מימונה

מופלטה של בני סיידא, הובא ע"י נעמה

מופלטה / בני סיידא מרכיבים: 50 גר' שמרים טריים כפית סוכר ק"ג קמח מנופה 3 כוסות מים פושרים 1/4 כפית מלח 1/4 כוס שמן כוס שמן לטבילה אופן ההכנה: 1. שמים בקערית את השמרים, כפית סוכר, כפית קמח וחצי כוס מים פושרים. מערבבים היטב ומניחים בצד עד שהשמרים יתססו. 2. שמים בקערה גדולה את הקמח. מוסיפים את השמרים שתססו, את שארית המים הפושרים, המלח והשמן, לשים עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש. (אני לא הוספתי את כל כמות הקמח מההתחלה אלא ע"פ התחושה) 3. יוצקים את כוס השמן לתבנית גדולה עם שוליים גבוהים. מחלקים את הבצק ל 40 - 35 כדורים קטנים מגלגלים אותם בשמן שבתבנית ומניחים בתוכה. מכסים את התבנית במגבת ומניחים להתפחה. 4. מחממים מחבת כבדה, משמנים משטח על השיש, לוקחים כדור בצק, מניחים על המשטח המשומן, ובכפות ידיים משומנות מותחים את הבצק לעלה עגול ודק ככל האפשר. 5. מניחים את העלה על המחבת. מטגנים מצד אחד בלבד, הופכים את העלה במחבת על הצד הלא עשוי ומניחים עליו עלה נוסף. הופכים ומטגנים את העלה שהונח עכשיו מצד אחד ובינתיים מניחים עלה נוסף, הופכים ומוסיפים עלה נוסף וכך הלאה. נוצרת ערימת לביבות עד שמסיימים לטגן את כל המופלטות. אם הערימה כבדה לכם מדי וקשה להופכה התחילו מחדש את תהליך הטיגון המתחיל במופלטה אחת. 6. מניחים על מגש יפה, מגישים עם חמאה ודבש. תרבחו ותסעדו.

מופלטה

מופלטה - מעולם לא הכנתי, אבל לאור הדחיפות, מעתיקה לך מתכון מספר הבישול המרוקני. מופלטה 30-40 יחידות 1 ק"ג קמח 50 ג' שמרים - להמיס במעט מים פושרים אפשר ביחד עם קמצוץ סוכר 3 כוסות מים פושרים 1/4 כוס שמן חמאה דבש קורט מלח שמים קמח בקערה גדולה. מכינים גומה בקמח ומכניסים לתוכה מים, שמרים מומסיפ, קורט מלח ורבע כוס שמן. לשים בצק רך וגמיש. משמנים משטח שיש גדול. מחלקים את הבצק ל- 30-40 כדורים קטנים ומניחים על המשטח המשומן ל- 30 דקות. מכסים במגבת ומניחים שיתפח. בנתיים מכינים מחבת כבדה. מחממים היטב את המחבת על האש עד שתתלהט. משמנים את כפות הידיים, ומתחילים לרדד כל כדור בנפרד לעלה דק ועגול. מניחים את העלה המרודד במחבת ללא כל שמן נוסף ןמטגנים בצד אחד בלבד. הופכים ומניחים עלה נוסף על הצד המטוגן. ממשיכים בדרך זו עד שיווצר מגדל גבוה של חביתיות. בדרך זו המופלטות נשארות חמות, מעבירים לצלחת ומכסים כדי שהמופלטות לא ייתיבשו. כל סועד מפריד לעצמו מופלטה מהערמה ומורח עליה חמאה ודבש. המופלטות טובות להכנה ממש לפני אכילתן. תרבחו ותסעדו! בהצלחה!

מימונה - מנהגים ומתכונים, קישור לאתר, הובא ע"י נעמה

מימונה
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - חגים
בחר
בחר