מתכון: דונאטס עם רוויון (ללא מזרק הדונאט) - מירי צל-דונטי - מעריב

מתכון: דונאטס עם רוויון (ללא מזרק הדונאט) רכיבים: 2 ביצים גדולות 31/2 כוסות קמח 1 כוס רויון (לא להחליף בשמנת או חלב, כיוון שהרוויון גורם לתסיסה) 1 כוס סוכר 50 גר´ חמאה מומסת ללא מלח 1 כף אבקת אפייה 1/4 כפית אגוז מוסקט 1/4 כפית פלפל אנגלי גרוס 1 כפית מלח אבקת סוכר או גלזורה לדונאט (המתכון בהמשך) שמן צמחי לטיגון אביזר לקריצת עוגיות עגולות מכשיר להוצאת ליבת תפוח גדול (להשיג אצל גל, יבואן לציוד מטבחי בן גוריון 46 הרצליה), או כוסית קטנה לליקר ליצירת החור של הדונאט אופן הכנה: טורפים את הביצים עד שמתקבל קצף בצבע צהוב בהיר. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי ערבול. מוסיפים את הרוויון והחמאה המומסת. בקערה נפרדת מנפים את הקמח עם המלח, אבקת האפייה, אגוז המוסקט והפלפל האנגלי. מערבבים עם עיסת הביצים בעדינות, כדי לא לשבור את הקצף. מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה מינימום, עד שעתיים. מחממים בסיר את השמן לחום בינוני-גבוה (אם יש תרמומטר לשמן, להגיע ל00 19-). מוציאים את הבצק מהמקרר ועורכים אותו על משטח מקומח לעובי של חצי ס"מ. קורצים עם טבעת העוגיות עיגולים, ובאמצעם יוצרים חור בעזרת כוסית קטנה או מכשיר להוצאת ליבת תפוח. ברגע שהשמן חם, מכניסים את הבצק לשמן ומטגנים עד שצבעו נעשה זהוב. הופכים לעוד דקה או שתיים. מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת, ומניחים על נייר מגבת. בוזקים אבקת סוכר או טובלים בגלזורה. * אפשר לטגן בזהירות גם את העגולים הקטנים שנשארו מהחור של הדונאט. הם מזהיבים מהר יותר, ואין צורך להפוך אותם. הערות: מקור המתכון: הערות: מקור המתכון: מירי צל-דונטי - מעריב הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2 -

מתכוני דונאטס עם ובלי מזרק - אדם

מתכוני דונאטס 1)דונאטס עם מזרק 2/1 2 כוסות קמח רגיל 2 כפיות אבקת אפייה 3/1 כוס סוכר 1 כפית גרד קליפת תפוז 1 כפית תמצית וניל 2 ביצים 3/2-1 כוס מיץ תפוזים, לפי הצורך אבקת סוכר או עיטור לדונאטס שמן רותח לטיגון עמוק מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את הסוכר, גרד התפוז והווניל. מערבלים את הביצים ומוסיפים לבלילה. מוסיפים את מיץ התפוזים, עד שמתקבל בצק רך, סמיך משמנת, אך לא בצק שאפשר לעבד ביד. מכניסים בצק לתוך המזרק ומזריקים אותו אל השמן הרותח. אפשר להשתמש במכשיר זילוף עם פיה רחבה. יש להזליף בזהירות )!!!( אל תוך השמן הרותח. ברגע שהדונאט צף על פני השמן, הופכים לכמה דקות. מוציאים בכף מחוררת, מניחים על נייר מגבת. בוזקים אבקת סוכר או טובלים בעיטור. 2) דונאטס עם רוויון ללא מזרק -זהו דונאט מצוין עם אבקת אפייה ולא עם שמרים 2 ביצים גדולות 2/13 כוסות קמח 1 כוס רויון לא להחליף בשמנת או חלב, כיוון שהרוויון גורם לתסיסה 1 כוס סוכר 05 גר' חמאה מומסת ללא מלח 1 כף אבקת אפייה 4/1 כפית אגוז מוסקט 4/1 כפית פלפל אנגלי גרוס 1 כפית מלח אבקת סוכר או עיטור לדונאט שמן צמחי לטיגון אביזר לקריצת עוגיות עגולות או כוסית קטנה לליקר ליצירת החור של הדונאט טורפים את הביצים עד שמתקבל קצף בצבע צהוב בהיר. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי ערבול. מוסיפים את הרוויון והחמאה המומסת. בקערה נפרדת מנפים את הקמח עם המלח, אבקת האפייה, אגוז המוסקט והפלפל האנגלי. מערבבים עם עיסת הביצים בעדינות, כדי לא לשבור את הקצף. מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה מינימום, עד שעתיים. מחממים בסיר את השמן לחום בינוני-גבוה מוציאים את הבצק מהמקרר ועורכים אותו על משטח מקומח לעובי של חצי ס"מ. קורצים עם טבעת העוגיות עיגולים, ובאמצעם יוצרים חור בעזרת כוסית קטנה ברגע שהשמן חם, מכניסים את הבצק לשמן ומטגנים עד שצבעו נעשה זהוב. הופכים לעוד דקה או שתיים. מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת, ומניחים על נייר מגבת. בוזקים אבקת סוכר או טובלים בעיטור אפשר לטגן בזהירות גם את העגולים הקטנים שנשארו מהחור של הדונאט. הם מזהיבים מהר יותר, ואין צורך להפוך אותם

מתכון: לביבות תפוחי אדמה - יולה

מתכון: לביבות תפוחי אדמה - יולה רכיבים: 1 ק"ג תפו"א קלופים. רצוי מהזן עם הקליפה האדומה. 1 בצל קטן 2 ביצים 1 כף יין אדום 3/4 כוס קמח מלח ופלפל שמן לטיגון אופן הכנה: לגרר גס את תפוחי האדמה והבצל במעבד מזון. להוסיף לקערה 1 כף יין. לטרוף הביצים עם מלח ופלפל ולהוסיף לתערובת תפו"א. להוסיף קמח לערבב היטב ולהניח בצד ל-5 דקות. לחמם שמן במחבת ובעזרת כף לצקת לביבות לשמן החם. להזהיב משני הצדדים ולהניח על נייר סופג. לאכול חםםםםם. בהצלחה. הערות: yula7 :מאת 15:24 :שעה 17/12/2003 :תאריך לביבות תפוח"א לחנוכה. ובכלל. מקור המתכון: yula7 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

לביבות תירס - pontch1

לביבות תירס הנה מתכון קלי קלות ללביבות תירס שהתקבל אצלנו בבית בברכה ולא רק בחג החנוכה 1 קופסא גרגירי תירס 3 ביצים 3 כפות קמח רגיל מלח ופלפל 1 בצל ירוק קצוץ אם רוצים אופן ההכנה: מבשלים במי מלח את גרגירי התירס למשך 10 דקות לאחר מרסקים במעבד מזון או בבלנדר את הגרגירים עד שמתקבלת תערובת משחתית משהו בקערה מוסיפים את גרגירי התירס וכל שאר המרכיבים מחממים מחבת כבדה יוצרים בכף כדורים קטנים וזהו.... אוכלים מיד אחרי שזה משחים משני הכיוונים בבית אצלנו אומרים שזה יאממיי יאממיי שווה לנסות!

לביבות פירה במלית פטריות - ניצי

לביבות פירה במלית פטריות 1 ק"ג תפוחי אדמה 1 ביצה 1/4 כוס קמח מלח ופלפל שחור, טחון טרי למלית: 1 בצל, קצוץ דק 1 כף שמן 2 שיני שום, קצוצות 250 גרם פטריות, אפשר מעורבות: חורש, יער ושמפיניון מעט פטרוזיליה קצוצה קמח שמן לטיגון * מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, מקלפים ומועכים לפירה חלק. מצננים. * מערבבים את הפירה עם ביצה וקמח, אם צריך מוסיפים עוד מעט קמח בכדי להגיע למירקם של בצק רך, כזה שיאפשר עיבוד נוח של הכופתאות. מתבלים במלח ופלפל. * מכינים את המלית: במחבת עם מעט שמן מטגנים את הבצל עד שמזהיב, ומוסיפים שום (לא חובה). מטגנים עוד דקה ומוסיפים את הפטריות. ממשיכים לטגן עד שהפטריות הפרישו את כל המים ואלו התאדו כבר. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים פטרוזיליה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כמה דקות, עד שהתערובת כמעט יבשה. * לוקחים כף מהפירה ומשטחים לעיגול שטוח על כף היד. במרכז מניחים כפית ממלית הפטריות וסוגרים את "בצק" תפוחי האדמה סביבה. מעצבים כדור, מקמחים ומניחים על מגש מקומח. בעת העיבוד מרטיבים מידי פעם את הידיים, למניעת הידבקות. * במחבת רחבה מחממים שמן לטיגון עמוק, ומטגנים עד שהלביבות זהובות. סופגים על מגבת נייר, ומגישים חם

מתכון: לביבות תפוחי אדמה - יולה

מתכון: לביבות תפוחי אדמה - יולה רכיבים: 1 ק"ג תפו"א קלופים. רצוי מהזן עם הקליפה האדומה. 1 בצל קטן 2 ביצים 1 כף יין אדום 3/4 כוס קמח מלח ופלפל שמן לטיגון אופן הכנה: לגרר גס את תפוחי האדמה והבצל במעבד מזון. להוסיף לקערה 1 כף יין. לטרוף הביצים עם מלח ופלפל ולהוסיף לתערובת תפו"א. להוסיף קמח לערבב היטב ולהניח בצד ל-5 דקות. לחמם שמן במחבת ובעזרת כף לצקת לביבות לשמן החם. להזהיב משני הצדדים ולהניח על נייר סופג. לאכול חםםםםם. בהצלחה. הערות: yula7 :מאת 15:24 :שעה 17/12/2003 :תאריך לביבות תפוח"א לחנוכה. ובכלל. מקור המתכון: yula7 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

לביבות תירס מהמזרח הרחוק -

רכיבים: 2 קלחי תירס שלמים מבושלים,או כ400 גרם גרעינים כ4 שקדים קלוים- או קשיו או מקדמיה -וקצוצים דק 1 שן שום כתושה 1 בצל קצוץ 2 בצלים ירוקים קצוצים חתיכה של 2 ס"מ גלנגל (קרוב של הזנגביל) או זנגביל-מגוררת 1 כפית כוסברה יבשה 3 ביצים שמן צמחי,רצוי שמן בוטנים-כ-3 כפות 2 כפות פתיתי קוקוס לא חובה-למי שאוהב-חופן עלי סלרי קצוצים אופן הכנה: מערבבים שקדים עם שום בצל גלנגל וכוסברה-אם יש מעבד מזון זה יצא יותר טוב מחממים במחבת טיפה שמן וקולים את העיסה רק עד שמתחילים להריח מערבבים עם הביצים בצל ירוק קוקוס מלח עלי סלרי והתירס מחממים את המחבת שוב ומטגנים לביבות אפשר גם עם חומוס ואפונה-קפוא או מקופסה, קישואים-גמבה-פטריות ועוד המון צירופים לפי טעמכם

לביבות פירה במלית פטריות - ניצי

לביבות פירה במלית פטריות 1 ק"ג תפוחי אדמה 1 ביצה 1/4 כוס קמח מלח ופלפל שחור, טחון טרי למלית: 1 בצל, קצוץ דק 1 כף שמן 2 שיני שום, קצוצות 250 גרם פטריות, אפשר מעורבות: חורש, יער ושמפיניון מעט פטרוזיליה קצוצה קמח שמן לטיגון * מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, מקלפים ומועכים לפירה חלק. מצננים. * מערבבים את הפירה עם ביצה וקמח, אם צריך מוסיפים עוד מעט קמח בכדי להגיע למירקם של בצק רך, כזה שיאפשר עיבוד נוח של הכופתאות. מתבלים במלח ופלפל. * מכינים את המלית: במחבת עם מעט שמן מטגנים את הבצל עד שמזהיב, ומוסיפים שום (לא חובה). מטגנים עוד דקה ומוסיפים את הפטריות. ממשיכים לטגן עד שהפטריות הפרישו את כל המים ואלו התאדו כבר. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים פטרוזיליה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כמה דקות, עד שהתערובת כמעט יבשה. * לוקחים כף מהפירה ומשטחים לעיגול שטוח על כף היד. במרכז מניחים כפית ממלית הפטריות וסוגרים את "בצק" תפוחי האדמה סביבה. מעצבים כדור, מקמחים ומניחים על מגש מקומח. בעת העיבוד מרטיבים מידי פעם את הידיים, למניעת הידבקות. * במחבת רחבה מחממים שמן לטיגון עמוק, ומטגנים עד שהלביבות זהובות. סופגים על מגבת נייר, ומגישים חם

לביבות בטטה - כרמית

5-6 בטטות לא גדולות 3 ביצים קופסת גבינה לבנה 5 או 9 % גביע קרם פרש או גבינה שמנה אחרת חבילת צנוברים או שקדים טחונים אגוז מוסקט מלח 2 כוסות קמח (בערך) כפית אבקת אפיה מבשלים את הבטטות ומועכים לפירה. לתוך הפירה מערבבים את שאר החומרים. מחממים במחבת שמן בערך בגובה 0.5 ס"מ. (אם רוצים פלילי עוד יותר מטגנים בחמאה) מעבירים בערך חצי כף מהבלילה למחבת, מועכים קצת. אחרי שמשחים- הופכים. צריך להוסיף שמן/חמאה לפני כל "סיבוב" הלביבות תופחות אז לא צריך לשים הרבה מהבלילה. אם הלביבות מתפרקות צריך להוסיף ביצה ו/או קמח. אפשר להוסיף סוכר לבלילה אם רוצים לביבות מתוקות. מגישים חם או פושר עם רוטב יוגורט ליד
עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - חגים
בחר
בחר