מתכון עם תמחיש לספינג'

קוראים ומבינים, פשוט מאוד ממרוקו באהבה...

לביבות תפוחי עץ - גורגולון

לביבות תפוחי עץ - גורגולון 4 תפוחי עץ קלופים ומרוסקים 3 ביצים 1/2 כוס פרורי לחם 1/2 כוס סוכר חום 1/3 כוס קמח תופח קינמון,ציפורן (למי שאוהב) הכי חשוב לסחוט היטב היטב את התפוחים,הסחיטה נעשית בתוך מגבת מטבח,שנכרכת סביב "מלית" התפוחים,ובתנועות סחיטת סמרטוט רצפה מגירים את המיץ אל הקערה או הכיור, אצלנו יש תמיד מתנדבים לשתות את העסיס, א"כ מערבבים את שאר החמרים עם התפוחים,מחממים שמן ומטגנים,אבקת סוכר מעורבת בוניל תשלים את ההגשה.שמנת חמוצה וסמיכה תתקבל בברכה

סופגניות איטלקיות, בומבולונה-קראפפן

חותך בצק עגול בקוטר 8 ס"מ 900 ג קמח מנופה 250 ג' ביצים (ללא הקליפה) - שימי כלי קל על המשקל, סמני כמה הוא שוקל ותוסיפי עוד את משקל הביצים אחת אחת עד שתגיעי ל- 250 ג'. 100 ג' חמאה 80 ג' סוכר 70 מ"ל חלב 40 ג' שמרים טריים (קוביה) 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי קורט או שניים של מלח למלית: קרם פאטיסייר או ריבה (או סתם שוקולד טוב, למשל נוטלה, או מה שבא) שמן לטיגון מבחינתי אין בעיה שתשתמשי ב- 1 ק"ג קמח ו- 50 ג' שמרים=קוביה, ותוסיפי עוד 100 ג' קמח לאם העיסה. להמיס את השמרים בכוס מים חמימים. להוסיף 100 ג' קמח ולערבב. במידת הצורך, ניתן להוסיף מעט מים לקבלת בצק רך מעובד היטב. לכסות ולהניח להתפחה במקום חמים למשך כ- 45 דקות. להקציף הביצים עם הסוכר, להוסיף לאט לאט את החמאה הרכה.לתבל במיץ הלימון הטרי (לימון מוסיף המון). להוסיף לתערובת את החלב באיטיות, את הקמח (1 ק"ג כאמור) מעורב במלח ואת אם הבצק (השמרים והקמח- 100 ג' הנוספים- שתפחו בנתיים). ללוש (ביד או במערבל) את הבצק עד שיתקבל בצק גמיש ואחיד. שוב לכסותו ולהתפיח הפעם ל- 90 דקות. שוב ללוש את הבצק. לחלקו לכמה חלקים. לרדד כל חלק לבמערוך לעובי של 1 ס"מ. לקמח מעט את חותכן הבצק ולקרוץ עיגולים. לשים כפית מהמלית על מחצית מהעיגולים. להניח מעל את העיגול השני. להצמיד מעט בקצוות (אפשר גם להבריש מעט את השוליים בחלבון מוקצף). להניח להתפחה למשך 60 דקות. לחמם שמן עמוק (בדיקת השמן: מכניסים כף עץ הפוכה כשידית העץ בתוך השמן. אם נוצרות בועות מסביב לידית - השמן חם דיו). לטגן את הסופגניות עד שהן מזהיבות, להניח על נייר סופג, לפזר אבקת סוכר ולהנות.

סופגניות צרפתיות,בנייט - הביא אדם

בנייט-סופגניות היישר מפושון שבפריס חמרים: 2 כפיות שמרים יבשים 3 כפות מים פושרים 3/4 כוס חלב רבע כוס סוכר 100 גרם חמאה כפית מלח ביצה טרופה 3 כוסות קמח שמן אבקת סוכר הכנה: להמיס את השמרים במים ולהניח בצד לתסיסה. לחמם את החלב על להבה להמיס בתוכו את החמאה והסוכר (לא להרתיח) להניח בצד לצינון. מוסיפים לחלב שהצטנן לרמת פושר מאוד את עיסת השמרים,ביצה ושתי כוסות קמח מתחילים ללוש לבצק רך תוך כדי הוספת הקמח,לשים כעשר דקות ומניחים בצד לתפיחה בקערה משומנת מכוסה. לאחר הכפלת הנפח מרדדים לעלה ממנו חותכים צורות רצויות(מעוינים גדולים,כוכבים או ריבועים) מניחים לתפיחה נוספת של שלושים דקות בערך,מכוסים במגבת. מחממים את השמן ,מטגנים מכל צד עד לקבלת צבע שחום נאה מפזרים אבקת סוכר ומגישים מיד. בתיאבון!
עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - חגים
בחר
בחר