ראש השנה

ארוחת ראש השנה מסורתית: לחמניות מתוקות

לחמניות מתוקות 1 ק"ג קמח 50 ג' שמרים כ- 1/2 2 כוסות מים פושרים (או חלב) 1/2 1 כוס סוכר קליפת לימון או תפוז או שניהם - מגוררת 2 כפות תמצית וניל מאיכות טובה (רק מקורמיק) ביצים 1/2 כוס שמן (כך במקור) ואפשר גם חמאה (אם לא שומרים על כשרות) קורט מלח 50 ג' צימוקים (לא חייבים, יש ילדים שלא אוהבים) 1 ביצה טרופה לציפוי: 1/2 כוס מים רותחים 1/2 כוס סוכר 2 שקיות סוכר וניל לפורר את השמרים לתוך 1/2 כוס מים פושרים ביחד עם כפית סוכר. להשהות לתסיסה לעשר דקות. לשים הקמח בקערת המיקסר. להוסיף השמרים, סוכר, קליפה מגוררת, ביצים, וניל, שמן או חמאה, מלח וצימוקים. ללוש בקרס (או ביד) לבצק חלק וגמיש שיפרד היטב מהקערה. לשמן הבצק לכסות ולהתפיח עד שיכפיל את נפחו. ללוש שנית. ולהתפיח כמחצית השעה. לקמח (או עדיף לשמן) את משטח העבודה ולרדד לעלה בצק בעובי של 2-3 ס"מ. לקרוץ עיגולים בעזרת כוס (או כוסית לקבלת לחמניות ביס). להעביר לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפיה. להשאיר מרווח של 3 ס"מ בין לחמניה אחת לשניה. למשוח הלחמניות בביצה טרופה, ולהשהות להתפחה נוספת של 15 דקות. לחמם התנור לחום בינוני-גבוה 190 מעלות צלסיוס או 375 פרנהייט, ולאפות הלחמניות כ- 20דקות. לבחוש בערית את חומרי הציפוי. להבריש כל לחמניה בירופ המתוק ולחהזיר לתנור ל- 10 דקות נוספות עד לשחמה יפה ומבריקה. הלחמניות מצוינות בהקפאה. הערות: לעיתים מכינים לחמניה אישית לכל אחד, לעיתים זר לחמניות ולעיתים המון לחמניות קטנות מחוברות בתבנית עולה אחת כשי לחג. לפי מתכון של ציפורה קרייזמן

כבד קצוץ + שדרוג

כבד קצוץ + שידרוג 1/2 ק" כבדי עוף - הכי וורודים או לבנים שאפשר 1 קופסה שמאלץ ו/או 1 חבילה חמאה מלח,פלפל שחור גרוס טרי המון המון בצל יבש קצוץ דק (המון=לפי הטעם) להמיס את השומן במחבת כבד, לטגן את הבצלים הקצוצים. לטגן את הכבדים בשומן המומס ביחד עם הבצלים רק עד שיאבדו את צבעם אך ישארו עדיין ורודים מבפנים. לתבל לפי הטעם. לצנן. לטחון את תערובת במטחנת בשר או בפוד פרוססור. להעביר לכלי עם כל השומן ולצנן. שדרוג שעשינו כשנמאס מהכבד הקצוץ המסורתי והיו שרצו כזה בכל זאת... לקרוץ כדורים מהכבד הקצוץ המוכן ומצונן בעזרת כף לגלידה. להרטיב את הידיים ולהחליק את פני הכדור. להכין קרמל ולהזהיבו בסיר. לטבול את כדור הכבד הקצוץ בקרמל מכל הצדדים. להיעזר בשני מזלגות. להניח בצד עד שיתקשה. להגיש על פרוסת תפוח חתוכה רוחבית שנמשחה במעט מיץ לימון למען לא תשחיר.

דג ממולא - גפילטע פיש

המתכון שלי נמצא במיני פורום מתכונים, רק שאצלי הוא לא מצליח לעלות. בתור עיקרון גם המתכון של ס. משמוליק כהן הוא טוב, אצלנו מוסיפים עוד המון סוכר והמון פלפל שחור טחון טרי.

רוסלפלייש - צלי קדירה

רוסלפלייש - צלי קדירה רוסלפלייש - צלי קדירה 1 נתח בקר טרי לצלי (פילה מדומה למשל) 2-3 בצלים גדולים קצוצים שמן רגיל לטיגון שן שום או יותר (לא חובה) מלח, פלפל פפריקה מתוקה כפית רסק עגבניות 3 כפיות אבקת מרק מטגנים את הבצל עד שיזהיב.מוסיפים את הפפריקה ומערבבים שיתפוס את הצבע. מוסיפים את הבשר ומזהיבים מכל הצדדים. מוסיפים כוס וחצי מים עם אבקת המרק וכפית רסק עגבניות. מבשלים על אש נמוכה ביותר עד שמתרכך. ואפשר גם בסיר לחץ. מצננים לילה במקרר. פורסים לפרוסות. מבשלים או מחממים בתוך הרוטב.

שוקי עוף או אווז צלויים בתנור

שוקי אווז או עוף צלויים בתנור אווז או עוף צלוי שוקי אווז או עוף כמספר הסועדים 3-4 בצלים חתוכים לפרוסות רוחב 2-3 שיני שום, ואפשר יותר לפי הטעם כמה כפות דבש מאיכות טובה פלפל שחור גרוס טרי לפרוס את הבצלים על תחתית התבנית. לחתוך השומים לפילטים. לפזר את שיני השום מביב. לטפטף את הדבש על העוף או האווז. לפזר פלפל שחור, לאפות בתנור חם ביותר מכוסה בנייר אלומיניום, עד שיתרכך, להסיר את נייר ולהשחים עד לקבלת צבע עמוק. אפשר לפזר בתבנית תפוחי אדמה ובטטות, שיאפו ביחד, אם לא מגזימים בכמות הדבש

רסק תפוחי עץ

רסק תפוחי עץ רסק תפוחי עץ 1 ק"ג תפוחי עץ גרנד קלופים וחתוכים 1/2 כוס סוכר 1/2 1 וכ מים לבשל הכל ביחד, להביא לרתיחה ולהנמיך את האש, לעוד 30 דקות. לא צריך לרסק בבלנדר. זה כבר מרוסק לבד. לצנן היטב. להגיש כמו שזה או עם כדור גלידת וניל ולהיזכר שזה הליפתן של סבתא, רק שאצלה זה היה עוד יותר טעים (בגלל האנחות והדמעות שזלגו לסיר...).

קומפוט

קומפוט קומפוט 200 ג' תפוחי עץ מיובשים 200 ג' משמשים מיובשים 200 ג' שזיפים מיובשים 100 ג' צימוקים 1 מקל קינמון 1 פס של קליפת לימון חתוכה מיץ מלימון אחד או יותר לבשל הכל ביחד, בתוך סיר עם מים כדי כיסוי. אצלנו לא מוסיפים עוד סוכר (למרות שחמותי היתה מוסיפה עוד קילו סוכר לכל העסק הזה - מכת גלוקוז בהזרקה ישירה לווריד זה היה). מוסיפים מיץ מלימון אחד או יותר. מבשלים עד שיתרכך. (30 דקות או יותר). מוציאים קליפת הלימון. מצננים היטב (לילה במקרר). אצלנו בד"כ מעדיפים את הנוזל...

עוגת דבש של רבקה (עוגה כהה)

עוגת הדבש של רבקה עוגת הדבש של רבקה לזכרה. אצלנו היו מכינים עות דבש מסורתית, כהה, זו של רבקה שכבר שנים רבות רבות כיכבה על שולחננו, ועוד אחת בהירה, קלה יותר. בנוסף לעוגות שמרים, ועוגות תפוחים. מי אמר שרעבים בחג??? 1 כוס דבש 1 כפית ציפורן 1 כפית קינמון 1 כוס קפה נמס 100 ג' מרגרינה (כך במקור) ומי שרוצה שישים חמאה להרתיח את כל החומרים ביחד בסיר. לצנן. להוסיף לתערובת הקרה: 3 כוסות קמח רגיל 3 ביצים 3 כפות שמן 1 כוס סוכר 1 כפית מלאה סודה לשתיה צימוקים - לפי הטעם אגוזים - לפי הטעם לערבב בעדינות ביחד ולאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד שמרכז העוגה יציב: כארבעים דקות. טעים כל שהזמן מאפייתה מתארך והולך.

עוגת דבש בהירה וקלה

עוגת דבש בהירה וקלה עוגת דבש בהירה וקלה באדיבות אודטה שוורץ כשהיתה עדיין דנין. רשימה א': 6 חלמונים 6 כפות שמן 6 כפות מחוקות דבש 1/2 כפית ציפורן טחון 1 כפית קינמון טחון 1 כפית מחוקה סודה לשתיה 1 כוס קמח רגיל (כוס=120 ג') רשימה ב': 6 חלבונים 6 כפות מחוקות סוכר 1 כוס נוספת קמח רגיל בקערה בינונית מערבבים היטב: 6 חלמונים+6 כפות שמן+6 כפות מחוקות דבש+כל התבלינים+סודה+קמח. מקציפים במיקסר את החלמונים עם הסוכר. מוסיפים לתוך תערובת החלמונים והדבש. מערבבים בעדינות. מוסיפים עוד כוס קמח ומערבבים בעדינות. אפשר להוסיף עוד 50 ג' אגוזים קצוצים אם רוצים. אפשר לאפות בתבנית עם ור באמצע (לפזר אגוזים ו שקדים מולבנים על תחתית התבנית לעיטור) או בתבניות אינגליש קייק ולפזר את האגוזים והשקדים מלמעלה. מחממים תנור לחום בינוני-נמוך, 45 דקות, בודקים אחרי חצי השעה אם מוכן. הכי חזוב שהצבע הבהיר ישאר. לא לאפות יותר זמן ולא בחום גבוה יותר, כי העוגה הנימוחה הזו מתקשה וקסמה אובד. עוגה עדינה ונהדרת!

ראש השנה


עופיונים - מבחר מליות

עופיונים - מליות מלית פטריות ובצל 100 ג' חמאה 2 בצלים גדולים פרוסים 300 ג' פטריות פרוסות 1 כפית עלי טימין קצוצים 1 כפית עלי שמיר קצוצים או עלי רוזמרין קצוצים מלח ופלפל מאדים הבצלים בחמאה ומוסיפים הפטריות. מבשלים עד שהנוזלים מתאדים. מתבלים וממלאים. מורחים את העופיונים בפפריקה ובעשבי תיבול, ואופים 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מלית פיטריות וכבדי עוף 6 פרוסות לחם לבן או חלה 1 כוס מרק 75 ג' חמאה 2 בצלים קצוצים 250 ג' פיטריות קצוצות 3 כבדי עוף 3 ביצים טרופות מלח, פלפל, פפריקה, אבקת שום 2 כפות פטרוזיליה קצוצה שורים הלחם במרק, סוחטים היטב ומפוררים. מטגנים את הבצלים בחמאה, מוסיפים את הכבדים והפיטריות. מטגנים עד שיתרככו אך לא יותר מידי. מניחים לתערובת להצטנן. חותכים את הכבדים לקוביות, מערבבים עם כל שאר החומרים. ממלאים. מורחים את העופיונים בתלינים מבחוץ ואופים. מלית שקדים 3 לחמניות (אפשר מתוקות) 1/2 כוס מרק 100 ג' שקדים 3 ביצים 150 ג' חמאה מרוככת 1 כפית מלח 6 עופיונים שורים הלחמניות במרק, סוחטים ומפוררים. שורים את השקדים במים רותחים כדי לקלף את קליפתם החומה וחותכים אותם לאורכם. מערבבים את כל החומרים ביחד. טועמים ומתקנים תיבול. ממלאים העופיונים ואופים בחום 190 מעלות. מברישים העופיונים בשומן מידי פעם. מלית כבדי עוף וברנדי 250 ג' כבדי עוף 2 פרוסות חלה קנות ללא הקרומים 3 חלמונים 4 כפות ברנדי 2 כפות שמן או שומן עוף מלח, פלפל 4 עופיונים 4 כפות שמן מיץ מלימון אחד מלח פלפל שורים החלה במים או מרק, סוחטים ומפוררים. צולים הכבדים בשמן (מטעמי כשרות). שמים כל החומרים במעבד מזון וטוחנים לעיסה שתיקרש בזמן האפיה. משפשפים העופיונים בשמן, מיץ לימון ופפריקה. אופים בחום בוה מאוד 220 מעלות, 35-45 דקות. אפשר להוסיף למלית אגוז מוסקט מגורר (קורט) ושתי כפות פטרוזיליה קצוצה.

רוסלפלייש - צלי קדירה

רוסלפלייש - צלי קדירה רוסלפלייש - צלי קדירה 1 נתח בקר טרי לצלי (פילה מדומה למשל) 2-3 בצלים גדולים קצוצים שמן רגיל לטיגון שן שום או יותר (לא חובה) מלח, פלפל פפריקה מתוקה כפית רסק עגבניות 3 כפיות אבקת מרק מטגנים את הבצל עד שיזהיב.מוסיפים את הפפריקה ומערבבים שיתפוס את הצבע. מוסיפים את הבשר ומזהיבים מכל הצדדים. מוסיפים כוס וחצי מים עם אבקת המרק וכפית רסק עגבניות. מבשלים על אש נמוכה ביותר עד שמתרכך. ואפשר גם בסיר לחץ. מצננים לילה במקרר. פורסים לפרוסות. מבשלים או מחממים בתוך הרוטב.

צלי בקר - מבחר רעיונות

צלי בקר - מבחר רעיונות אני מעתיקה כאן תשובה שעניתי לפני מספר ימים למישהו שביקרש רעיונות לפילה מדומה (חלק מס. 6). את אותם המתכונים ניתן להכין עם נתחים משובחים יותר, כמו ויסבראטן עגל למשל, במיוחד כשהוא ממולא בשזיפים, אך גם ביין ועשבי תיבול, לבחירתכם. פילה מדומה - צרור רעיונות 1. פילה מדומה ממולא בשזיפים הרעיון מבוסס על היות הנתח ארוך וצר למידי. בעזרת סכין ארוך וחד, פלח את הנתח לכל אורכו. אני מתכוונת ליצירת חור שמתחיל במרכז קצה אחד של הנתח ומסתיים בפתח יציאה בקצה השני. אין לחתוך את הנתח לאורכו. השרה שזיפים מיובשים במעט יין או שרי או סתם מים. גלען אותם. את השזיפים יש לדחוס לתוך הנתח משני הצדדים ולדחוף בעזרת ידית של סכין. עד ששני הקצוות הדחוסים בשזיפים יפגשו. ניתן למלא את השזיפים באווז מעושן(או שינקן), כמה עלי טימין ופלחי שום - לטעמך. אפשר גם לא. את הנתח הממולא אפשר למרוח בחרדל דיז'ון, ובמעט ריבת שזיפים (פובידל), להוסיף שיני שום מפולטות, ולשרוך בחוט מטבח ביחד עם כמה ענפי טימין, ואפשר גם עם כמה רצועות של אווז מעושן או שינקן. לאדות בסיר הרבה בצל,כמה שיני שום ולאטום את הבשר מכל צדדיו. להוסיף מעט יין או מים, רק מעט כדי שלא יישרף, ולבשל עד שיתרכך. החיתוך תמיד טוב יותר ביום המחרת, אחרי שבילה לילה במקרר. הפרוסה יוצאת יפיפיה, עיגול עם מרכז שחור של השזיף שבמרכזו חתיכה אדומה של האווז והשום. כמו פרח. מאוד אהוב בבתינו. את אותו הנתח ובאותה הצורה ניתן לבשל גם בסיר עם מעט מים ועוד קצת ריבת פובידל וחרדל, לא הרבה (כפית וכפית מכל דבר) קצת שום כתוש (למי שאוהב) ושוב בישול עד שמתרכך (אפשר גם בסיר לחץ). 2. השריה של הנתח במשרה שמורכב משמן זית, קצת בלזמי, עשבי תיבול לטעמך, תבלינים לטעמך, ואפשר להוסיף יין (או בירה) שירככו את הנתח עוד יותר. הבישול הוא על מצע של בצלים מאודים וום כתוש, עם פפריקה אדומה מתוקה, עוד עשבי תיבול, ומעט מים או מי המשרה, או יין לחילופין.שוב, בישול עד שמתרכך, ואפשר גם בסיר לחץ. 3.הדרך הקלאסית של הבישול הביתי: למרוח את הנתח בפפריקה אדומה מתוקה, מעט שום, פלפל שחור כתוש. לאדות הרבה בצל קצוץ, שיני שום, להשחים את הנתח מכל צדדיו, להוסיף מעט מאוד מים או מרק עוף, ולבשל על אש נמוכה מאוד עד שמתרכך. שוב אפשר בסיר לחץ. כולם אהובים בבתינו. גם על ילדים. בהצלחה.

עופיונים - מבחר מליות

עופיונים - מליות מלית פטריות ובצל 100 ג' חמאה 2 בצלים גדולים פרוסים 300 ג' פטריות פרוסות 1 כפית עלי טימין קצוצים 1 כפית עלי שמיר קצוצים או עלי רוזמרין קצוצים מלח ופלפל מאדים הבצלים בחמאה ומוסיפים הפטריות. מבשלים עד שהנוזלים מתאדים. מתבלים וממלאים. מורחים את העופיונים בפפריקה ובעשבי תיבול, ואופים 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מלית פיטריות וכבדי עוף 6 פרוסות לחם לבן או חלה 1 כוס מרק 75 ג' חמאה 2 בצלים קצוצים 250 ג' פיטריות קצוצות 3 כבדי עוף 3 ביצים טרופות מלח, פלפל, פפריקה, אבקת שום 2 כפות פטרוזיליה קצוצה שורים הלחם במרק, סוחטים היטב ומפוררים. מטגנים את הבצלים בחמאה, מוסיפים את הכבדים והפיטריות. מטגנים עד שיתרככו אך לא יותר מידי. מניחים לתערובת להצטנן. חותכים את הכבדים לקוביות, מערבבים עם כל שאר החומרים. ממלאים. מורחים את העופיונים בתלינים מבחוץ ואופים. מלית שקדים 3 לחמניות (אפשר מתוקות) 1/2 כוס מרק 100 ג' שקדים 3 ביצים 150 ג' חמאה מרוככת 1 כפית מלח 6 עופיונים שורים הלחמניות במרק, סוחטים ומפוררים. שורים את השקדים במים רותחים כדי לקלף את קליפתם החומה וחותכים אותם לאורכם. מערבבים את כל החומרים ביחד. טועמים ומתקנים תיבול. ממלאים העופיונים ואופים בחום 190 מעלות. מברישים העופיונים בשומן מידי פעם. מלית כבדי עוף וברנדי 250 ג' כבדי עוף 2 פרוסות חלה קנות ללא הקרומים 3 חלמונים 4 כפות ברנדי 2 כפות שמן או שומן עוף מלח, פלפל 4 עופיונים 4 כפות שמן מיץ מלימון אחד מלח פלפל שורים החלה במים או מרק, סוחטים ומפוררים. צולים הכבדים בשמן (מטעמי כשרות). שמים כל החומרים במעבד מזון וטוחנים לעיסה שתיקרש בזמן האפיה. משפשפים העופיונים בשמן, מיץ לימון ופפריקה. אופים בחום בוה מאוד 220 מעלות, 35-45 דקות. אפשר להוסיף למלית אגוז מוסקט מגורר (קורט) ושתי כפות פטרוזיליה קצוצה.

דג סלמון בדבש בטעם מעושן

דג סלמון בדבש בטעם מעושן במרכולים יש למצוא שקיות גדולות לעישון אוכל. לאחרונה, הן ניצפו בחנויות יוניברס. מדובר בשקיות שמהוות כלי עישון לכל דבר, רק מה, הן אינן עושות ריח רע בבית, הן מכילות תבלינים ועישבי תיבול, והן מצוינות גם לתנור וגם לצליה על הבר בי קיו. 1 פילה סלמון גדול (מהוורודים) 2-4 כפות דבש מלח גבישי 1 שקית עישון להפשיר את הסלמון לאט לאט במקרר. למרוח את הדג בדבש. לפזר את המלח הגבישי ולהכניס לשקית העישון. לאפות לפי ההוראות. מעולה חם או קר כאחד. פשוט מעדן!

מרק קרם ארטישוק ירושלמי

מרק קרם ארטישוק ירושלמי באדיבות חני פרבר 2 ליטר מרק עוף צח 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי נקי ומקורצף - פרוס דק. 2 כרישות - רק החלק הלבן פרוס דק 1 שן שום כתושה מעט אורגנו או מיורן פלפל לבן להביא את הכל לרתיחה,לבשל כחצי שעה ולטחון הכל. אם מבשלים על בסיס של מים, ניתן להוסיף שקית שמנת מתוקה וקורט מוסקט. אפשר לבשל גם על בסיס של אבקת מרק בלית ברירה, אבל רק מאיכות טובה. אפשר להוסיף השמנת (אם מוכרחים) גם למרק על בסיס מרק צח, אבל לא חייבים.

שוקי עוף או אווז צלויים בתנור

שוקי אווז או עוף צלויים בתנור אווז או עוף צלוי שוקי אווז או עוף כמספר הסועדים 3-4 בצלים חתוכים לפרוסות רוחב 2-3 שיני שום, ואפשר יותר לפי הטעם כמה כפות דבש מאיכות טובה פלפל שחור גרוס טרי לפרוס את הבצלים על תחתית התבנית. לחתוך השומים לפילטים. לפזר את שיני השום מביב. לטפטף את הדבש על העוף או האווז. לפזר פלפל שחור, לאפות בתנור חם ביותר מכוסה בנייר אלומיניום, עד שיתרכך, להסיר את נייר ולהשחים עד לקבלת צבע עמוק. אפשר לפזר בתבנית תפוחי אדמה ובטטות, שיאפו ביחד, אם לא מגזימים בכמות הדבש

תפוחי אדמה מתובלים - בתנור

תפוחי אדמה אפויים מתובלים! 4-6 מנות 6 תפוחי אדמה טופים היטב 1/3 כוס שמן זית 2 כפות גדושות אבקת מרק בצל חותכים את תפוחי האדמה על קליפתם לרבעים. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות. מערבבים בכוס את שמן הזית ואבקת המרק. שמים בשקית ניילון רגילה את תפוחי האדמה ותערובת השמן. סוגרים את השקית, ומנערים היטב, עד שתפוחי האדמה יהיו מצופים היטב בשמן. מוציאים מהדקית ומעבירים לתבנית האפיה. אופים כ- 45 דקות עד שיתרככו. הערות: כדאי להשאיר את תפוחי האדמה בשמן המתובל כשעתיים לספית טעמים. אם לא איכפת ללכלך את הידיים, אפשר למזוג הכל לתבנית, ו"ללוש" את כל החומרים ביחד עד שיצופו. מניסיון, לעיתים צריך להשתמש בכמות גדולה יותר של תיבול (יותר שמן ויותר אבת מרק בצל). באדיבות שולה מודן ואפשר גם לערבב סתם שמן זית עם אבקת שום, ופפריקה מתוקה וחריפה לפי הטעם, ואבקת מרק עוף, למרוח בזה את תפוחי האדמה ולאפות. בתיאבון ובהצלחה.
עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - חגים
בחר
בחר