יום העצמאות

כמה סוגים של קבב, קישורים מאת נעמה

קבב

כמה רעיונות נוספים למנגל המסורתי

לא אתן כאן כרגע רעיונות לבשרים. אולי בהמשך. את זה מן הסתם כל אחד יודע. וכל אחד יכין את מה שהוא רגיל להכין, ומה שאוהבים אצלו. מה שאני רוצה להציע כאן זה דברים חדשים למנגל. אפשר להכין המון ירקות חתוכים, פלפלים בהמון צבעים, פלפלים חריפים, פרוסות של בטטות, קישואים חתוכים באלכסון, עגבניות חצויות, תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות עבות או אפילו לחצאים, חצאים של קלחי תירס בעליהם הרכים, חצילים פרוסים לפרוסות עבות, בצל סגול פרוס לרבעים או לפרוסות עגולות עבות, ראש שום בשלמותו ועל קליפותיו חצוי, פלחי שומר כרסתניים, פטריות פורטובלו רחבות ועבות, בקיצור, כל מה שתמצאו בשוק בעונה נפלאה זו. אפשר להכין בצד, בצנצנת קטנה, מהסוג שמרוקנים את תוכה, ואפשר להשליכה לפח בתום השימוש (כדי לא לחזור עם מטען עודף בדיוק כשעייפים), שמן זית, עם כמה שיני שום כתושים או שלמים, לפי הטעם, מעט טימין (עלים בלבד) שמעט חומץ בלזמי, לנער היטב בצנצנת סגורה ולהניח בצד. להבריש את הירקות על המנגל בזמן קלייתם, להפוך ושוב להבריש. ומי שרוצה לחסוף בקלוריות, יכול להבריש רק כשהירקות כבר ירדו מן המנגל, או לוותר בכלל על ההברשה. אני תמיד מביאה יותר ירקות, ומכניס אותם אח"כ לתחמיץ, כי את הטעם של הפחמים והעשן לא ניתן לחקות. אפשר להכין פסטה מהסוג של פסטה פרימוורה - פסטה אביבית, עם המון ירקות של אביב, ולחלק למנות אישיות בבית, כבר מתובלות, ליצור שקיקים מנייר אלומיניום, ולחמם אותם על המנגל, ליד הבשרים, או במקום או לפני או אחרי, מתי שתרצו, והרי לכם ארוחה לתפארת. הפסטה המקובלת להכנה בשקיקים כאלו היא פסטה של פירות ים עם תיבול מינימליסטי, פותחים השקיק, וכולם מתעלפים מהריח. ומה נשתה ליד? אם יהיה חם כמו עכשיו, הרי הכי טוב להכין מבעוד מועד קנקן צונן של סיידר מחוזק. להרתיח ליטר של סיידר תפוחים צלול וטבעי ולא מסוכר. להוסיף כוס או שתיים של מיץ תפוזים סחוט טבעי, פרוסות של תפוז חתוך, פרוסות של לימון חתוך, פרוסות של תפוחים חתוכים לרוחבם, מקל קינמון גדול, ולהביא הכל לרתיחה. לכבות את האש. להניח להצטנן. לקרר היטב. להוסיף חצי בקבוק יין לבן יבש (או חצי יבש, וגם תוסס הולך כאן ברצון, ואפשר גם בקבוק שלם - לפי הדרישה) שוב לצנן היטב, למזוג לקנקנים - ולהגיש קררררררררררררררררררררר! חג שמייח שיהיה לנו!
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - חגים
בחר
בחר