קניידאלך של חנה

חנה הינה סבתא נחמדה שנתנה לי את מתכוני הפסח שלה. כששאלתי אותה "מה הטריק שימנע ממני להכין כדורים שמתאימים לאנתיפאדה?" היא ענתה לי: "תעשי בדיוק כמו שאמרתי לך, זה יצא לך מצוין". והנה אני מביאה את המתכון: קניידאלך של חנה / 10 כדורים ============================ מצרכים: ******** 3/4 כוס קמח מצה 1.5 כוסות מים רותחים 2 כפות שמן 2 ביצים טרופות מלח ופלפל שחור לפי הטעם אופן ההכנה: ************* 1. להוסיף את המים לקמח המצות, לערבב עם כף ולהניח לצינון. 2. להוסיף לתערובת את יתר החומרים. 3. לבשל לחוד בסיר עם מים ומעט מלח במשך 10 - 15 דקות. 4. לאפסן בקופסא אטומה ולפני ההגשה לחמם את הכדורים במרק. הערה: ***** כמובן שניתן להכין אותן במרק ביום האירוע, אבל אם רוצים לסמן וי ליד הקניידאלך ולהמשיך הלאה מספר ימים לפני הסדר, אז זו הדרך. בתיאבון

פסח


חריין (חזרת)

חריין (חזרת) / צנצת אחת ======================== מצרכים: ******** 200 גרם שורש חזרת נקי 1 סלק אדום גדול, מקולף וחתוך לפרוסות קורט מלח כף גדולה סוכר חומץ לפי הטעם (כן, צריך לטעום) אופן ההכנה: *********** 1. לבשל את הסלק בסיר עם מים עד שהוא מתרכך - כחצי שעה. 2. לטחון את הסלק יחד עם החזרת. 3. לערבב היטב ולהוסיף את יתר החומרים. הערה: ***** מומלץ להשתמש בכפפות - זה חריף נורא ואוי ואבוי אם זה מגיע לעיניים - זה ממש, אבל ממש שורף.

גפילטע פיש

גפילטע פיש / כ- 6 מנות ======================= מצרכים: ******* 1/4 1 ק"ג דג קרפיון ולשמור את הראש(אפשר לבקש באטליז לנקות אותו ולטחון אותו) 3 ביצים מלח ופלפל 2 כפות גדושות סוכר 6 כפות קמח מצות (אפשר 2 כפות סולת ו- 4 כפות קמח מצה) 1 בצל גדול טחון ו- 1 בצל קצוץ גס 2 גזרים פרוסים וגזר אחד טחון אופן ההכנה: *********** 1. לטחון את הדג הנקי ולהעביר לקערה גדולה. 2. למלא חצי סיר במים ולהוסיף את הגזר הפרוס והבצל הקצוץ וכשהמים מתחילים לרתוח להניח בפנים את הראש. 3. להוסיף לעיסת הדג את הבצל הטחון, הגזר הטחון, ביצים, מלח ופלפל ולערבב היטב. 4. להוסיף את קמח המצות. מתחילים עם 2 כפות ולאט לאט מוסיפים את היתר. 5. שמים כפית קטנה של העיסה בתוך הסיר. אם היא מתפרקת צריך להוסיף קמח מצות (כף אחת כל פעם), אם היא נשארת שלמה אז אפשר להמשיך. 6. להכין קציצות גדולות, בגודל של ביצה גדולה או קלמנטינה, ולהכניס לסיר המים. הן תופחות ואחר כך קטֵנות. 7. לבשל במשך כמעט שעה. 8. בזמן הבישול להוסיף מעט מלח ואת הסוכר. הערות: ****** 1. אם קונים קרפיון שלם (לפחות לבקש שיחתכו את הדג), אז השיטה לנקות אותו מהעור והעצמות היא כזו: מכניסים את הדג לסיר ומוזגים מעליו מים רותחים עד כדי כיסוי. מבשלים למשך 2 דקות (אפשר פחות). מוציאים ואז הבשר והעור ממש נושרים מהידיים וכך ניתן לטחון. את המים מומלץ לשמור ואת הקציצות לבשל במים שנותרו (כמובן, להוסיף מים אם יש צורך). 2. את הראש שומרים ומבשלים בסיר עם הקציצות - הוא נותן טעם לקציצות, אבל כמובן - מי שלא יכול לבשל משהו שמסתכל עליו חזרה מתוך הסיר - שיוותר. 3. במשך הבישול כמות המים יורדת, אז צריך, מדי פעם, לטפטף מעט מים קרים על הקציצות על מנת שלא תתפרקנה.

לחמניות של פסח

לחמניות של פסח: =============== מצרכים: ******* 1.5 כוסות מים מעט מלח 1/2 כוס שמן 1.5 כוסות קמח מצות 3 - 4 ביצים קטנות אופן ההכנה: *********** 1. להרתיח בסיר מים עם מעט מלח, כשזה רותח להוריד מהאש. 2. להוסיף למים הרותחים קמח מצות ולערבב. 3. כשהעיסה מתקררת להוסיף את הביצים והשמן. 4. להכין לחמניות ולהניח על תבנית משומנת (נייר אפייה). לחרוץ עם סכין על הלחמניות ולאפות בתנור בחום בינוני (180) עד שהן מזהיבות. הערה: ***** 1. ניתן לאכול אותן עם מרק, פשוט לחתוך לקרוטונים.

עוד מבחר עוגיות קלות הכנה לפסח

מקרון קוקוס 3/4 2 כוסות קוקוס 1 קופסה חלב ממותק מרוכז(397 ג"ר) 2 כפיות גרידת קליפת תפוז 1 כפית תמצית וניל 3 חלבונים קורט מלח מחמממים את התנור לחום בינוני. מערבבים בקערה את הקוקוס עם החלב הממותק, גרידת קליפת תפוז ותמצית הוניל, מקציפים את החלבונים לקצף יציב וגמיש, מוסיפים כמה כפות קצף לתערובת ומערבבים לדילול, מקפלים את שארית הקצף לתערובת ומערבבים קלות לקבלת עיסה אחידה. מנטפים כמות של כפית או כף על נייר אפיה במרחק 3 ס"מ בין העוגיות בתבנית ואופים עד להזהבה, 20 דקות לכמות של כפית או 25-30 דקות לכמות של כף. מוציאים ומצננים מספר דקות, מנתקים את העוגיות מהנייר ומניחים לקירור על רשת. עוגיות מקרון קוקוס רכות(מומלצות) 10 חלבונים(מס' 2) 1/2 1 כוסות סוכר 1/2 1 כפיות מיץ לימון 1 כפית תמצית וניל 1/2 4 כוסות קוקוס טחון שמים סיר על סיר ובו מים רותחים מבעבעים קלות, דואגים שתחתית הסיר לא תיגע במים, שמים את החלבונים עם הסוכר והלימון בסיר העליון ומערבבים, לא מקציפים, עד להמסת הסוכר, ממשיכם לערבב עד שהתערובת מתחממת, מוסיפים את הקוקוס והוניל, מערבבים היטב, ממשיכים לבשל את התערובת בערבוב עוד 8 דקות עד שהתערובת מבריקה ודביקה, מסירים מהאש. מנטפים (או מזלפים עם צנטר כוכבי)כמות של כף על נייר האפיה במרחק 2 ס"מ בין העוגיות, מכניסים לתנור ואופים כ- 20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות, מוציאים מהתנור ומשחררים בעדינות מהנייר ומניחים לצינון. עוגיות שקדים מעוינות Ricciarelli 200 גר' שקדים מולבנים 1 כוס אבקת סוכר 2 חלבונים 1 כף קמח מצה 1/2 כפית אבקת אפיה 3 טיפות תמצית שקדים מחממים את התנור לחום גבוה. מכניסים את השקדים עם אבקת הסוכר לקערת מעבד מזון עם להב מתכת ומפעילים עד לקבלת אבקת שקדים טחונה דק מאד, מעבירים את התערובת לקערה. מוסיפים את אבקת האפיה ומערבבים היטב, מוסיפים את החלבונים ותמצית השקדים ולשים לתערובת דמוית בצק מרציפן, מוציאים למשטח העבודה, מפזרים מעט אבקת סוכר על המשטח ומרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ, בעזרת סכין חדה חותכים מעוינים ומניחים על נייר אפיה בתבנית. אופים כ- 12 10 דקות עד להזהבה קלה, מוציאים ומצננים. עוגיות שקדים דקיקות(מומלצות) 250 גר' שקדים מולבנים פרוסים 1/4 כוס סוכר 1 חלבון גדול מחממים את התנור לחום בינוני. מערבבים את הסוכר והחלבון בקערה, לא מקציפים, מוסיפים את השקדים הפרוסים ומערבבים היטב. מנטפים כמות של כפית על נייר אפיה בתבנית במרחק 5 ס"מ בין העוגיות,ומשטחים מעט לשכבה דקה. אופים רק עד לקבלת גוון שחום בקצוות, מוציאים לצינון על רשת ומאחסנים בכלי סגור. *העוגיות טובות גם כקישוט לקינוחים. *ניתן ליצור קעריות למילוי מהתערובת ע"י שיטוח על בסיס ודפנות תבניות מאפינס

ניוקי כשר לפסח

אצלנו הגברת משתדלת לאכול כשר לפסח מטעמי הזדהות עם בני ישראל ומאידך אוהבת ניוקי , כפועל יוצא מכך בוצע הנסיון הר"מ: ניוקי כשר לפסח (2 מנות). 1 תפו"א בינוני - (אני מבשל במיקרוגל עם הקליפה,בצלחת פתוחה על מפית נייר). 1/2 כפית חמאה (או מרגרינה) 1/2 כפית מלח. 3 כפות קמח תפו"א. 1 כף קמח מצה. למעוך התפ"א, לערבב וללוש עם שאר החמרים עד קבלת בצק אחיד ולא דביק. ליצור מהתערובת גלילים בקוטר כ- 2 ס"מ , לחתוך לקטעים של כ- 2.5 ס"מ. לבשל במים רותחים עם כף מלח עד שהניוקי צפים ועוד דקה. לסנן ולהגיש עם הרוטב המועדף (אצלנו רוטב פטריות).

זהב וכסף - טיפים לעריכת שולחן של דבג debeg

זהב וכסף. קשה לי להאמין שמישהו לא מכיר את הרעיון הבא, ובכל זאת: קונים אגוזי מלך. קונים פחית צבע זהב/כסף, או ספריי. מתיזים על האגוזים או טובלים אותם בצבע, מייבשים, ומקשטים את השולחן. אפשר לפזר בין הצלחות או למלא מיכל זכוכית יפה. אם שומרים עליהם - אפשר להשתמש גם בראש השנה

אתרים לעיצוב השולחן וקיפול מפיות שהביאה פינגווינית

ועוד אתר לעיצוב השולחן http://www.customlinenservice.com/napkins.htm

עוד טיפים לעיצוב השולחן - מאת כרמית

עוד טיפים לעיצוב שולחן החג... * לבחור צבעים מובילים, (לפי צבע סט כלי האוכל למשל)בהתאם להם, או בניגוד, צבעים מתאימים את המפה + מפיות. * כדי ליצור מפה מקורית צבעונית יפיפיה ולא יקרה צועדים אל עבר רח' נחלת בינימין (או חנויות הבדים הלא יקרות הקרובות לבית), וקונים בד לפי מטר (יש גם שאריות), אפשר ליצור שילובים נהדרים מכמה סוגים של בד, בצבעים שונים או מרקמים שונים, להניח צבע ליד צבע, בד מתחת בד, רצועת בד לאורך או לרוחב השולחן... * משהו אישי לכל אורח - יש המון רעיונות, העיקר הוא משהו קטן ואישי שמונח על \ ליד הצלחת. - פרלין ארוז בקופסא\שקית צלופן. - אגוזים עטופים בנייר יפה או חתיכת בד מיוחד. - אגוז מלך שיוצרים בו חריץ קטן ומכניסים שם ברכה. - כוס טקילה (הארוכה וצרה) עם פרח (ככה גם נחסך המקום של סידור פרחים גדול. ועוד.... * אם רוצים ליצור שולחן באוירת האביב - בד שולחן שקוף, בגוון בהיר שמתחתיו מפזרים עלי ורדים או עלים אחרים. את המפיות אפשר לעטוף בעלה גדול ולקשור ברפיה (רעיון מ"דרך האוכל"). *אפשר להתאים גם את המשטחים לאוכל חם לצבעי השולחן -הבסיס הוא לוח עץ ועליו מציירים (הפעלה לילדים לקראת החג...) או צובעים, מדביקים, משבלנים (יענו מציירים עם שבלונות). * תפריט אישי לסועד (מכינים במחשב ומדפיסים על נייר מיוחד). * אם בוחרים כן להניח סידור פרחים על השולחן רצוי שהוא לא יהיה גבוה מידי (שלא יסתיר ולא יקשה על העברת הקערות), אם השולחן הוא ארוך כדאי להניח יותר מסידור אחד(כמובן שגם את צבעי הפרחים צריך לתאם מראש...). יש אין סוף רעיונות, העיקר זה הכייף שבסידור לשלב צבע, משהו אישי, לא חייבים להוציא הון על ההפקה.. שיהיה חג שמח ושקט! כרמית

פשטידת תפוחי אדמה של דבג debeg

פשטידת פירה תפו"א של סבתא ללה סבתא ללה תמיד בלחץ שיש המון אנשים ואין מספיק מקום בתנור. אי לכך היא פתחה כל מיני פטנטים לעקיפת הבעיה. וזה הולך ככה: מבשלים תפוחי אדמה בערך לפי מספר הסועדים ועוד קצת. מועכים אותם לפירה בדרך המקובלת. מוסיפים ביצים, בערך ביצה לכל שני תפו"א, מלח פלפל ושוטחים בתבנית פיירקס, או בשתיים, תלוי במספר הסועדים. מורחים מעל עוד ביצה לפריכות וצבע ואופים עד שמשחים. אם רוצים לעשות מזה מנה עיקרית, אפשר להוסיף באמצע, (בין שתי שכבות פירה), בשר טחון כמו של רוטב בולונז. חגשמח.

אורטל: מתכון ללחמניות של פסח

אורטל: מתכון ללחמניות פסח (מקמח מצה, כמובן) מתכון ללחמניות פסח (מקמח מצה, כמובן) 2 כוסות קמח מצות 2 כוסות מים רותחים 1/2 כוס שמן 1 כפית מלח פלפל שחור לפי הטעם 4 ביצים - להוסיף אחת אחת ולערבב אופן ההכנה: מערבבים יחד את הקמח, המים, השמן והתבלינים. מוסיפים ביצה אחת בכל פעם ומערבבים אחרי כל ביצה עד שהעיסה מתאחדת. יוצרים כדורים ואופים כ-45 דקות בחום בינוני (180 מעלות)

בורמלוס - לביבות מהמטבח הבולגרי באדיבות נעמה

בורמלוס – לביבות מהמטבח הבולגרי ============================== חומרים: 3 מצות מושרות במים 6 ביצים טרופות ½ כוס גבינה בולגרית כף פטרוזיליה קצוצה כפית אבקת מרק עוף (פרווה) מלח, פלפל שמן לטיגון אופן ההכנה: לסחוט את המצות הרטובות ולפורר אותן בקערה גדולה. להוסיף את הביצים הטרופות, הגבינה, אבקת המרק, הפטרוזיליה והתבלינים ליצור לביבות ולטגן.

אני חיה על הבורמואלוס כל פסח......אגב,אני ממוצא טורקי .....

אנחנו עושים את זה עם מצות (מן הסתם) ביצים קצת מלח וזהו.....מטגנים ואז זורים מעל סוכר...וזה טעים מאד!!!!!!! בתאבון! יש גם לביבות תרד ולביבות תפו"א פשוט טעים טעים!!!!
עבור לעמוד
, , ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - חגים
בחר
בחר