יום כיפור

טורט של סבתא, קליל וגבוה מתאים במיוחד

לטורט: 7 ביצים 1/2 1 כוס סוכר 3/4 1 כוסות קמח רגיל (מנופה) קמצוץ מלח כף שמן כף מיץ לימון כף ברנדי גרד מלימון כפית תמצית וניל מאיכות טובה לציפוי: 100 ג' שוקולד מריר 100 ג' חמאה להמיס על אדים ולמזוג על העוגה מקציפים החלבונים עם כמה טיפות של מיץ לימון. בהדרגה מוסיפים 3/4 כוס סוכר לקבלת קצף יציב. בקערה שניה שמים את החלבונים, 3/4 כוס סוכר, שמן, המי,, הברנדי, כוס וחצי מהקמח המנופה ומקציפים עד לקרם. לאיחוד התערובות מעבירים בכל פעם אל החלמונים מעט מהקצף בתנועות קיפול ותוך כדי כך מנפים את יתרת הקמח על התערובת. משמנים סיר פלא בחמאה, מקמחים ומנערים, וזורקים את הקמח העודף. זורים מעט סוכר על תחתית הסיר. מוזגים את בלילת העוגה. זורים מעט סוכר על פני הבלילה לקבלת שכבה פריכה מעט. מחממים תנור במשך 10 ד' לחום של 200 מעלות, מכניסים את העוגה ומנמיכים לחום של 180 מעלות וממשיכים באפיה במשך 45 דקות עד שזהוב. מצננים ומכינים את ציפוי השוקולד. מוזגים על פני העוגה והוא מחליק בנטיפים. הערה: רצוי לצפות את מרכז הסיר בפס כפול של נייר פרגמנט או מדפי האפיה למניעת גלישה. באדיבות רשליקה.

עוגת יום כיפור

עוגה שטובה רק למחרת... באדיבות אודטה 1 כוס חלבונים 1 כוס סוכר 1/4 1 כוסות קמח רגיל (אין צורך באבקת אפייה) גרד של קליפת לימון שלם קטן - לא לוותר! 3 כפות שמן 50-100 ג' צימוקים 8 שברי אגוזים להקציף במיקסר את החלבונים לקצף קשה ויציב. לבליע בכף את גרד הלימון, קמח, שמן, צימוקים, ולמזוג לתבנית פיירקס משומנת (אורך התבנית 26 ס"מ). כשהתערובת בתבנית, מבליעים בתוכה את שברי האגוזים. לאפות בחום בינוני 3/4-1 שעה, להוציא כשהעוגה קפיצית מעט למגע. י לאכול את העוגה רק ביום המחרת.
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - חגים
בחר
בחר