שרשור מתכונים לפסח - חד גדיא

מתכון: טורט ספיראלי - ניצי

מתכון: טורט ספיראלי ליום הולדת - ולפסח (עם אגוזים טחונים) רכיבים: לרולדת הבסיס: 3 ביצים מופרדות 3 כפות סוכר 1 כף שמן 1 כף אבקת קקאו 1/2 כפית תמצית רום 3 כפות קמח תופח או אגוזים טחונים + 1/2 כפית אבקת אפיה לאפות שתי רולדות בסיס כאלו. לרולדת השבלול: 3 ביצים מופרדות 3 כפות סוכר 1 כף שמן 1/4 לימון מיץ וקליפה מגוררת דק 3 כפות קמח תופח או אגוזים טחונים + 1/2 כפית אבקת אפיה לאפות שתי רולדות שבלול. להכין את הבסיס: לרפד תבנית עגולה בקוטר 26 בנייר אפייה. להקציף החלבונים עם 2 כפות סוכר. להקציף בכלי נפרד את החלמונים עם 1 כף סוכר שמן קקאו ורום. להבליע את החומרים ביחד, ולהוסיף את הקמח בעדינות. למזוג על נייר האפיה, להחליק במרית ולאפות את העוגה 8-10 ד' בתנור בחום בינוני 180 מעלות. להוציא מהתנור ולקרר. להכין את שתי הרולדות במתכון זהה. להקציף החלבונים עם 2 כפות סוכר. להקציף החלמונים עם 2 כפות סוכר, להוסיף השמן, לימון וקמח. לערבב בעדינות ביחד. לרפד תבנית מלבנית במלבן נייר אפיה בגודל: 34X27 ס"מ. למזוג עליו את תערובת העוגה ולהחליק במרית. לאפות בחום בינוני 8-10 דקות. להוציא, לשחרר מהתבנית, לגלגל סביב עצמה ולצנן. לאפות גם את העוגה השניה בתוך אותה תבנית, לשחרר, לגלגל ולצנן. לקרם: 500 ג' שמנת מתוקה להקצפה 5 כפות גדושות סוכר 2 קופסאות פודינג אינסטנט שוקולד 200 ג' שוקולד מריר - מומס 1/2 כוס ליקר שוקולד 100 ג' אגוזים טחונים - לא חובה אופן הכנה: להקציף את השמנת עם פודינג אינסטנט וסוכר עד שמתקבל קרם סמיך, להוסיף את השוקולד המומס והאגוזים הטחונים (לא חובה, רק אם רוצים להעשיר את העוגה העשירה גם כך), ולהוסיף את הליקר. הרכבת העוגה:להניח את הבסיס החום (רולדה הבסיס) על צלחת הגשה. למרוח בשכבה של קרם. השכבה לא צריכה להיות עבה. לשחרר את הרולדה של השבלול מנייר האפיה. לחתוך לארבע רצועות אורך ברוחב של 8 ס"מ כ"א. למרוח כל רצועה בקרם. לקחת את הרצועה הראשונה. למרוח אותה בקרם. ללפף אותה סביב עצמה כשבלול. להציב את השבלול במרכז העוגה, כשהוא ניצב עם חלקו העליון החתוך. להמשיך ללפף בשאר הרצועות, כשכל רצועה ממשיכה במקום שקודמתה הסתיימה - כך עד תום הרצועות. בשלב הזה אמורה להיות לפנינו עוגה ספיראלית שלמה. למרוח עוד מעט קרם על פני העוגה ולכסות בבסיס הרולדה השני. להקציף עוד קרטונית שמנת מתוקה עם 3 כפות סוכר ותמצית וניל. לצפות את העוגה סביב סביב, לקשט בתלתלי שוקולד, אגוזים קצוצים וכל מה שתרצו. שידרוג: במקום מלית של קרם אפשר למלא בגלידה לכסות בקצפת ולהקפיא. או סתם בקצפת מוקצפת עם תמצית וניל מקורמיק. בהצלחה! הערות: nitsi_18 :מאת 14:35 :שעה 14/04/2003 :תאריך מקימת הבטחה: עוגת יום ההולדת של הפולני - טורט ספיראלי יפהפה - עוגה כשרה לפסח מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: כיכר כבד של נירה רוסו - באדיבות ציפי

מתכון: כיכר כבד של נירה רוסו רכיבים: ================================= 8-6 בצלים יבשים- גודל בינוני 50 גרם מרגרינה(שינוי שלי, שומן עוף+שמן) 1ק"ג כבד עוף-מנוקה מכל השומנים ואחרים מלח, פלפל 6 ביצים קשות 1שקית ג'לטין(14 גרם) פלפל ירוק , גזר מבושל- לקישוט 1 תבנית חד-פעמית מאורכת אופן הכנה: ================ אופן ההכנה: ============= חותכים את הבצלים ומטגנים בשומן, מוסיפים את הכבדים וממשיכים לטגן, בגמר הטיגון מצננים. טוחנים את הכבדים והבצלים במטחנה או במעבד מזון.מוסיפים את התבלינים.ו5 ביצים מוסיפים לטחינה. ממיסים את הג'לטין בחצי כוס מים פושרים ומוסיפים לתערובת, מערבבים טוב ,טוב. את הביצה ה-6 פורסים ומרפדים בה את התבנית,פורסים גם את הגזר ומניחים בתחתית, ואת הפלפל הירוק מסדרים בתחתית התבנית. על הכל מעבירים את הכבד הטחון, מחליקים בכף. מקררים סגור עם ניילון נצמד במקרר לפחות 12 שעות. לפני ההגשה מכיניפ פלטה מאורכת, מקשטים בירקות נוספים ובמרכז הופכים את התבנית ומשחררים מתוכה את הכבד הקצוץ!(אם הכבד אינו משתחרר בקלות, משחררים בסכין חדה את הדפנות, כורכים מגבת חמה סביב סביב התבנית ושוב לחיצה קטנה וזה משתחרר! ושוב פסח נפלא! הערות: canbr :מאת 18:56 :שעה 5/04/2003 :תאריך לכל אלה שכבר הפנימו שפסח אכן פה עוד מתכון! כיכר כבד קצוץ חגיגית/ נירה רוסו.............. המצרכים כפי שרשומים במתכון המקורי: מקור המתכון: CANBR הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: לימונצ'לו - זושי

מתכון: לימונצ'לו - זושי רכיבים: שלב 1: קליפות שטופות של 6 לימונים יפים ליטר שרף/כהל (נמכר בבקבוקים של 750 או 620 מ"ל ב 95%) שלב 2: 800 גרם סוכר. 1 ליטר מים (אני משתמש רק במינרלים) אופן הכנה: 1. מסירים מהלימונים את הקליפה הצהובה בלבד, בעזרת קולפן ירקות (הלבן מכניס מרירות). מכניסים לצנצנת, מוסיפים את האלכוהול, סוגרים ומניחים במקום מוצל לשבועיים עד חודש (אני משאיר חודש). 2. מרתיחים את המים והסוכר וממשיכים לבשל עוד כמה דקות עד שמתקבל סירופ צלול. מסירים מהאש, מצננים מעט ומוסיפים את האלכוהול המסונן מהקליפות. יוצקים לבקבוקים נקיים. מאחסנים במקפיא ומגישים בכוסיות קטנות. זהו, ממש פשוט וממש טעים. הליקר יוצא בריכוז של 40% אלכוהול (בערך). תודה לפרונטו וחג שמח... הערות: zoshy2 :מאת 10:55 :שעה 18/04/2003 :תאריך הלימונצ'לו היה כוכב הפסח והוא נפלא, הכנסו למתכון: רציתי להמליץ בחום רב על הלימונצ'לו...הרצפט שרשם לי פרונטו בזמנו , לבוכטת הלימונים שגדלה אצלי על עץ בגינה.. קיבלתי מ 6 לימונים 2 ליטר לימונצ'לו, הטעים פי 7 מאלה הקנויים היום בכל מקום.. החברה שבאו לקחו הבייתה בבקבוקים של חצי ליטר כמעט הכל ועכשיו אני מתכוננת לחופש הגדול עוד נגלה של לימונצ'לו...כי זה ממש ממש טעים. מקור המתכון: zoshy2 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: מקפא אגוזים - סבין

מתכון: מקפא אגוזים רכיבים: 2 שמנת מתוקה מוקצפות עם כף סוכר 200 גר' פקאנים מסוכרים 50 גר' שקדים חתוכים לרצועות מטוגנים ב-50 גר' חמאה ו-2 כפות סוכר 12 נשיקות (קנויות) שבורות במקצת אופן הכנה: לערבב הכל בעדינות, לשפוך בתבנית פיירקס ולהכניס למקפיא. להוציא 10 דקות לפני ההגשה. הערות: קינוח קפוא פסח סבין סבין :מאת 15:33 :שעה 14/03/2004 :תאריך מקפא אגוזים אכלתי אתמול אצל גיסתי,כמה פשוט ככה טעים, סוף הדרך. אין לי מושג מה המקור של המתכון ועם היוצר סליחה. מקור המתכון: סבין הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: ניוקי כשר לפסח - מנחם השופט

מתכון: ניוקי כשר לפסח - מנחם השופט רכיבים: ניוקי כשר לפסח (2 מנות). 1 תפו"א בינוני - (אני מבשל במיקרוגל עם הקליפה,בצלחת פתוחה על מפית נייר). 1/2 כפית חמאה (או מרגרינה) 1/2 כפית מלח. 3 כפות קמח תפו"א. 1 כף קמח מצה. למעוך התפ"א, לערבב וללוש עם שאר החמרים עד אופן הכנה: קבלת בצק אחיד ולא דביק. ליצור מהתערובת גלילים בקוטר כ- 2 ס"מ , לחתוך לקטעים של כ- 2.5 ס"מ. לבשל במים רותחים עם כף מלח עד שהניוקי צפים ועוד דקה. לסנן ולהגיש עם הרוטב המועדף (אצלנו רוטב פטריות). הערות: מנחם שופט :מאת 19:19 :שעה 21/04/2003 :תאריך ניוקי כשר לפסח אצלנו הגברת משתדלת לאכול כשר לפסח מטעמי הזדהות עם בני ישראל ומאידך אוהבת ניוקי , כפועל יוצא מכך בוצע הנסיון הר"מ: מקור המתכון: מנחם השופט הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוגיות מקרונים רכים עם שקדים -מיכל אלחלל באדיבות סמדר

מתכון: עוגיות מקרונים רכים עם שקדים -מיכל אלחלל רכיבים: רכיבים: 200 גרם אבקת סוכר 200 גרם שקדים טחונים 1 כף קמח 2 כפות קורנפלור ¼ כוס חלב 6 חלבונים ¾ כוס סוכר (150 גרם) תמונה בקישור אופן הכנה: אופן הכנה: 1. מחממים את התנור לחום בינוני 175°. מרפדים 2 תבניות בנייר אפיה. 2. מערבבים את אבקת הסוכר, השקדים, הקמח, הקורנפלור והחלב בקערה בינונית. שמים את החלבונים בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה, עד שנוצר קצף יציב. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף כדקה. מוסיפים את הקצף לתערובת השקדים, בהדרגה ובתנועות קיפול, עד שנוצר מרקם אחיד. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר כוכבי ומזלפים על התבנית תלוליות בקוטר כ-3 ס"מ, ברווחים של כ-4 ס"מ זו מזו. אופים כ-12 דקות, עד שנוצר על העוגיות קרום קשה. מוציאים, מצננים ורק אז מפרידים מנייר האפיה (ולא, העוגיות ישברו). הערות: מקור המתכון: מיכל לוי-אלחלל - "עוגיות ועוד" הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2 הערות: justs :מאת 21:58 :שעה 7/04/2003 :תאריך עוגיות "מקרונים" רכים עם שקדים מתוך ספרה של מיכל לוי-אלחלל "עוגיות ועוד", קיבלתי אותו מתנה לאחרונה (תודה!). וזה נראה לי גם מתאים לפסח, אם תחליפו קורנפלור בקמח תפו"א וקמח בקמח מצה. יצאו עוגיות מאוד עדינות וקלילות, נימוחות ולא מתוקות מדי, גם רכות, כשמן. יש קצת קושי להפרידן מנייר האפיה, כתוב לקרר קודם, וזה נכון. אפשר לקלף את הנייר בזהירות, שלא יתלש האמצע הרך של העוגיה. "מקרונים" רכים מקור המתכון: ס. הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוגת חול - טורטה סאביוזה - סאן רמו -ניצי

מתכון: עוגת חול - טורטה סאביוזה - סאן רמו -ניצי רכיבים: 300 ג' חמאה בטמפרטורת החדר 300 ג' סוכר 300 ג' קמח תפוחי אדמה 4 ביצים אופן הכנה: להקציף את החמאה עם הסוכר עד שתיווצר תערובת קרמית. להמשיך להקציף כעשר דקות, ללא הפסקה. להוסיף את הביצים אחת לאחר השניה תוך כדי כך שממשיכים להקציף. להבליע בעוגה את קמח תפוחי האדמה, מעט בכל פעם תוך כדי כך שממשיכים להקציף. כאשר כל החומרים מובלעים בעוגה, להמשיך להקציף עוד כעשר דקות. סודה של העוגה בהקצפה הארוכה. לחמם תנור לחום 160 מעלות. לחלק את התערובת לשלוש תבניות אינגליש קייק חד פעמיות. לאפות בחום הנמוך-בינוני עד שהעוגה מזהיבה (כארבעים דקות - תלוי בתנור). יש לבדוק מידי פעם. פשוט ונפלא! רק עוד הערה קטנה: יש לי חברה אחת יקרה שמשתמשת בעוגה זו על תקן לחם במשך כל הפסח. מעולה לפסח ולכל השנה. הערות: פסח - עוגה nitsi18 :מאת 19:32 :שעה 6/06/2002 :תאריך טורטה סאביוזה - עוגת חול מסאן רמו כשרה לפסח במקור טורטה סאַבּיוזַה - עוגת חול מסאן רמו כשרה לפסח במקור טורטַה סַאבּיוֹזַה - עוגת חול מסאן רמו (העיר - לא הפסטיבל), כן, כן היא גם כשרה לפסח - במקור את העוגה הזו מכינה ג'וסטינה, חברתי האיטלקיה היקרה, איש לא יכול להתחרות בה בעוגה זו, והיא תמיד מוכנה ומזומנה על שולחנה, בכל יום מימי השנה. גדולתה של העוגה הזו בפשטותה. מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוגת מצות לפסח -ציפי

מתכון: עוגת מצות לפסח -ציפי רכיבים: המצרכים: =========== 8 מצות 1 כוס יין מתוק( כזה של קידוש) 200 גרם שוקולד מריר 1/2 כוס חלב 2 כפות אבקת קקאו 1כוס סוכר 1 כפית קפה נמס 1 מחמאה 3 כפות ברנדי או ליקר תפוזים אופן הכנה: אופן ההכנה: ============ מפוררים את המצות ומשרים ביין. ממיסים את השוקולד, החלב,א.קקאו, הסוכר והקפה. כאשר הכל נמס מסירים מהאש ומוסיפים את המחמאה. סוחטים את המצות מן היין ומוסיפים לתערובת השוקולד מערבבים היטב מצננים קצת. מחלקים את התערובת לשניים.מכל חצי יוצרים גליל עוטפים בנייר אלומיניום ומצננים במקרר.לפחות לילה. מסירים את הנייר ופורסים מניחים בתוך מנז'טים ומגישים. שיהיה לכולנו חג שמח ופורח עם הרבה זכרונות טובים ואהבה! הערות: פסח canbr :מאת 18:35 :שעה 9/04/2003 :תאריך כתודה ברצוני לחלוק איתכם סיפור קטן וגם מתכון.........לפסח כמובן!!!! לפני מספר שנים כהרגלי בקודש מדי יום שישי אני קוראת את מדור האוכל, המדור באותו יום שישי נכתב על-ידי ישראל אהרוני,והיה לפני פסח. בכתבה שלו הוא כתב...(הציטוט אינו מדויק) על אותן עוגות המצות היבשות וחסרות הטעם שהוא זוכר.... באותו רגע נתקפתי בגעגועים עזים דווקא לאותה עוגת מצות עם קרם שוקולד שאמי הייתה מכינה כל פסח. ומאז כל פסח אני מכינה בין יתר העוגות גם את עוגת המצות.והרי לכם מתכון לא של עוגה אלה של רולדה שניתן לחתוך לעיגולים: מקור המתכון: CANBR הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: דג ברוטב מתובל לפסח - פינגווינית

מתכון: דג ברוטב מתובל - פינגווינית רכיבים: -4 מנות החומרים 1 דג, קרפיון חתוך ל- 4 פרוסות מלח ים גס 1 לימון קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות 1 בצל לבן קצוץ 1/3 כוס שמן זית 3 שיני שום כתושות 1 פלפל אדום חריף (לא הכרחי) פלפל שחור פפריקה ½ כפית כמון 1 כף תבלין מסלה דגים קוביית מרק דג ספרדי 2 עגבניות גדולות פרוסות דק 1 בצל פרוס דק אופן הכנה: זורים מלח ים על הדגים ומטפטפים עליהם מיץ הלימון. מניחים בצד. יוצקים על העגבניות מים רותחים למשך דקה, שוטפים במים קרים וקולפים אותן. פורסים את העגבניות קולפים וקוצצים דק את בצל אחד קוצצים למספר פרוסות את הפלפל (רצוי לטפל בו כשהידיים עוטות כפפות פלסטיק חד-פעמיות). מחממים 3 כפות מהשמן בסיר רחב ושטוח או במחבת גדולה עם מכסה ומטגנים בו את הבצלים עד שהם מזהיבים. מוסיפים למחבת את הפלפלים החריפים וממשיכים לטגן עוד מספר דקות תוך בחישה תכופה. מוסיפים את השום הכתוש, התבלינים פפריקה וכמון והמסלה ההודית ומטגנים עוד מעט. מוסיפים את קופסת העגבניות הכתושות , מתבלים במלח, פלפל, ובקובית מרק הדג. מבשלים על להבה בינונית כ- 10 דקות. מוסיפים לסיר בזהירות את פיסות הדג, רצוי בשכבה אחת, ומקפידים שהרוטב יכסה אותן היטב. על כל פרוסת דג מסדרים פרוסות של בצל ושל העגבניות. מכסים ומבשלים יחד כ- 40 דקות תחילה עד שמביאים לרתיחה ואחר כך מנמיכים את החום. במהלך הבישול להוציא את מרבית החתיכות של הפלפל החריף. מגישים חם או קר. הערות: מקור המתכון: פינגווינית הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: טורט ספיראלי - ניצי

מתכון: טורט ספיראלי ליום הולדת - ולפסח (עם אגוזים טחונים) רכיבים: לרולדת הבסיס: 3 ביצים מופרדות 3 כפות סוכר 1 כף שמן 1 כף אבקת קקאו 1/2 כפית תמצית רום 3 כפות קמח תופח או אגוזים טחונים + 1/2 כפית אבקת אפיה לאפות שתי רולדות בסיס כאלו. לרולדת השבלול: 3 ביצים מופרדות 3 כפות סוכר 1 כף שמן 1/4 לימון מיץ וקליפה מגוררת דק 3 כפות קמח תופח או אגוזים טחונים + 1/2 כפית אבקת אפיה לאפות שתי רולדות שבלול. להכין את הבסיס: לרפד תבנית עגולה בקוטר 26 בנייר אפייה. להקציף החלבונים עם 2 כפות סוכר. להקציף בכלי נפרד את החלמונים עם 1 כף סוכר שמן קקאו ורום. להבליע את החומרים ביחד, ולהוסיף את הקמח בעדינות. למזוג על נייר האפיה, להחליק במרית ולאפות את העוגה 8-10 ד' בתנור בחום בינוני 180 מעלות. להוציא מהתנור ולקרר. להכין את שתי הרולדות במתכון זהה. להקציף החלבונים עם 2 כפות סוכר. להקציף החלמונים עם 2 כפות סוכר, להוסיף השמן, לימון וקמח. לערבב בעדינות ביחד. לרפד תבנית מלבנית במלבן נייר אפיה בגודל: 34X27 ס"מ. למזוג עליו את תערובת העוגה ולהחליק במרית. לאפות בחום בינוני 8-10 דקות. להוציא, לשחרר מהתבנית, לגלגל סביב עצמה ולצנן. לאפות גם את העוגה השניה בתוך אותה תבנית, לשחרר, לגלגל ולצנן. לקרם: 500 ג' שמנת מתוקה להקצפה 5 כפות גדושות סוכר 2 קופסאות פודינג אינסטנט שוקולד 200 ג' שוקולד מריר - מומס 1/2 כוס ליקר שוקולד 100 ג' אגוזים טחונים - לא חובה אופן הכנה: להקציף את השמנת עם פודינג אינסטנט וסוכר עד שמתקבל קרם סמיך, להוסיף את השוקולד המומס והאגוזים הטחונים (לא חובה, רק אם רוצים להעשיר את העוגה העשירה גם כך), ולהוסיף את הליקר. הרכבת העוגה:להניח את הבסיס החום (רולדה הבסיס) על צלחת הגשה. למרוח בשכבה של קרם. השכבה לא צריכה להיות עבה. לשחרר את הרולדה של השבלול מנייר האפיה. לחתוך לארבע רצועות אורך ברוחב של 8 ס"מ כ"א. למרוח כל רצועה בקרם. לקחת את הרצועה הראשונה. למרוח אותה בקרם. ללפף אותה סביב עצמה כשבלול. להציב את השבלול במרכז העוגה, כשהוא ניצב עם חלקו העליון החתוך. להמשיך ללפף בשאר הרצועות, כשכל רצועה ממשיכה במקום שקודמתה הסתיימה - כך עד תום הרצועות. בשלב הזה אמורה להיות לפנינו עוגה ספיראלית שלמה. למרוח עוד מעט קרם על פני העוגה ולכסות בבסיס הרולדה השני. להקציף עוד קרטונית שמנת מתוקה עם 3 כפות סוכר ותמצית וניל. לצפות את העוגה סביב סביב, לקשט בתלתלי שוקולד, אגוזים קצוצים וכל מה שתרצו. שידרוג: במקום מלית של קרם אפשר למלא בגלידה לכסות בקצפת ולהקפיא. או סתם בקצפת מוקצפת עם תמצית וניל מקורמיק. בהצלחה! הערות: nitsi_18 :מאת 14:35 :שעה 14/04/2003 :תאריך מקימת הבטחה: עוגת יום ההולדת של הפולני - טורט ספיראלי יפהפה - עוגה כשרה לפסח מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוגת שוקולד של ורדה - יולה

מתכון: עוגת שוקולד של ורדה - יולה רכיבים: לתבנית קפיצית מס' 26 6 ביצים (8 ביצים לתבנית 28) 100 גר' חמאה 100 גר' אגוזים קצוצים 2/3 כוס סוכר 200 גר' שוקולד מריר אופן הכנה: להקציף חלבונים + 1/3 כוס סוכר לערבב חלמונים + 1/3 כוס סוכר + חמאה רכה לעיסה חלקה. להמיס את השוקולד עם כף חלב או מים ולהוסיף לעיסת החלמונים + אגוזים קצוצים. לערבב את תערובת החלבונים עם תערובת החלמונים. לאפות בחום בינוני 30 דקות. עוגה טעימה ומצוינת. אני שמה על העוגה, כאשר היא קרה, שבלונה יפה ומפזרת אבקת סוכר. הערות: yula7 :מאת 20:19 :שעה 7/04/2003 :תאריך עוגת שוקולד של ורדה - כשר לפסח http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/m/object&id=7889195 מקור המתכון: yula7 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוגת תפוחים לפסח - יולה

מתכון: עוגת תפוחים לפסח - יולה רכיבים: לתבנית בגודל 30x20 ס"מ מרכיבים: 2 כוסות (400 גר') סוכר חום בהיר דמררה 40 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות 12 תפוחים (גרני סמית או גרנד אלכסנדר) קלופים, חצויים ונקיים מליבה. לבסיס: 4 ביצים 1 כוס סוכר לבן 200 גר' שקדים טחונים 50 גר' שוקולד מריר מגורר 2 כפות קמח מצה 1/2 כפית אבקת אפיה לקישוט: אבקת סוכר אופן הכנה: הכנה: 1. מחממים תנור לחום בינוני (190 מעלות) 2. התפוחים: בוזקים את הסוכר החום על תחתית התבנית. מניחים את התבנית על להבה בינונית (על כיריים) ומחממים עד שהסוכר נמס ומתחיל להשחים. מסובבים את התבנית וחוזרים על הפעולה עד שכל התחתית מכוסה בקרמל. מפזרים את החמאה בתבנית, באופן שווה, ואח"כ מסדרים את התפוחים בשורות, כשצידם החתוך כלפי מעלה. 3. הבסיס: שמים את הביצים והסוכר בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה כ- 5 דקות, עד שנוצר קצף יציב. מקפלים לתוכו את השקדים והשוקולד, קמח המצה ואבקת אפיה, עד שנוצרת עיסה אחידה. יוצקים על התפוחים, משטחים ואופים בתנור כשעה (אם הבצק לא שחום מדי, רצוי להמשיך לאפות עוד כרבע שעה, כדי שהתפוחים יקבלו צבע שחום וקרמלי עמוק יותר). מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר כ-5 דקות. מפרידים את העוגה מהדפנות בסכין והופכים על צלחת הגשה. מגישים חמים עם גלידת וניל. איך שומרים? מצננים לגמרי ולא הופכים. שומרים במקרר עטוף בניילון עד יומיים. מחממים תנור לחום נמוך (150 מעלות) ומחממים העוגה כ-1/4 שעה. מפרידים מהדפנות, הופכים ומגישים. הערות: yula7 :מאת 14:13 :שעה 21/04/2003 :תאריך עוגת תפוחים לפסח טארט טאטן לפסח/מיכל לוי-אלחלל מקור המתכון: yula7 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: ניוקי כשר לפסח - מנחם השופט

מתכון: ניוקי כשר לפסח - מנחם השופט רכיבים: ניוקי כשר לפסח (2 מנות). 1 תפו"א בינוני - (אני מבשל במיקרוגל עם הקליפה,בצלחת פתוחה על מפית נייר). 1/2 כפית חמאה (או מרגרינה) 1/2 כפית מלח. 3 כפות קמח תפו"א. 1 כף קמח מצה. למעוך התפ"א, לערבב וללוש עם שאר החמרים עד אופן הכנה: קבלת בצק אחיד ולא דביק. ליצור מהתערובת גלילים בקוטר כ- 2 ס"מ , לחתוך לקטעים של כ- 2.5 ס"מ. לבשל במים רותחים עם כף מלח עד שהניוקי צפים ועוד דקה. לסנן ולהגיש עם הרוטב המועדף (אצלנו רוטב פטריות). הערות: מנחם שופט :מאת 19:19 :שעה 21/04/2003 :תאריך ניוקי כשר לפסח אצלנו הגברת משתדלת לאכול כשר לפסח מטעמי הזדהות עם בני ישראל ומאידך אוהבת ניוקי , כפועל יוצא מכך בוצע הנסיון הר"מ: מקור המתכון: מנחם השופט הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: פשטידת בשר עם מצות - מינה - סרבי

מתכון: פשטידת בשר עם מצות - מינה - סרבי רכיבים: *10-12 מצות. * מגש אפיה גדול (זה של התנור עם השוליים הגבוהים), מלא עד מחציתו במיים שבהם הומסו 2 כפות מלח. * חצי קילו בשר טחון. * שלושה בצלים גדולים, קצוצים. * 50 גרם צנוברים. * פלפל שחור גרוס ומלח לתיבול. * שמן אופן הכנה: ההכנה: א. מניחים על השיש מגבת מטבח נקיה. טובלים את המצות (סופרים עד 10) ומניכים את המצות הרטובות על המגבת. המצות צריכות להיות רכות ונוחות לעיצוב (בלתי שבירות לחלוטין, אבל לא מתפוררות מרוב רטיבות). מכסים עם המגבת. ב. מטגנים את הבצל בשמן עד לחום. מוסיפים את הבשר, מפוררים היטב ומטגנים עד החלפת צבע. מנמיכים את האש ומבשלים עד התאדות כל הנוזלים, אך לא ליבש לגמרי. זה צריך להיות עסיסי. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, ומוסיפים את הצנוברים. ג. עכשיו הרכבת הקונסטרוקציה: במחבת גבוהת שוליים, מורחים שמן בלי קמצנות. מצפים את התחתית במצות, ומשאירים שוליים מחוץ למחבת (כדי שיהיה במה לקפל מלמעלה אחר כך). שופכים את הבשר המבושל פנימה ומהדקים. מכסים עם שאר המצות מלמעלה, ומקפלים מעל את השוליים. מכסים במצה אחרונה מלמעלה ומורחים שוב בשמן. מכסים במכסה. ד. השלב האחרון יכול להתבצע בשני אופנים: בישול על כיריים - מבשלים על אש קטנה במשך 35 דקות. אחרי שבודקים שהצד התחתון קראנצ'י הופכים את התכולה ועוד 35 דקות מצד שני. שלב זה דורש מיומנות, כדי שלא תתפרק היצירה. לעצלנים - אופים בתנור, ב-170 מעלות עד שהחלק העליון משחים והופך קראנצ'י. המלית לגרסה החלבית: 300 גרם גבינה צפתית יבשה מגוררת דק + שתי ביצים+ תפוח אדמה גדול מורתח ומרוסק במזלג+פלפל שחור. המלית לגירסה הצמחונית: זר גדול מנגולד - רק החלק הירוק ללא ה"מקלות הלבנים" - קצוץ לסרטים ברוחב סנטימטר + שתי ביצים + 200 גרם גבינה צפתית יבשה מגוררת דק. בתיאבון הערות: פסח מצות פשטידת מצות nitsi_18 :מאת 15:51 :שעה 21/04/2003 :תאריך פשטידת "מינה" של סרבי די, ממיני פורום חגים, עיין ערך "פסח", וגלול מעט למטה. פשטידה לפסח - מינה מינה (קוראים את זה MINA, כמו מינה צמח) היא סוג של פשטידה שאנחנו מכינים לפסח. ישנה הגירסה הבשרית שהיא החביבה עלינו ביותר, אבל קיימות גרסאות צמחוניות וחלביות. הגרסה הבשרית יכולה להוות הן מנה ראשונה והן מנה עיקרית, וכשמוגשת קר, יכולה להיות פיתרון מצויין לפיקניק (בדרך כלל עם סלט תפוחי אדמה שכבר מופיע במתכונים, וסלט גזר מרוקאי, וגם ביצה קשה). החומרים: מקור המתכון: סרבי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: מקפא אגוזים - סבין

מתכון: מקפא אגוזים רכיבים: 2 שמנת מתוקה מוקצפות עם כף סוכר 200 גר' פקאנים מסוכרים 50 גר' שקדים חתוכים לרצועות מטוגנים ב-50 גר' חמאה ו-2 כפות סוכר 12 נשיקות (קנויות) שבורות במקצת אופן הכנה: לערבב הכל בעדינות, לשפוך בתבנית פיירקס ולהכניס למקפיא. להוציא 10 דקות לפני ההגשה. הערות: קינוח קפוא פסח סבין סבין :מאת 15:33 :שעה 14/03/2004 :תאריך מקפא אגוזים אכלתי אתמול אצל גיסתי,כמה פשוט ככה טעים, סוף הדרך. אין לי מושג מה המקור של המתכון ועם היוצר סליחה. מקור המתכון: סבין הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: קינוח לפסח מקוקוס - PY

מתכון: קינוח לפסח מקוקוס - PY רכיבים: 3 ביצים 1קופסא חלב משומר 1 כוס חלב 2 סוכר וניל 1 כף וקצת ויסקי 100 ג' קוקוס סירופ מייפל/סילאן אופן הכנה: מקציפים את החלבון אליו מוסיפים את החלמונים ,מורידים "הילוך" במיקסר ולזה מוסיפים אחד אחרי השני את יתר החומרים פרט למייפל/סילאן - לנשום בין אחד לשני. כל התערובת לתבנית אינגלייש קייק לאחר שריפדנו את התחתית בסירופ מייפל או בסילאן- בתוך אמבט מים לאפות עד שקיסם יוצא יבש. אין לי מושג איך הטעם אבל הריח מטמטם! אשמח לקבל מתכונים : ליקר , ריבות , עוגות וכל דבר עם קומקווט . תודה יעל הערות: פסח תפוזונים קומקווט p y :מאת 23:23 :שעה 21/04/2003 :תאריך ערב טוב- ממליצה על מתכון חדש שנאפה אצלי בתנור .. ומבקשת רעיונות לחברה עם פרדס של קומקווט כרגע נאפה אצלי בתנור משהו כשר לפסח , שנמע מלהיב וקל מאוד בהכנה. המתכון מחברה וכל הזכויות שמורות לה. אז הנה המתכון של רחל: מקור המתכון: PY הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: ניוקי כשר לפסח - מנחם השופט

מתכון: ניוקי כשר לפסח - מנחם השופט רכיבים: ניוקי כשר לפסח (2 מנות). 1 תפו"א בינוני - (אני מבשל במיקרוגל עם הקליפה,בצלחת פתוחה על מפית נייר). 1/2 כפית חמאה (או מרגרינה) 1/2 כפית מלח. 3 כפות קמח תפו"א. 1 כף קמח מצה. למעוך התפ"א, לערבב וללוש עם שאר החמרים עד אופן הכנה: קבלת בצק אחיד ולא דביק. ליצור מהתערובת גלילים בקוטר כ- 2 ס"מ , לחתוך לקטעים של כ- 2.5 ס"מ. לבשל במים רותחים עם כף מלח עד שהניוקי צפים ועוד דקה. לסנן ולהגיש עם הרוטב המועדף (אצלנו רוטב פטריות). הערות: מנחם שופט :מאת 19:19 :שעה 21/04/2003 :תאריך ניוקי כשר לפסח אצלנו הגברת משתדלת לאכול כשר לפסח מטעמי הזדהות עם בני ישראל ומאידך אוהבת ניוקי , כפועל יוצא מכך בוצע הנסיון הר"מ: מקור המתכון: מנחם השופט הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: קניידלך - פינגווינית

מתכון: קניידלך - פינגווינית רכיבים: לקניידלך: 4 ביצים מופרדות 20 גר' מרגרינה קמח מצה – בערך כוס מלח פלפל לבן 1 כף אבקת מרק אופן הכנה: אופן ההכנה להקציף את החלבון עד לקצף יציב ומבריק להקציף את החלמונים עם המרגרינה לאחד את שתי התערובות בזהירות להוסיף קמח מצה, פלפל לבן וכף אבקת מרק לתערובת עד לקבלת תערובת אחידה. ליצור כדורים בגודל פאלפל ולבשל במים רותחים (לא במרק) שהוסף להם מלח וכף מרק עוף . לא לבשל הרבה כי הקציצות מתייבשות. אפשר להפוך פעם אחת במהלך הבישול לאחר שהקניידלך צפים. הערות: פסח קניידלך מקור המתכון: פינגווינית הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
עבור לעמוד
, , , , ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - חגים
בחר
בחר