שבת - מתכונים

קוגל איטריות מתוק של אבי

קוגל איטריות מתוק קוגל איטריות מתוק שימו לב, זה אינו קוגל ירושלמי, זה קוגל איטריות מתוק עם שכבה קרנצ'ית למעלה. כפי שרשום אצלי זה המתכון שזכה לפני מספר שנים בתחרות מתכונים של המכללות היהודיות בארה"ב. לא ניסיתי המתכון. קוגל איטריות מתוק 500 גר' איטריות ביצים ברוחב בינוני 7 ביצים 1 כוס סוכר 1 1/2 כפיות תמצית וניל 2 כוסות חלב 3 גביעים שמנת חמוצה 2 גביעים גבינת קוטג' קינמון טחון לפי הטעם(1 כפית ?) 1 כוס צימוקים (לבחירה) לציפוי פריך: 1/2 כוס קורנפלקס מרוסק 1 כף סוכר חום 1/2 כפית אגוז מוסקט 1 כפית קינמון טחון מעט חמאה מבשלים את האיטריות במים ומסננים היטב. משמנים תבנית טבעת או תבנית 24. טורפים את הביצים בקערה גדולה ומוסיפים את שאר החומרים ומערבבים, מוסיפים את האיטריות המבושלות ומערבבים. מומלץ להשאיר את התערובת בקערה, לאחסן במקרר ללילה ורק למחרת לצקת לתבנית המשומנת. מערבבים את חומרי הציפוי ללא החמאה. מחממים את התנור לחום בינוני, מכניסים לאפיה של שעה, לאחר 20 דקות של אפיה מוציאים, מפזרים מעל את תערובת הציפוי, מנקדים בחתיכות חמאה וממשיכים באפיה.

קוגל איטריות מתוק של שלי

פשטידת אטריות מתוקה (דומה לקוגל מתוק) 250 גרם אטריות רחבות בינוניות 50 גרם מרגרינה 2/3 כוס סוכר (או פחות, לפי הטעם) 1 גביע שמנת חמוצה 2 ביצים 1-2 חבילות צימוקים שחורים קינמון לפי הטעם אגוזים קצוצים לפי הטעם מרתיחים את האטריות במים ללא מלח. מסננים. כשהאטריות עדיין חמות (חשוב מאוד!) מוסיפים את המרגרינה ומערבבים עד שנמסה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית משומנת ואופים עד שמזהיב.

רוגאלעך של שמוליק כהן

רוגאלעך של שמוליק כהן ל- 96 יחידות 60 ג' שמרים 1/2 כוס חלב פושר או מים פושרים 1 כפית סוכר,1 ק"ג קמח 1 כוס סוכר 1/2 כפית מלח 400 ג' מרגרינה חתוכה לקוביות (כך במקור, אני אשים חמאה) 1 ביצה 2 חלמונים למלית: 8 כפות קינמון טחון או אבקת קקאו 1 כוס סוכר 1/2 כוס אגוזים קצוצים דק 1/2 1 כוסות צימוקים לבירוש: 2 חלבונים טרופים תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפיה מערבבים השמרים עם החלב או המים והסוכר. משהים לכמה דקות. מערבבים את הקמח עם חצי כוס סוכר ועם המלח. צרים גומה במרכז ושמים את המרגרינ, הביצה, החלמונים והשמרים המומסים. לשים לבצק גמיש וחלק ומקררים לשעתיים. מחממים תנור לחום גבוה.(200 צלסיוס) מחלקים את הבצק ל- 12 כדורים. מרדדים כל כדור לעלה עגול בעובי 1/2 ס"מ, וחותכים כל עיגול לשמונה משולשים. מערבבים את כל חומרי המלית ביחד. מניחים כפית מהמלית בקצה הרחב של כל משולש ומגלגלים כלפי החוד. מניחים את העוגיות בתבנית, במרחק 2 ס"מ ביניהן. מברשים בחלבונים טרופים. אופים 20 דקות או עד שהרוגאלעך יזהיבו. מניחים להצטנן ושומרים בקופסה סגורה. נשמע טוב. הולכת להכין!

חלה לשבת של סופי3

חלה לשבת מתכון: חלה לשבת רכיבים: 30 גרם שמרים טריים 300 מ"ל מים פושרים ½ כוס סוכר 1 כפית מלח 1 ביצה גדולה 60 גרם חמאה או מרגרינה מומסת אך לבנה ½ 5 - 5 כוסות קמח לבן לציפוי: 1 ביצה 1 כף מים ½ כוס שומשום או פרג אופן הכנה: לשים בקערה גדולה שמרים, מים, סוכר, מלח, ביצה וחמאה ולטרוף היטב. להוסיף 2 כוסות מהקמח ולהמשיך לטרוף עד תערובת אחידה וחלקה. להוסיף עוד ½ 2 כוסות מהקמח בהדרגה תוך ערבוב בכף עץ. להוציא את הבצק למשטח מקומח וללוש היטב כ-7 דקות תוך הוספת עוד קמח (רק עד שלא דביק) עד לבצק גמיש. לשמן קערה נקיה במעט שמן, לגלגל בה את הבצק, לכסות במגבת לחה או בניילון נצמד ולהניח לתפיחה כשעה וחצי. לאחר שתפח, לתת בוקס להנחתת הבצק, ללוש מעט בתוך הקערה ולהתפיח עוד כחצי שעה. ללוש שוב, לחלק ל-4, ליצור מכל רבע גליל דק וארוך. לחבר את הקצוות של 4 הגלילים לצורת X ולקלוע צמה. להניח את הצמה על נייר אפיה באלכסון של תבנית התנור. להתפיח מכוסה במגבת קלה כ-40 דקות. לטרוף ביצה עם כף מים, למרוח במברשת על החלה, לפזר שומשום או פרג. לאפות בחום °180 כ-45 דקות עד שישחים יפה. להוציא ולקרר על רשת. הערות: בתיאבון ושבת שלום מקור המתכון: עצמי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

שבת - מתכונים


גפילטע פיש

אם דיברת על הבית הפולני, איך יכול להיות ערב שבת או חג בלי גפילטע פיש??? בבית פולני יש חיית מחמד אחת, רק הנפשות הפועלות מתחלפות בכל שבוע. ביום רביעי אמא מביאה חיית מחמד לילד שישחק קצת, דג קרפיון שישחה להנאתו באמבטיה, בלתי מודע לחלוטין למר גורלו (או שמא מתוק... כי הדג במשפחות הפולניות לעולם שוחה בציר מתוק). כיום יש דרך פשוטה בהרבה. ניגשים לחנויות הדגים, מבקשים קילו או שניים או עשרה (כמה שרוצים) של בשר נקי טחון של קרפיון, מבקשים להוציא את האידרות והעצמות הגדולות ולטחון את הבשר נטו. המוכר כבר יודע, בד"כ כמה דגים יתנו 1 ק"ג של בשר טחון. את העצמות, אידרות ראש ושאר איברים לא לרוק. אחרי שטיפה הגונה הם מצטרפים לציר ותורמים לג'לטיניות שלו. דרך נוספת פשוטה בהרבה (ולא נורא גרועה) היא לקנות את הקופסאות הקפואות של תנובה, של בשר קרפיון טחון. במקרה כזה, יש להפשיר את הדג ולסנן אותו מנוזליו, אח"כ, מניסיון, עדיף לטחון אותו ביחד עם כל התוספות בפוד פרוססור או במטחנת בשר, ולתת לעיסה לעמוד מעט. כדי שתתמצק. 1 ק"ג בשר טחון של דגי קרפיון לא גדולים במיוחד 3-4 גזרים גדולים (ואפשר גם יותר) קלופים ופרוסים לפרוסות אלכסוניות 1 בצל גדול חתוך לטבעות או חצוי לשניים 1 ביצה כ- 1/4 כוס פירורי קמח מצה או פירורי לחם 1 כפית גדושה מלח, 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי (אני משתמשת רק בפלפל שחור של מקורמיק, שטעמו העז לא נמוג) כ-1/2 כוס סוכר + 1/2 כוס סוכר מים שמים את תערובת הדגים בקערה, מוסיפים קמח מצה, מלח, פלפל שחור, וסוכר. מוסיפים את הביצה ומערבבים ביחד. נותנים לתערובת לעמוד קצת ולהתמצק. ניתן לגרור את הבצל ביחד עם התערובת או לחילופין להוסיף למי הבישול, חתוך לחצי (כדי שלא "ילכלך" את מיי הבישול בחתיכות, וניתן יהיה להוציאו בשלמותו) או לטבעות. לקחת סיר גדול ורחב, לשים את פרוסות הגזר בתחתית הסיר, להוסיף את הבצל (בכל דרך שתחתכו אותו), להוסיף מים עד 1/3 גובה הסיר (2/3 מגובה הסיר ריקים), להוסיף עוד סוכר, פלפל שחור בנדיבות ומלח. ליצור קציצות עגולות או אליפסיות בידיים רטובות, ולהחליק אותן לתוך המים הקרים. לבשל על אש גבוהה עד שמגיע לרתיחה ולהנמיך האש לנמוכה, להמשיך לבשל עוד כשעה וחצי או שעתיים כשהסיר מכוסה במכסה. לטעום את ציר הדגים ולתקן תיבול. מי שאוהב יותר מתוק, יוכל להוסיף לציר עוד סוכר, אם חסר מלח, להוסיף מלח, וכנ"ל פלפל שחור. אצלנו הגפילטע פיש נע בטעמו בין המתוק-מלוח-חריף של פלפל שחור. בתום הבישול, להוריד את מכסה הסיר ולתת לדג להתצטנן בתוך ציר הבישול. כך הדג סופג עוד את טעם הציר ומשתבח. להוציא הקציצות לפיירקס או כלי השה. לסנן את הציר ולהעביר לצנצנת. לעטר את קציצות הדג בפרוסות גזר. לשלוח לצינון טוב במקרר. בתיאבון.

חמין פולני

חמין פולני לצביקה של דלילה 1 ק"ג בשר לחמין- בשר בקר, ברוסט חזה או צלע) ואפשר גם צוואר הודו 3 כפות שמן 2 בצלים גדולים קצוצים 3-5 שיני שום קלופות שלמות (לפי הטעם) 2 עצמות מח (לא הכרחי) 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים 250 ג' שעועית לבנה יבשה מושרית במים ללילה 1/2 כוס גריסי פנינה (שטופים) מלח, פלפל שמים את השמן בסיר גדול, משחימים את הבצל. על הבצל שמים את השעועית, הגריסים. על הגריסים מניחים את הבשר, העצמות, מסביבו את תפוחי האדמה, ומעל את הקישקע והקוגל של הטשולנט (מתכון בהמשך). מפזרים את שיני השום מסביב, מתבלים במלח ופלפל, מכסים במים ומביאים לרתיחה, מסירים את הקצף, מכסים במכסה ומבשלים לפחות כחצי שעה. מחממים תנור לחום של 110 מעלות צלסיוס , שמים את הטשולנט בתנור ומשאירים ללילה. הערות: אפשר להוסיף בצל שלם במקום קצוץ - כולל הקליפה, לקבלת צבע חום עמוק. אפשר לתבל בכפית פפריקה אדומה לא חריפה.

הקוגל של הטשולנט

הקוגל של הטשולנט מטגנים 3-5 בצלים בהרבה שמן (לא עמוק). כשהם שקופים מכבים את האש. מערבבים פנימה קמח עד שתופס, אם צריך, אפשר להוסיף מים רותחים. מוסיפים סוכר עד שהטעם יהיה מתקתק מעט, ומלח והרבה פלפל שחור. הטעם צריך לנוע בין מתקתק-מלוח-חריף עדין. לוקחים פיסת נייר אלומיניום, שמים את העיסה של הקמח ויוצרים ממנה נקניק, לאורך הנייר. סוגרים כגליל, כמו סוכריה, ושמים על הטשולנט מלמעלה. בהצלחה!

חמין לשעת דחק בסיר לחץ

חמין דחק בסיר לחץ 10 תפוחי אדמה קטנים - קלופים 500 ג' קורקבנים או גרונות הודו או כנפיים או בשר בקר או מה שרוצים 2/3 כוס שעועית לבנה קטנה 1/2 כוס גריסי פנינה שטופים 2 כפות סוכר 1 כף שטוחה מלח משחימים את הסוכר בקרקעית סיר הלחץ. יש לנקוט משנה זהירות, שכן הסוכר ממהר לשנות את צבעו לשחור וטעמו הופך מר ושרוף. כשהוא מקבל צבע קרמלי נעים, זה הזמן לכבות את האש או להוסיף מעט מים. שמים בסיר את השעועית והגריסים, עליהם מניחים את הבשר ומעל את תפוחי האדמה. אשפר גם לגוון ולשים את תפוחי האדמה בשכבה, עליהם הבשר, ועליהם שוב את תפוחי האדמה. מוסיפים את המלח, ואפשר להוסיף גם פפריקה ושום למי שאוהב. מוסיפים מים לכיסוי החומרים שבסיר, סוגרים את מכסה סיר הלחץ ומבשלים על אש גבוהה עד שמגיעים לרתיחה. עם הצטרות הלחץ, מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעה וחצי. רצוי לבדוק לאחר מחצית השעה מה מצב הנוזלים. לשם כך מכבים את האש, וכשהלחץ פג, פותחים את הסיר, בודקים אם נותרו נוזלים בסיר, ואם לא מוסיפים מעט. סוגרים את הסיר וממשיכים לבשל בלחץ רגיל. כדי להאיץ את פתיחת הסיר, שמים אותו מתחת לברז פתוח, המים מקרים את המכסה או הדופן ולחץ האדים יורד. לא מתאים לשים בחמין זה קוגל או קישקע - מניסיון. הקוגל צריך מן הסתם להיאפות ולקבל צבע שחום של שהיה ארוכה בתנור. בהצלחה!

קוגל איטריות מתוק של שלי

פשטידת אטריות מתוקה (דומה לקוגל מתוק) 250 גרם אטריות רחבות בינוניות 50 גרם מרגרינה 2/3 כוס סוכר (או פחות, לפי הטעם) 1 גביע שמנת חמוצה 2 ביצים 1-2 חבילות צימוקים שחורים קינמון לפי הטעם אגוזים קצוצים לפי הטעם מרתיחים את האטריות במים ללא מלח. מסננים. כשהאטריות עדיין חמות (חשוב מאוד!) מוסיפים את המרגרינה ומערבבים עד שנמסה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית משומנת ואופים עד שמזהיב.

קוגל מתוק

לצביקה של דלילה, וגם לאריאל כהן - קוגל איטריות מתוק 250 ג' איטריות רחבות 50 ג' חמאה או מרגרינה 2/3 כוס סוכר 1 כוס צימוקים (אפשר להשמיט למי שלא אוהב - זכרתי נכון?) 2/3 כוס אגוזים קצוצים 1 כפית תמצית וניל 1/4 כפית קינמון 1 מיכל שמנת חמוצה (למי שרוצה פרווה אפשר להשמיט) לבשל את האיטריות, להוסיף החמאה או המרגרינה, ולערבב. להוסיף את שאר המצרכים ולערבב. לשמן תבנית אפיה, אפשר גם של אינגליש קייק, ולאפות בחום בינוני 40 דקות (או כל הלילה בתנור ליד סיר החמין). תוספות: תפוחי עץ חמוצים - לחתוך לקוביות ולהוסיף לתערובת.

קוגל איטריות מתוק שלי

המתכון נראה טעים וקל לבישול , תודה על המתכון

חמין פולני

חמין פולני לצביקה של דלילה 1 ק"ג בשר לחמין- בשר בקר, ברוסט חזה או צלע) ואפשר גם צוואר הודו 3 כפות שמן 2 בצלים גדולים קצוצים 3-5 שיני שום קלופות שלמות (לפי הטעם) 2 עצמות מח (לא הכרחי) 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים 250 ג' שעועית לבנה יבשה מושרית במים ללילה 1/2 כוס גריסי פנינה (שטופים) מלח, פלפל שמים את השמן בסיר גדול, משחימים את הבצל. על הבצל שמים את השעועית, הגריסים. על הגריסים מניחים את הבשר, העצמות, מסביבו את תפוחי האדמה, ומעל את הקישקע והקוגל של הטשולנט (מתכון בהמשך). מפזרים את שיני השום מסביב, מתבלים במלח ופלפל, מכסים במים ומביאים לרתיחה, מסירים את הקצף, מכסים במכסה ומבשלים לפחות כחצי שעה. מחממים תנור לחום של 110 מעלות צלסיוס , שמים את הטשולנט בתנור ומשאירים ללילה. הערות: אפשר להוסיף בצל שלם במקום קצוץ - כולל הקליפה, לקבלת צבע חום עמוק. אפשר לתבל בכפית פפריקה אדומה לא חריפה.

הטשולנט הפולני

חשוב מאוד לא לוותר על העצמות,מח העצמות מוסיף המון. כמו כן חצי כוס דבש ידביקו את הסועדים לכסאותיהם, עד לגמר הסיר בתאבון.

חמין פולני אמיתי אפשר לאכל רק אצל חמותי ...

הגב" הנ"ל מבשלת חמין ללא כל מרשם והוא הכי טעים בעולם אני אכלתי ממנו לפחות 30 שנים לסירוגין חורף וקיץ ןתאמינו לי אין טוב ממנו
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - חגים
בחר
בחר