מתכון: קניידלך במילוי כבד - זושי

מתכון: קניידלך במילוי כבד - זושי רכיבים: חומרים: כבד קצוץ קמח מצה - הכי דק שאפשר - 2 כוסות 3 כוסות מים רותחים 3-4 כפות שמן כפית שטוחה מלח, פלפל לבן 2 ביצים שלמות אופן הכנה: להרתיח סיר עם מי מלח בקערה - מכניסים את קמח המצה ושופכים עליהם מים רותחים . להוסיף שמן,ביציםף מלח,פלפל לבן ובוחשים היטב היטב. אם התערובת מדי יבשה, להוסיף מעט קמח מצה - והפוך: אם מדי דליל - להוסיף עוד מעט נוזלים. לתת לתערובת לעמוד כ- רבע שעה. להרטיב את הידיים, ולהוציא גוש (לא גדול מדי). לעשות גומה עם האגודל של היד השניה בגוש ולהכניס עם כפית כבד קצוץ. לסגור את הגוש - ממש לגלגל אותו בידיים הרטובות שייסגר היטב ואז מכניסים את העיגול לתוך המים החמים. כך עם כל הכמות. לחכות עד שהם יצופו ועוד בישול קצרצר של 5-7 דקות. להוציא מהמים הרותחים ולהוסיף אותם למרק המבושל. הבישול המקדים שלהם מונע נפילה של כל מיני חלקיקים מהקניידל והמרק נשאר צח וצלול. בהצלחה ובתאבון הערות: פסח zoshy2 :מאת 15:13 :שעה 13/04/2003 :תאריך קניידלך במילוי כבד: מקור המתכון: zoshy2 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: קניידלך ממולאים בצל - כרמית

מתכון: קניידלך ממולאים בצל - כרמית רכיבים: אצלנו ממלאים.. אופן הכנה: בבצל קצוץ מטוגן (עם שום מלח פלפל) - יוצרים גומה הכדור העיסה ממלאים וסוגרים לכדור (הבישול כמו אצל זושי). אפשרות יוקרתית יותר היא לטגן פיסות חזה אווז ואז להוסיף את הבצל ולהמשיך כנ"ל. אגב, אנחנו אוכלים אותם בגרסה הרגילה (במרק), ובארוחה שאחרי החג - בגרסה "יבשה" כלומר מבושלים ומוגשים עם המון בצל מטוגן מעל (בלי מרק) בתוך תוספת ליד המנה. הערות: carmit75 :מאת 16:39 :שעה 13/04/2003 :תאריך קניידלך ממולאים בבצל פסח מקור המתכון: כרמית הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: טורט ספיראלי - ניצי

מתכון: טורט ספיראלי ליום הולדת - ולפסח (עם אגוזים טחונים) רכיבים: לרולדת הבסיס: 3 ביצים מופרדות 3 כפות סוכר 1 כף שמן 1 כף אבקת קקאו 1/2 כפית תמצית רום 3 כפות קמח תופח או אגוזים טחונים + 1/2 כפית אבקת אפיה לאפות שתי רולדות בסיס כאלו. לרולדת השבלול: 3 ביצים מופרדות 3 כפות סוכר 1 כף שמן 1/4 לימון מיץ וקליפה מגוררת דק 3 כפות קמח תופח או אגוזים טחונים + 1/2 כפית אבקת אפיה לאפות שתי רולדות שבלול. להכין את הבסיס: לרפד תבנית עגולה בקוטר 26 בנייר אפייה. להקציף החלבונים עם 2 כפות סוכר. להקציף בכלי נפרד את החלמונים עם 1 כף סוכר שמן קקאו ורום. להבליע את החומרים ביחד, ולהוסיף את הקמח בעדינות. למזוג על נייר האפיה, להחליק במרית ולאפות את העוגה 8-10 ד' בתנור בחום בינוני 180 מעלות. להוציא מהתנור ולקרר. להכין את שתי הרולדות במתכון זהה. להקציף החלבונים עם 2 כפות סוכר. להקציף החלמונים עם 2 כפות סוכר, להוסיף השמן, לימון וקמח. לערבב בעדינות ביחד. לרפד תבנית מלבנית במלבן נייר אפיה בגודל: 34X27 ס"מ. למזוג עליו את תערובת העוגה ולהחליק במרית. לאפות בחום בינוני 8-10 דקות. להוציא, לשחרר מהתבנית, לגלגל סביב עצמה ולצנן. לאפות גם את העוגה השניה בתוך אותה תבנית, לשחרר, לגלגל ולצנן. לקרם: 500 ג' שמנת מתוקה להקצפה 5 כפות גדושות סוכר 2 קופסאות פודינג אינסטנט שוקולד 200 ג' שוקולד מריר - מומס 1/2 כוס ליקר שוקולד 100 ג' אגוזים טחונים - לא חובה אופן הכנה: להקציף את השמנת עם פודינג אינסטנט וסוכר עד שמתקבל קרם סמיך, להוסיף את השוקולד המומס והאגוזים הטחונים (לא חובה, רק אם רוצים להעשיר את העוגה העשירה גם כך), ולהוסיף את הליקר. הרכבת העוגה:להניח את הבסיס החום (רולדה הבסיס) על צלחת הגשה. למרוח בשכבה של קרם. השכבה לא צריכה להיות עבה. לשחרר את הרולדה של השבלול מנייר האפיה. לחתוך לארבע רצועות אורך ברוחב של 8 ס"מ כ"א. למרוח כל רצועה בקרם. לקחת את הרצועה הראשונה. למרוח אותה בקרם. ללפף אותה סביב עצמה כשבלול. להציב את השבלול במרכז העוגה, כשהוא ניצב עם חלקו העליון החתוך. להמשיך ללפף בשאר הרצועות, כשכל רצועה ממשיכה במקום שקודמתה הסתיימה - כך עד תום הרצועות. בשלב הזה אמורה להיות לפנינו עוגה ספיראלית שלמה. למרוח עוד מעט קרם על פני העוגה ולכסות בבסיס הרולדה השני. להקציף עוד קרטונית שמנת מתוקה עם 3 כפות סוכר ותמצית וניל. לצפות את העוגה סביב סביב, לקשט בתלתלי שוקולד, אגוזים קצוצים וכל מה שתרצו. שידרוג: במקום מלית של קרם אפשר למלא בגלידה לכסות בקצפת ולהקפיא. או סתם בקצפת מוקצפת עם תמצית וניל מקורמיק. בהצלחה! הערות: nitsi_18 :מאת 14:35 :שעה 14/04/2003 :תאריך מקימת הבטחה: עוגת יום ההולדת של הפולני - טורט ספיראלי יפהפה - עוגה כשרה לפסח מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: רולדה אגוזים לפסח - ניצי

מתכון: רולדה אגוזים לפסח - ניצי רכיבים: 5 ביצים ¾ כוס סוכר ½ 1 כוס אגוזים טחונים 1 כפית אבקת אפייה המילוי: 2 חבילות שמנת ½ כוס אבקת סוכר 1 כפית תמצית וניל מאיכות טובה (מקורמיק) אופן הכנה: לחמם תנור לחום בינוני. לרפד תבנית תנור 28X40 ס"מ בנייר אפייה ולשמן אותו. להפריד הביצים. להקציף החלמונים עם הסוכר עד שתתקבל תערובת בהירה מאוד ותפוחה, להוסיף האגוזים ואבקת האפייה. להקציף החלבונים. להבליע את החלבונים בעיסת החלמונים. לערבב בקלילות . למרוח על נייר האפייה – בצורה שווה על כך פני הנייר. לאפות 15 דקות. העוגה מוכנה כשהיא תפחה קלות, היא קפיצית למגע וצבעה בהיר. לגלגל את העוגה עם נייר האפייה לרולדה בעודה חמה ולהניח להצטנן. כשהעוגה הצטננה לגמרי – להקציף השמנת עם הסוכר ותמצית הוניל. לפתוח העוגה ולמרוח את הקצפת, להשאיר חלק למריחה על פני העוגה. למרוח את הקצפת על פני העוגה ומצדדיה. לקשט בתלתלי שוקולד "לקלוף" טבלת שוקולד בעזרת קולפן ירקות ולקשט באגוזים. הערות: את קרם השוקולד רצוי להכין עם כמויות כפולות, בגלל שאי אפשר להפסיק "לטעום" אותו... בהצלחה ובתיאבון! הערות: גיוון נוסף לרולדה: רולדה אגוזים (ללא קמח בכלל וטוב גם לפסח) רולדת אגוזים במילוי קרם וניל – עוגה נפלאה לפסח כי אינה מכילה קמח בכלל nitsi_18 :מאת 22:30 :שעה 17/10/2002 :תאריך עוגה מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: רולדה של סבתא עם קמח וללא קמח - לפסח - ניצי

מתכון: רולדה של סבתא עם קמח וללא קמח - לפסח - ניצי רכיבים: לקרם: יש להכין יום מראש. או לפחות לצנן היטב כמה שעות. 1 שמנת מתוקה לקצפת (38% שומן) 2 כפות סוכר (לטעום, אם לא מתוק לטעמכם - להוסיף עוד כף סוכר) 1 כפית קפה נמס 1 כפית קקאו לחמם את הכל ביחד בסיר קטן, כמעט עד לרתיחה, אבל לא להרתיח. לצנן היטב בסיר מכוסה, במקרר, במשך הלילה, במיוחד להחביא מילדים. למחרת להקציף את הקרם (אם ישאר משהו ממנו), לקצף יציב. לעוגה: 4 ביצים מופרדות 2/3 כוס סוכר 1 כף תמצית וניל 1/4 כוס קקאו, לנפות דרך מסננת. מעט מלח 1 כף קמח או 1 כף קמח מצות או 1 כף אגוזים טחונים לחמם התנור לחום גבוה. להקציף החלבונים עם מחצית הסוכר. להניח בצד. להקציף החלמונים עם שארית הסוכר (לא צריך לשטוף הערה או המקצפים). להוסיף הוניל וקורט מלח. לערבב את הקמח והקקאו. להוסיף לתערובת החלמונים, לערבב בקלילות, שלא יהיו גושים. להוסיף את קצף החלבונים ולאחד התערובות בקלילות. לרפד תבנית אפיה שטוחה של התנור בנייר אפיה. אפשר לשמן את נייר האפיה. לצקת הבצק על הנייר ולשטחו בעזרת מרית. גובה התערובת צריך להיות 1/2 1 - 1 ס"מ. לאפות בחום גבוה במשך 10 דקות. העוגה מוכנה כאשר צבעה זהוב והיא רכה וקפיצית למגע. יש להפוך את העוגה למגבת, להסיר את נייר האפיה ולגלגל עם המגבת. להשאיר מגולגל עד שמתקרר לגמרי. מניסיון, אפשר בהחלט לגלגל עם נייר האפיה (ולחסוך מגבת...), ולקלף אח"כ בזהירות. כשהעוגה התקררה, לפתוח הגלגול, למלא בקרם, לגלגל בחזרה, לכסות בקרם מלמעלה. לקשט בתלתלי שוקולד מגולפים בקולפן ירקות. גיוון נוסף לרולדה: רולדה אגוזים (ללא קמח בכלל וטוב גם לפסח) רולדת אגוזים במילוי קרם וניל – עוגה נפלאה לפסח כי אינה מכילה קמח בכלל 5 ביצים ¾ כוס סוכר ½ 1 כוס אגוזים טחונים 1 כפית אבקת אפייה המילוי: 2 חבילות שמנת ½ כוס אבקת סוכר 1 כפית תמצית וניל מאיכות טובה (מקורמיק) לחמם תנור לחום בינוני. לרפד תבנית תנור 28X40 ס"מ בנייר אפייה ולשמן אותו. להפריד הביצים. להקציף החלמונים עם הסוכר עד שתתקבל תערובת בהירה מאוד ותפוחה, להוסיף האגוזים ואבקת האפייה. להקציף החלבונים. להבליע את החלבונים בעיסת החלמונים. לערבב בקלילות . למרוח על נייר האפייה – בצורה שווה על כך פני הנייר. לאפות 15 דקות. העוגה מוכנה כשהיא תפחה קלות, היא קפיצית למגע וצבעה בהיר. לגלגל את העוגה עם נייר האפייה לרולדה בעודה חמה ולהניח להצטנן. כשהעוגה הצטננה לגמרי – להקציף השמנת עם הסוכר ותמצית הוניל. לפתוח העוגה ולמרוח את הקצפת, להשאיר חלק למריחה על פני העוגה. למרוח את הקצפת על פני העוגה ומצדדיה. לקשט בתלתלי שוקולד "לקלוף" טבלת שוקולד בעזרת קולפן ירקות ולקשט באגוזים. הערות: את קרם השוקולד רצוי להכין עם כמויות כפולות, בגלל שאי אפשר להפסיק "לטעום" אותו... אופן הכנה: הערות: :מאת nitsi_18רולדת שוקולד במילוי קרם 14:44 :שעה 14/04/2003 :תאריך ולמי שרוצה סתם עוגה משובחת בלי תחכום - רולדה של סבתא עם קרם משגע, מהמחברת הפרטית שלי קיים כבר במיני פורום אפיה, סתם רציתי לרענן את זכרונכם. עוגה ממש משובחת! שווה שווה! רולדה של סבתא + רולדת אגוזים ללא קמח מעולה גם לפסח מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוגת חול - טורטה סאביוזה - סאן רמו -ניצי

מתכון: עוגת חול - טורטה סאביוזה - סאן רמו -ניצי רכיבים: 300 ג' חמאה בטמפרטורת החדר 300 ג' סוכר 300 ג' קמח תפוחי אדמה 4 ביצים אופן הכנה: להקציף את החמאה עם הסוכר עד שתיווצר תערובת קרמית. להמשיך להקציף כעשר דקות, ללא הפסקה. להוסיף את הביצים אחת לאחר השניה תוך כדי כך שממשיכים להקציף. להבליע בעוגה את קמח תפוחי האדמה, מעט בכל פעם תוך כדי כך שממשיכים להקציף. כאשר כל החומרים מובלעים בעוגה, להמשיך להקציף עוד כעשר דקות. סודה של העוגה בהקצפה הארוכה. לחמם תנור לחום 160 מעלות. לחלק את התערובת לשלוש תבניות אינגליש קייק חד פעמיות. לאפות בחום הנמוך-בינוני עד שהעוגה מזהיבה (כארבעים דקות - תלוי בתנור). יש לבדוק מידי פעם. פשוט ונפלא! רק עוד הערה קטנה: יש לי חברה אחת יקרה שמשתמשת בעוגה זו על תקן לחם במשך כל הפסח. מעולה לפסח ולכל השנה. הערות: פסח - עוגה nitsi18 :מאת 19:32 :שעה 6/06/2002 :תאריך טורטה סאביוזה - עוגת חול מסאן רמו כשרה לפסח במקור טורטה סאַבּיוזַה - עוגת חול מסאן רמו כשרה לפסח במקור טורטַה סַאבּיוֹזַה - עוגת חול מסאן רמו (העיר - לא הפסטיבל), כן, כן היא גם כשרה לפסח - במקור את העוגה הזו מכינה ג'וסטינה, חברתי האיטלקיה היקרה, איש לא יכול להתחרות בה בעוגה זו, והיא תמיד מוכנה ומזומנה על שולחנה, בכל יום מימי השנה. גדולתה של העוגה הזו בפשטותה. מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: מתכון ללחמניות פסח (מקמח מצה, כמובן) - אורטל

מתכון: מתכון ללחמניות פסח (מקמח מצה, כמובן) - אורטל רכיבים: 2 כוסות קמח מצות 2 כוסות מים רותחים 1/2 כוס שמן 1 כפית מלח פלפל שחור לפי הטעם 4 ביצים - להוסיף אחת אחת ולערבב אופן הכנה: מערבבים יחד את הקמח, המים, השמן והתבלינים. מוסיפים ביצה אחת בכל פעם ומערבבים אחרי כל ביצה עד שהעיסה מתאחדת. יוצרים כדורים ואופים כ-45 דקות בחום בינוני (180 מעלות) הערות: c_ortal :מאת 09:56 :שעה 9/03/2002 :תאריך מקור המתכון: c_ortal :מאת הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: דג ברוטב מתובל לפסח - פינגווינית

מתכון: דג ברוטב מתובל - פינגווינית רכיבים: -4 מנות החומרים 1 דג, קרפיון חתוך ל- 4 פרוסות מלח ים גס 1 לימון קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות 1 בצל לבן קצוץ 1/3 כוס שמן זית 3 שיני שום כתושות 1 פלפל אדום חריף (לא הכרחי) פלפל שחור פפריקה ½ כפית כמון 1 כף תבלין מסלה דגים קוביית מרק דג ספרדי 2 עגבניות גדולות פרוסות דק 1 בצל פרוס דק אופן הכנה: זורים מלח ים על הדגים ומטפטפים עליהם מיץ הלימון. מניחים בצד. יוצקים על העגבניות מים רותחים למשך דקה, שוטפים במים קרים וקולפים אותן. פורסים את העגבניות קולפים וקוצצים דק את בצל אחד קוצצים למספר פרוסות את הפלפל (רצוי לטפל בו כשהידיים עוטות כפפות פלסטיק חד-פעמיות). מחממים 3 כפות מהשמן בסיר רחב ושטוח או במחבת גדולה עם מכסה ומטגנים בו את הבצלים עד שהם מזהיבים. מוסיפים למחבת את הפלפלים החריפים וממשיכים לטגן עוד מספר דקות תוך בחישה תכופה. מוסיפים את השום הכתוש, התבלינים פפריקה וכמון והמסלה ההודית ומטגנים עוד מעט. מוסיפים את קופסת העגבניות הכתושות , מתבלים במלח, פלפל, ובקובית מרק הדג. מבשלים על להבה בינונית כ- 10 דקות. מוסיפים לסיר בזהירות את פיסות הדג, רצוי בשכבה אחת, ומקפידים שהרוטב יכסה אותן היטב. על כל פרוסת דג מסדרים פרוסות של בצל ושל העגבניות. מכסים ומבשלים יחד כ- 40 דקות תחילה עד שמביאים לרתיחה ואחר כך מנמיכים את החום. במהלך הבישול להוציא את מרבית החתיכות של הפלפל החריף. מגישים חם או קר. הערות: מקור המתכון: פינגווינית הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: ריבת קוקוס לפסח -סרבי

מתכון: ריבת קוקוס לפסח -סרבי רכיבים: 1 קילו סוכר 1/2 1 כוסות מיים ציץ מחצי לימון 1/2 קילו קוקוס כפית מי-זהר (מי פריחת הדרים) אופן הכנה: א. להרתיח בסיר את הסוכר, המיים, הסוכר, ומיץ הלימון לסירופ סמיך. ב. מסירים מהאש ומוסיפים את הקוקוס. מערבבים היטב. ג. נותנים בצנצנות, ומאפסנים במקרר. הערות: servi_d :מאת 13:40 :שעה 10/03/2002 :תאריך מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: חרוסת - סרבי

מתכון: חרוסת רכיבים: החרוסת של אמא שלי חומרים: 2 חבילות תמרים מגולענים. 5 תפוחים קלופים ומגולענים, חמוצים. 1 כוס מיים 1 כוס סוכר קורט ציפורן טחון 100 גרם אגוזי מלך שבורים ההכנה: . אופן הכנה: טוחנים את הכל במכונת בשר. מבשלים את העיסה עד לייבוש הנוזלים. מוסיפים את האגוזים, ומאפסנים במקרר הערות: servi_d :מאת 13:25 :שעה 10/03/2002 :תאריך מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: דג ברוטב מתובל לפסח - פינגווינית

מתכון: דג ברוטב מתובל - פינגווינית רכיבים: -4 מנות החומרים 1 דג, קרפיון חתוך ל- 4 פרוסות מלח ים גס 1 לימון קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות 1 בצל לבן קצוץ 1/3 כוס שמן זית 3 שיני שום כתושות 1 פלפל אדום חריף (לא הכרחי) פלפל שחור פפריקה ½ כפית כמון 1 כף תבלין מסלה דגים קוביית מרק דג ספרדי 2 עגבניות גדולות פרוסות דק 1 בצל פרוס דק אופן הכנה: זורים מלח ים על הדגים ומטפטפים עליהם מיץ הלימון. מניחים בצד. יוצקים על העגבניות מים רותחים למשך דקה, שוטפים במים קרים וקולפים אותן. פורסים את העגבניות קולפים וקוצצים דק את בצל אחד קוצצים למספר פרוסות את הפלפל (רצוי לטפל בו כשהידיים עוטות כפפות פלסטיק חד-פעמיות). מחממים 3 כפות מהשמן בסיר רחב ושטוח או במחבת גדולה עם מכסה ומטגנים בו את הבצלים עד שהם מזהיבים. מוסיפים למחבת את הפלפלים החריפים וממשיכים לטגן עוד מספר דקות תוך בחישה תכופה. מוסיפים את השום הכתוש, התבלינים פפריקה וכמון והמסלה ההודית ומטגנים עוד מעט. מוסיפים את קופסת העגבניות הכתושות , מתבלים במלח, פלפל, ובקובית מרק הדג. מבשלים על להבה בינונית כ- 10 דקות. מוסיפים לסיר בזהירות את פיסות הדג, רצוי בשכבה אחת, ומקפידים שהרוטב יכסה אותן היטב. על כל פרוסת דג מסדרים פרוסות של בצל ושל העגבניות. מכסים ומבשלים יחד כ- 40 דקות תחילה עד שמביאים לרתיחה ואחר כך מנמיכים את החום. במהלך הבישול להוציא את מרבית החתיכות של הפלפל החריף. מגישים חם או קר. הערות: מקור המתכון: פינגווינית הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: גפילטע פיש - ניצי

מתכון: גפילטע פיש - ניצי רכיבים: 1 ק"ג בשר טחון של דגי קרפיון לא גדולים במיוחד 3-4 גזרים גדולים (ואפשר גם יותר) קלופים ופרוסים לפרוסות אלכסוניות 1 בצל גדול חתוך לטבעות או חצוי לשניים 1 ביצה כ- 1/4 כוס פירורי קמח מצה או פירורי לחם 1 כפית גדושה מלח, 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי (אני משתמשת רק בפלפל שחור של מקורמיק, שטעמו העז לא נמוג) כ-1/2 כוס סוכר + 1/2 כוס סוכר מים אופן הכנה: שמים את תערובת הדגים בקערה, מוסיפים קמח מצה, מלח, פלפל שחור, וסוכר. מוסיפים את הביצה ומערבבים ביחד. נותנים לתערובת לעמוד קצת ולהתמצק. ניתן לגרור את הבצל ביחד עם התערובת או לחילופין להוסיף למי הבישול, חתוך לחצי (כדי שלא "ילכלך" את מיי הבישול בחתיכות, וניתן יהיה להוציאו בשלמותו) או לטבעות. לקחת סיר גדול ורחב, לשים את פרוסות הגזר בתחתית הסיר, להוסיף את הבצל (בכל דרך שתחתכו אותו), להוסיף מים עד 1/3 גובה הסיר (2/3 מגובה הסיר ריקים), להוסיף עוד סוכר, פלפל שחור בנדיבות ומלח. ליצור קציצות עגולות או אליפסיות בידיים רטובות, ולהחליק אותן לתוך המים הקרים. לבשל על אש גבוהה עד שמגיע לרתיחה ולהנמיך האש לנמוכה, להמשיך לבשל עוד כשעה וחצי או שעתיים כשהסיר מכוסה במכסה. לטעום את ציר הדגים ולתקן תיבול. מי שאוהב יותר מתוק, יוכל להוסיף לציר עוד סוכר, אם חסר מלח, להוסיף מלח, וכנ"ל פלפל שחור. אצלנו הגפילטע פיש נע בטעמו בין המתוק-מלוח-חריף של פלפל שחור. בתום הבישול, להוריד את מכסה הסיר ולתת לדג להתצטנן בתוך ציר הבישול. כך הדג סופג עוד את טעם הציר ומשתבח. להוציא הקציצות לפיירקס או כלי השה. לסנן את הציר ולהעביר לצנצנת. לעטר את קציצות הדג בפרוסות גזר. לשלוח לצינון טוב במקרר. בתיאבון. הערות: nitsi_18 :מאת 09:49 :שעה 6/12/2002 :תאריך ומה נגיש לשבת? גפילטע פיש כמובן! אם דיברת על הבית הפולני, איך יכול להיות ערב שבת או חג בלי גפילטע פיש??? בבית פולני יש חיית מחמד אחת, רק הנפשות הפועלות מתחלפות בכל שבוע. ביום רביעי אמא מביאה חיית מחמד לילד שישחק קצת, דג קרפיון שישחה להנאתו באמבטיה, בלתי מודע לחלוטין למר גורלו (או שמא מתוק... כי הדג במשפחות הפולניות לעולם שוחה בציר מתוק). כיום יש דרך פשוטה בהרבה. ניגשים לחנויות הדגים, מבקשים קילו או שניים או עשרה (כמה שרוצים) של בשר נקי טחון של קרפיון, מבקשים להוציא את האידרות והעצמות הגדולות ולטחון את הבשר נטו. המוכר כבר יודע, בד"כ כמה דגים יתנו 1 ק"ג של בשר טחון. את העצמות, אידרות ראש ושאר איברים לא לרוק. אחרי שטיפה הגונה הם מצטרפים לציר ותורמים לג'לטיניות שלו. דרך נוספת פשוטה בהרבה (ולא נורא גרועה) היא לקנות את הקופסאות הקפואות של תנובה, של בשר קרפיון טחון. במקרה כזה, יש להפשיר את הדג ולסנן אותו מנוזליו, אח"כ, מניסיון, עדיף לטחון אותו ביחד עם כל התוספות בפוד פרוססור או במטחנת בשר, ולתת לעיסה לעמוד מעט. כדי שתתמצק. מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: דג ממולא -גפילטע פיש - שמוליק כהן - באדיבות סמדר

מתכון: דג ממולא -גפילטע פיש - שמוליק כהן - באדיבות סמדר רכיבים: רכיבים: 1 ק"ג קרפיונים 3-4 בצלים בינוניים 3 ביצים, קשות 3 ביצים טריות ¼ כוס סוכר 3 כפות פירורי לחם או מצה 1 כפית מלח ½ כפית פלפל שחור לציר: 6 כוסות מים ¼ כוס סוכר 1 כף מלח 1 כפית פלפל לבן 2 בצלים בינוניים, פרוסים 2-3 גזרים, פרוסים לעיגולים מים כדי כיסוי הדגים אופן הכנה: אופן הכנה: 1. מסירים את ראש הדג. 2. טוחנים את הדג עם העצמות. 3. מוסיפים את יתרת החומרים וטוחנים שוב, רצוי במכונת בשר. 4. להכנת הציר, שמים את המים בסיר גדול, מוסיפים את יתרת חומרי הציר וראשי הדגים ומביאים לרתיחה. 5. צרים קציצות מהתערובת, מוסיפים לציר, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים שעתיים וחצי על אש בינונית. הערות: כמות: 8-10 מנות. מקור המתכון: "המטבח היהודי של שמוליק כהן" - בעריכת שולה מודן, הוצאת מודן הערות: justs :מאת 14:11 :שעה 6/04/2003 :תאריך מתכון: דג ממולא - געפילטע פיש של שמוליק כהן מקור המתכון: ס. הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: הסלונה של פינגי

מתכון: הסלונה של פינגי רכיבים: 2 דגי קרפיון בינוניים 2 כפות שמן 3 בצלים גדולים קצוצים 1 כפית קארי 1 פלפל אדום חריף 1/2 כפית כורכום 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 12 שיני שום כתושות 3/4 כוס מים 6 עגבניות בינוניות, פרוסות מיץ מ-1/2 לימון 1 לימון פרסי יבש 10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק אופן הכנה: מנקים הדגים וחותכים למנות. מחממים בסיר את השמן ומטגנים את טבעות הבצל לשקוף- זהוב, מוסיפים את שני השום הכתושות ומטגנים עוד דקה-שתיים מוסיפים את הקארי, כורכום, מלח, פלפל ומטגנים עוד דקה (להיזהר שלא לשרוף את התבלינים). מוסיפים את המים, ומבשלים על אש בינונית 5-7 דקות. עורכים את מנות הדג בתחתית הסיר, ומוסיפים את העגבניות, מיץ הלימון ואת חתיכות הלימון הפרסי. מערבבים בזהירות. מבשלים על אש נמוכה כ- 5 דקות ומוסיפים את הפטרוזיליה. מבשלים 25 דקות נוספות עם מכסה חצי סגור. מגישים חם. הערות: ראה מתכון עם הכנה שונה ב מתכון שנקרא : סלונה עם בוטנג' - פינגווינית pingwinit :מאת 18:37 :שעה 29/11/2002 :תאריך הס'לונה של פינגי: אצלנו קודם כל "חריף", כך אוהבים אותה. אבל מי שלא רוצה שיקזז את הפלפל האדום. הס'לונה של פינגי (דגי קרפיון בבישול עיראקי) מקור המתכון: פינגווינית הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: סלונה של שבלול

מתכון: סלונה של שבלול רכיבים: אחד חבילה של פילטים לבנים (רצוי סול) קמח פלפל שחור טחון קילו וחצי בצל 3 שיני שום קילו עגבניות 3 כפות רסק עגבניות מלח כורכום כפית בהרת 3 כפות סוכר חום אופן הכנה: הכנה : מערבבים את הקמח עם הפלפל השחור ומקמחים את הדגים (רצוי להשרות אותם בלימון קודם ולשטוף טוב טוב אח"כ) מטגנים את הדגים "חצי" טיגון ומניחים בצד על נייר סופג את הבצל יש לחתוך לגלגלים ולטגן בשמן זית, אחרי שהוא נהייה שקוף , לתבל במלח, פלפל וכורכום ולטגן עוד כמה דקות. מוסיפים מעט מים ונותנים להתבשל עוד כ-5 דקות. מסדרים בתבנית אפייה חצי מכמות הבצל, שכבה של הדגים, מעליה שכבה נוספת של הבצל ומעל מסדרים את העגבניות. עושים מעיין רוטב של הרסק והתבלינים ומעט מים, שופכים לתבנית ושמים בתנור בחום של 170 מעלות עד שהעגבניות "מקבלות צורה" (זה ציטוט), מנמיכים ל-100 מעלות לעוד חצי שעה. יוצא אחלה. הערות: shablul shab :מאת 14:17 :שעה 30/11/2002 :תאריך אני שאלתי אתמול על המתכון, ובמקביל הרמתי טלפון לגברת נכבדה מאד בשם זמירה (דודה של חברתי) זמירה היא עיראקית וותיקה, היא נתנה לי את המתכון הבא, שאותו הכנתי ויצא מעולה ! מקור המתכון: shablul shab הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: ניוקי כשר לפסח - מנחם השופט

מתכון: ניוקי כשר לפסח - מנחם השופט רכיבים: ניוקי כשר לפסח (2 מנות). 1 תפו"א בינוני - (אני מבשל במיקרוגל עם הקליפה,בצלחת פתוחה על מפית נייר). 1/2 כפית חמאה (או מרגרינה) 1/2 כפית מלח. 3 כפות קמח תפו"א. 1 כף קמח מצה. למעוך התפ"א, לערבב וללוש עם שאר החמרים עד אופן הכנה: קבלת בצק אחיד ולא דביק. ליצור מהתערובת גלילים בקוטר כ- 2 ס"מ , לחתוך לקטעים של כ- 2.5 ס"מ. לבשל במים רותחים עם כף מלח עד שהניוקי צפים ועוד דקה. לסנן ולהגיש עם הרוטב המועדף (אצלנו רוטב פטריות). הערות: מנחם שופט :מאת 19:19 :שעה 21/04/2003 :תאריך ניוקי כשר לפסח אצלנו הגברת משתדלת לאכול כשר לפסח מטעמי הזדהות עם בני ישראל ומאידך אוהבת ניוקי , כפועל יוצא מכך בוצע הנסיון הר"מ: מקור המתכון: מנחם השופט הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: קניידלך של דודה חנה -יולה

מתכון: קניידלך של דודה חנה רכיבים: ובהחלט אפשר לסמוך על דודה חנה. לכן סימנתי וי ירוק. 1 כוס מים 1/4 כוס שמן מלח, פלפל 1 כוס קמח מצה 2 ביצים גדולות מעט שמן אופן הכנה: להרתיח כוס מים 1/4 כוס שמן, מלח ופלפל - הכל ביחד. לאחר הרתיחה להוסיף 1 כוס קמח מצה. לערבב היטב ולכבות האש. לטעום ולתקן תיבול. לאחר שהתערובת מתקררת להוסיף 2 ביצים גדולות ובחושות ולערבב היטב. להרתיח מים בסיר גדול, לטבול אצבעות במעט שמן ולהכין כדורים. לזרוק למים הרותחים ולבשל כ- 20 דקות. לסנן, לקרר, להכניס לקופסת טאפוואר ולשמור במקרר. לפני ההגשה במרק, להביא לטמפ' החדר ולהוסיף לכל צלחת. הערות: yula7 :מאת 13:57 :שעה 7/04/2003 :תאריך קניידלאך של דודה חנה לא הכנתי בעצמי, אבל אוכלת אותם כבר ככה וככה לילות סדר מקור המתכון: yula7 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

קובבס - אורן רוזנשטיין

natan1955 :מאת 16:43 :שעה 10/03/2002 :תאריך קובבס / אורן רוזנשטיין קובבס הן הגרסה הספניולית והכשרה לפסח של הקובה, והן הכוכבות הגדולות של כל ליל סדר. המעטפת עשויה מבצק של מצות ותפוחי-אדמה והמילוי (הנקרא ‘גומו‘) מפירורי בשר מטוגנים ומבושלים, יחד עם בצל מטוגן וצנוברים. חומרים 7 מצות 1 תפוח אדמה בינוני מבושל וקלוף 1 ביצה טרופה (לשמור חצי מהקליפה, שתשמש מידה לשמן) מלח ופלפל שחור גרוס, טרי 1/2 קליפת ביצה ממולאת בשמן 1 קצת פחות מכוס אחת קמח מצה לגומו: 4 בצלים גדולים 1/2 ק"ג בשר טחון שמן לטיגון 2/3 כוס מים חמים 1 כף אבקת מרק עוף 1 ביצה טרופה אופן ההכנה 1. מפוררים את המצות לחתיכות בגודל של פרק אצבע ומשרים במים. מעבירים למסננת וסוחטים, וכשנפטרים מכל המים מעבירים לקערה ולשים. 2. מועכים את תפוח-האדמה במזלג ומוסיפים למצות הרטובות. מוסיפים את השמן, הביצה הטרופה, מלח ופלפל ולשים היטב. מוסיפים בהדרגה קמח מצה וממשיכים ללוש, עד שמתקבל בצק במרקם של פלסטלינה. מכסים בניילון ומניחים במקרר לשעתיים לפחות (ועדיף ללילה שלם). 3. מכינים את הגומו: קוצצים את הבצלים לקוביות זעירות ומזהיבים אותן במחבת גדולה עם קצת שמן. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו במזלג. ממליחים, מפלפלים, ומטגנים כעשר דקות. בוחשים מפעם לפעם. 4. מוסיפים את המים ואבקת המרק ובוחשים. מכסים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה, עד שהבשר רך. 5. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל, עד שהמים שבמחבת מתאדים ונשארים פירורי בשר שחומים. סבלנות, זה לוקח זמן. מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים רק את הביצה והצנוברים ומערבבים היטב. 6. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לשלושים כדורים. טובלים אצבע בשמן ו'פותחים' כל כדור לחרוט חלול, שאפשר יהיה למלא ולסגור. 7. ממלאים כל חרוט בכשתי כפיות מהגומו וסוגרים. לקובבה סגורה יש צורה של מעוין עם שפיצים חמודים בקצוות. חשוב מאוד לא למלא את הקובבה יותר מדיי, כי אז היא עלולה להיפתח בזמן הטיגון. 8. מטגנים בשמן די עמוק עם מעט מלח גס. במהלך הטיגון הופכים את הקובבס מדי פעם ומשגיחים שישחימו מכל הצדדים. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

מתכון: טורט ספיראלי - ניצי

מתכון: טורט ספיראלי ליום הולדת - ולפסח (עם אגוזים טחונים) רכיבים: לרולדת הבסיס: 3 ביצים מופרדות 3 כפות סוכר 1 כף שמן 1 כף אבקת קקאו 1/2 כפית תמצית רום 3 כפות קמח תופח או אגוזים טחונים + 1/2 כפית אבקת אפיה לאפות שתי רולדות בסיס כאלו. לרולדת השבלול: 3 ביצים מופרדות 3 כפות סוכר 1 כף שמן 1/4 לימון מיץ וקליפה מגוררת דק 3 כפות קמח תופח או אגוזים טחונים + 1/2 כפית אבקת אפיה לאפות שתי רולדות שבלול. להכין את הבסיס: לרפד תבנית עגולה בקוטר 26 בנייר אפייה. להקציף החלבונים עם 2 כפות סוכר. להקציף בכלי נפרד את החלמונים עם 1 כף סוכר שמן קקאו ורום. להבליע את החומרים ביחד, ולהוסיף את הקמח בעדינות. למזוג על נייר האפיה, להחליק במרית ולאפות את העוגה 8-10 ד' בתנור בחום בינוני 180 מעלות. להוציא מהתנור ולקרר. להכין את שתי הרולדות במתכון זהה. להקציף החלבונים עם 2 כפות סוכר. להקציף החלמונים עם 2 כפות סוכר, להוסיף השמן, לימון וקמח. לערבב בעדינות ביחד. לרפד תבנית מלבנית במלבן נייר אפיה בגודל: 34X27 ס"מ. למזוג עליו את תערובת העוגה ולהחליק במרית. לאפות בחום בינוני 8-10 דקות. להוציא, לשחרר מהתבנית, לגלגל סביב עצמה ולצנן. לאפות גם את העוגה השניה בתוך אותה תבנית, לשחרר, לגלגל ולצנן. לקרם: 500 ג' שמנת מתוקה להקצפה 5 כפות גדושות סוכר 2 קופסאות פודינג אינסטנט שוקולד 200 ג' שוקולד מריר - מומס 1/2 כוס ליקר שוקולד 100 ג' אגוזים טחונים - לא חובה אופן הכנה: להקציף את השמנת עם פודינג אינסטנט וסוכר עד שמתקבל קרם סמיך, להוסיף את השוקולד המומס והאגוזים הטחונים (לא חובה, רק אם רוצים להעשיר את העוגה העשירה גם כך), ולהוסיף את הליקר. הרכבת העוגה:להניח את הבסיס החום (רולדה הבסיס) על צלחת הגשה. למרוח בשכבה של קרם. השכבה לא צריכה להיות עבה. לשחרר את הרולדה של השבלול מנייר האפיה. לחתוך לארבע רצועות אורך ברוחב של 8 ס"מ כ"א. למרוח כל רצועה בקרם. לקחת את הרצועה הראשונה. למרוח אותה בקרם. ללפף אותה סביב עצמה כשבלול. להציב את השבלול במרכז העוגה, כשהוא ניצב עם חלקו העליון החתוך. להמשיך ללפף בשאר הרצועות, כשכל רצועה ממשיכה במקום שקודמתה הסתיימה - כך עד תום הרצועות. בשלב הזה אמורה להיות לפנינו עוגה ספיראלית שלמה. למרוח עוד מעט קרם על פני העוגה ולכסות בבסיס הרולדה השני. להקציף עוד קרטונית שמנת מתוקה עם 3 כפות סוכר ותמצית וניל. לצפות את העוגה סביב סביב, לקשט בתלתלי שוקולד, אגוזים קצוצים וכל מה שתרצו. שידרוג: במקום מלית של קרם אפשר למלא בגלידה לכסות בקצפת ולהקפיא. או סתם בקצפת מוקצפת עם תמצית וניל מקורמיק. בהצלחה! הערות: nitsi_18 :מאת 14:35 :שעה 14/04/2003 :תאריך מקימת הבטחה: עוגת יום ההולדת של הפולני - טורט ספיראלי יפהפה - עוגה כשרה לפסח מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

פלאן אגסים ושקדים עם שדרוג לפסח - ניצי

nitsi18 :מאת 13:51 :שעה 2/03/2002 :תאריך שמחה רבה שמחה רבה, אביב הגיע פסח בא: פלאן אגסים ושקדים עם שדרוג לפסח ובונוס מיוחד! במתכון הזה מומלץ דווקא להשתמש באגסים משומרים. מי שמתעקש להשתמש באגסים טריים יגלה שגם כך העוגה יוצאת נפלא! השימוש באגסים משומרים מאפשר לנו להכין את העוגה כל השנה, וגם כשסתם מתחשק פינוק לשבת בבוקר. לפסח, ממירים את הקמח הרגיל ב- 4 כפות קמח תפוחי אדמה ומכפילים את כמות השקדים במתכון. מצרכים: 1 קופסה גדולה של שימורי אגסים בסירופ 50 ג' שקדים משובבים ומולבנים לפסח: 100 ג' שקדים 1/3 כוס סוכר מעט תמצית וניל כמה טיפות תמצית שקדים 1 קרטונית שמנת מתוקה 1/3 כוס חלב קורט מלח 3 ביצים 1/2 כוס קמח לפסח: 4 כפות קמח תפוחי אדמה לציפוי: אבקת סוכר

מתכון: עוגת מצות לפסח -ציפי

מתכון: עוגת מצות לפסח -ציפי רכיבים: המצרכים: =========== 8 מצות 1 כוס יין מתוק( כזה של קידוש) 200 גרם שוקולד מריר 1/2 כוס חלב 2 כפות אבקת קקאו 1כוס סוכר 1 כפית קפה נמס 1 מחמאה 3 כפות ברנדי או ליקר תפוזים אופן הכנה: אופן ההכנה: ============ מפוררים את המצות ומשרים ביין. ממיסים את השוקולד, החלב,א.קקאו, הסוכר והקפה. כאשר הכל נמס מסירים מהאש ומוסיפים את המחמאה. סוחטים את המצות מן היין ומוסיפים לתערובת השוקולד מערבבים היטב מצננים קצת. מחלקים את התערובת לשניים.מכל חצי יוצרים גליל עוטפים בנייר אלומיניום ומצננים במקרר.לפחות לילה. מסירים את הנייר ופורסים מניחים בתוך מנז'טים ומגישים. שיהיה לכולנו חג שמח ופורח עם הרבה זכרונות טובים ואהבה! הערות: פסח canbr :מאת 18:35 :שעה 9/04/2003 :תאריך כתודה ברצוני לחלוק איתכם סיפור קטן וגם מתכון.........לפסח כמובן!!!! לפני מספר שנים כהרגלי בקודש מדי יום שישי אני קוראת את מדור האוכל, המדור באותו יום שישי נכתב על-ידי ישראל אהרוני,והיה לפני פסח. בכתבה שלו הוא כתב...(הציטוט אינו מדויק) על אותן עוגות המצות היבשות וחסרות הטעם שהוא זוכר.... באותו רגע נתקפתי בגעגועים עזים דווקא לאותה עוגת מצות עם קרם שוקולד שאמי הייתה מכינה כל פסח. ומאז כל פסח אני מכינה בין יתר העוגות גם את עוגת המצות.והרי לכם מתכון לא של עוגה אלה של רולדה שניתן לחתוך לעיגולים: מקור המתכון: CANBR הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

פחזניות לפסח - אדם

*** אדם :מאת 09:22 :שעה 9/02/2002 :תאריך פחזניות לפסח בצק האקלרים(פחזניות) נקרא בצק רבוך או בצק חליטה.......... מצרכים קילו קמח מצה טחון טחינה דקה ליטר מים כפית מלח קורטוב סוכר 300 גרם חמאה או מרגרינה 8 ביצים יש להרתיח את המים עם החמאה הסוכר והמלח,מיד לאחר רתיחה מוסיפים לתכולת הסיר במכה אחת את כל כמות הקמח,טורפים מערבבים היטב על גבי הלהבה עד שהמאסה הופכת לגוש אחד. מסירים מהאש,מצננים,ומוסיפים בטריפה את הביצים אחת לאחר השניה(יש לטרוף כל ביצה היטב בתערובת עד שתיבלע לחלוטין לפני הוספת הביצה השניה). לחמם את התנור ל 220 מעלות ומזלפים מהבצק בעזרת שק זילוף את הפחזניות לתבנית על גבי נייר אפיה. לאפות בתנור חם 30-45 דקות עד להזהבת האקלרים.אין לפתוח את התנור במשך 25 דקות ראשונות של האפיה בשום אופן!!!!!!!!1 מוציאים מהתנור ויוצרים פתח קטן בצד הפחזנית לשיחרור האדים מתוך חלל האקלר ומצננים על גבי רשת. במקרה של פחזנית רגילה לא לפסח יש להמיר את קמח המצה בקמח רגיל ואת המלח להוריד ממרכיבי המתכון ולהגדיל את כמות הסוכר
עבור לעמוד
, , , , ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - חגים
בחר
בחר