סוכות, שמיני עצרת ושמחת תורה

עוף עם שזיפים, מתכון שווה בהחלט עם שידרוג חגיגי במיוחד

עוף בשזיפים - מתכון שווה בהחלט + שידרוג המצאה מיוחדת שלי, שנולדה מכורח המציאות, תוך שימוש ברעיונות שהופיעו במתכונים רבים, מהם שאבתי מעט מכל דבר. התוצאה שווה בהחלט! כרעיים עוף כמספר הסועדים 3-4 בצלים פרוסים לעיגולים 500 ג' שזיפים יבשים 1/2 כוס דבש 100 ג' אגוזים קלויים במקצת (לא הכרחי) 1/4 כוס שמן (ניתן להשמיט מטעמי דיאטה) 1/2 כוס מים (או לחילופין יין מתוק) 1/2 כוס דבש מעט זנגוויל 1/2 כפית קינמון פלפל מלח תערובת טעמים: 1/2 לימון 1 כף דבש 1/2 כפית פלפל לבן (או שחור, אם אין) 1/8 כפית זנגוויל 1 כפית קינמון 1/2 כוס מים (ואם יבש במיוחד ניתן להוסיף עוד חצי כוס=1 כוס ביחד) לפרוס הבצל לעיגולים ולרפד בהם תבנית אפייה גדולה. להניח את העוף על הבצל. להניח את השזיפים מסביב. למרוח את העוף בדבש (ואפשר גם לטפטף את הדבש על העוף). אם רוצים ניתן לפזר מעט פפריקה מתוקה על העוף לפני לקבלת צבע עמוק עוד יותר. לערבב את המים עם השמן וכל התבלינים ולמזוג מסביב לעוף על השזיפים. לכסות את התבנית בנייר כסף. לאפות בחום גבוה במשך כשעה. לאחר שעה, להוציא התבנית מהתנור (לא לכבות את התנור), להסיר את נייר הכסף, ולמזוג על העוף עם השזיפים את תערובת הטעמים, להחזיר לתנור לאפייה נוספת במשך כחצי שעה נוספת בחום גבוה להשחמה ולהתמזגות טעמים. הערה: מי שאוהב יכול למיס בכוס המים גם קובייה אחת או שתיים של תיבולית של שום ופטרוזיליה, אבל ממש לא חובה. טעים טעים. להגיש על אורז לבן (אפשר עם שקדים או צנוברים). שידרוג חגיגי במיוחד: להשרות את השזיפים במים חמימים למשך כשעה. לסנן ולגלען. לעיתים יש שזיפים שניתן לגלען בקלות כשהם יבשים. לערבב 350 ג' בשר טחון (מבשר טרי כמובן) עם 1 בצל קטן קצוץ דק, תבלינים לפי הטעם, כף מים, 1 ביצה (ואפשר גם מחצית אם לא חבל לזרוק...) ומי שרוצה גם פטרוזיליה קצוצה והמהדרין שמים גם תפוח אדמה אחד קטנטן מגורר בגירוד עדין. אבל לא חובה. ללוש היטב את העיסה הזו ולמלא בה את השזיפים. להמשיך לפי הרשום במתכון. בתיאבון ובהצלחה!
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - חגים
בחר
בחר