בומבולינה bomboline במלית קרם 
בומבולינֶה BOMBOLINE במלית קרם
בומבולינה הם בומבולונה קטנים. מן שם חיבה שכזה...
200 ג' קמח
10 ד שמרים טריים
30 ג' חמאה מומסת
30 ג' סוכר
קוניאק,
מלח
למלית:
3 חלמונים
3 כפות סוכר
3 כפיות קמח תפוחי אדמה
200 מ"ל חלב
מקל וניל
100 ג' תותים או כל פרי טרי אחר (גם פירות יער קפואים יצלחו למלאכה)חתוך לחתיכות
שמן לטיגון
אבקת סוכר לפיזור
להמיס את השמרים במעט מים פושרים.
לערבב את הקמח עם קורט מלח, החמאה המומסת, כף קוניאק ובמידת הצורך עוד מעט מים פושרים. לערבב ביחד עד להשגת בצק רך.
יש ללוש ארוכות, ולבסוף, לכסות את הקערה ולהשאיר להתפחה במשך כשעתיים, עד שיכפיל את הנפח.
לאחר השעתיים, יש ללוש שנית מעט, ולרדד את הבצק לעובי של חצי ס"מ.
לקרוץ עיגולים בקוטר של 5-6 ס"מ, לקמח אותם מעט ולהשאירם להתפחה נוספת, עד שיראו תפוחים במקצת.
בנתיים להכין המלית:
לחמם את החלב עם מקל הוניל.
להניח בצד כך שהחלב יספוג את הטעם של הוניל.
להקציף את החלמונים עם הסוכר עד שיהיו תפוחים ובהירים. להוסיף את קמח תפוחי אדמה ולערבב. להוסיף את החלב לאט לאט, לערבב כך שלא יהיו גושים. לחמם על אש קטנה עד שיסמיך. לצנן היטב במקרר. להוסיף את התותים חתוכים לחתיכות קטנות.
לחמם את השמן ולטגן בו את עיגולי הבצק עד שיזהיב משני הצדדים.
להוציא ולהספיג על מגבות נייר.
לחתוך בצד ולמלא קרם.
לפזר אבקת סוכר ולהגיש.