מבחר סופגניות של ניצי
nitsi_18 :מאת
23:47 :שעה 5/12/2003
:תאריך
מבחר סופגניות
ביניֱה – סופגניות היישר מפושון בפאריס
חמרים:
2כפיות שמרים יבשים
3 כפות מים פושרים
3/4 כוס חלב
רבע כוס סוכר
100 גרם חמאה
כפית מלח
ביצה טרופה
3 כוסות קמח
שמן
אבקת סוכר
הכנה:
.להמיס את השמרים במיים ולהניח בצד לתסיסה.
לחמם את החלב על להבה להמיס בתוכו את החמאה והסוכר (לא להרתיח)
להניח בצד לצינון.
מוסיפים לחלב שהצטנן לרמת פושר מאוד את עיסת השמרים,ביצה ושתי כוסות קמח
מתחילים ללוש לבצק רך תוך כדי הוספת הקמח,לשים כעשר דקות
ומניחים בצד לתפיחה בקערה משומנת מכוסה.
לאחר הכפלת הנפח מרדדים לעלה ממנו חותכים צורות רצויות(מעוינים גדולים כוכבים או ריבועים),מניחים לתפיחה נוספת של שלושים דקות לערך מכוסים במגבת.
מחממים את השמן ,מטגניים מכל צד עד לקבלת צבע שחום נאה מפזרים אבקת סוכר ומגיחשים מיד.
בתיאבון
סופגניות על-בטוח
סופגניות ממש טובות בטעם של פעם
(כ-50 סופגניות בינוניות)
1/2 ליטר חלב חם
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
150 גרם מרגרינה רכה
50 גרם שמרים טריים
3 כפות קוניאק
1/2 כף מלח
קליפת לימון מגורדת
1 ק"ג קמח
לערבב היטב את כל החומרים פרט לקמח (אפשר במיקסר).
להוסיף את הקמח בהדרגה וללוש לבצק חלק (הבצק דביק)
לשמור במקרר מכוסה לפחות 4 שעות (אפשר כמה ימים)
להוציא וללוש, לרדד עלה בעובי 1 ס"מ.
לחתוך עיגולים בגודל כוס ולהתפיח על נייר אפיה.
לטגן בשמן עמוק וחם, צד אחד עם מכסה וצד שני בלי.
להוציא לנייר סופג, להזריק ריבה ולפזר אבקת סוכר.
מתכון: סופגניות קינמון
רכיבים:
1/2+5 כוסות קמח
20 גרם שמרים טריים
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1 כוס חלב פושר
1/2 כפית קינמון טחון
60 גרם חמאה בטמפ' החדר, חתוכה לקוביות
שמן לטיגון עמוק
לציפוי:
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון טחון
אופן הכנה:
1. שמים בקערה המערבל את הקמח, השמרים, הסוכר, הביצים, החלב והקינמון. לשים בעזרת וו הלישה או בידיים (לא במקצפים!) כחמש דקות, עד שנוצר בצק אחיד. מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה, ולשים כשתי דקות עד שכל החמאה נבלעת בבצק והמרקם חלק וגמיש. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים לתפיחה במקום חמים כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. מקמחים תבנית אפייה גדולה. מניחים את הבצק על משטח מקומה, קורעים ממנו פיסות בקוטר סנטימטר וחצי ומגלגלים בידיים מקומחות לכדורים מושלמים. מסדרים את הכדורים בתבנית ברווחים גדולים, מכסים את התבנית במגבת מטבח ומשהים לתפיחה עד שנפחם מוכפל.
3. מחממים את השמן בסיר בינוני. מכניסים לשמן 4 סופגניות, מכסים את הסיר ומטגנים כשתי דקות. מסירים את המכסה, הופכים את הסופגניות ומטגנים עוד כשתי דקות בסיר גלוי.מוציאים ומניחים על מגבות נייר, לספיגת עודפי השמן.
4. הציפוי: שמים בקערה את הסוכר והקינמון ומערבבים. טובלים את הסופגניות החמימות בתערובת הסוכר ומגישים. מומלץ לאכול סמוך להכנה.
הערות:
30 סופגניות
גוגוש - סופגניות רומניות
רכיבים:
1 כוס חלב (או מים או יין לבן)
1/2 1 כפות חמאה
2 כוסות קמח
קורט מלח
3-4 ביצים
2-3 כפות סוכר
מיץ מ-1/2 לימון
שמן לטיגון עמוק
אבקת סוכר לבזיקה
אופן הכנה:
לחמם בסיר את החלב(או מים או יין) עם המלח והחמאה עד לרתיחה.
כשרותח - להוריד מהאש ולהוסיף קמח תוך בחישה מתמדת בכף עץ.
להחזיר לאש ולחמם על להבה נמוכה תוך בחישה עד אשר הבצק מתנתק מדפנות הסיר.
להניח כמה דקות להתקרר.
להוסיף מיץ לימון, סוכר וביצים - אחת בכל פעם - ולבחוש אחרי כל הוספה עד שהבצק הופך לעיסה חלקה שהיא לא נוזלית מדי אך גם לא נוקשה (לפעמים מספיקות רק 3 ביצים).
לחמם שמן לטיגון וכשהשמן חם, להטיל אליו כף מלאה בעיסה (כמה כפות אחת אחרי השנייה, כמובן) ולטגן עד שמזהיב (חום-בהיר).
לפזר אבקת סוכר בהגשה.
הערות:
ברומנית נקרא: Gogosi
סופגניות עוואמה לבנוניות
רכיבים:
1 תפו"א מבושל, מסונן ומעוך למחית
25-30 גרם שמרים טריים (1/2 קטביה או שקית שימרית)
1 כפית סוכר
2 כוסות קמח
כ-1 כוס מים פושרים
שמן לטיגון עמוק
לסירופ:
4 כוסות סוכר
2 כוסות מים
1 כף מיץ לימון
1 כפית מי זהר (מי פריחת הדרים)
אופן הכנה:
להכנת הבצק:
אם משתמשים בקוביית שמרים ממיסים את השמרים עם 4 כפות מים וסוכר ומיניחם בצד להתססה.
אם משתמשים ב"שימרית" - מדלגים על שלב ההתססה ומערבבים את השמרים עם שאר החומרים.
שמים בקערת מערבל את הקמח ומוסיפים את תערובת השמרים ומוסיפים לאט מים פושרים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את מחית תפו"א ומערבלים 10-12 דקות במהירות בינונית לקבלת תערובת בצק רכה מאד, חלקה ואחידה.
מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
בינתיים מכינים את הסירופ:
מיסים את הסוכר עם המים ומבשלים על אש בינונית תוך בחישה עד לסף רתיחה.
כשהסירופ רותח, מפסיקים לבחוש, מוסיפים את מיץ הלימון ומרתיחים עוד דקה-שתיים.
מצננים לטמפרטורת החדר ומוסיפים מי הדרים.
הסירופ חייב להיות צונן לגמרי בזמן השימוש אז יש לקררו.
מחממים שמן לטיגון עמוק.
בעזרת כפית צרים מהבצק כדורים קטנים ומטילים לשמן העמוק והחם.
מדי פעם טובלים את הכפית בשמן כדי למנוע מהתערובת להידבק לכפית.
מטגנים את הכדורים עד שהם מזהיבים מכל הצדדים. ומוציאים בכף מחוררת.
מספיגים על מגבת-נייר.
טובלים את הכדורים בסירופ הקר בעודם חמים, מוציאים ומגישים מייד.