סופגניות לחנוכה - מתכונים

מבחר סופגניות של ניצי

nitsi_18 :מאת 23:47 :שעה 5/12/2003 :תאריך מבחר סופגניות ביניֱה – סופגניות היישר מפושון בפאריס חמרים: 2כפיות שמרים יבשים 3 כפות מים פושרים 3/4 כוס חלב רבע כוס סוכר 100 גרם חמאה כפית מלח ביצה טרופה 3 כוסות קמח שמן אבקת סוכר הכנה: .להמיס את השמרים במיים ולהניח בצד לתסיסה. לחמם את החלב על להבה להמיס בתוכו את החמאה והסוכר (לא להרתיח) להניח בצד לצינון. מוסיפים לחלב שהצטנן לרמת פושר מאוד את עיסת השמרים,ביצה ושתי כוסות קמח מתחילים ללוש לבצק רך תוך כדי הוספת הקמח,לשים כעשר דקות ומניחים בצד לתפיחה בקערה משומנת מכוסה. לאחר הכפלת הנפח מרדדים לעלה ממנו חותכים צורות רצויות(מעוינים גדולים כוכבים או ריבועים),מניחים לתפיחה נוספת של שלושים דקות לערך מכוסים במגבת. מחממים את השמן ,מטגניים מכל צד עד לקבלת צבע שחום נאה מפזרים אבקת סוכר ומגיחשים מיד. בתיאבון סופגניות על-בטוח סופגניות ממש טובות בטעם של פעם (כ-50 סופגניות בינוניות) 1/2 ליטר חלב חם 4 ביצים 3/4 כוס סוכר 150 גרם מרגרינה רכה 50 גרם שמרים טריים 3 כפות קוניאק 1/2 כף מלח קליפת לימון מגורדת 1 ק"ג קמח לערבב היטב את כל החומרים פרט לקמח (אפשר במיקסר). להוסיף את הקמח בהדרגה וללוש לבצק חלק (הבצק דביק) לשמור במקרר מכוסה לפחות 4 שעות (אפשר כמה ימים) להוציא וללוש, לרדד עלה בעובי 1 ס"מ. לחתוך עיגולים בגודל כוס ולהתפיח על נייר אפיה. לטגן בשמן עמוק וחם, צד אחד עם מכסה וצד שני בלי. להוציא לנייר סופג, להזריק ריבה ולפזר אבקת סוכר. מתכון: סופגניות קינמון רכיבים: 1/2+5 כוסות קמח 20 גרם שמרים טריים 1/2 כוס סוכר 2 ביצים 1 כוס חלב פושר 1/2 כפית קינמון טחון 60 גרם חמאה בטמפ' החדר, חתוכה לקוביות שמן לטיגון עמוק לציפוי: 1/2 כוס סוכר 1/2 כפית קינמון טחון אופן הכנה: 1. שמים בקערה המערבל את הקמח, השמרים, הסוכר, הביצים, החלב והקינמון. לשים בעזרת וו הלישה או בידיים (לא במקצפים!) כחמש דקות, עד שנוצר בצק אחיד. מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה, ולשים כשתי דקות עד שכל החמאה נבלעת בבצק והמרקם חלק וגמיש. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים לתפיחה במקום חמים כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו. 2. מקמחים תבנית אפייה גדולה. מניחים את הבצק על משטח מקומה, קורעים ממנו פיסות בקוטר סנטימטר וחצי ומגלגלים בידיים מקומחות לכדורים מושלמים. מסדרים את הכדורים בתבנית ברווחים גדולים, מכסים את התבנית במגבת מטבח ומשהים לתפיחה עד שנפחם מוכפל. 3. מחממים את השמן בסיר בינוני. מכניסים לשמן 4 סופגניות, מכסים את הסיר ומטגנים כשתי דקות. מסירים את המכסה, הופכים את הסופגניות ומטגנים עוד כשתי דקות בסיר גלוי.מוציאים ומניחים על מגבות נייר, לספיגת עודפי השמן. 4. הציפוי: שמים בקערה את הסוכר והקינמון ומערבבים. טובלים את הסופגניות החמימות בתערובת הסוכר ומגישים. מומלץ לאכול סמוך להכנה. הערות: 30 סופגניות גוגוש - סופגניות רומניות רכיבים: 1 כוס חלב (או מים או יין לבן) 1/2 1 כפות חמאה 2 כוסות קמח קורט מלח 3-4 ביצים 2-3 כפות סוכר מיץ מ-1/2 לימון שמן לטיגון עמוק אבקת סוכר לבזיקה אופן הכנה: לחמם בסיר את החלב(או מים או יין) עם המלח והחמאה עד לרתיחה. כשרותח - להוריד מהאש ולהוסיף קמח תוך בחישה מתמדת בכף עץ. להחזיר לאש ולחמם על להבה נמוכה תוך בחישה עד אשר הבצק מתנתק מדפנות הסיר. להניח כמה דקות להתקרר. להוסיף מיץ לימון, סוכר וביצים - אחת בכל פעם - ולבחוש אחרי כל הוספה עד שהבצק הופך לעיסה חלקה שהיא לא נוזלית מדי אך גם לא נוקשה (לפעמים מספיקות רק 3 ביצים). לחמם שמן לטיגון וכשהשמן חם, להטיל אליו כף מלאה בעיסה (כמה כפות אחת אחרי השנייה, כמובן) ולטגן עד שמזהיב (חום-בהיר). לפזר אבקת סוכר בהגשה. הערות: ברומנית נקרא: Gogosi סופגניות עוואמה לבנוניות רכיבים: 1 תפו"א מבושל, מסונן ומעוך למחית 25-30 גרם שמרים טריים (1/2 קטביה או שקית שימרית) 1 כפית סוכר 2 כוסות קמח כ-1 כוס מים פושרים שמן לטיגון עמוק לסירופ: 4 כוסות סוכר 2 כוסות מים 1 כף מיץ לימון 1 כפית מי זהר (מי פריחת הדרים) אופן הכנה: להכנת הבצק: אם משתמשים בקוביית שמרים ממיסים את השמרים עם 4 כפות מים וסוכר ומיניחם בצד להתססה. אם משתמשים ב"שימרית" - מדלגים על שלב ההתססה ומערבבים את השמרים עם שאר החומרים. שמים בקערת מערבל את הקמח ומוסיפים את תערובת השמרים ומוסיפים לאט מים פושרים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את מחית תפו"א ומערבלים 10-12 דקות במהירות בינונית לקבלת תערובת בצק רכה מאד, חלקה ואחידה. מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו. בינתיים מכינים את הסירופ: מיסים את הסוכר עם המים ומבשלים על אש בינונית תוך בחישה עד לסף רתיחה. כשהסירופ רותח, מפסיקים לבחוש, מוסיפים את מיץ הלימון ומרתיחים עוד דקה-שתיים. מצננים לטמפרטורת החדר ומוסיפים מי הדרים. הסירופ חייב להיות צונן לגמרי בזמן השימוש אז יש לקררו. מחממים שמן לטיגון עמוק. בעזרת כפית צרים מהבצק כדורים קטנים ומטילים לשמן העמוק והחם. מדי פעם טובלים את הכפית בשמן כדי למנוע מהתערובת להידבק לכפית. מטגנים את הכדורים עד שהם מזהיבים מכל הצדדים. ומוציאים בכף מחוררת. מספיגים על מגבת-נייר. טובלים את הכדורים בסירופ הקר בעודם חמים, מוציאים ומגישים מייד.

מתכון: סופגניות איטלקיות - בומבולונה עם קרם פאטיסייר- ניצי

nitsi_18 :מאת 23:46 :שעה 5/12/2003 :תאריך בומבולונה - הסופגניות האיטלקיות איך? איך לא זכרתי שיש לי את הקובץ הזה גם בתיקית חגים במחברת הפרטית שלי. ואני עדיין מתאבלת על מיני פורום מתכונים שהלך לעולמו לבלי שוב (מן הסתם...). אז הנה הן, קבלי אותן: הבומבולונה! שהם הסופגניות הקלילות שאוכלים באיטליה (באיטלקית קוראים קראפן או בומבולונה) לצד הקפוצ'ינו בארוחת הבוקר, והן ממולאות בד"כ בקרם פאטיסייר, מוצאן מגרמניה ומאוסטריה ומכאן שמן הגרמני. מתכון: סופגניות איטלקיות - בומבולונה עם קרם פאטיסייר- ניצי רכיבים: חותך בצק עגול בקוטר 8 ס"מ 900 ג קמח מנופה 250 ג' ביצים (ללא הקליפה) 100 ג' חמאה 80 ג' סוכר 70 מ"ל חלב 40 ג' שמרים טריים (קוביה) 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי קורט או שניים של מלח למלית: קרם פאטיסייר או ריבה (או סתם שוקולד טוב, למשל נוטלה, או מה שבא) שמן לטיגון אופן הכנה: להמיס את השמרים בכוס מים חמימים. להוסיף 100 ג' קמח ולערבב. במידת הצורך, ניתן להוסיף מעט מים לקבלת בצק רך מעובד היטב. לכסות ולהניח להתפחה במקום חמים למשך כ- 45 דקות. להקציף הביצים עם הסוכר, להוסיף לאט לאט את החמאה הרכה.לתבל במיץ הלימון הטרי (לימון מוסיף המון). להוסיף לתערובת את החלב באיטיות, את הקמח מעורב במלח ואת אם הבצק (השמרים והקמח שתפחו בנתיים). ללוש (ביד או במערבל) את הבצק עד שיתקבל בצק גמיש ואחיד. שוב לכסותו ולהתפיח הפעם ל- 90 דקות. שוב ללוש את הבצק. לחלקו לכמה חלקים. לרדד כל חלק לבמערוך לעובי של 1 ס"מ. לקמח מעט את חותכן הבצק ולקרוץ עיגולים. לשים כפית מהמלית על מחצית מהעיגולים. להניח מעל את העיגול השני. להצמיד מעט בקצוות (אפשר גם להבריש מעט את השוליים בחלבון מוקצף). להניח להתפחה למשך 60 דקות. לחמם שמן עמוק (בדיקת השמן: מכניסים כף עץ הפוכה כשידית העץ בתוך השמן. אם נוצרות בועות מסביב לידית - השמן חם דיו). לטגן את הסופגניות עד שהן מזהיבות, להניח על נייר סופג, לפזר אבקת סוכר וליהנות. קרם פטיסייר של פינגווינית רכיבים: 3 חלמונים , 3 כפות קמח ו-5 כפות סוכר 250 גר' חלב וכפית תמצית וניל טבעית. אופן הכנה: טורפים בקערה 3 חלמונים, 3 כפות קמח ו-5 כפות סוכר עד שהבלילה חלקה. יוצקים בהדרגה, תוך כדי טריפה 250 גר' חלב ותמצית וניל טבעית. יוצקים את הבלילה לסיר כפול, עם מים, מבשלים על להבה נמוכה, תוך טריפה מתמדת עד שהתערובת מסמיכה. יוצקים לקערה ומצננים. ממלאים בקרם הזה את הסופגניות. בהצלחה וחג שמח! הערות: קבצים מצורפים P1010002s.jpg בומבולונה krpfcmb1.jpg בומבולונה עם קרם פאטיסייר מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: סופגניות איטלקיות של ניצי - וקרם פטיסייר של על השולחן

מתכון: סופגניות איטלקיות של ניצי - קרם פטיסייר רכיבים: חותך בצק עגול בקוטר 8 ס"מ 1 ק"ג קמח מנופה + 100 גרם קמח 250 גרם ביצים (ללא הקליפה) 100 גרם חמאה רכה 80 גרם סוכר 70 מ"ל חלב (קצת פחות מ- 1/3 כוס) 50 גרם שמרים טריים (קובייה) 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי קורט או שניים של מלח שמן לטיגון למלית: קרם פַּאטיסיֵירַה או ריבה (או סתם שוקולד טוב, למשל נוטלה, או מה שבא) אופן הכנה: הוראות הכנה: 1. להמיס את השמרים בכוס מים חמימים. 2. להוסיף 100 גרם קמח ולערבב. במידת הצורך, ניתן להוסיף מעט מים לקבלת בצק רך מעובד היטב. לכסות ולהניח להתפחה במקום חמים למשך כ- 45 דקות. 3. להקציף הביצים עם הסוכר, להוסיף לאט - לאט את החמאה הרכה. 4. לתבל במיץ הלימון הטרי. 5. להוסיף לתערובת את החלב באיטיות, את הקמח (1 ק"ג) מעורב במלח ואת הבצק שתפח. 6. ללוש (ביד או במערבל) את הבצק עד שיתקבל בצק גמיש ואחיד. שוב לכסותו ולהתפיח הפעם ל- 90 דקות. 7. שוב ללוש את הבצק. 8. לחלקו לכמה חלקים. 9. לרדד כל חלק במערוך לעובי של 1 ס"מ. 10. לקמח מעט את חותכן הבצק ולקרוץ עיגולים. 11. לשים כפית מהמלית על מחצית מהעיגולים. להניח מעל את העיגול השני. להצמיד מעט בקצוות (אפשר גם להבריש מעט את השוליים בחלבון מוקצף). 12. להניח להתפחה למשך 60 דקות. 13. לחמם שמן עמוק (בדיקת השמן: מכניסים כף עץ הפוכה כשידית העץ בתוך השמן. אם נוצרות בועות מסביב לידית - השמן חם דיו). 14. לטגן את הסופגניות עד שהן מזהיבות, להניח על נייר סופג, לפזר אבקת סוכר וליהנות. קרם פאטיסייר (על השולחן) רכיבים: 500 גרם חלב 40 גרם קורנפלור 4 חלמונים 100 גרם סוכר מעט אבקת וניל אופן ההכנה: 1. ממיסים את הקורנפלור עם מעט חלב קר. 2. מוסיפים את הווניל והחלמונים ומערבבים. 3. מרתיחים את יתרת החלב עם הסוכר, מכבים את האש ומערבבים פנימה את תערובת הקורפלור. מרתיחים שוב תוך בחישה ומצננים. הערות: • רצוי להשתמש בקרם סמוך להכנתו. אם לא, חשוב מאוד לבצע את קירור הקרם תוך כדי ערבוב במיקסר, זאת כדי לקבל קרם בעל מרקם עדין יותר שאינו הופך לפודינג. • אפשר כמובן לגשת לאחת החנויות המתמחות (גרובשטיין או מיסטר קייק) ולקנות אבקת קרם פאטיסייר. • הקרם הבסיסי הזה הוא רב שימושי במיוחד, יש לו יכולת קשירה, מרקם עשיר, והוא מאוד טעים. משתמשים בו למילוי קרם שניט, פאי פירות, מאפי שמרים ובעיקר דניש. לפי השימוש המיועד עשויים להשתנות היחסים בין החומרים , למשל למילוי עוגות דניש משתמשים במילוי כבד יותר. הערות: מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

סופגניות לחנוכה - מתכונים


מתכון: סופגניות הקיסר של תיקי

תיקי אסייג :מאת 09:53 :שעה 28/11/2003 :תאריך בוקר טוב לכולם יש לי מתכון לסופגניות הקיסר מאוד טעימות בבקשה סופגניות הקיסר מתכון: סופגניות הקיסר של תיקי - וואלה רכיבים: חומרים: 1 תפוח אדמה בינוני 3 כוסות מים 1/2 כוס סוכר 2 ביצים,טרופות 1 כפית מלח 60 גר' חמאה ללא מלח 20 גר' שמרים טריים או 1 שקית שמרים יבשים,או 2 כפות שמרי שימרית 1/4 כוס מים פושרים 6-7 כוסות קמח לבן,מנופה שמן לטיגון עמוק אב' סוכר אופן הכנה: אופן ההכנה: 1. מבשלים את תפוחי האדמה ב-3 כוסות מים.שומרים את נוזלי הבישול ומועכים למחית. 2.שמים בקערה גדולה את המחית והסוכר וטורפים עד שהסוכר יבלע כליל.טורפים אל תערובת הביצים 3.מוסיפים את המלח והחמאה,ובוחשים. טורפים אל התערובת בהדרגה 1 וחצי כוסות מנוזלי הבישול החמים. בוחשים עד שהתערובת חלקה והחמאה נמסה.מצננים 4. ממיסים בקערה את השמרים במים , מוסיפים לתערובת המחית ובוחשים. 5. בוחשים אל התערובת בהדרגה את הקמח , מתקבל בצק רך. 6. מעבירים ת התערובת אל משטח מקומח קלות ולשים לבצק חלק וגמיש כ- 5 דק' אם הבצק דביק מדי , מקמחים מעט בעת הלישה. 7. מעבירים אל קערה משומנת, והופכים כדי שהבצק ישומן מכל הצדדים. מתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו 8. מעבירים אל משטח עבודה מקומח לשים 2 דק' מחלקים את הבצק ל-2 9. מרדדים כל מחצית בצק למלבן בעובי 0.5 ס"מ. חותכים את המלבן לריבועים בגודל 4X5 ס"מ, ומניחים על תבנית אפיה שטוחה משומנת להתפחה כשעה. 10. מחממים בסיר עמוק שמן 11. מרימים בזהירות ריבוע, ומותחים את מרכזו כדי שיהיה דק ככל האפשר מבלי להיקרע. מתקבל ריבוע דקיק במרכזו בעל שוליים עבים הבצק עדין נא לפעול בעדינות 12. מטגנים, ומפעם לפעם יוצקים בכף מעט מן השמן אל מרכז הסופגניות כך שיתפחו בוזקים אב' סוכר ובתיאבון הערות: מקור המתכון: תיקי אסייג הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: סופגניות של פעם - ממש טובות

justs :מאת 21:25 :שעה 19/11/2002 :תאריך סופגניות-רגילות-אבל-ממש-טובות (וטיפ חשוב בצידן) שמתי בזמנו את המתכון הזה פה לפני כשנה ועכשיו לא מצאתי אותו בשום מקום. כנראה נפל בין הכסאות ובין המיני-פורומים. זהו מתכון שנקרא פה בזמנו "סופגניות-על-בטוח", כי הוא נוסה פעמים רבות, לפחות פעם בשנה במשך עשרים ויותר שנה, ותמיד יצאו מוצלחות וקצרו תשואות. היתרון החשוב של המתכון הזה הוא שאפשר להכין את הבצק יום מראש ואפילו לשמור אותו במקרר כל ימות החג (נו, לפחות 3 ימים, לא נפריז), וכל פעם לעשות רק כמה, לא חייבים את כל הבוחטה באותו יום, אם אין לכם ארוע רב-סופגניות באותו יום. והטיפ החשוב, כדאי להקשיב: תעשו את הסיפתח, את הסופגניות הראשונות של החג, יום או יומיים לפני נר ראשון - תראו איזה התלהבות ומחיאות כפיים תקבלו. שהרי מנר ראשון ומעלה - כולם כבר כל כך מלאים בסופגניות, שבא להם להקיא מהן ולא מתרשמים מכלום. התגובות לאותו מתכון, לאותן סופגניות, לפני החג - לא דומות בכלל לתגובות לאותו דבר בסוף החג. תשמעו לי - גם זה נבדק רבות. ונעשו על זה מחקרים וסטטיסטיקות מקיפים ומקיפות. (-: מתכון: סופגניות של פעם - ממש טובות רכיבים: 1/2 ליטר חלב חם 4 ביצים 3/4 כוס סוכר 150 גרם חמאה או מרגרינה רכה 50 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים 3 כפות קוניאק 1/2 כף מלח קליפת לימון מגורדת 1 ק"ג קמח אופן הכנה: לערבב היטב את כל החומרים פרט לקמח (אפשר במיקסר). להוסיף את הקמח בהדרגה וללוש לבצק חלק (הבצק דביק). לשמור במקרר מכוסה לפחות 4 שעות (אפשר כמה ימים). להוציא וללוש, לרדד עלה בעובי 1 ס"מ. לחתוך עיגולים בגודל כוס ולהתפיח על נייר אפיה. לטגן בשמן עמוק וחם, צד אחד עם מכסה וצד שני בלי. להוציא לנייר סופג, להזריק ריבה ולפזר אבקת סוכר. בהצלחה בתיאבון וחג שמח הערות: סופגניות ממש טובות בטעם של פעם כמות: כ-50 סופגניות מקור המתכון: ס. הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

ותיקון: סופגניות של פעם - ממש טובות - של סמדר

סופגניות לחנוכה - מתכונים


מתכון: קרטופאלא - קינוח סופגניות בדבש- (במקור לראש השנה ) - של ציפי

canbr :מאת 22:19 :שעה 11/09/2003 :תאריך לכל המצפים למתכון הנה הוא מגיע>>>>>> הסוד התגלה ברבים יצא קרטופאלא יצא הסוד כמו שכבר אמרתי זה לא תפוחי אדמה אלה מעין סופגניות קטנות המצופות בדבש וקינמון...... מתכון:( בצק שמרים בסיסי- חשוב שהוא יהיה קצת יותר קשה מבצק נניח לחלה) ------- ראש השנה מתכון: קרטופאלא - קינוח סופגניות בדבש-ראש השנה CANBR רכיבים: 40 גרם שמרים טריים או כף שמריםמ יבשים 1 כף כף סוכר 1/4 כוס מים פושרים לערבב הכל ולנמתין כ-10 דקות להתפחה --------------- 4 כוסות קמח 3 כפות סוכר 2 כפות שמן 2 ביצים 3/4 כוס נוזלים- אני השתמשתי בחלב פושר 2 כפות ברנדי אופן הכנה: לערבב את כל החומרים ביחד ולהתפיח בקערה כ-1 שעה כעבור שעה להוצאי את הבצק על משטח מקומח ללוש פעם נוספת עד שמגיעים לבצק לא רך מדי לחלק ל 3 חלקים לרדד כל חלק לעלה ולקרוץ עיגילים במרכז כל עיגול מניחים כ- 1/2 כפית פובידל(ריבת שזיפים) סוגרים כל עיגול לכדור לשמור שהריבה לא תברח מכינים סיר עם שמן לטיגון עמוק וכאשר השמן חם שומרים על חום השמן על להבה נמוכה זורקים פנימה את הקרטופאלאך מטגנים עד שנעשים מאד חומים.מוצאים על נייר מגבת ----------- רוטב דבש: ---------- מחמים כ-1/2 כוס דבש עם כפית קינמון( לא להרתיח) נותנים לקרטופלאך קצת להתקרר וטובלים כל אחד בתוך הרוטב! והנה קרטופאלך לראש -השנה כי בלי זה אין חג, כך לפחות אצל! הערות:מקור המתכון: CANBR הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: דונאטס עם רוויון (ללא מזרק הדונאט) - מירי צל-דונטי - מעריב

מתכון: דונאטס עם רוויון (ללא מזרק הדונאט) רכיבים: 2 ביצים גדולות 31/2 כוסות קמח 1 כוס רויון (לא להחליף בשמנת או חלב, כיוון שהרוויון גורם לתסיסה) 1 כוס סוכר 50 גר´ חמאה מומסת ללא מלח 1 כף אבקת אפייה 1/4 כפית אגוז מוסקט 1/4 כפית פלפל אנגלי גרוס 1 כפית מלח אבקת סוכר או גלזורה לדונאט (המתכון בהמשך) שמן צמחי לטיגון אביזר לקריצת עוגיות עגולות מכשיר להוצאת ליבת תפוח גדול (להשיג אצל גל, יבואן לציוד מטבחי בן גוריון 46 הרצליה), או כוסית קטנה לליקר ליצירת החור של הדונאט אופן הכנה: טורפים את הביצים עד שמתקבל קצף בצבע צהוב בהיר. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי ערבול. מוסיפים את הרוויון והחמאה המומסת. בקערה נפרדת מנפים את הקמח עם המלח, אבקת האפייה, אגוז המוסקט והפלפל האנגלי. מערבבים עם עיסת הביצים בעדינות, כדי לא לשבור את הקצף. מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה מינימום, עד שעתיים. מחממים בסיר את השמן לחום בינוני-גבוה (אם יש תרמומטר לשמן, להגיע ל00 19-). מוציאים את הבצק מהמקרר ועורכים אותו על משטח מקומח לעובי של חצי ס"מ. קורצים עם טבעת העוגיות עיגולים, ובאמצעם יוצרים חור בעזרת כוסית קטנה או מכשיר להוצאת ליבת תפוח. ברגע שהשמן חם, מכניסים את הבצק לשמן ומטגנים עד שצבעו נעשה זהוב. הופכים לעוד דקה או שתיים. מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת, ומניחים על נייר מגבת. בוזקים אבקת סוכר או טובלים בגלזורה. * אפשר לטגן בזהירות גם את העגולים הקטנים שנשארו מהחור של הדונאט. הם מזהיבים מהר יותר, ואין צורך להפוך אותם. הערות: מקור המתכון: הערות: מקור המתכון: מירי צל-דונטי - מעריב הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2 -

מתכון: גלזורות לדונאטס - מירי צל-דונטי מעריב

מתכון: גלזורות לדונאטס רכיבים: גלזורה בסיסית: מערבבים 1 כוס אבקת סוכר עם 4 כפיות חלב ו3-2- טיפות וניל או תמצית שקדים. גלזורת לימון: מערבבים 2 כוסות אבקת סוכר עם 2 כפות חלב,1 כפית גרידת לימון ו1- כף מיץ לימון גלזורת תפוז: משתמשים באותם חומרים כמו בגלזורת הלימון, אך המיץ והגרידה של תפוז. גלזורת שוקולד: ממיסים 100 גר' שוקולד מריר בסיר כפול על מים. בסיר קטן נפרד מרתיחים 1/3 כוס סוכר, קמצוץ מלח ו1/4- כוס מים, עד שהסוכר נמס. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב. אופן הכנה: הערות: מקור המתכון: מירי צל-דונטי - מעריב הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

סופגניות לחנוכה - מתכונים


מתכון: לביבות תפוחי אדמה - יולה

מתכון: לביבות תפוחי אדמה - יולה רכיבים: 1 ק"ג תפו"א קלופים. רצוי מהזן עם הקליפה האדומה. 1 בצל קטן 2 ביצים 1 כף יין אדום 3/4 כוס קמח מלח ופלפל שמן לטיגון אופן הכנה: לגרר גס את תפוחי האדמה והבצל במעבד מזון. להוסיף לקערה 1 כף יין. לטרוף הביצים עם מלח ופלפל ולהוסיף לתערובת תפו"א. להוסיף קמח לערבב היטב ולהניח בצד ל-5 דקות. לחמם שמן במחבת ובעזרת כף לצקת לביבות לשמן החם. להזהיב משני הצדדים ולהניח על נייר סופג. לאכול חםםםםם. בהצלחה. הערות: yula7 :מאת 15:24 :שעה 17/12/2003 :תאריך לביבות תפוח"א לחנוכה. ובכלל. מקור המתכון: yula7 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: סופגניות של פעם - ממש טובות

justs :מאת 21:25 :שעה 19/11/2002 :תאריך סופגניות-רגילות-אבל-ממש-טובות (וטיפ חשוב בצידן) שמתי בזמנו את המתכון הזה פה לפני כשנה ועכשיו לא מצאתי אותו בשום מקום. כנראה נפל בין הכסאות ובין המיני-פורומים. זהו מתכון שנקרא פה בזמנו "סופגניות-על-בטוח", כי הוא נוסה פעמים רבות, לפחות פעם בשנה במשך עשרים ויותר שנה, ותמיד יצאו מוצלחות וקצרו תשואות. היתרון החשוב של המתכון הזה הוא שאפשר להכין את הבצק יום מראש ואפילו לשמור אותו במקרר כל ימות החג (נו, לפחות 3 ימים, לא נפריז), וכל פעם לעשות רק כמה, לא חייבים את כל הבוחטה באותו יום, אם אין לכם ארוע רב-סופגניות באותו יום. והטיפ החשוב, כדאי להקשיב: תעשו את הסיפתח, את הסופגניות הראשונות של החג, יום או יומיים לפני נר ראשון - תראו איזה התלהבות ומחיאות כפיים תקבלו. שהרי מנר ראשון ומעלה - כולם כבר כל כך מלאים בסופגניות, שבא להם להקיא מהן ולא מתרשמים מכלום. התגובות לאותו מתכון, לאותן סופגניות, לפני החג - לא דומות בכלל לתגובות לאותו דבר בסוף החג. תשמעו לי - גם זה נבדק רבות. ונעשו על זה מחקרים וסטטיסטיקות מקיפים ומקיפות. (-: מתכון: סופגניות של פעם - ממש טובות רכיבים: 1/2 ליטר חלב חם 4 ביצים 3/4 כוס סוכר 150 גרם חמאה או מרגרינה רכה 50 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים 3 כפות קוניאק 1/2 כף מלח קליפת לימון מגורדת 1 ק"ג קמח אופן הכנה: לערבב היטב את כל החומרים פרט לקמח (אפשר במיקסר). להוסיף את הקמח בהדרגה וללוש לבצק חלק (הבצק דביק). לשמור במקרר מכוסה לפחות 4 שעות (אפשר כמה ימים). להוציא וללוש, לרדד עלה בעובי 1 ס"מ. לחתוך עיגולים בגודל כוס ולהתפיח על נייר אפיה. לטגן בשמן עמוק וחם, צד אחד עם מכסה וצד שני בלי. להוציא לנייר סופג, להזריק ריבה ולפזר אבקת סוכר. בהצלחה בתיאבון וחג שמח הערות: סופגניות ממש טובות בטעם של פעם כמות: כ-50 סופגניות מקור המתכון: ס. הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

סופגניות פרווה, בבקשה...

המתכון נשמע מעולה, אבל יש בעיה קטנה אחת... אצלי בבית לא אוכלים חלבי, אני מחפשת מתכון טוב ומוצלח שהוא לא חלבי...

מתכון: גלזורות לדונאטס - מירי צל-דונטי מעריב

מתכון: גלזורות לדונאטס רכיבים: גלזורה בסיסית: מערבבים 1 כוס אבקת סוכר עם 4 כפיות חלב ו3-2- טיפות וניל או תמצית שקדים. גלזורת לימון: מערבבים 2 כוסות אבקת סוכר עם 2 כפות חלב,1 כפית גרידת לימון ו1- כף מיץ לימון גלזורת תפוז: משתמשים באותם חומרים כמו בגלזורת הלימון, אך המיץ והגרידה של תפוז. גלזורת שוקולד: ממיסים 100 גר' שוקולד מריר בסיר כפול על מים. בסיר קטן נפרד מרתיחים 1/3 כוס סוכר, קמצוץ מלח ו1/4- כוס מים, עד שהסוכר נמס. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב. אופן הכנה: הערות: מקור המתכון: מירי צל-דונטי - מעריב הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

דונאטס שוקולד - אדם

דונאטס שוקולד מצרכים חומרים ל-20 דונאטס ביצה 10 כפות סוכר חצי כוס חלב 3 כפות חמאה 2 כוסות קמח 2 כפיות אבקת אפיה רבע כפית קנמון רבע כפית מלח 2 כוסות שמן לציפוי השוקולד: חצי מיכל שמנת מתוקה כף סוכר 110 גרם שוקולד מריר הציוד הנדרש: כף 2 קערות סיר קטן סיר בינוני מזלג מערוך כוס גדולה עגולה כוס קטנה עגולה אופן ההכנה| 1) טורפים את הביצים בקערה ותוך כדי ערבוב מוסיפים בהדרגה את כל הסוכר. 2) ממיסים בסיר את החמאה. מוסיפים את החלב והחמאה המומסת לקערה וממשיכים לערבב. 3) לקערה השנייה שופכים קמח, אבקת אפיה, קנמון ומלח ומערבבים היטב. 4) שופכים בהדרגה את תערובת הקמח לקערה השנייה, מערבבים עד שנתקבל בצק רך שניתן לרידוד. 5) מרדדים את הבצק. בעזרת כוס גדולה יוצרים עיגולים מהבצק. 6) בעזרת כוס קטנה יוצרים חור במרכז העיגול הגדול. 7) מחממים בסיר בינוני את השמן כרבע שעה. מטגנים בשמן עמוק את הדונאטס משני הצדדים, כל צד כ2- דקות עד לקבלת גוון חום. 8) מרתיחים בסיר קטן את השמנת והסוכר ומורידים מהאש. חותכים את השוקולד לקוביות ומכניסים לסיר. 9) מערבבים במהירות בעזרת מזלג עד לקבלת נוזל חלק. 10) טובלים את הדונאטס בשוקולד המומס, מוציאים ומגישים

עיטורים לדונאטס - אדם

עיטורים לדונאטס- עיטור בסיסי: מערבבים 1 כוס אבקת סוכר עם 4 כפיות חלב ו-2-3 טיפות וניל או תמצית שקדים. עיטור לימון: מערבבים 2 כוסות אבקת סוכר עם 2 כפות חלב, 1 כפית גרידת לימון ו-1 כף מיץ לימון עיטור תפוז: משתמשים באותם חומרים כמו בגלזורת הלימון, אך המיץ והגרידה של תפוז. עיטור שוקולד: ממיסים 100 גר' שוקולד מריר בסיר כפול על מים. בסיר קטן נפרד מרתיחים 3/1 כוס סוכר, קמצוץ מלח ו-4/1 כוס מים, עד שהסוכר נמס. מוסיפים את השוקולד המומס

מתכון: דונאטס עם רוויון (ללא מזרק הדונאט) - מירי צל-דונטי - מעריב

מתכון: דונאטס עם רוויון (ללא מזרק הדונאט) רכיבים: 2 ביצים גדולות 31/2 כוסות קמח 1 כוס רויון (לא להחליף בשמנת או חלב, כיוון שהרוויון גורם לתסיסה) 1 כוס סוכר 50 גר´ חמאה מומסת ללא מלח 1 כף אבקת אפייה 1/4 כפית אגוז מוסקט 1/4 כפית פלפל אנגלי גרוס 1 כפית מלח אבקת סוכר או גלזורה לדונאט (המתכון בהמשך) שמן צמחי לטיגון אביזר לקריצת עוגיות עגולות מכשיר להוצאת ליבת תפוח גדול (להשיג אצל גל, יבואן לציוד מטבחי בן גוריון 46 הרצליה), או כוסית קטנה לליקר ליצירת החור של הדונאט אופן הכנה: טורפים את הביצים עד שמתקבל קצף בצבע צהוב בהיר. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי ערבול. מוסיפים את הרוויון והחמאה המומסת. בקערה נפרדת מנפים את הקמח עם המלח, אבקת האפייה, אגוז המוסקט והפלפל האנגלי. מערבבים עם עיסת הביצים בעדינות, כדי לא לשבור את הקצף. מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה מינימום, עד שעתיים. מחממים בסיר את השמן לחום בינוני-גבוה (אם יש תרמומטר לשמן, להגיע ל00 19-). מוציאים את הבצק מהמקרר ועורכים אותו על משטח מקומח לעובי של חצי ס"מ. קורצים עם טבעת העוגיות עיגולים, ובאמצעם יוצרים חור בעזרת כוסית קטנה או מכשיר להוצאת ליבת תפוח. ברגע שהשמן חם, מכניסים את הבצק לשמן ומטגנים עד שצבעו נעשה זהוב. הופכים לעוד דקה או שתיים. מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת, ומניחים על נייר מגבת. בוזקים אבקת סוכר או טובלים בגלזורה. * אפשר לטגן בזהירות גם את העגולים הקטנים שנשארו מהחור של הדונאט. הם מזהיבים מהר יותר, ואין צורך להפוך אותם. הערות: מקור המתכון: הערות: מקור המתכון: מירי צל-דונטי - מעריב הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2 -

מתכוני דונאטס עם ובלי מזרק - אדם

מתכוני דונאטס 1)דונאטס עם מזרק 2/1 2 כוסות קמח רגיל 2 כפיות אבקת אפייה 3/1 כוס סוכר 1 כפית גרד קליפת תפוז 1 כפית תמצית וניל 2 ביצים 3/2-1 כוס מיץ תפוזים, לפי הצורך אבקת סוכר או עיטור לדונאטס שמן רותח לטיגון עמוק מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את הסוכר, גרד התפוז והווניל. מערבלים את הביצים ומוסיפים לבלילה. מוסיפים את מיץ התפוזים, עד שמתקבל בצק רך, סמיך משמנת, אך לא בצק שאפשר לעבד ביד. מכניסים בצק לתוך המזרק ומזריקים אותו אל השמן הרותח. אפשר להשתמש במכשיר זילוף עם פיה רחבה. יש להזליף בזהירות )!!!( אל תוך השמן הרותח. ברגע שהדונאט צף על פני השמן, הופכים לכמה דקות. מוציאים בכף מחוררת, מניחים על נייר מגבת. בוזקים אבקת סוכר או טובלים בעיטור. 2) דונאטס עם רוויון ללא מזרק -זהו דונאט מצוין עם אבקת אפייה ולא עם שמרים 2 ביצים גדולות 2/13 כוסות קמח 1 כוס רויון לא להחליף בשמנת או חלב, כיוון שהרוויון גורם לתסיסה 1 כוס סוכר 05 גר' חמאה מומסת ללא מלח 1 כף אבקת אפייה 4/1 כפית אגוז מוסקט 4/1 כפית פלפל אנגלי גרוס 1 כפית מלח אבקת סוכר או עיטור לדונאט שמן צמחי לטיגון אביזר לקריצת עוגיות עגולות או כוסית קטנה לליקר ליצירת החור של הדונאט טורפים את הביצים עד שמתקבל קצף בצבע צהוב בהיר. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי ערבול. מוסיפים את הרוויון והחמאה המומסת. בקערה נפרדת מנפים את הקמח עם המלח, אבקת האפייה, אגוז המוסקט והפלפל האנגלי. מערבבים עם עיסת הביצים בעדינות, כדי לא לשבור את הקצף. מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה מינימום, עד שעתיים. מחממים בסיר את השמן לחום בינוני-גבוה מוציאים את הבצק מהמקרר ועורכים אותו על משטח מקומח לעובי של חצי ס"מ. קורצים עם טבעת העוגיות עיגולים, ובאמצעם יוצרים חור בעזרת כוסית קטנה ברגע שהשמן חם, מכניסים את הבצק לשמן ומטגנים עד שצבעו נעשה זהוב. הופכים לעוד דקה או שתיים. מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת, ומניחים על נייר מגבת. בוזקים אבקת סוכר או טובלים בעיטור אפשר לטגן בזהירות גם את העגולים הקטנים שנשארו מהחור של הדונאט. הם מזהיבים מהר יותר, ואין צורך להפוך אותם
עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - חגים
בחר
בחר