פורים

אוזני המן במלית שוקולד - תפוז ואוזני המן במלית תפוחי עץ

באדיבות cakes R us מתוך cakes R us בשנה שעברה אוזני המן שוקולד תפוז בצק: 1/2 כוס חמאה ללא מלח 3/4 כוס סוכר 2 חלמונים חצי כפית תמצית וניל 2 ורבע כוס קמח חצי כפית מלח חצי כפית אבקת אפיה 2 כפות קליפת תפוז מגורר 1/3 כוס קצפת משמנת 200 גרם שוקולד מריר אופן ההכנה: בקערה גדולה ערבבו בזהירות את החמאה והסוכר, הוסיפו את החלמונים והוניל עד לקבלת תערובת סמיכה וחלקה. הוסיפו את המלח, הקמח ואבקת האפיה לעיסה וערבבו. הוסיפו את גרירת התפוז. קררו למשך מספר שעות במקרר את הבצק. רדדו את הבצק וקירצו עיגולים עם כוס. במחבת קטנה שימו את הקצפת, חממו אותה ולאחר הרתיחה הורידו מהאש והוסיפו את השוקולד עד שימס, הוסיפו ככפית מיץ תפוזים והניחו שיתקרר. לאחר שעיסת השוקולד והבצק התקררו.. הניחו כפית בכל "אוזן" קפלו, ואפו על תבנית משומנת בחום בינוני למשך 12-15 דקות או עד שיזהיבו... בתאבון! אוזני המן עם מילוי תפוחים בצק: 5 ביצים גדולות 1.5 כוס סוכר 1 כוס שמן חצי כוס מיץ תפוזים תפוז מגורר אחד (הקליפה כמובן) כפית מיץ לימון כפית תמצית וניל 6.5 כוסות קמח 1.5 כפית אבקת אפיה חצי כפית מלח מילוי: לימון מגורד (שוב הקליפה) 1.5 כוס אגוזים טחונים (לא חייבים) תפוח אחד מגורר כוס אחת צימוקים אופן ההכנה: הקציפו את הביצים עד לקבלת עיסה סמיכה אבל ללא בועות. הוסיפו את הסוכר, שמן,מיץ תפוזים ,תפוז מגורד ואת המיץ לימון. ערבבו את בקמח, אבקת האפיה והמלח, הוסיפו את התערובת לתערובת הביצים. הבצק יהיה דביק! רדדו את הבצק רבע-רבע לא את כולו יחד, קירצו עיגולים עם כוס, הוסיפו כפית מהמלית וסיגרו בצורת אוזן המן. להכנת המלית יש לרכך קודם את הצימוקים במים חמים ולאחר מכן להוסיף אליהם את שאר החומרים ולערבב. יש לאפות בחום בינוני במשך 20-25 דקות ולדאוג שלא ישרפו... בתאבון!

בצק עם מיץ תפוזים לאזני המן

1/2 2 כוסות קמח 1/2 כוס סטכר 2 חלמונים 1/4 כוס מיץ תפוזים 1 כף גרידת קליפת תפוז קורט מלח 200 גר' חמאה או מרגרינה קרה, חתוכה לקוביות לאחסן במקרר עטוף בניילון לשלוש שעות לפחות לפני הרידוד.

עוגת פרג-שוקולד (עם אפקט של שייש) של לחם ארז לפורים

עוגת פרג-שוקולד (עם אפקט של שייש) של לחם ארז לפורים אבל לא רק עוד לא נוסה. אבל בתכנון! 200 ג' חמאה 1 כוס סוכר 3 ביצים מספר 2 1/2 1 כוסות קמח 1 שקית אבקת אפיה 1/2 כפית סודה לשתיה 100 ג' + 1 כף פרג טחון טרי 1 גביע שמנת חמוצה 150 ג' שוקולד מריר מומס מחממים תנור ל- 100 מעלות. בקערת מיקסר מקציפים חמאה וסוכר, מוסיפים בהדרגה ביצים, קמח, אבקת אפיה, סודה לשתייה ו- 100 ג' פרג ומערבלים עד לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים שמנת חמוצה ומערבלים היטב. יוצקים שלושה רבעים מהתערובת לתבנית, ואת התערובת הנותרת מערבבים עם השוקולד. יוצקים את התערובת עם השוקולד לתבנית ומערבבים מעט כמו בעוגת שייש. מפזרים כף פרג מעל התערובת ואופים כ-50 דקות. בהצלחה! מתוך "על השולחן".

אוזני המן במלית שוקולד - תפוז ואוזני המן במלית תפוחי עץ

באדיבות cakes R us מתוך cakes R us בשנה שעברה אוזני המן שוקולד תפוז בצק: 1/2 כוס חמאה ללא מלח 3/4 כוס סוכר 2 חלמונים חצי כפית תמצית וניל 2 ורבע כוס קמח חצי כפית מלח חצי כפית אבקת אפיה 2 כפות קליפת תפוז מגורר 1/3 כוס קצפת משמנת 200 גרם שוקולד מריר אופן ההכנה: בקערה גדולה ערבבו בזהירות את החמאה והסוכר, הוסיפו את החלמונים והוניל עד לקבלת תערובת סמיכה וחלקה. הוסיפו את המלח, הקמח ואבקת האפיה לעיסה וערבבו. הוסיפו את גרירת התפוז. קררו למשך מספר שעות במקרר את הבצק. רדדו את הבצק וקירצו עיגולים עם כוס. במחבת קטנה שימו את הקצפת, חממו אותה ולאחר הרתיחה הורידו מהאש והוסיפו את השוקולד עד שימס, הוסיפו ככפית מיץ תפוזים והניחו שיתקרר. לאחר שעיסת השוקולד והבצק התקררו.. הניחו כפית בכל "אוזן" קפלו, ואפו על תבנית משומנת בחום בינוני למשך 12-15 דקות או עד שיזהיבו... בתאבון! אוזני המן עם מילוי תפוחים בצק: 5 ביצים גדולות 1.5 כוס סוכר 1 כוס שמן חצי כוס מיץ תפוזים תפוז מגורר אחד (הקליפה כמובן) כפית מיץ לימון כפית תמצית וניל 6.5 כוסות קמח 1.5 כפית אבקת אפיה חצי כפית מלח מילוי: לימון מגורד (שוב הקליפה) 1.5 כוס אגוזים טחונים (לא חייבים) תפוח אחד מגורר כוס אחת צימוקים אופן ההכנה: הקציפו את הביצים עד לקבלת עיסה סמיכה אבל ללא בועות. הוסיפו את הסוכר, שמן,מיץ תפוזים ,תפוז מגורד ואת המיץ לימון. ערבבו את בקמח, אבקת האפיה והמלח, הוסיפו את התערובת לתערובת הביצים. הבצק יהיה דביק! רדדו את הבצק רבע-רבע לא את כולו יחד, קירצו עיגולים עם כוס, הוסיפו כפית מהמלית וסיגרו בצורת אוזן המן. להכנת המלית יש לרכך קודם את הצימוקים במים חמים ולאחר מכן להוסיף אליהם את שאר החומרים ולערבב. יש לאפות בחום בינוני במשך 20-25 דקות ולדאוג שלא ישרפו... בתאבון!

משהו לא ברור לי...

מה זה קצפת משמנת ? זוהי קצפת אחרי הקצפה או סתם שמנת מתוקה ? ועוד שאלה אפר להשתמש גם בשוקולד חלב ? או אולי יש לך עוד וריאציות של מילוי שוקולד לאוזני המן תודה מראש

פורים


עוגות פרג-קישור

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - חגים
בחר
בחר