ט"ו בשבט

לחם בננות כפרי לט"ו בשבט (הביאה דורית)

לחם בננות כפרי לט"ו בשבט מצרכים:- 5 בננות בשלות (בערך 500 גר) 140 גר' סוכר 75 גר' חמאה מומסת 1 ביצה 1 כפית סודה לשתיה 160 גר' קמח תופח 1/2 כפית מלח מס' בננות מיובשות לקישוט מעט סוכר חום לציפוי אופן ההכנה: 1. מחממים מראש תנור ל-180 מעלות 2. משמנים תבנת אינגליש קייק ומניחים בצד 3. מועכים בקערה את הבננות, מוסיפים סוכר וביצה טרופה ומערבבים. 4. מוסיפים את החמאה ומערבבים. 5. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים אך לא יתר על המידה. 6. מעבירים לתבנית, בוזקים מעל סוכר חום ומעטרים בפלחי בננות מיובשות, אופים כ-25 דק'. להגשה - ממתינים כ-10 דק', פורסים ומגישים בליווי קוביות חמאה. מקור המתכון: יניב מ"פרתם הדרכה קולינרית"

עוגת ט"ו בשבט של justs

עוגת ט'ו בשבט רכיבים: ¼ 2 כוסות סוכר 6 ביצים שלמות קורט מלח קליפת לימון מגוררת 1 כוס שמן 6 כוסות קמח לבן ½ 1 שקית אבקת אפיה ½ 1 כפית סודה לשתיה 3 כוסות פרי יבש חתוך לחתיכות (תמרים, דבלים, צימוקים, משמש מיובש - מה שאוהבים או מה שיש) 100 גרם אגוזי פקאן או מלך קלופים, קצוצים, לא קלויים ½ 1 כוס מיץ תפוזים אופן הכנה: להקציף בקערת המיקסר את הביצים, הסוכר, קליפת הלימון והמלח לתערובת בהירה. להוסיף לקערה את השמן בזרזיף דק, תוך עירבול איטי. לנפות לקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפיה והסודה ולערבב עם הפירות היבשים והאגוזים. להוסיף את התערובת לביצים לסרוגין עם המיץ, תוך ערבוב בכף עץ. לחלק את תערובת ל-3 תבניות מאורכות, משומנות ומקומחות. לאפות בחום בינוני °180, כשעה או עד שאפוי היטב (קיסם שתוקעים באמצע העוגה יוצא יבש). להוציא ולקרר על רשת. הערות: כמות: 3 עוגות מאורכות עוגה כבדה בטעם ביתי, ט"ו בשבטית בהחלט. מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

כדורי תמרים מטוגנים לט"ו בשבט של ann101

מתכון: כדורי תמרים מטוגנים לט"ו בשבט לכבוד חג הפירות היבשים, רצ"ב קינוח אגדה. לאכול ממנו מעט כי הוא מאד מתוק. מצרכים: 1 חבילה תמרים מגולענים 50 גר' אגוזים קצוצים 50' גר' שקדים קצוצים 2 כפות וניל פירורי לחם- לציפוי פירורי קוקוס- לציפוי שמן לטיגון גלידה ( רצוי וניל ) סירופ מייפל. מערבבים תמרים , אגוזים, שקדים ווניל. יוצרים כדורים מערבבים בקערה פירורי לחם עם קוקוס ( לא להתקמצן עם הקוקוס ) מצפים את הכדורים בציפוי לחם וקוקוס ומטגנים בשמן חם ( לא רותח ). בהגשה שמים כדור אחד תמרים וכדור אחד גלידה ועל הכל יוצקים מעט סירופ מייפל. מעדן אמיתי.

עוגת אגוזים וצימוקים של justs

עוגת אגוזים וצימוקים רכיבים: 200 גרם צימוקים 200 גרם אגוזי מלך קצוצים גס 4 כפות סוכר חום 3 כפות סוכר לבן 4 כפות קמח מלא 3 כפות קמח לבן 2 כפיות אבקת אפיה 2 ביצים אופן הכנה: לערבב את כל החומרים היבשים עד שאחיד. לטרוף את הביצים ולהוסיף לשאר החומרים עד שיהפכו את הכל למאסה דביקה. לרפד תבנית אינגליש קייק קטנה בנייר אפיה. לצקת את הכל פנימה ולהדק מעט. לאפות כשעה בחום בינוני. להוציא ולקרר על רשת. להגשה לפרוס בסכין חדה לפרוסות דקות של 5 מ"מ עובי ולסדר בצורה נאה ומדורגת על מגש. הערות: כן, זה נראה כמו יציקת בטון. אבל החיתוך המעודן ובעיקר הטעם - עושים את זה לעוגת ט"ו בשבט ייחודית, שמתחשק לעשות גם בשאר ימות השנה. הערה: אפשר לשנות את היחס בין הסוכר המלא ללבן, ובין הקמח המלא ללבן. מקור המתכון: עצמי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מקבץ מתכונים קלים לט"ו בשבט

כדורי אגוזים ווויסקי 3 כוסות בסקויטים קצוצים דק 2 כוסות אבקת סוכר 1 כוס אגוזי פקאן או מלך קצוצים דק(לא טחונים) 1/4 כוס קקאו 1/2 כוס וויסקי טוב 1/4 כוס דבש או סירופ מייפל אבקת סוכר או סוכר רגיל לציפוי מערבבים היטב בקערה את הבסקוויטים, אבקת הסוכר, האגוזים והקקאו, מוסיפים את הוויסקי והדבש ומערבבים היטב, יוצרים כדורים בקוטר 2.5 ס"מ ומגלגלים באבקת הסוכר או הסוכר הרגיל לציפוי מלא. מאחסנים בצנצנת סגורה היטב במקרר ל- 3 ימים לפני ההגשה. כדורי אגוזים קרם דה מינט 1 כוס בסקוויטים כתושים דק 3/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק 1 כוס אבקת סוכר 2 כפות דבש 1/3 כוס ליקר קרם דה מינט ירוק(Creme de Menthe) אבקת סוכר לציפוי מערבבים היטב בקערה את הבסקוויטים, האגוזים ואבקת הסוכר, מוסיפים את הדבש והליקר ומערבבים היטב, יוצרים כדורים בקוטר 2.5 ס"מ ומגלגלים באבקת הסוכר. כדורי שוקולד אגוזים ורום 1/4 3 כוסות בסקוויטים כתושים דק 3/4 כוס סוכר דק 1/4 כוס אבקת קקאו 1/2 1 כוסות אגוזים קצוצים(כל סוג) 3 כפות דבש או סירופ מייפל 1/2 כוס רום(לא תמצית) אבקת סוכר לציפוי מערבבים היטב בקערה את הבסקוויטים, הסוכר, האגוזים ואבקת הקקאו, מוסיפים את הדבש והרום ומערבבים היטב, יוצרים כדורים בקוטר 2.5 ס"מ, מאחסנים בכלי סגור במקרר לספיגת טעמים ל- 3 ימים, מוציאים ומגלגלים באבקת הסוכר לפני ההגשה. מרובעי חמאת בוטנים ללא אפיה 1/2 כוס חלב 2 כוסות סוכר 100 גר' חמאה 3 כפות קקאו 1/2 כוס חמאת בוטנים 3 כוסות פתיתי שיבולת שועל לבישול מהיר 1 כוס אגוזים קצוצים 1/2 כפית תמצית וניל 1/2 כפית מלח מערבבים הסיר קטן את החלב, הסוכר, החמאה והקקאו, מחממים ומביאים לרתיחה, מבשלים ברתיחה חלשה כ- 5 דקות ומסירים מהאש. מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים עד להמסה, מוסיפים את שיבולת השועל, האגוזים, הוניל והמלח ומערבבים. יוצקים לתבנית 20x20 ומניחים לצינון, חותכים לריבועים של 2.5 ס"מ ומניחים במנז'טים מנייר.

כדורי תמרים מטוגנים לט"ו בשבט של ann101

מתכון: כדורי תמרים מטוגנים לט"ו בשבט לכבוד חג הפירות היבשים, רצ"ב קינוח אגדה. לאכול ממנו מעט כי הוא מאד מתוק. מצרכים: 1 חבילה תמרים מגולענים 50 גר' אגוזים קצוצים 50' גר' שקדים קצוצים 2 כפות וניל פירורי לחם- לציפוי פירורי קוקוס- לציפוי שמן לטיגון גלידה ( רצוי וניל ) סירופ מייפל. מערבבים תמרים , אגוזים, שקדים ווניל. יוצרים כדורים מערבבים בקערה פירורי לחם עם קוקוס ( לא להתקמצן עם הקוקוס ) מצפים את הכדורים בציפוי לחם וקוקוס ומטגנים בשמן חם ( לא רותח ). בהגשה שמים כדור אחד תמרים וכדור אחד גלידה ועל הכל יוצקים מעט סירופ מייפל. מעדן אמיתי.

מתכון לסאכר שוקולד.

שם המתכון הוא כמובן "סאכר שוקולד"... עוגת שוקולד מדהימה שלא הצלחתי למצוא לה מתכון... מי שיודע אני אשמח ...

אז פסח עומד להגיע בקרוב, ואני בלחץ איזה חבילות שי יש שיהיו איכותיות ויפות עבור המשפחה של חבר שלי. 

אז פסח עומד להגיע בקרוב, ואני בלחץ איזה חבילות שי יש שיהיו איכותיות ויפות עבור המשפחה של חבר שלי. 

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - חגים
בחר
בחר