דג ממולא - גפילטע פיש

המתכון שלי נמצא במיני פורום מתכונים, רק שאצלי הוא לא מצליח לעלות. בתור עיקרון גם המתכון של ס. משמוליק כהן הוא טוב, אצלנו מוסיפים עוד המון סוכר והמון פלפל שחור טחון טרי.

מרק עוף צח

מרק עוף צח 3-4 ק"ג גב עוף וגרונות 1/2 ק"ג (ואפשר יותר) בשר בקר למרק (חזה, צוואר, צלעות וכד')- לתוספת טעם, צבע ולמלית הקראפלאך, 1 ראש סלרי גדול נקי ושטוף היטב או זר סלרי עלים כנ"ל 3-4 גזרים גדולים קלופים ושטופים 1 חתיכת דלעת שטופה (עם הקליפה) לשים את כל הגרונות וגב העוף בסיר הכי גדול שיש. בין הרווחים לדחוף את הירקות. למלא הסיר מים. להביא לרתיחה, להנמיך את האש, אפשר לקפות את הקצף שנוצר (כתוצאה מפירוק חלבון הבשר) ולבשל על אש נמוכה (בסיר מכוסה) כשעתיים ואפשר גם שלוש שעות. במידה והמים מתאדים, אפשר להוסיף עוד מים. בסוף הבישול, יש לטעום, ואפשר להוסיף מלח לפי הטעם ומי שמוכרח, גם כף של מרק עוף מאיכות טובה (בוליון קנור הכי מומלץ). לא חייבים להשתמש בבשר בקר למרק. אפשר להסתפק רק בעוף. יש לצנן את המרק במהירות, ולקררו במקרר. עדיף להכין את המרק יום מראש, כך שלאחר הקירור ניתן להוריד את שכבת השומן מעל פני המרק. ניתן להכין את המרק כמה ימים מראש ולהקפיאו, וכך יקל להוריד את שכבת השומן, ובכלל, תמיד טוב כשיש מיכל של מרק עוף ביתי בפריזר (לא לתקופות ארוכות , כמובן). בתיאבון ובהצלחה!

קראפלעך במלית בשר

קראפלעך במלית בשר לבצק: 2 כוסות קמח 2 חלמונים 1/2 כוס מים 1/2 כפית מלח למלית: 1 בצל גדול קצוץ 2 כפות שמן 1 כוס בשר מבושל קצוץ דק 1 כפית מלח קורט פלפל 1 ביצה פירורי לחם לבצק: להכניס את כל חומרי הבצק לפוד פרוססור עם סכין המתכת, ולהפעיל עד שנוצר גוש בצק אחיד. להניח בצד מכוסה במגבת. למלית: לטגן את הבצל הקצוץ בזמן עד שישחים. לקצוץ בפוד פרוססור או לטחון במטחנת בשר את הבשר ולהוסיף לבצל. לערבב את כל שאר המצרכים היטב.לטעום, ולתקן תיבול. ללוש קלות את הבצק שנח מתחת למגבת. לרדד לעלה דק ביותר בעזרת מערוך.ואפשר גם להיעזר במכונת פסטה. ככל שהעלה דק יותר, הכיסונים טעימים יותר. לחתוך את הבצק לריבועים בגודל 7X7 ס"מ. לשים במרכז כל ריבוע כפית מהמלית. להרטיב קלות את שולי הריבוע במים, לקפל את הבצק כך שיווצר משולש. להדק את שולי הריבוע זה לזה היטב כך שהמלית לא תיברח מהצדדים. לקפל שנית את קצוות הריבוע, כך ששתי הפינות תיגעה זו בזו.להדק היטב. לבשל את הקראפלעך בהרבה מים רותחים מומלחים (ואפשר גם עם אבקת מרק לתוספת טעם), עד שיצופו, כ- 15 דקות. להוציא בכף מחוררת ולהניח בצד. לפני ההגשה, לחמם במרק ולהגיש מיד. הערות שלי: אני מוסיפה עוד כמה בצלים מטוגנים למלית. זה נותן המון טעם. אפשר להשתמש בחלבון הביצה לבצק אבל אז יש להפחית מכמות המים. יש לעבוד עם הרגש. לא רצוי לבשל את הקראפלעך במרק, הם שותים המון מרק, וגם "מלכלכים" את המרק הצח. מומלץ להוסיף למרק חתיכת בשק בקשר למרק, כדי שאפר יהיה להשתמש בו אח"כ למלית הקראפלעך. בהצלחה!

דג סלמון בדבש בטעם מעושן

דג סלמון בדבש בטעם מעושן במרכולים יש למצוא שקיות גדולות לעישון אוכל. לאחרונה, הן ניצפו בחנויות יוניברס. מדובר בשקיות שמהוות כלי עישון לכל דבר, רק מה, הן אינן עושות ריח רע בבית, הן מכילות תבלינים ועישבי תיבול, והן מצוינות גם לתנור וגם לצליה על הבר בי קיו. 1 פילה סלמון גדול (מהוורודים) 2-4 כפות דבש מלח גבישי 1 שקית עישון להפשיר את הסלמון לאט לאט במקרר. למרוח את הדג בדבש. לפזר את המלח הגבישי ולהכניס לשקית העישון. לאפות לפי ההוראות. מעולה חם או קר כאחד. פשוט מעדן!

מאפה בצק עלים בפיטריות

מאפה בצק עלים בפיטריות ל- 4 מנות 100 ג' פיטריות שמפיניון 100 ג' פיטריות יער 100 ג' פיטריות חורש שקית של פיטריות מיובשות (ואפשר גם פחות) 50-100 ג' חמאה 2-3 בצלי אשלוט או בצל אחד גדול - קצוץ 2 שיני שום כתושים 2 כפיות קמח (ומי שמוכרח - אבקת מרק פיטריות, רק של קנור בבקשה כי שם זה הכי פחות מורגש) 1 מיכל שמנת מתוקה 1/2 כפית מלח 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר 2-4 כפות יין לבן 4 קונכיות בצק עלים או בצק עלים מרודד 2 כפות פטרוזיליה קצוצה או עירית להשרות את הפיטריות המיובשות במים חמים למשך כחצי שעה, לסנן ולסחוט היטב. לפרוס את הפיטריות מכל הסוגים. לקצוץ את הבצלים. לחמם החמאה בסיר ולאדות את הבצלים, עד שיהיו שקופים. להוסיף את השום. להוסיף את הפיטריות, לערבב ולאדות על אש לא גדולה מידי עד שיחליפו צבע. לזרות את הקמח מעל הפיטריות ולהמשיך לערבב. לבשל עוד כשתי דקות, ואז להוסיף את השמנת. שוב לערבב. להוסיף היין, מלח ופלפל ולבל עד שמסמיך מעט. אם מסמיך יותר מידי אפשר להוסיף חלב-שמנת או יין. לטעום ולתקן תיבול. לאפות את קונכיות הבצק לפי ההוראות. לחילופין אפשר לאפות יריעות של בצק עלים חתוך למרובעים לא קטנים (10X10 ס"מ, למשל). עד שיזהיבו. להניח על כל צלחת קונכיה ולמלא אותה ברוטב הפיטריות. או לחילופין, להניח על כל צלחת בצק עלים, ולמזוג רק על קצהו את הרוטב, כדי שלא כל הבצק ירטב מהרוטב, וישאר פריך. את הפיטריות לפזר ליד. הערות: אפשר להוסיף לרוטב גבינה מגוררת מאיכות טובה, וגם משולש או שניים של גבינת לבש קירי, רק לא משולשים מאיכות ירודה. ופארמיג'יאנו תמיד הולך. לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה או עירית קצוצה.

מרק קרם ארטישוק ירושלמי

מרק קרם ארטישוק ירושלמי באדיבות חני פרבר 2 ליטר מרק עוף צח 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי נקי ומקורצף - פרוס דק. 2 כרישות - רק החלק הלבן פרוס דק 1 שן שום כתושה מעט אורגנו או מיורן פלפל לבן להביא את הכל לרתיחה,לבשל כחצי שעה ולטחון הכל. אם מבשלים על בסיס של מים, ניתן להוסיף שקית שמנת מתוקה וקורט מוסקט. אפשר לבשל גם על בסיס של אבקת מרק בלית ברירה, אבל רק מאיכות טובה. אפשר להוסיף השמנת (אם מוכרחים) גם למרק על בסיס מרק צח, אבל לא חייבים.

שעועית ירוקה ופיטריות

שעועית ירוקה ופיטריות בחמאה סיר גדול ורחב 100 ג' חמאה 500 ג' פיטריות טריות (2 מיכלים) 800 ג' שעועית ירוקה קפואה מאיכות טובה, (2 שקיות) 2 כפיות מחוקות מלח לנגב את הפיטריות ולא לרחוץ. לפרוס לפרוסות. לטגן ב- 100 ג' חמאה בסיר רחב ושטוח כדי שיפרישו מהר את הנוזלים ואלו יתאדו. כשהפיטריות מאבדות את הצבע הלבן, יש להוסיף את השעועית הקפואה ושתי כפיות מחוקות מלח. לכסות את הסיר ולבשל 10 דקות בנוזלי הפיטריות, על להבה גדולה, שהשעועית תפשיר. אחרי 10 דקות לפתוח מכסה, ולאדות את כל הנוזלים על אש גדולה שתישאר רק החמאה. להקפיד לכבות את האש לפני שהשעועית מאפירה, והיא עדיין ירוקה ופריכה מעט. לא לאכול לוהט אלא רק משהצטנן מעט. הערות: למי שאוהב, אפשר להוסיף מעט שום כתוש לחמאה. פשוט מעולה בכלום עבודה! טעים טעים. באדיבות אודטה דנין.

עוגת דבש של רבקה (עוגה כהה)

עוגת הדבש של רבקה עוגת הדבש של רבקה לזכרה. אצלנו היו מכינים עות דבש מסורתית, כהה, זו של רבקה שכבר שנים רבות רבות כיכבה על שולחננו, ועוד אחת בהירה, קלה יותר. בנוסף לעוגות שמרים, ועוגות תפוחים. מי אמר שרעבים בחג??? 1 כוס דבש 1 כפית ציפורן 1 כפית קינמון 1 כוס קפה נמס 100 ג' מרגרינה (כך במקור) ומי שרוצה שישים חמאה להרתיח את כל החומרים ביחד בסיר. לצנן. להוסיף לתערובת הקרה: 3 כוסות קמח רגיל 3 ביצים 3 כפות שמן 1 כוס סוכר 1 כפית מלאה סודה לשתיה צימוקים - לפי הטעם אגוזים - לפי הטעם לערבב בעדינות ביחד ולאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד שמרכז העוגה יציב: כארבעים דקות. טעים כל שהזמן מאפייתה מתארך והולך.

עוגת דבש כהה

האם כוס הקפה זה כוס אבקה או כוס עם מים וקפה ואם כך כמה כפיות קפה יש לשים בכוס

עוגת דבש בהירה וקלה

עוגת דבש בהירה וקלה עוגת דבש בהירה וקלה באדיבות אודטה שוורץ כשהיתה עדיין דנין. רשימה א': 6 חלמונים 6 כפות שמן 6 כפות מחוקות דבש 1/2 כפית ציפורן טחון 1 כפית קינמון טחון 1 כפית מחוקה סודה לשתיה 1 כוס קמח רגיל (כוס=120 ג') רשימה ב': 6 חלבונים 6 כפות מחוקות סוכר 1 כוס נוספת קמח רגיל בקערה בינונית מערבבים היטב: 6 חלמונים+6 כפות שמן+6 כפות מחוקות דבש+כל התבלינים+סודה+קמח. מקציפים במיקסר את החלמונים עם הסוכר. מוסיפים לתוך תערובת החלמונים והדבש. מערבבים בעדינות. מוסיפים עוד כוס קמח ומערבבים בעדינות. אפשר להוסיף עוד 50 ג' אגוזים קצוצים אם רוצים. אפשר לאפות בתבנית עם ור באמצע (לפזר אגוזים ו שקדים מולבנים על תחתית התבנית לעיטור) או בתבניות אינגליש קייק ולפזר את האגוזים והשקדים מלמעלה. מחממים תנור לחום בינוני-נמוך, 45 דקות, בודקים אחרי חצי השעה אם מוכן. הכי חזוב שהצבע הבהיר ישאר. לא לאפות יותר זמן ולא בחום גבוה יותר, כי העוגה הנימוחה הזו מתקשה וקסמה אובד. עוגה עדינה ונהדרת!

עוגת שוקולד דבש נפלאה של רוני ונציה

עוגת שוקולד-דבש החומרים: 150 ג' שוקולד מריר משובח שבור לקוביות 150 ג' חמאה 2 כפות רום או ברנדי 4 חלמונים 3 כפות דבש ½ כוס אגוזי לוז קלויים וקלופים וטחונים לאבקה ¼ כוס קמח 5 חלבונים קורט מלח או ¼ כפית קרם טרטר 1/3 כוס סוכר לציפוי: 175 ג' שוקולד מריר שבור לקוביות 100 ג' חמאה 2-3 כפות דבש (לפי הטעם) אבקת קקאו לקישוט תבנית בקוטר 26 ס"מ משומנת ומרופדת בנייר אפיה מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות. ממיסים את השוקולד עם החמאה בסיר כפול עם אדים, על אש נמוכה. מסירים מהאש ומוסיפים הברנדי. מקציפים החלמונים עם הדבש עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר, ומקציפים לקצף יציב וגמיש. מערבבים במרית כרבע מכמות הקצף לשוקולד כדי לעשות את התערובת קלה יותר ואז,מקפלים את שארית הקצף לשוקולד. יוצקים לתבנית ואופים 30 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא ועליו פירורים לחים. מרכז העוגה אינו צריך להיות יבש מידי וגם לא נוזלי מידי. מוציאים את העוגה מהתנור. מצננים בתבנית על רשת. לאחר 10-15 דקות הופכים את העוגה על צלחת הגשה ומצפים אותה. להכנת הציפוי: ממיסים השוקולד עם החמאה והדבש בסיר כפול על אדים. מסירים מהאש ומניחים להצטנן. כשהתערובת פושרת וסמיכה יוצקים אותה אל מרכז העוגה ובעזרת מרית מצפים את פני העוגה וצידיה. כשהציפוי מתקרר ומתייצב, בוזקים על העוגה אבקת קקאו דרך מסננת. מסמנים פסים ארוכים בצורת שתי וערב בעזרת סכין עם להב ארוך וחלק. הערות: הכנתי את העוגה הזו מספר רב של פעמים. הדבש הוא בכמות מזערית, ולא הופך את העוגה לכבדה ומעיקה. בציפוי הדבש עוזר לתת ברק. אל תוותרו על העיטור העדין של הפסים החרוטים באבקת הקקאו. הם אלו שנותנים את כל היופי. בהצלחה!

מרק עוף צח

מרק עוף צח 3-4 ק"ג גב עוף וגרונות 1/2 ק"ג (ואפשר יותר) בשר בקר למרק (חזה, צוואר, צלעות וכד')- לתוספת טעם, צבע ולמלית הקראפלאך, 1 ראש סלרי גדול נקי ושטוף היטב או זר סלרי עלים כנ"ל 3-4 גזרים גדולים קלופים ושטופים 1 חתיכת דלעת שטופה (עם הקליפה) לשים את כל הגרונות וגב העוף בסיר הכי גדול שיש. בין הרווחים לדחוף את הירקות. למלא הסיר מים. להביא לרתיחה, להנמיך את האש, אפשר לקפות את הקצף שנוצר (כתוצאה מפירוק חלבון הבשר) ולבשל על אש נמוכה (בסיר מכוסה) כשעתיים ואפשר גם שלוש שעות. במידה והמים מתאדים, אפשר להוסיף עוד מים. בסוף הבישול, יש לטעום, ואפשר להוסיף מלח לפי הטעם ומי שמוכרח, גם כף של מרק עוף מאיכות טובה (בוליון קנור הכי מומלץ). לא חייבים להשתמש בבשר בקר למרק. אפשר להסתפק רק בעוף. יש לצנן את המרק במהירות, ולקררו במקרר. עדיף להכין את המרק יום מראש, כך שלאחר הקירור ניתן להוריד את שכבת השומן מעל פני המרק. ניתן להכין את המרק כמה ימים מראש ולהקפיאו, וכך יקל להוריד את שכבת השומן, ובכלל, תמיד טוב כשיש מיכל של מרק עוף ביתי בפריזר (לא לתקופות ארוכות , כמובן). בתיאבון ובהצלחה!

שקדי מרק - מאנדאלאך

1 ביצה גדולה 2 כפיות שמן 1/2 כפית מלח 3/4 - 1 כוס קמח טורפים בקערה את הביצה עם הזמן והמלח. טורפים פנימה את הקמח בכמות מספקת ליצירת בצק רך. הבצק צריך להיאסף לכדור שאינו דביק. משהים 20 דקות. מחממים תנור לחום בינוני גבוה (190 מעלות). מחלקים את הבצק לשניים ומגלגלים כל מחצית לחבל ארוך שרוחבו כ- 1 ס"מ. חותכים את החבל לפיסות באורך ס"מ, מניחים על תבנית אפייה שטוחה, משומנת, ואופים 35-45 דקות או עד שהשקדים יזהיבו קלות. לחילופין, ניתן לטגן את השקדים בשמן מחומם לחום בינוני, עד הזהבה, מוציאים בכף מחוררת ומספיגים עודפי שמן על מגבות נייר. בהצלחה וחג שמייח! ותודה לקלאודיה רודם על המתכון מתוך ספרה: המטבח היהודי - מזרח ומערב.

ראש השנה


צימעס

750 ג' גזרים פרוסים 3 כפות שומן אווז או חמאה או שמן מלח מיץ מתפוז אחד 1/4 כפית זנגוויל טחון 2 כפות דבש בסיר גדול ורחב מבשלים את הגזר בשומן, תוך כדי בחישה. מוסיפים את יתר החומרים ומים כדי כיסוי, מכסים ומבשלים על אש מינימאלית חצי שעה או עד שהגזרים יתרככו. לקראת תום הבישול מסירים את המכסה ומצמצמים את הנוזלים, עד שהגזר יצופה בזיגוג מבריק.

עוגת דבש של רבקה (עוגה כהה)

עוגת הדבש של רבקה עוגת הדבש של רבקה לזכרה. אצלנו היו מכינים עות דבש מסורתית, כהה, זו של רבקה שכבר שנים רבות רבות כיכבה על שולחננו, ועוד אחת בהירה, קלה יותר. בנוסף לעוגות שמרים, ועוגות תפוחים. מי אמר שרעבים בחג??? 1 כוס דבש 1 כפית ציפורן 1 כפית קינמון 1 כוס קפה נמס 100 ג' מרגרינה (כך במקור) ומי שרוצה שישים חמאה להרתיח את כל החומרים ביחד בסיר. לצנן. להוסיף לתערובת הקרה: 3 כוסות קמח רגיל 3 ביצים 3 כפות שמן 1 כוס סוכר 1 כפית מלאה סודה לשתיה צימוקים - לפי הטעם אגוזים - לפי הטעם לערבב בעדינות ביחד ולאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד שמרכז העוגה יציב: כארבעים דקות. טעים כל שהזמן מאפייתה מתארך והולך.

עוגת דבש גזר וקוקוס נפלאה

עוגה חלומית! המתכון, מבית היוצר של גולן ביתן, מקפה מודוס בירושלים. נכתב ע"י שרי אנסקי במעריב. 2 ביצים גדולות 125 ג' שמן תירס (בכוס רגילה כמות השמן מגיעה לסנטימטר וחצי משפת הכוס) 60 ג' סוכר (כשלוש וחצי כפות) - בחיי שעכשיו אני רואה ששכחתי את הסוכר, יצא נפלא גם ככה... 125 ג' דבש (כחצי כוס) 80 ג' אננס מקופסה קצוץ או טחון בלי נוזלים (כשלוש כפות גדושות) 1 כפית תמצית וניל 60 ג' קוקוס טחון (בכוס רגילה כמות הקוקוס מגיעה לסנטימטר וחצי משפת הכוס) 125 ג' גזר נטו (1 כוס) מגורר בפומפיה גסה - אצלי יצא גזר אחד ועוד פחות משליש גזר נוסף. 1 כוס קמח 1 כפית סודה לשתיה 1/2 כפית מלח 1 כפית קינמון 50 ג' אגוזי מלך כתושים או טחונים די דק (אני השתמשתי בפקאנים) מחממים את התנור ל- 160 מעלות צלסיוס. יש לאפות את העוגה ברגע שהחומרים מעורבבים, לכן יש להקפיד להדליק מראש את התנור. מערבבים בקערה את הביצים עם שמן, הסוכר, הדבש והווניל. מוסיפים את הקוקוס, האננס והגזר ושוב מערבבים. בקערה נוספת מערבבים את הקמח, אבקת הסודה לשתיה, המלח, הקינמון והאגוזים. ברגע שחום התנור מגיע ל- 160 מעלות, מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית בלי לשמן, ואופים 50 דקות. העוגה מוכנה ברגע שחשים את גמישותה כשלוחצים עליה בנגיעה במרכז השקע.

עוגת שוקולד דבש נפלאה של רוני ונציה

עוגת שוקולד-דבש החומרים: 150 ג' שוקולד מריר משובח שבור לקוביות 150 ג' חמאה 2 כפות רום או ברנדי 4 חלמונים 3 כפות דבש ½ כוס אגוזי לוז קלויים וקלופים וטחונים לאבקה ¼ כוס קמח 5 חלבונים קורט מלח או ¼ כפית קרם טרטר 1/3 כוס סוכר לציפוי: 175 ג' שוקולד מריר שבור לקוביות 100 ג' חמאה 2-3 כפות דבש (לפי הטעם) אבקת קקאו לקישוט תבנית בקוטר 26 ס"מ משומנת ומרופדת בנייר אפיה מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות. ממיסים את השוקולד עם החמאה בסיר כפול עם אדים, על אש נמוכה. מסירים מהאש ומוסיפים הברנדי. מקציפים החלמונים עם הדבש עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר, ומקציפים לקצף יציב וגמיש. מערבבים במרית כרבע מכמות הקצף לשוקולד כדי לעשות את התערובת קלה יותר ואז,מקפלים את שארית הקצף לשוקולד. יוצקים לתבנית ואופים 30 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא ועליו פירורים לחים. מרכז העוגה אינו צריך להיות יבש מידי וגם לא נוזלי מידי. מוציאים את העוגה מהתנור. מצננים בתבנית על רשת. לאחר 10-15 דקות הופכים את העוגה על צלחת הגשה ומצפים אותה. להכנת הציפוי: ממיסים השוקולד עם החמאה והדבש בסיר כפול על אדים. מסירים מהאש ומניחים להצטנן. כשהתערובת פושרת וסמיכה יוצקים אותה אל מרכז העוגה ובעזרת מרית מצפים את פני העוגה וצידיה. כשהציפוי מתקרר ומתייצב, בוזקים על העוגה אבקת קקאו דרך מסננת. מסמנים פסים ארוכים בצורת שתי וערב בעזרת סכין עם להב ארוך וחלק. הערות: הכנתי את העוגה הזו מספר רב של פעמים. הדבש הוא בכמות מזערית, ולא הופך את העוגה לכבדה ומעיקה. בציפוי הדבש עוזר לתת ברק. אל תוותרו על העיטור העדין של הפסים החרוטים באבקת הקקאו. הם אלו שנותנים את כל היופי. בהצלחה!

עוגת שוקולד דבש של רוני ונציה

מכירה את העוגה- עוגה נפלאה, נימוחה וטעימה גם למי שלא אוהב דבש (כמוני). יש לי רק בעיה עם הקמח שכתוב במתכון. אין לו שימוש. למיטב זכרוני אין קמח במתכון. אשמח לתיקון כי אני רוצה להעביר את המתכון לחברה בחו"ל.

כבד קצוץ + שדרוג

כבד קצוץ + שידרוג 1/2 ק" כבדי עוף - הכי וורודים או לבנים שאפשר 1 קופסה שמאלץ ו/או 1 חבילה חמאה מלח,פלפל שחור גרוס טרי המון המון בצל יבש קצוץ דק (המון=לפי הטעם) להמיס את השומן במחבת כבד, לטגן את הבצלים הקצוצים. לטגן את הכבדים בשומן המומס ביחד עם הבצלים רק עד שיאבדו את צבעם אך ישארו עדיין ורודים מבפנים. לתבל לפי הטעם. לצנן. לטחון את תערובת במטחנת בשר או בפוד פרוססור. להעביר לכלי עם כל השומן ולצנן. שדרוג שעשינו כשנמאס מהכבד הקצוץ המסורתי והיו שרצו כזה בכל זאת... לקרוץ כדורים מהכבד הקצוץ המוכן ומצונן בעזרת כף לגלידה. להרטיב את הידיים ולהחליק את פני הכדור. להכין קרמל ולהזהיבו בסיר. לטבול את כדור הכבד הקצוץ בקרמל מכל הצדדים. להיעזר בשני מזלגות. להניח בצד עד שיתקשה. להגיש על פרוסת תפוח חתוכה רוחבית שנמשחה במעט מיץ לימון למען לא תשחיר.

כבד קצוץ

נשמע נפלא איפה משיגים שמאלץ?

ראש השנה


מתכון לפאי תפוחים

שלום לכולם, לפני כחודש חיפשתי לחגים הרבה מתכונים לקינוח ונתקלתי במתכון משגעה של פאי תפוחים. אני מאוד ממליצה, הוא קל להכנה ומאוד טעים

ארוחת ראש השנה מסורתית: לחמניות מתוקות

לחמניות מתוקות 1 ק"ג קמח 50 ג' שמרים כ- 1/2 2 כוסות מים פושרים (או חלב) 1/2 1 כוס סוכר קליפת לימון או תפוז או שניהם - מגוררת 2 כפות תמצית וניל מאיכות טובה (רק מקורמיק) ביצים 1/2 כוס שמן (כך במקור) ואפשר גם חמאה (אם לא שומרים על כשרות) קורט מלח 50 ג' צימוקים (לא חייבים, יש ילדים שלא אוהבים) 1 ביצה טרופה לציפוי: 1/2 כוס מים רותחים 1/2 כוס סוכר 2 שקיות סוכר וניל לפורר את השמרים לתוך 1/2 כוס מים פושרים ביחד עם כפית סוכר. להשהות לתסיסה לעשר דקות. לשים הקמח בקערת המיקסר. להוסיף השמרים, סוכר, קליפה מגוררת, ביצים, וניל, שמן או חמאה, מלח וצימוקים. ללוש בקרס (או ביד) לבצק חלק וגמיש שיפרד היטב מהקערה. לשמן הבצק לכסות ולהתפיח עד שיכפיל את נפחו. ללוש שנית. ולהתפיח כמחצית השעה. לקמח (או עדיף לשמן) את משטח העבודה ולרדד לעלה בצק בעובי של 2-3 ס"מ. לקרוץ עיגולים בעזרת כוס (או כוסית לקבלת לחמניות ביס). להעביר לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפיה. להשאיר מרווח של 3 ס"מ בין לחמניה אחת לשניה. למשוח הלחמניות בביצה טרופה, ולהשהות להתפחה נוספת של 15 דקות. לחמם התנור לחום בינוני-גבוה 190 מעלות צלסיוס או 375 פרנהייט, ולאפות הלחמניות כ- 20דקות. לבחוש בערית את חומרי הציפוי. להבריש כל לחמניה בירופ המתוק ולחהזיר לתנור ל- 10 דקות נוספות עד לשחמה יפה ומבריקה. הלחמניות מצוינות בהקפאה. הערות: לעיתים מכינים לחמניה אישית לכל אחד, לעיתים זר לחמניות ולעיתים המון לחמניות קטנות מחוברות בתבנית עולה אחת כשי לחג. לפי מתכון של ציפורה קרייזמן

לחמניות מתוקות

כמה ביצים צריך במתכון? וכמה חמאה אם מחליפים את השמן? תודה
עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - חגים
בחר
בחר