בראוניס של פסח - אבי

* אבי :מאת 15:07 :שעה 1/03/2002 :תאריך בראוניס של פסח - אבי" מתכון: בראוניס של פסח רכיבים: תבנית בגודל 25 על 30 ס"מ 75 גר' חמאה רכה 3/4 כוס סוכר 5 ביצים מופרדות 200 גר' שוקולד מריר 200 גר' שקדים טחונים דק 100 גר' אגוזי לוז,קצוצים דק קורט מלח אופן הכנה: מחממים תנור לחום בינוני -180 מעלות. מקציפים את החמאה והסוכר כ-3 דקות, עד שמתקבל קרם רך ותפוח. מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני ומקציפים 2 דקות נוספות מעל סיר אדים או במיקרו ממיסים את השוקולד ומוסיפים לתערובת החמאה, תוך כדי עיבוד במיקסר. מוסיפים את השקדים ואת אגוזי הלוז ומקפלים בעזרת מרית . בקערה נקיה ויבשה בעזרת ראש הקצפה נקי, מקציפים את החלבונים עם מלח עד לקבלת קצף יציב אבל לא קשה מדי. מקפלים אותו לתוך התערובת ב-3 מחזורים. משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים כ-40 דקות, עד שסכין הננעצת במרכז יוצאת ועליה פירורים מעטים. מצננים לגמרי לפני שחותכים לקוביות.מקור המתכון: www.mapa.co.il הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: טורט ספיראלי - ניצי

מתכון: טורט ספיראלי ליום הולדת - ולפסח (עם אגוזים טחונים) רכיבים: לרולדת הבסיס: 3 ביצים מופרדות 3 כפות סוכר 1 כף שמן 1 כף אבקת קקאו 1/2 כפית תמצית רום 3 כפות קמח תופח או אגוזים טחונים + 1/2 כפית אבקת אפיה לאפות שתי רולדות בסיס כאלו. לרולדת השבלול: 3 ביצים מופרדות 3 כפות סוכר 1 כף שמן 1/4 לימון מיץ וקליפה מגוררת דק 3 כפות קמח תופח או אגוזים טחונים + 1/2 כפית אבקת אפיה לאפות שתי רולדות שבלול. להכין את הבסיס: לרפד תבנית עגולה בקוטר 26 בנייר אפייה. להקציף החלבונים עם 2 כפות סוכר. להקציף בכלי נפרד את החלמונים עם 1 כף סוכר שמן קקאו ורום. להבליע את החומרים ביחד, ולהוסיף את הקמח בעדינות. למזוג על נייר האפיה, להחליק במרית ולאפות את העוגה 8-10 ד' בתנור בחום בינוני 180 מעלות. להוציא מהתנור ולקרר. להכין את שתי הרולדות במתכון זהה. להקציף החלבונים עם 2 כפות סוכר. להקציף החלמונים עם 2 כפות סוכר, להוסיף השמן, לימון וקמח. לערבב בעדינות ביחד. לרפד תבנית מלבנית במלבן נייר אפיה בגודל: 34X27 ס"מ. למזוג עליו את תערובת העוגה ולהחליק במרית. לאפות בחום בינוני 8-10 דקות. להוציא, לשחרר מהתבנית, לגלגל סביב עצמה ולצנן. לאפות גם את העוגה השניה בתוך אותה תבנית, לשחרר, לגלגל ולצנן. לקרם: 500 ג' שמנת מתוקה להקצפה 5 כפות גדושות סוכר 2 קופסאות פודינג אינסטנט שוקולד 200 ג' שוקולד מריר - מומס 1/2 כוס ליקר שוקולד 100 ג' אגוזים טחונים - לא חובה אופן הכנה: להקציף את השמנת עם פודינג אינסטנט וסוכר עד שמתקבל קרם סמיך, להוסיף את השוקולד המומס והאגוזים הטחונים (לא חובה, רק אם רוצים להעשיר את העוגה העשירה גם כך), ולהוסיף את הליקר. הרכבת העוגה:להניח את הבסיס החום (רולדה הבסיס) על צלחת הגשה. למרוח בשכבה של קרם. השכבה לא צריכה להיות עבה. לשחרר את הרולדה של השבלול מנייר האפיה. לחתוך לארבע רצועות אורך ברוחב של 8 ס"מ כ"א. למרוח כל רצועה בקרם. לקחת את הרצועה הראשונה. למרוח אותה בקרם. ללפף אותה סביב עצמה כשבלול. להציב את השבלול במרכז העוגה, כשהוא ניצב עם חלקו העליון החתוך. להמשיך ללפף בשאר הרצועות, כשכל רצועה ממשיכה במקום שקודמתה הסתיימה - כך עד תום הרצועות. בשלב הזה אמורה להיות לפנינו עוגה ספיראלית שלמה. למרוח עוד מעט קרם על פני העוגה ולכסות בבסיס הרולדה השני. להקציף עוד קרטונית שמנת מתוקה עם 3 כפות סוכר ותמצית וניל. לצפות את העוגה סביב סביב, לקשט בתלתלי שוקולד, אגוזים קצוצים וכל מה שתרצו. שידרוג: במקום מלית של קרם אפשר למלא בגלידה לכסות בקצפת ולהקפיא. או סתם בקצפת מוקצפת עם תמצית וניל מקורמיק. בהצלחה! הערות: nitsi_18 :מאת 14:35 :שעה 14/04/2003 :תאריך מקימת הבטחה: עוגת יום ההולדת של הפולני - טורט ספיראלי יפהפה - עוגה כשרה לפסח מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

טורטה די ריקוטה - עוגת אורדה גם לפסח - ניצי

nitsi18 :מאת 11:29 :שעה 21/03/2002 :תאריך סתם בונוס באותו ענין: טורטה די ריקוטה: עוגת אורדה - גם לפסח תבנית קפיצית מס. 26 לבסיס 50 ג' מרגרינה (או חמאה) מרוככת 1/4 כוס קמח מצה לעוגה: 1/3 כוס צימוקים 1/3 כוס רום 100 ג' גבינת שמנת (אני הכי מעדיפה את המסקרפונה בגלל מתיקותה והעדר המלח) 3/4 1 כוסות גבינת אורדה (שזה משהו כמו 2 גביעים בערך) 1/4 כוס יוגורט (שווה לנסות גם עם השמנת הקלה בטעם וניל - מתקבל מעדן צהבהב בטעם וניל - מעולה) 3/4 כוס סוכר 3 ביצים מופרדות 1 כפית קליפת לימון מגוררת 4 כפות קמח או קמח מצה טחון דק - לפסח להכנת הבסיס: מורחים את המרגרינה או החמאה הרכה על התחתית והצדדים של התבנית. מטלטלים את התבנית כך שכל תערובת הקמח תצפה את התחתית והצדדים. מחממים תנור ל- 170 מעלות. שמים את הצימוקים והרום בסיר קטן ומחממים במשך 5 דקות, בסיר מכוסה. מסירים מהאש, מניחים להתקרר בתוך הסיר 30 דקות לפחות. מסננים את הצימוקים. שמים במערבל את גבינת השמנת ומערבלים עד שהיא מתרככת, מוסיפים את האורדה והיוגורט ומערבלים לאט. מסיריפ את הגבינה שנמרחה על הדפנות, לתוך הקערה. מוסיפים את הסוכר, החלמונים, קליפת הלימון, שוב מערבלים תוך דחיפת הבלילה מהדפנות כלפי מטה. בסוף. במהירות נמוכה מוסיפים את קמח המצה, קורט מלח והצימוקים המסוננים. בקערה נפרדת מקציפים את הביצים ומקפלים בעדינות לתוך תערובת הגבינות. מעבירים לתבנית עם בסיס קמח המצה. אופים בתנור החם 50 דקות, או עד שמזהיבה. מצננים כמה שעות בטמפרטורת החדר.

עוגת קוקוס ומוס שוקולד של אודטה שוורץ באדיבות אילנה בכר

אילנה בכר :מאת 15:43 :שעה 26/03/2002 :תאריך תרומתי שלי לכם - עוגת קוקוס ומוס שוקולד (של אודטה שוורץ) לפסח תבנית קפיצית מס' 26 חומרים: 4 ביצים, 3/4 כוס סוכר, 200 גר' קוקוס טחון, 200 גר' שוקולד מריר (משובח) 1 שמנת מתוקה. הכנה: להקציף 4 חלבונים + סוכר לקצף קשה. להוסיף ידנית 200 גר' קוקוס. שופכים לתבנית משומנת קלות. אופים בחום בינוני 15-20 דקות עם בדיקות באמצע עד שהמעטה למעלה טיפה מזהיבץ רק טיפה. להוציא מהתנור אבל לא לפני 10 דקות אפיה. להקפיד על חום בינוני. להמיס שוקולד (אדים, מיקרו) כשהוא רך ומותך להוסיף לתוכו 4 חלמונים בבחישה (אפשר להוסיף גרד תפוז - לא לילדים). להקציף שמנת מתוקה עם כף סוכר. כשהשוקולד פושר מכניסים פנימה תוך קיפול את הקצפת. להקפיד שהשוקולד לא חם מדי. לשפוך את המוס המהיר הזה על בסיס הקוקוס (להקפיד שגם הבסיס יהיה פושר). להדביק נילון ולמקרר ל-6 שעות או שעתיים בפריזר לפני האכילה. לאפסן במקרר.

מתכון: פשטידת בשר עם מצות - מינה - סרבי

מתכון: פשטידת בשר עם מצות - מינה - סרבי רכיבים: *10-12 מצות. * מגש אפיה גדול (זה של התנור עם השוליים הגבוהים), מלא עד מחציתו במיים שבהם הומסו 2 כפות מלח. * חצי קילו בשר טחון. * שלושה בצלים גדולים, קצוצים. * 50 גרם צנוברים. * פלפל שחור גרוס ומלח לתיבול. * שמן אופן הכנה: ההכנה: א. מניחים על השיש מגבת מטבח נקיה. טובלים את המצות (סופרים עד 10) ומניכים את המצות הרטובות על המגבת. המצות צריכות להיות רכות ונוחות לעיצוב (בלתי שבירות לחלוטין, אבל לא מתפוררות מרוב רטיבות). מכסים עם המגבת. ב. מטגנים את הבצל בשמן עד לחום. מוסיפים את הבשר, מפוררים היטב ומטגנים עד החלפת צבע. מנמיכים את האש ומבשלים עד התאדות כל הנוזלים, אך לא ליבש לגמרי. זה צריך להיות עסיסי. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, ומוסיפים את הצנוברים. ג. עכשיו הרכבת הקונסטרוקציה: במחבת גבוהת שוליים, מורחים שמן בלי קמצנות. מצפים את התחתית במצות, ומשאירים שוליים מחוץ למחבת (כדי שיהיה במה לקפל מלמעלה אחר כך). שופכים את הבשר המבושל פנימה ומהדקים. מכסים עם שאר המצות מלמעלה, ומקפלים מעל את השוליים. מכסים במצה אחרונה מלמעלה ומורחים שוב בשמן. מכסים במכסה. ד. השלב האחרון יכול להתבצע בשני אופנים: בישול על כיריים - מבשלים על אש קטנה במשך 35 דקות. אחרי שבודקים שהצד התחתון קראנצ'י הופכים את התכולה ועוד 35 דקות מצד שני. שלב זה דורש מיומנות, כדי שלא תתפרק היצירה. לעצלנים - אופים בתנור, ב-170 מעלות עד שהחלק העליון משחים והופך קראנצ'י. המלית לגרסה החלבית: 300 גרם גבינה צפתית יבשה מגוררת דק + שתי ביצים+ תפוח אדמה גדול מורתח ומרוסק במזלג+פלפל שחור. המלית לגירסה הצמחונית: זר גדול מנגולד - רק החלק הירוק ללא ה"מקלות הלבנים" - קצוץ לסרטים ברוחב סנטימטר + שתי ביצים + 200 גרם גבינה צפתית יבשה מגוררת דק. בתיאבון הערות: פסח מצות פשטידת מצות nitsi_18 :מאת 15:51 :שעה 21/04/2003 :תאריך פשטידת "מינה" של סרבי די, ממיני פורום חגים, עיין ערך "פסח", וגלול מעט למטה. פשטידה לפסח - מינה מינה (קוראים את זה MINA, כמו מינה צמח) היא סוג של פשטידה שאנחנו מכינים לפסח. ישנה הגירסה הבשרית שהיא החביבה עלינו ביותר, אבל קיימות גרסאות צמחוניות וחלביות. הגרסה הבשרית יכולה להוות הן מנה ראשונה והן מנה עיקרית, וכשמוגשת קר, יכולה להיות פיתרון מצויין לפיקניק (בדרך כלל עם סלט תפוחי אדמה שכבר מופיע במתכונים, וסלט גזר מרוקאי, וגם ביצה קשה). החומרים: מקור המתכון: סרבי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

פיצה טרנטינה - ניצי

פיצה טָרָנטינה - פיצה מאיזור טָרָנטוׁ - כשרה לפסח + השגות שלי למתכון הפיצה של נירה רוסו שפורסם כאן טרנטו היא עיר בדרום איטליה. דרום איטליה הוא מקום ההולדת המסורתי של הפיצה (נאפולי למען הדיוק). פיצה זו נאפית במקור על מצע של תפוחי אדמה. היום הכנתי אותה, משקצה נפשי במצות וחיפשתי משהו לרענן את החיך. הילדים טרפו! מצרכים: 1.5 ק"ג תפוחי אדמה קמחיים מבושלים בקליפתם 4-5 כפות שמן זית מלח, פלפל, אורגנו 450 ג' עגבניות טריות בשלות או קופסה של מרוסקות או ממש אם אין ברירה קופסה רוטב עגבניות מוכן 200 ג' מוצרלה מגוררת זיתים, פטריות, אנשובי וכל מה שבא לשים על הפיצה לקלוף את תפוחי האדמה המבושלים כשהם עדיין חמים. למעוך או לגרור במגררת. לערבב עם שמן הזית. לרפד תבנית עגולה גדולה (אפילו מאוד) בנייר אפיה. לשמן בשמן זית את נייר האפייה. להדק את תפוחי האדמה המעוכים עם השמן על התבנית ולאפות בתנור מחומם לחום מקסימלי עד שמשחים. אני השתמשתי בתבנית פיצה בקוטר התנור והדקתי את תפוחי האדמה בצורה דקה לתבנית. אתם עשו לפי טעמכם: בצק עבה או דק. מה שחשוב הוא שהתחתית תהיה אפויה כהלכה ופריכה לפני שמורחים אותה ברוטב העגבניות ומפזרים גבינה ושאר ירקות. לא לשכוח לזרות תבלינים על רוטב העגבניות. לאפות עד שהגבינה מבעבעת, ממש על תחתית התנור. להגיש מיד, ואפשר גם מאוחר יותר. בסדר גם כשקר. לא פיצה מקמח רגיל, אבל במדבר - כל קוץ פרח! הערות למתכון הפיצה של נירה רוסו: נראה לי מופרח לגמרי לאפות את הבצק עם הגבינה וכל השאר 40 דקות בשליש העליון של התנור. אין לי ספק שבחום כזה גבוה הגבינה תישרף. אני מציעה למי שרוצה להכין את המתכון ההוא שסרבי נתנה באדיבותה קישור אליו, לאפות קודם כל לפחות חצי אפייה את הבצק, אח"כ לשים את הגבינה ושאר הירקות, ולאפות ביחד, בשליש התחתון ביותר, או אפילו על תחתית התנור. בתיאבון לכולם. נתראה בהמשך עם מתכ

פשטידת תפוחי אדמה - דה-בג

מתכון: עוגת מצות לפסח -ציפי

מתכון: עוגת מצות לפסח -ציפי רכיבים: המצרכים: =========== 8 מצות 1 כוס יין מתוק( כזה של קידוש) 200 גרם שוקולד מריר 1/2 כוס חלב 2 כפות אבקת קקאו 1כוס סוכר 1 כפית קפה נמס 1 מחמאה 3 כפות ברנדי או ליקר תפוזים אופן הכנה: אופן ההכנה: ============ מפוררים את המצות ומשרים ביין. ממיסים את השוקולד, החלב,א.קקאו, הסוכר והקפה. כאשר הכל נמס מסירים מהאש ומוסיפים את המחמאה. סוחטים את המצות מן היין ומוסיפים לתערובת השוקולד מערבבים היטב מצננים קצת. מחלקים את התערובת לשניים.מכל חצי יוצרים גליל עוטפים בנייר אלומיניום ומצננים במקרר.לפחות לילה. מסירים את הנייר ופורסים מניחים בתוך מנז'טים ומגישים. שיהיה לכולנו חג שמח ופורח עם הרבה זכרונות טובים ואהבה! הערות: פסח canbr :מאת 18:35 :שעה 9/04/2003 :תאריך כתודה ברצוני לחלוק איתכם סיפור קטן וגם מתכון.........לפסח כמובן!!!! לפני מספר שנים כהרגלי בקודש מדי יום שישי אני קוראת את מדור האוכל, המדור באותו יום שישי נכתב על-ידי ישראל אהרוני,והיה לפני פסח. בכתבה שלו הוא כתב...(הציטוט אינו מדויק) על אותן עוגות המצות היבשות וחסרות הטעם שהוא זוכר.... באותו רגע נתקפתי בגעגועים עזים דווקא לאותה עוגת מצות עם קרם שוקולד שאמי הייתה מכינה כל פסח. ומאז כל פסח אני מכינה בין יתר העוגות גם את עוגת המצות.והרי לכם מתכון לא של עוגה אלה של רולדה שניתן לחתוך לעיגולים: מקור המתכון: CANBR הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מצה בריי - עם שיפורים וגיוונים - נעמה

מצה בריי עם שיפורים וגיוונים: ============================ 4-5 מצות חלב/מים לשריה שתי ביצים מלח ופלפל שמן/ חמאה לטיגון 1. שוברים את המצות לפיסות קטנות (אני ממש מפוררת לפרורים שלא עולים על חצי ס"מ), ניתן לתת לילד המורעב לשבור. משרים במעט מים או בחלב עד שתתרככנה מעט וסוחטים מעודפי הנוזלים. 2. טורפים היטב את הביצים עם מלח ופלפל ומוסיפים את פירורי המצה הסחוטים. 3. מחממים במחבת חמאה/שמן מניחים כף מן הבלילה במחבת משטחים מעט ומטגנים משני הצדדים. ניתן לאכול עם סוכר, גבינות, מיפל רסק תפוחים ועוד ועוד. אגב, אני הכנתי לבריטי אתמול את המצה בריי כשבמקום חלב השתמשתי בחלב קוקוס, יצא מצוין. אפשר לוותר על הפלפל, להוסיף כף סוכר ומעט קינמון. לילדים גדולים - חופן פטרוזיליה קצוצה דקיקות או טיפה עליי ריחן טריים יעשו את העבודה. פסח שמח לך ולילדך.. נעמה.

מתכון: ריבת קוקוס לפסח -סרבי

מתכון: ריבת קוקוס לפסח -סרבי רכיבים: 1 קילו סוכר 1/2 1 כוסות מיים ציץ מחצי לימון 1/2 קילו קוקוס כפית מי-זהר (מי פריחת הדרים) אופן הכנה: א. להרתיח בסיר את הסוכר, המיים, הסוכר, ומיץ הלימון לסירופ סמיך. ב. מסירים מהאש ומוסיפים את הקוקוס. מערבבים היטב. ג. נותנים בצנצנות, ומאפסנים במקרר. הערות: servi_d :מאת 13:40 :שעה 10/03/2002 :תאריך מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מרציפן בני סיידא באדיבות נעמה

נעמה ס :מאת 05:02 :שעה 9/03/2002 :תאריך מרציפן/ בני סיידא (נוסה ויצא נפלא) מרציפן/ בני סיידא (נוסה ויצא נפלא) ================================ 500 גר' שקדים מולבנים (ללא הקליפה) 300 גר' אבקת סוכר כף מיץ לימון 2 חלבוני ביצה אופן ההכנה: שקדים מולבנים - משרים לחמש דקות את השקדים במים רותחים ומסירים בקלות את הקליפה. מיבשים היטב טוחנים את השקדים במעבד מזון. טוחנים פעם שניה עם אבקת הסוכר עד שהשקדים נטחנים היטב היטב. מוסיפים את מיץ הלימון ואת החלבונים וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה. אם העיסה קשה מדי מוסיפים חלבון נוסף. ניתן לבשם במי ורדים.

מתכון: עוגיות מקרונים רכים עם שקדים -מיכל אלחלל באדיבות סמדר

מתכון: עוגיות מקרונים רכים עם שקדים -מיכל אלחלל רכיבים: רכיבים: 200 גרם אבקת סוכר 200 גרם שקדים טחונים 1 כף קמח 2 כפות קורנפלור ¼ כוס חלב 6 חלבונים ¾ כוס סוכר (150 גרם) תמונה בקישור אופן הכנה: אופן הכנה: 1. מחממים את התנור לחום בינוני 175°. מרפדים 2 תבניות בנייר אפיה. 2. מערבבים את אבקת הסוכר, השקדים, הקמח, הקורנפלור והחלב בקערה בינונית. שמים את החלבונים בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה, עד שנוצר קצף יציב. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף כדקה. מוסיפים את הקצף לתערובת השקדים, בהדרגה ובתנועות קיפול, עד שנוצר מרקם אחיד. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר כוכבי ומזלפים על התבנית תלוליות בקוטר כ-3 ס"מ, ברווחים של כ-4 ס"מ זו מזו. אופים כ-12 דקות, עד שנוצר על העוגיות קרום קשה. מוציאים, מצננים ורק אז מפרידים מנייר האפיה (ולא, העוגיות ישברו). הערות: מקור המתכון: מיכל לוי-אלחלל - "עוגיות ועוד" הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2 הערות: justs :מאת 21:58 :שעה 7/04/2003 :תאריך עוגיות "מקרונים" רכים עם שקדים מתוך ספרה של מיכל לוי-אלחלל "עוגיות ועוד", קיבלתי אותו מתנה לאחרונה (תודה!). וזה נראה לי גם מתאים לפסח, אם תחליפו קורנפלור בקמח תפו"א וקמח בקמח מצה. יצאו עוגיות מאוד עדינות וקלילות, נימוחות ולא מתוקות מדי, גם רכות, כשמן. יש קצת קושי להפרידן מנייר האפיה, כתוב לקרר קודם, וזה נכון. אפשר לקלף את הנייר בזהירות, שלא יתלש האמצע הרך של העוגיה. "מקרונים" רכים מקור המתכון: ס. הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

עוגיות פצפוצי אורז וחלבה - סופי

kipodet :מאת 07:08 :שעה 10/03/2002 :תאריך סופי: עוגיות פצפוצי אורז וחלבה עוגיות פצפוצי אורז וחלבה 300 גרם חלבה 4 כפות סוכר 1/3 כוס דבש 200 גרם מרגרינה לבשל בסיר עד שנהיה כמו קרם אחיד 300 גרם שומשום קלוי קלות 8 כוסות פצפוצי אורז להוסיף לעיסה ולערבב לשפוך את העיסה לתבנית על נייר אפיה לשטח בכף (או לרדד במערוך על הנייר על השיש) לחתוך מיד למעויינים לפני שיתקרר לגמרי

מתכון: טורט ספיראלי - ניצי

מתכון: טורט ספיראלי ליום הולדת - ולפסח (עם אגוזים טחונים) רכיבים: לרולדת הבסיס: 3 ביצים מופרדות 3 כפות סוכר 1 כף שמן 1 כף אבקת קקאו 1/2 כפית תמצית רום 3 כפות קמח תופח או אגוזים טחונים + 1/2 כפית אבקת אפיה לאפות שתי רולדות בסיס כאלו. לרולדת השבלול: 3 ביצים מופרדות 3 כפות סוכר 1 כף שמן 1/4 לימון מיץ וקליפה מגוררת דק 3 כפות קמח תופח או אגוזים טחונים + 1/2 כפית אבקת אפיה לאפות שתי רולדות שבלול. להכין את הבסיס: לרפד תבנית עגולה בקוטר 26 בנייר אפייה. להקציף החלבונים עם 2 כפות סוכר. להקציף בכלי נפרד את החלמונים עם 1 כף סוכר שמן קקאו ורום. להבליע את החומרים ביחד, ולהוסיף את הקמח בעדינות. למזוג על נייר האפיה, להחליק במרית ולאפות את העוגה 8-10 ד' בתנור בחום בינוני 180 מעלות. להוציא מהתנור ולקרר. להכין את שתי הרולדות במתכון זהה. להקציף החלבונים עם 2 כפות סוכר. להקציף החלמונים עם 2 כפות סוכר, להוסיף השמן, לימון וקמח. לערבב בעדינות ביחד. לרפד תבנית מלבנית במלבן נייר אפיה בגודל: 34X27 ס"מ. למזוג עליו את תערובת העוגה ולהחליק במרית. לאפות בחום בינוני 8-10 דקות. להוציא, לשחרר מהתבנית, לגלגל סביב עצמה ולצנן. לאפות גם את העוגה השניה בתוך אותה תבנית, לשחרר, לגלגל ולצנן. לקרם: 500 ג' שמנת מתוקה להקצפה 5 כפות גדושות סוכר 2 קופסאות פודינג אינסטנט שוקולד 200 ג' שוקולד מריר - מומס 1/2 כוס ליקר שוקולד 100 ג' אגוזים טחונים - לא חובה אופן הכנה: להקציף את השמנת עם פודינג אינסטנט וסוכר עד שמתקבל קרם סמיך, להוסיף את השוקולד המומס והאגוזים הטחונים (לא חובה, רק אם רוצים להעשיר את העוגה העשירה גם כך), ולהוסיף את הליקר. הרכבת העוגה:להניח את הבסיס החום (רולדה הבסיס) על צלחת הגשה. למרוח בשכבה של קרם. השכבה לא צריכה להיות עבה. לשחרר את הרולדה של השבלול מנייר האפיה. לחתוך לארבע רצועות אורך ברוחב של 8 ס"מ כ"א. למרוח כל רצועה בקרם. לקחת את הרצועה הראשונה. למרוח אותה בקרם. ללפף אותה סביב עצמה כשבלול. להציב את השבלול במרכז העוגה, כשהוא ניצב עם חלקו העליון החתוך. להמשיך ללפף בשאר הרצועות, כשכל רצועה ממשיכה במקום שקודמתה הסתיימה - כך עד תום הרצועות. בשלב הזה אמורה להיות לפנינו עוגה ספיראלית שלמה. למרוח עוד מעט קרם על פני העוגה ולכסות בבסיס הרולדה השני. להקציף עוד קרטונית שמנת מתוקה עם 3 כפות סוכר ותמצית וניל. לצפות את העוגה סביב סביב, לקשט בתלתלי שוקולד, אגוזים קצוצים וכל מה שתרצו. שידרוג: במקום מלית של קרם אפשר למלא בגלידה לכסות בקצפת ולהקפיא. או סתם בקצפת מוקצפת עם תמצית וניל מקורמיק. בהצלחה! הערות: nitsi_18 :מאת 14:35 :שעה 14/04/2003 :תאריך מקימת הבטחה: עוגת יום ההולדת של הפולני - טורט ספיראלי יפהפה - עוגה כשרה לפסח מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

עוגת אגוזים חגיגית לפסח - נעמה

kipodet :מאת 06:57 :שעה 10/03/2002 :תאריך עוגת אגוזים-תפוז חגיגית לפסח עוגת אגוזים חגיגית לפסח* ====================== (תבנית 26) חומרים: 6 ביצים כוס סוכר 2 כוסות אגוזי מלך טחונים 3 כפות קמח מצה מנופה 1/4 כוס מיץ תפוזים כף קליפת תפוז מגוררת לקישוט: מיכל שמנת מתוקה 2 כפות אבקת סוכר 2 כפות מיץ תפוזים 50 גר' שוקולד מריר מגורר אופן ההכנה: 1. מחממים תנור לחום 170 מעלות (חום בינוני). 2. מקציפים בקערה גדולה את הביצים, מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים עד קבלת קצף יציב. 3. בקערה נפרדת מערבבים את האגוזים הטחונים עם קצח המצה. מוסיפים טיפין טיפין אל קערת קצף הביצים ומקפלים בעדינות. מוסיפים את מיץ התפוזים ואת קליפת התפוז ומערבבים בעדינדינות. 4. מכניסים את הבלילה לתבנית מס' 26 משומנת, אופים כ-20 דקות. 5. מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר ומיץ התפוזים עד לקבלת קצפת יציבה. מצפים את העוגה בקצפת ומעטרים בשוקולד מריר מגורר. * מתוך העוגות של לבנה עם שינויים שלי. בהצלחה, נעמה.

מרנג אגוזים ושוקולד - סופי

kipodet :מאת 07:06 :שעה 10/03/2002 :תאריך סופי: מרנג אגוזים ושוקולד מתכון: מרנג אגוזים ושוקולד רכיבים: מרנג: 7 חלבונים ½ 1 כוס סוכר 2 כפות קקאו 1 כף קורנפלור 100 גרם פקאנים קלופים, קצוצים, לא קלויים שוקולד: 150 גרם שוקולד מריר 2 כפות קקאו 100 גרם חמאה או מרגרינה בלי מלח כף תמצית וניל 4 חלמונים אופן הכנה: מרנג: להקציף את החלבונים תוך הוספת הסוכר בהדרגה לקצף יציב וקשה. לנפות יחד את הקקאו והקורנפלור לקערה קטנה, להוסיף אליהם את האגוזים הקצוצים ולערבב. להוסיף את היבשים לקצף החלבונים בתנועות קיפול עד שאחיד. לשטח את התערובת בצורה שווה בשתי תבניות מלבניות בינוניות, אחת מרופדת בנייר אפיה והשניה משומנת קלות. לאפות את שתי התבניות בטורבו בחום בינוני כ-25 דקות, עד שיתייבשו יפה. כדאי באמצע לדקור בסכין חד את הבועות המוגזמות שעולות לפעמים, שיצא מהן האויר ופני השטח יהיו שטוחים ככל האפשר. להוציא ולקרר.

המשך - מרנג אגוזים ושוקולד -סופי

המשך מעמוד קודם אופן הכנה: מרנג: להקציף את החלבונים תוך הוספת הסוכר בהדרגה לקצף יציב וקשה. לנפות יחד את הקקאו והקורנפלור לקערה קטנה, להוסיף אליהם את האגוזים הקצוצים ולערבב. להוסיף את היבשים לקצף החלבונים בתנועות קיפול עד שאחיד. לשטח את התערובת בצורה שווה בשתי תבניות מלבניות בינוניות, אחת מרופדת בנייר אפיה והשניה משומנת קלות. לאפות את שתי התבניות בטורבו בחום בינוני כ-25 דקות, עד שיתייבשו יפה. כדאי באמצע לדקור בסכין חד את הבועות המוגזמות שעולות לפעמים, שיצא מהן האויר ופני השטח יהיו שטוחים ככל האפשר. להוציא ולקרר. קרם שוקולד: להמיס את השוקולד על בן מארי, להוסיף את הקקאו והחמאה ולערבב עד שתימס היטב. להסיר מהאש, להוסיף את הוניל ואת הביצים, אחת אחרי השניה, ולבחוש היטב אחרי כל אחת. לקרר מעט אך שישאר נוזלי. הרכבה: להפוך את המרנג שבתבנית עם הנייר אפיה ולקלף ממנו בעדינות את הנייר. לטפטף את רוב השוקולד על המרנג שבתבנית השנייה, להניח עליו את המרנג השני, להדק קצת שידבקו זה לזה (לא נורא אם יתפורר מעט). לטפטף את שארית השוקולד על המרנג העליון, לקישוט. לשמור במקרר לפחות 4 שעות. להגשה: לחתוך בסכין חדה ריבועים בגודל 6 על 6 ס"מ בערך, להוציא אותם בעדינות עם מרית מתכת ולשים כל אחד במנז'ט גדול. הערות: - 3 חלמונים להעביר למתכון אחר

מתכון: עוגת מצות לפסח -ציפי

מתכון: עוגת מצות לפסח -ציפי רכיבים: המצרכים: =========== 8 מצות 1 כוס יין מתוק( כזה של קידוש) 200 גרם שוקולד מריר 1/2 כוס חלב 2 כפות אבקת קקאו 1כוס סוכר 1 כפית קפה נמס 1 מחמאה 3 כפות ברנדי או ליקר תפוזים אופן הכנה: אופן ההכנה: ============ מפוררים את המצות ומשרים ביין. ממיסים את השוקולד, החלב,א.קקאו, הסוכר והקפה. כאשר הכל נמס מסירים מהאש ומוסיפים את המחמאה. סוחטים את המצות מן היין ומוסיפים לתערובת השוקולד מערבבים היטב מצננים קצת. מחלקים את התערובת לשניים.מכל חצי יוצרים גליל עוטפים בנייר אלומיניום ומצננים במקרר.לפחות לילה. מסירים את הנייר ופורסים מניחים בתוך מנז'טים ומגישים. שיהיה לכולנו חג שמח ופורח עם הרבה זכרונות טובים ואהבה! הערות: פסח canbr :מאת 18:35 :שעה 9/04/2003 :תאריך כתודה ברצוני לחלוק איתכם סיפור קטן וגם מתכון.........לפסח כמובן!!!! לפני מספר שנים כהרגלי בקודש מדי יום שישי אני קוראת את מדור האוכל, המדור באותו יום שישי נכתב על-ידי ישראל אהרוני,והיה לפני פסח. בכתבה שלו הוא כתב...(הציטוט אינו מדויק) על אותן עוגות המצות היבשות וחסרות הטעם שהוא זוכר.... באותו רגע נתקפתי בגעגועים עזים דווקא לאותה עוגת מצות עם קרם שוקולד שאמי הייתה מכינה כל פסח. ומאז כל פסח אני מכינה בין יתר העוגות גם את עוגת המצות.והרי לכם מתכון לא של עוגה אלה של רולדה שניתן לחתוך לעיגולים: מקור המתכון: CANBR הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

בורמלוס - לביבות לפסח מהמטבח הבולגרי - קיפודת

kipodet :מאת 05:42 :שעה 11/03/2002 :תאריך בורמלוס – לביבות לפסח מהמטבח הבולגרי בורמלוס – לביבות מהמטבח הבולגרי ============================== חומרים: 3 מצות מושרות במים 6 ביצים טרופות ½ כוס גבינה בולגרית מפוררת כף פטרוזיליה קצוצה כפית אבקת מרק עוף (פרווה) מלח, פלפל שמן לטיגון אופן ההכנה: לסחוט את המצות הרטובות ולפורר אותן בקערה גדולה. להוסיף את הביצים הטרופות, הגבינה, אבקת המרק, הפטרוזיליה והתבלינים ליצור לביבות ולטגן. קולית - :מאת 12:47 :שעה 11/03/2002 :תאריך כנ"ל אך ללא הגבינה מתאים למאכלי גבינה ובשר .

מתכון: חרוסת - סרבי

מתכון: חרוסת רכיבים: החרוסת של אמא שלי חומרים: 2 חבילות תמרים מגולענים. 5 תפוחים קלופים ומגולענים, חמוצים. 1 כוס מיים 1 כוס סוכר קורט ציפורן טחון 100 גרם אגוזי מלך שבורים ההכנה: . אופן הכנה: טוחנים את הכל במכונת בשר. מבשלים את העיסה עד לייבוש הנוזלים. מוסיפים את האגוזים, ומאפסנים במקרר הערות: servi_d :מאת 13:25 :שעה 10/03/2002 :תאריך מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

חרוסת עיראקית - נעמה

kipodet :מאת 05:28 :שעה 11/03/2002 :תאריך חרוסת עירקית חרוסת עירקית ============ כוס סילאן (דבש תמרים) 3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים דק 1/2 כוס צנוברים ששה תמרים קצוצים 1/2 כפית קנמון קמצוץ הל (לא להגזים איתו) מערבבים את כל החומרים יחד ואוכלים עם מצה או לחם. יאמי!!!

החרוסת של ניצי

ניצנה גרי :מאת 14:46 :שעה 10/03/2002 :תאריך החרוסת אצלנו בבית החרוסת היא רסק של תפוחי עץ ואגוזים מעורבים בקינמון ואפשר להוסיף גם קצת זנגוויל. הכל מודבר יחד כמו טיט ביין. החרוסת דומה לטיט המגובל בקש ובמים. 2-3 תפוחי עץ גדולים (סמית או מוזהב) 4-5 כפות אגוזי מלך או פקאן קלופים וקצוצים 1/2 כפית שטוחה קינמון 1/2 כפית שטוחה זנגוויל כשליש כוס יין אדום לגרור במגררת עדינה את התפוחים הקלופים. להוסיף את האגזים ולערבב עם היין. לתבל בקינמון ובזנגוויל. לכסות עד להגשה ולאחסן במקרר.

מתכון: כיכר כבד של נירה רוסו - באדיבות ציפי

מתכון: כיכר כבד של נירה רוסו רכיבים: ================================= 8-6 בצלים יבשים- גודל בינוני 50 גרם מרגרינה(שינוי שלי, שומן עוף+שמן) 1ק"ג כבד עוף-מנוקה מכל השומנים ואחרים מלח, פלפל 6 ביצים קשות 1שקית ג'לטין(14 גרם) פלפל ירוק , גזר מבושל- לקישוט 1 תבנית חד-פעמית מאורכת אופן הכנה: ================ אופן ההכנה: ============= חותכים את הבצלים ומטגנים בשומן, מוסיפים את הכבדים וממשיכים לטגן, בגמר הטיגון מצננים. טוחנים את הכבדים והבצלים במטחנה או במעבד מזון.מוסיפים את התבלינים.ו5 ביצים מוסיפים לטחינה. ממיסים את הג'לטין בחצי כוס מים פושרים ומוסיפים לתערובת, מערבבים טוב ,טוב. את הביצה ה-6 פורסים ומרפדים בה את התבנית,פורסים גם את הגזר ומניחים בתחתית, ואת הפלפל הירוק מסדרים בתחתית התבנית. על הכל מעבירים את הכבד הטחון, מחליקים בכף. מקררים סגור עם ניילון נצמד במקרר לפחות 12 שעות. לפני ההגשה מכיניפ פלטה מאורכת, מקשטים בירקות נוספים ובמרכז הופכים את התבנית ומשחררים מתוכה את הכבד הקצוץ!(אם הכבד אינו משתחרר בקלות, משחררים בסכין חדה את הדפנות, כורכים מגבת חמה סביב סביב התבנית ושוב לחיצה קטנה וזה משתחרר! ושוב פסח נפלא! הערות: canbr :מאת 18:56 :שעה 5/04/2003 :תאריך לכל אלה שכבר הפנימו שפסח אכן פה עוד מתכון! כיכר כבד קצוץ חגיגית/ נירה רוסו.............. המצרכים כפי שרשומים במתכון המקורי: מקור המתכון: CANBR הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

כבדי עוף עם ארטישוק - נעמה

kipodet :מאת 07:35 :שעה 9/03/2002 :תאריך כבדי עוף עם ארטישוק/ עפ"י הילה אלפרט עם שינויים שלי. כבדי עוף עם ארטישוק ================== מרכיבים: חצי ק"ג כבדי עוף טריים ובהירים שמן זית לטיגון 6 לבבות ארטישוק טריים (אם אין ברירה- משומרים) מיץ מלימון אחד 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה קורט סומק 3 שיני שום מעוכות שתי כפות ברנדי מלח, פלפל אופן ההכנה: 1. מנקים את הכבדים היטב מגידים ושאר איחסים וחוצים לשתי אונות. 2. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הכבד לזמן קצר עד שמשחים. מוציאים את הכבדים ומניחים בצד. 3. פורסים את לבבות הארטישוק לפרוסות בעובי שני ס"מ, מכניסים לקערית ויוצקים עליהם את מיץ הלימון. 4. מחממים עוד שמן זית במחבת מטגנים את פרוסות הארטישוק עד שמזהיבות, מוסיפים את הפטרוזיליה, השום והסומק וממשיכים בטיגון ובחישה כחמש-עשר דקות. 5. מוסיפים את הכבדים יחד עם הנוזלים ונפלטו מהם למחבת, מוסיפים את הברנדי, הפלפל והמלח. מטגנים עוד שתיים-שלש דקות ומגישים על מצע סלט ירוק. בתיאבון.
עבור לעמוד
, , , , ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - חגים
בחר
בחר