקולד מריר מומס – מעורב בכף או שתיים מים רותחים מעט חמאה וחלמון של ביצה. למרוח עד שיכסה את העוגה לגמרי וכך מתקבלת ההפתעה של הקצפת מתחת לקרם השוקולד. לנסיעה העוגה מעולה ללא הקצפת, ואפשר סתם לשים עליה קוביות של שוקולד מריר כשהיא חמה ולמרוח את השוקולד על כל העוגה. מצוין בתבנית אלומיניום חד פעמית מלבנית גדולה A4(לא הענקית). טוב בהקפאה. שידרוג ראשון של מחלקת רושם. לאפות את העוגה בתבנית עגולה 24 או 26. לצנן לגמרי, לחתוך לשתי פרוסות רוחב. למלא את השכבה התחתונה בגנאש שוקולד לשים את השכבה העליונה של העוגה ומעליה את הקצפת המוקצפת. להקפיא מעט ואז למרוח את השוקולד המומס. ואפשר גם לאפות את העוגה ולהשתמש בחציה (או בכולה - אם אוהבים בסיס עבה וגבוה יותר) כבסיס לעוגה של גנאש שוקולד שחור עם גנאש שוקולד לבן: גנאש שחור וגנאש לבן חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ: בסיס של עוגת שוקולד לגנאש שחור: 200 סמ"ק חלב 180 סמ"ק שמנת מתוקה 500 גרם שוקולד מריר, קצוץ, מאיכות טובה 120 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות "סרט" של קליפת תפוז 2 כפות ליקר גראן מרנייה (או דומיו) לגנאש לבן: 300 גרם שמנת מתוקה 300 גרם שוקולד לבן, קצוץ "סרט" של קליפת תפוז * מכינים גנאש שחור: בסיר קטן מרתיחים את החלב והשמנת. יוצקים על השוקולד הקצוץ ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית. * מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים-טורפים היטב. מוסיפים קליפת תפוז וליקר, ומניחים לתערובת להצטנן. * ממקמים את בסיס העוגה על תחתית של תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ. * מסלקים את קליפת התפוז מהגנאש, ויוצקים את הגנאש על בסיס העוגה. מקררים. * אפשר גם לקרר את הגנאש, ולהקציף אותו, לפני שיוצקים על העוגה. מתקבל קרם אוורירי יותר. * מכינים גנאש לבן: מרתיחים את השמנת. יוצקים אותה על השוקולד הקצוץ ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים קליפת תפוז, מערבבים ומניחים להתקרר כמה שעות, במקרר. * מסלקים את קליפת התפוז, מקציפים ומזלפים על פני הגנאש השחור. * לקישוט: זורים קקאו הולנדי מריר, שנותן טעם וצבע קונטרסטי לגנאש הלבן. אפשר להגיש עם קרם קסטראד וניל, למי שהעוגה עדיין לא עשירה דיה עבורו.... מצוין בהקפאה, וניתן לשינוע, להחזיק במקרר עד להגשה

מרציפן בני סיידא באדיבות נעמה

נעמה ס :מאת 05:02 :שעה 9/03/2002 :תאריך מרציפן/ בני סיידא (נוסה ויצא נפלא) מרציפן/ בני סיידא (נוסה ויצא נפלא) ================================ 500 גר' שקדים מולבנים (ללא הקליפה) 300 גר' אבקת סוכר כף מיץ לימון 2 חלבוני ביצה אופן ההכנה: שקדים מולבנים - משרים לחמש דקות את השקדים במים רותחים ומסירים בקלות את הקליפה. מיבשים היטב טוחנים את השקדים במעבד מזון. טוחנים פעם שניה עם אבקת הסוכר עד שהשקדים נטחנים היטב היטב. מוסיפים את מיץ הלימון ואת החלבונים וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה. אם העיסה קשה מדי מוסיפים חלבון נוסף. ניתן לבשם במי ורדים.

מרציפן מהאתר COUSCOUS.CO.IL- ללא ביצים

מרציפן ביתי / רבקה מדלסי מיוחד לפסח ומימונה חומרים דרושים: 2 כוסות שקדים לא קלויים וקלופים 1 כוס סוכר קליפת לימון מגוררת 1/2 כפית תמצית שקדים כמה טיפות מי ורדים אופן ההכנה: הערה: זוהי כמות פיקס- על כל 2 כוסות שקדים צריך כוס סוכר. במידה שיש לכם שקדים לא קלופים להלן טיפ: לשים את השקדים הלא קלויים במים רותחים לזמן מה. כאשר מתנפחת הקליפה ניתן להסירה בקלות אך מיד יש להעביר השקדים למי קרח על מנת לעצור כל תהליך של ריכוך יתר. לאחר מכן יש לייבש היטב היטב במגבת. לטחון את השקדים פעם אחת לבד ב- אין, דו, טרואה- 1,2,3 בעברית. בפעם השניה יש לטחון אותם עם הסוכר. לאחר הטחינה להוסיף את קליפת הלימון, תמצית השקדים,מי הורדים ולערבב היטב היטב עד לקבלת עיסה קשיחה גם כאן האפשרויות רבות לאין ספור ולהלן כמה מהן: ניתן לצבוע לאיזה צבע רצוי וליצור צורות של פירות ניתן למלא תמרים מגולענים לקחת אגוזי מלך חצויים "ולחתן" אותם במילוי מרציפן יפה , אסטתי וגם טעים בתאבון!

שרשור מתכונים לפסח - חד גדיא


"שניצל" תירס ביתי. (לפסח.... כמובן...)

האמת, זה מתכון שלי, שינויים ותוספות תמיד מבורכות לטעמכם האישי. כצימחונית נהניתי מאד לגלות שזה אפילו יותר טעים וזול מהמוכנים ולכן אפשר להחליף קמח מצות בפירורי לחם לשאר הימים השמחים בשנה. וזה קצת דביק וקצת יותר דומה ללביבות, אבל בגלל הרעיון שבמקור זה יחליף את השניצלים המוכנים הנמכרים, החלטתי לקרוא להם גם אני שניצלים. לשני שניצלים גדולים או 6 קטנים. 1 קופסא תירס קטנה (אפשר להשאיר כף או שתיים מהמים של התירס). 4- 5 כפות קמח מצה (או קמח רגיל). (ולהוסיף לפי הצורך בזמן ההכנה, אם נראה לך דביק מדי). ביצה אחת. מעט מלח, מעט פלפל שחור, מעט אבקת מרק בצל או פטריות (כחצי כפית). מעט קמח מצה לציפוי (או פירורי לחם, רצוי קלויים ו/או מתובלים). זהו. ליצור לביבות שטוחות, לשים על מצע קמח-מצה, להפוך שיהיה מכוסה יפה יפה משני הצדדים ולטגן כמה דקות מכל צד. תאמינו לי, פשוט, קצת דביק, אבל כיף כיף כיף לחובבי הז'אנר. חג שמייח ובתאבון!

מתכון: לימונצ'לו - זושי

מתכון: לימונצ'לו - זושי רכיבים: שלב 1: קליפות שטופות של 6 לימונים יפים ליטר שרף/כהל (נמכר בבקבוקים של 750 או 620 מ"ל ב 95%) שלב 2: 800 גרם סוכר. 1 ליטר מים (אני משתמש רק במינרלים) אופן הכנה: 1. מסירים מהלימונים את הקליפה הצהובה בלבד, בעזרת קולפן ירקות (הלבן מכניס מרירות). מכניסים לצנצנת, מוסיפים את האלכוהול, סוגרים ומניחים במקום מוצל לשבועיים עד חודש (אני משאיר חודש). 2. מרתיחים את המים והסוכר וממשיכים לבשל עוד כמה דקות עד שמתקבל סירופ צלול. מסירים מהאש, מצננים מעט ומוסיפים את האלכוהול המסונן מהקליפות. יוצקים לבקבוקים נקיים. מאחסנים במקפיא ומגישים בכוסיות קטנות. זהו, ממש פשוט וממש טעים. הליקר יוצא בריכוז של 40% אלכוהול (בערך). תודה לפרונטו וחג שמח... הערות: zoshy2 :מאת 10:55 :שעה 18/04/2003 :תאריך הלימונצ'לו היה כוכב הפסח והוא נפלא, הכנסו למתכון: רציתי להמליץ בחום רב על הלימונצ'לו...הרצפט שרשם לי פרונטו בזמנו , לבוכטת הלימונים שגדלה אצלי על עץ בגינה.. קיבלתי מ 6 לימונים 2 ליטר לימונצ'לו, הטעים פי 7 מאלה הקנויים היום בכל מקום.. החברה שבאו לקחו הבייתה בבקבוקים של חצי ליטר כמעט הכל ועכשיו אני מתכוננת לחופש הגדול עוד נגלה של לימונצ'לו...כי זה ממש ממש טעים. מקור המתכון: zoshy2 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

קוקטייל לימונצ'לו

פשוט וטעים מאד לערבב עם ספרייט. יוצא משקה טעים עד מאד.

חרוסת עיראקית - נעמה

kipodet :מאת 05:28 :שעה 11/03/2002 :תאריך חרוסת עירקית חרוסת עירקית ============ כוס סילאן (דבש תמרים) 3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים דק 1/2 כוס צנוברים ששה תמרים קצוצים 1/2 כפית קנמון קמצוץ הל (לא להגזים איתו) מערבבים את כל החומרים יחד ואוכלים עם מצה או לחם. יאמי!!!

ט " ו ב ש ב ט - ח ג ה א י ל נ ו ת

מתכון: לחם שמרים עם פירות יבשים - סמדר

מתכון: לחם שמרים עם פירות יבשים - סמדר רכיבים: . סמדר :מאת 21:18 :שעה 30/09/2004 :תאריך מתכון: לחם שמרים עם פירות יבשים (נוצר במיוחד למענכם, בט'ו בשבט תשס"-לא-זוכרת-איזה) מתכון: לחם שמרים עם פירות יבשים רכיבים: 30 גרם שמרים טריים או כף וחצי שמרים יבשים 1 כפית דבש 1 כוס מים פושרים 100 גרם שקדים טבעיים 100 גרם משמשים מיובשים 100 גרם שזיפים מיובשים 3 כוסות קמח לחם לבן 2 כוסות קמח מלא 1 כף מלח 1 כוס מים פושרים 1 כף דבש 30 גרם חמאה מומסת ומצוננת אופן הכנה: לקלות מעט את השקדים במחבת יבשה או בתנור. לצנן. להמיס את השמרים בכוס מים עם כפית דבש ולהשהות לתסיסה. לקצוץ גס את המשמשים והשזיפים, לשים בקערית, לזרות עליהם מעט קמח ולערבב. לקצוץ גס גם את השקדים לאחר קלייתם ולהוסיף לפירות. לערבב בקערה את הקמחים והמלח. ליצור גומה בקמח ולשפוך לתוכה את השמרים שתססו, כוס מים נוספת, כף דבש ואת החמאה המומסת. להוסיף את הפירות היבשים והשקדים ולערבב את הכל בקערה לבצק. להוציא את הבצק למשטח מקומח וללוש כמה דקות לבצק גמיש. אם הבצק דביק, להוסיף מעט קמח. לגלגל את הבצק בקערה משומנת, לכסות בניילון נצמד או במגבת לחה ולהתפיח כשעה וחצי עד הכפלת הנפח. ללוש את הבצק שתפח להקטנתו ולרדד אותו לעלה עבה ומאורך. לגלגל לכרוכית ולהניח בתבנית ככר ארוכה, משומנת ומקומחת. לזרות מעל מעט קמח. להתפיח בתבנית כשעה. לאפות רבע שעה בתנור שחומם מראש לחום גבוה 200°, עם אדים. להוציא את האדים, להנמיך את חום התנור ל-180° ולאפות עוד כחצי שעה. להוציא את הלחם מהתבנית ולצנן על רשת. הערות: כמות: 1 ככר גדולה גיוון: אפשר להחליף את הפירות היבשים באחרים, ואת השקדים באגוזים. מקור המתכון: עצמי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2 אופן הכנה: הערות: מקור המתכון: ס. הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: לפתן פירות יבשים - נעמה

מתכון: לפתן פירות יבשים רכיבים: קומפוט פירות יבשים ================= אז ככה: 250 גרם תפוחים מיובשים 200 גרם משמשים מיובשים 250 גרם שזיפים מיובשים 150 גרם צימוקים סוכר לפי הטעם (כוס סוכר לכל ארבע כוסות מים בערך) מיץ מחצי לימון אופן הכנה: אופן ההכנה: שמים את הפירות בסיר, מוסיפים מים עד לכיסוי הפירות וממתיקים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה בסיר מכוסה. מצננים ומגישים קר. הערות: kipodet :מאת 08:44 :שעה 14/03/2002 :תאריך לפתן פירות יבשים מקור המתכון: קיפודת הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוגיות בריאות מפירות יבשים (ניטוף) - אבי

מתכון: עוגיות בריאות מפירות יבשים (ניטוף) - אבי רכיבים: * אבי :מאת 00:18 :שעה 20/12/2004 :תאריך עוגיות בריאות מפירות יבשים (ניטוף) עוגיות בריאות מפירות יבשים (ניטוף) 300 גר' חמאה או מרגרינה רכה 1/4 1 כוסות דחוסות סוכר חום 1 ביצה 2 כפיות תמצית וניל 1/2 1 כוסות קמח 1 כפית אבקת סודה לשתיה 1 כפית מלח 1 כפית קינמון טחון 1/2 כפית אגוז מוסקט 3 כוסות פתיתי שיבולת שועל(קוואקר) 1 כוס תערובת פירות יבשים קצוצים מחממים את התנור לחום בינוני. מנפים את הקמח, אבקת סודה לשתיה, המלח, הקינמון ואגוז המוסקט לקערה. מקציפים את החמאה עם הסןכר לתערובת אורירית, מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב, מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים, מוסיפים את פתיתי שיבולת השועל ותערובת הפירות היבשים ומערבבים. מנטפים כמות של כף מלאה על נייר אפיה בתבנית ואופים כ-10 דקות. מוציאים ומצננים על רשת. אופן הכנה: הערות: מקור המתכון: * אבי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוגיות פירות יבשים - אבי

מתכון: עוגיות פירות יבשים לחג המולד - אבי רכיבים: * אבי :מאת 00:05 :שעה 20/12/2004 :תאריך מנסה...עוגיות פירות יבשים עוגיות פירות יבשים 150 גר' סוכר 150 גר' חמאה או מרגרינה רכה 1 ביצה 1 כפית תמצית וניל 300 גר' קמח 1 כוס תערובת פירות יבשים קצוצים מחממים את התנור ל- 200 מעלות. מקציפים את החמאה עם הסוכר לתערובת בהירה. מוסיפים את הביצה ותמצית הביצים ומקציפים. מוסיפים את הקמח בבחישה ידנית. מוסיפים את הפירות הקצוצים ומערבבים. אם הבצק יבש מוסיפים מעט חלב, הבצק צריך להיות גמיש ונוח לרידוד. מרדדים לעובי 1 ס"מ וקורצים עוגיות, מניחים על נייר אפיה בתבנית ואופים 10 דקות לעוגיות רכות או מעט יותר לעוגיות קשות יותר. מצננים על רשת. אופן הכנה: הערות: מקור המתכון: * אבי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוגיות פירות יבשים רכות

מתכון: עוגיות פירות יבשים רכות רכיבים: 300 גר' חמאה או מרגרינה רכה 1/4 1 כוסות דחוסות סוכר חום 1 ביצה 2 כפיות תמצית וניל 1/2 1 כוסות קמח 1 כפית אבקת סודה לשתיה 1 כפית מלח 1 כפית קינמון טחון 1/2 כפית אגוז מוסקט(לבחירה) 3 כוסות פתיתי שיבולת שועל(קוואקר) 1 כוס תערובת פירות יבשים קצוצים אופן הכנה: מחממים את התנור לחום בינוני. מנפים את הקמח, אבקת סודה לשתיה, המל, הקינמון ואגוז המוסקט לקערה. מקציפים את החמאה עם הסןכר לתערובת אורירית, מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב, מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים, מוסיפים את פתיתי שיבולת השועל ותערובת הפירות היבשים ומערבבים. מנטפים כמות של כף מלאה על נייר אפיה בתבנית ואופים כ- 10 דקות, מוציאים ומצננים על רשת. הערות: * אבי :מאת 09:51 :שעה 5/08/2003 :תאריך ענת ק. , עוגיות פירות יבשים עוגיות פירות יבשים מקור המתכון: * אבי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוגת ביסקוויטים ופירות יבשים - חנה סיני

מתכון: עוגת ביסקוויטים ופירות יבשים - חנה סיני רכיבים: ס. חנה :מאת 22:46 :שעה 15/01/2005 :תאריך עוגת ביסקוויטים ופירות יבשים {ללא אפיה) 225 גרם חמאה 1 כוס סוכר 3 ביצים 1/2 כוס תמרים 1/2 כוס דובדבנים מסוכרים 1/2 כוס שקדים קצוצים גס 11/2 חב' ביסקויטים "פת-בר" 1/4 כוס ברנדי אופן ההכנה ממיסים חמאה עם סוכר, מוסיפים את הביצים ומבשלים עד להסמכה. מורידים מהאש ומוסיפים את הפירות היבשים החתוכים לקוביות קטנות את הביסקויטים השבורים לחתיכות גסות ואת הברנדי ומערבבים בעדינות. מרפדים בנייר פרגמנט תבנית ארוכה וצרה 7x30 ס"מ {משאירים שוליים כי לעטוף את העוגה מלמעלה). שמים את התערובת לתוך התבנית מהדקים היטב. סוגרים מלמעלה בשולי נייר הפרגמנט ועופים בניילון. מניחים במקרר אפשר גם בהקפאה . רצוי להכין את העוגה יום קודם. מתכון של אורה קליין מתוך החוברת בטעם של עוד. חזרה לפורום שלח לחברים דואר לשולח גירסת וורד גירסה להדפסה אופן הכנה: הערות: מקור המתכון: חנה סיני הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
עבור לעמוד
, , , , ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - חגים
בחר
בחר