שבועות

מאפים: קרואסוני בצק גבינות של ס.

מאפים: קרואסוני בצק גבינות רכיבים: 250 גרם גבינה לבנה 1 קופסא קוטג' 200 גרם גבינה צהובה מגוררת 200 גרם מרגרינה או חמאה רכה 2 וחצי כוסות קמח תופח כפית מלח לציפוי: ביצה טרופה מעט שומשום אופן הכנה: לאחד את כל החומרים לבצק (אפשר במיקסר בקרס K). לקרר בכלי סגור או עטוף בניילון במקרר לפחות 8 שעות. לחלק ל-5 ולרדד כל חלק לעיגול בקוטר צלחת גדולה. לחתוך בסכין חד כל עיגול ל-12 משולשים ולגלגל ל"קרואסונים" מהצד הרחב אל הצר. להניח בתבנית על נייר אפיה ולמרוח ביצה טרופה. לפזר שומשום ולאפות בחום גבוה עד שישחים. הערות: אפשר להקפיא (אם תצליחו וישאר משהו) ןלהפשיר בתנור או בטוסטר אובן. מקור המתכון: עצמי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

כיסונים לשבועות של קולית

כיסונים לשבועות מאת 12:08 :שעה 14/05/2002 :תאריך כיסונים לשבועות לבשל חבילת מרגרינה בטעם חמאה או חמאה עם 2.5 כוסות מים להוסיףק"ג קמח ו2 ביצים שלמות מעט מלח ללוש בצק ולהכניס למקרר לשעה לפחות (אני משאירה יום במקרר ולמחרת מכינה) מלוי: 1/2ק"ג גבינה טוב טעם או דומה 2 צהובים 2 שקיות וניל סוכר לפי הטעם בערך כוס ויותר ליצור עם כוס עיגולים למלא בגבינה לבשל במים רותחים עם מלח ומעט שמן. ניתן למלא עם מישמשים במקום או להוסיף לגבינה צימוקים וכו או עם תפוחי אדמה פירה ובצל. בנוסף אני מגישה בלינצס ממולא גבינה, פטריות,מרק חלבי פשטידות שונות, פלטת גבינות,סלט פסטה עם גבינת פטה וחצילים קשואים פלפלים צבעונים מוקפצים,וסלטים. קולית

מאפים: כדורי בצק גבינה במילוי זיתים

מאפים: כדורי בצק גבינה במילוי זיתים רכיבים: בצק: 250 גרם חמאה רכה או מרגרינה 250 גרם גבינה לבנה 9% או 5% 3 כוסות קמח לבן ½ כפית מלח מילוי: 100 זיתים ירוקים מגולענים ציפוי: 100 גרם שומשום אופן הכנה: לשים בקערה או במעבד מזון את הקמח, המלח, החמאה/מרגרינה והגבינה ולאחד לבצק. אם הבצק מדי דביק, להוסיף מעט קמח. לשמור את הבצק מכוסה או עטוף בניילון במקרר כמה שעות, אפשר יום-יומיים. לקרוץ מהבצק כמות של כפית בערך, לקחת זית ולעטוף אותו בבצק ולגלגל ביד לכדור קטן. לשים את השומשום בצלחת, לגלגל את הכדור בשומשום עד שיצופה. כך לעשות את כל הבצק לכדורים ולהניח אותם בתבנית שטוחה, על נייר אפיה, במרחק לא גדול זה מזה. לאפות בחום גבוה כחצי שעה עד להזהבה קלה. להגיש חם או קר. אפשר לשמור בכלי סגור, לאחר קרור, כיומיים. אפשר להקפיא. הערות: כמות: כ-100 כדורים קל להכנה, טעים ומתאים כחטיף לאירוח. מקור המתכון: עצמי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מאפים: קישים אישיים של גבינה ועשבי תיבול של ס.

מאפים: קישים אישיים של גבינה ועשבי תיבול רכיבים: בצק: 2 כוסות קמח 150 גרם חמאה חצי כפית מלח 4 כפות מים מלית: 250 מ"ל שמנת מתוקה 150 גרם גבינת קשקבל מגוררת גס 250 גרם גבינה לבנה רכה 3 ביצים שלמות טרופות 5 כפות בצל ירוק קצוץ או עירית 3 כפות פטרוזיליה קצוצה 1 כף מיורן טרי קצוץ מלח, פלפל שחור גרוס, לפי הטעם אופן הכנה: לאחד את חומרי הבצק במעבד מזון או ביד לבצק. לעטוף בניילון ולשמור שעה לפחות במקרר. לערבב את חומרי המלית בקערה ולתבל במלח/פלפל. לחלק את הבצק שהתקרר ל-10 ולרפד בו 10 תבניות קיש אישיות קטנות. ליצוק את תערובת המלית על הבצק בתבניות. לשים לב שהמלית תתפוס לא יותר משליש מגובה התבנית. לאפות בחום 180°, כ-30-40 דקות עד שהמלית תופחת, מזהיבה ומתייצבת. הערות: כמות: 10 קישים קטנים גיוון: ניתן להחליף את הקשקבל בגבינה פיקנטית אחרת. אפשר לגוון בסוגי עשבי התיבול, לפי הטעם. מקור המתכון: עצמי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

כיסונים לשבועות של קולית

כיסונים לשבועות מאת 12:08 :שעה 14/05/2002 :תאריך כיסונים לשבועות לבשל חבילת מרגרינה בטעם חמאה או חמאה עם 2.5 כוסות מים להוסיףק"ג קמח ו2 ביצים שלמות מעט מלח ללוש בצק ולהכניס למקרר לשעה לפחות (אני משאירה יום במקרר ולמחרת מכינה) מלוי: 1/2ק"ג גבינה טוב טעם או דומה 2 צהובים 2 שקיות וניל סוכר לפי הטעם בערך כוס ויותר ליצור עם כוס עיגולים למלא בגבינה לבשל במים רותחים עם מלח ומעט שמן. ניתן למלא עם מישמשים במקום או להוסיף לגבינה צימוקים וכו או עם תפוחי אדמה פירה ובצל. בנוסף אני מגישה בלינצס ממולא גבינה, פטריות,מרק חלבי פשטידות שונות, פלטת גבינות,סלט פסטה עם גבינת פטה וחצילים קשואים פלפלים צבעונים מוקפצים,וסלטים. קולית

שדרוג גבינות: כדור גבינת רוקפור עטוף פקאנים של ס.

שדרוג גבינות: כדור גבינת רוקפור עטוף פקאנים רכיבים: 150 גרם גבינת רוקפור 250 גרם גבינה לבנה 5% או 9% 100 גרם חמאה ללא מלח, רכה מאוד 100 גרם גבינה צהובה קשה 100 גרם פקאנים קלופים וקצוצים אופן הכנה: לגרר במגררת גסה את הרוקפור והגבינה צהובה לתוך קערה. להוסיף את הגבינה הלבנה והחמאה ולערבב היטב בכף לתערובת אחידה. להניח במקרר בקערה סגורה כשעתיים, להתקשות. לקלות את הפקאנים במחבת יבשה, רק עד שמקבלים טעם קלוי. להזהר לא לשרוף. להוציא לצלחת ולקרר. לעצב מתערובת הגבינות שהתקשתה 2 כדורים. לגלגל כל כדור בפקאנים הקלויים עד שיצופו לגמרי. לעטוף היטב בנילון נצמד ולאחסן במקרר עד להגשה. הכדורים נשמרים יפה במקרר גם כמה ימים וטעמם אף משביח כעבור יום-יומיים. הערות: מתאים מאוד להגיש ליד לחם כפרי משובח, בלווית סלט ירוק מענין. מקור המתכון: עפ"י רות סירקיס+ - הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

שדרוג גבינות: גבינת עיזים בשמן זית וזעתר טרי של ס.

שדרוג גבינות: גבינת עיזים בשמן זית וזעתר טרי רכיבים: 1 גליל גבינת עיזים פרומעז או 200 גרם גבינת עזים אחרת 3 גבעולי זעתר טרי כוס (בערך) שמן זית מאיכות טובה ½ כפית גרגרי פלפל שחור שלמים אופן הכנה: לחמם את השמן מעט, לכ-30°. אפשר במיקרו. לקצוץ גס את עלי הזעתר ולהכניס לשמן המחומם. להניח להתקרר ביחד. לחתוך את הגבינה לפרוסות או קוביות. להכניס שכבת גבינות לצנצנת קטנה ונקיה. לשפוך מעל את השמן עם עלי הזעתר, עד לכיסוי הגבינה. להמשיך למלא את הצנצנת בגבינות ושמן זעתר לסרוגין. להוסיף את גרגרי הפלפל, לסגור היטב. לנער מעט לפיזור אחיד. להניח ל-24 שעות בטמפרטורת החדר. מוכן לאכילה לאחר 24 שעות. הטעם משתבח ונהיה עשיר יותר עם הזמן. נשמר בטמפרטורת החדר כשבוע (אם ישאר). הערות: מתאים להגשה על לחם כפרי, או עם פיתה טריה, מלווה בסלט עגבניות מתובל בעלי זעתר טריים. מקור המתכון: עצמי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

שדרוג גבינות: גבינות זיתים-שרי בשמן זית של ס.

שדרוג גבינות: גבינות-זיתים-שרי בשמן זית רכיבים: 1 ק"ג עגבניות שרי 400 גרם גבינת פטה או עיזים או בולגרית או מכולן כוס וחצי זיתים שחורים מצומקים במלח 4 עלי דפנה מיובשים 3 פלפלונים חריפים מיובשים ½ כפית גרעיני פלפל שחור שלמים 1-2 כפיות רוזמרין מיובש 1-2 כפיות טימין מיובש מלח גס, פלפל גרוס שמן זית אופן הכנה: עגבניות שרי מיובשות: לחצות את העגבניות לרוחבן, לנקותן ממיץ ומגרעינים (קבץ' קטן לכיור לכל חצי - לא כדאי לוותר על שלב זה, כי אחרת לא יתייבשו היטב). לסדר אותן בתבנית כשהחתך כלפי מעלה. לטפטף מעט שמן זית, לזרות קצת מלח גס ופלפל גרוס. לאפות בתנור בחום חלש °100, 2-3 שעות עד שיתייבשו היטב ויתכווצו (זהירות לא לשרוף). לקרר. כבישה בצנצנת: לחתוך את הגבינות לקוביות לא גדולות. לסדר בצנצנת שכבת גבינות, לפזר עליה פלפל שחור, רוזמרין וטימין. לתקוע בצד את הפלפלים והדפנה. לסדר מעל שכבת זיתים ומעליה שכבת שרי מיובשות, וכך הלאה עד שתתמלא הצנצנת. לכסות את הכל בשמן זית ולסגור את המכסה. אפשר להדק. לאחסן במקום אפלולי במטבח - מחזיק מעמד כמה שבועות, (אם לא מכניסים מזלג לא נקי או ידיים). אפשר לשמור במקרר ולהביא לטמפרטורת החדר לפני הגשה, כי השמן מתקשה בקירור. אם נוצר עובש - יש לזרוק מיד. הערות: *העגבניות שרי מיובשות טעימות גם לבד. לשמור בצנצנת מכוסות בשמן. *את השמן שנשאר - לא לזרוק. מתאים לתיבול סלטים. *לא לשים עשבי תיבול טריים כי יתקלקל מהר. *אפשר לגוון עם עשבי התיבול, אורגנו, בזיליקום - מה שאוהבים (לא מומלץ הכל ביחד). מקור המתכון: עצמי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

שדרוג גבינות: קממבר ממולא בגבינת שמנת ופיסטוקים של ס.

שדרוג גבינות: קממבר ממולא בגבינת שמנת ופיסטוקים רכיבים: 2 קופסאות קממבר 125 גרם מסדרת קולאז' של תנובה 200 גרם (1 קופסה) גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי 50 גרם פיסטוקים קלופים לא קלויים 50 גרם גרעיני דלעת קלופים לא קלויים כף עלי טימין טרי קצוץ פלפל לבן 2 גבעולי טימין לקישוט אופן הכנה: לקלות קלות את הפיסטוקים וגרעיני הדלעת במחבת יבשה, עד שגרעיני הדלעת יתחילו להשמיע קול פיצפוץ (לא לקלות יותר מדי). לשמור מעט גרעינים לקישוט ולקצוץ את השאר במעבד מזון לפרורים די קטנים אך לא לאבקה. להוסיף לגרעינים את הטימין הקצוץ ואת גבינת השמנת. לתבל בפלפל. לחתוך את שני חריצי הקממבר לרוחבם לשני חלקים. למרוח על חלק תחתון רבע ממלית הגבינה עם הגרעינים, לכסות בחלק השני ולמרוח עליו עוד רבע מלית. מתקבל "מגדל" עגול בעל 4 שכבות. לעשות כך עם שני הקממבר. לעטוף היטב בנילון נצמד. לאחסן במקרר עד להגשה. יכול להישמר כשבוע. להגשה: להביא לטמפרטורת החדר (להוציא מהמקרר כחצי שעה לפני), להניח בצלחת יפה עם סכין מתאים, לפזר מעל את הגרעינים השלמים שנשארו ולקשט בגבעול טימין. הערות: אפשר לגוון בעשבי התיבול לפי ההעדפה (להחליף טימין בטרגון, מיורן, או מה שאוהבים). מתאים וטעים להגיש עם לחם כפרי טוב, או עם קרקרים. מקור המתכון: עפ"י קלאודיה רודן + - הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

עוגת גבינה קלילה וגבוהה

עוגת גבינה גבוהה וקלילה אצלנו בבית קוראים לזה "לאכול עננים". מדובר בעוגת הבית שלנו, גבוהה וקלילה עם מעט קלוריות, אך בטעם של מלא שמנת. השימוש בגבינה לבנה 1/2% אינו מטעמי דיאטה. ככל שהגבינה בה משתמשים תהיה בעלת פחות אחוזי שומן, כך העוגה תהיה גבוהה יותר בסופה. זה השומן שבגבינה שגורם לעוגה לצנוח. מניסיון, לא אותו דבר עם גבינה עשירה יותר. 6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים 3 כפות קורנפלור 4 כפות פודינג אינסטנט וניל 1/2 1 כוס סוכר 750 ג' גבינה לבנה 1/2% גרד של קליפת לימון או תפוז או שניהם או 1 כפית תמצית וניל טובה (אני משתמשת בתמצית וניל של חברת מקורמיק). להקציף את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצף גמיש ומבריק. להניח בצד. להקציף את החלמונים עם שארית הסוכר לקצף בהיר ותפוח. להוסיף לחלמונים את הקורנפלור, אבקת פודינג אינסטנט, גרד לימון ו\או תפוז, תמצית וניל והגבינה. לערבב בקלילות. להוסיף הגבינה ולערבב בעדינות עד שהתערובות יתאחדו. להוסיף לתערובת הגבינה והחלמונים את הקצף ןלערבב בעדינות. למזוג לתבנית עגולה מס. 26 לא מהסוג המתפרק. להחליק את פני העוגה. אם רוצים להוציא את העוגה אח"כ, אפשר לרפד את התבנית בנייר אפיה. בד"כ אין צורך אפילו לשמן. לאפות בחום נמוך (150-160 מעלות צלסיוס ואפשר אפילו פחות)עד שהעוגה מתיצבת. אם אופים בחום נמוך זה יכול לקחת בין 40 דקות ללמעלה משעה. למעשה מיבשים את העוגה. אם מקפידים על חום נמוך, העוגה נשארת בהירה מאוד. יש להשאיר את העוגה להתקרר בתנור. העוגה במיטבה לאחר לילה במקרר. גיוונים: למי שהעוגה דלה מידי ניתן לצפות אותה בקצפת.לא ממש חובה. ניתן למזוג על פני העוגה גם שמנת קלה בטעם וניל - יוצא נפלא! בעונת התותים אנחנו פורסים תותים לפרוסות אורך דקיקות ומניחים אותם בחפיפה, כמו קלפים, במעגל על העוגה. מתחילים מבחוץ ומתקדמים בחפיפה כלפי המרכז. במרכז אפשר גם לשים תות אחד שלם ויפה. אפשר גם למרוח קודם קצפת ורק אח"כ להניח על הקצפת את התותים. הכל שאלה של טעם, וקלוריות. את פרוסות התותים צריך להבריש בג'לי תות או בריבת תות דלילה, לתוספת צבע וכדי שלא יעלו עובש מהר. מי שאוהב ג'לי יכול למזוג את כל כמות הג'לי על העוגה. בהצלחה!

עוגת הגבינה של יעל

עוגת הגבינה של יעל עוגת הגבינה של יעל עוגה ביתית, פשוטה ומעולה שלא מספיקה להתקרר במקרר. טורפים אותה לפני כן... 6 ביצים 1 כוס סוכר 3 גביעי גבינה 5% או 9% לבחירתכם 1 גביע שמנת חמוצה 2 כפות גדושות של קמח רגיל 1 כף גדושה של קונפלור 2 מיכלים שמנת מתוקה לקצפת + מעט סוכר מפרידים את החלבון מהחלמונים.ומקציפים לקצף חזק בתוספת של 3/4 כוס סוכר . מערבלים את החלמונים גבינה יתרת הסוכר גביע שמנת חמוצה קמח וקורנפלור. מאחדים את שתי התערובות בעדינות. משטחים התערובת בתבנית מרווחת ומעט משומנת ואופים בתנור שחומם מראש (חובה!) לחום נמוך-בינוני 150-180 מעלות למשך 50 דקות או עד שהעוגה מתבקעת מעט מלמעלה. מצננים את העוגה. מקציפים את השמנת עם מעט סוכר. מורחים על פני העוגה. בתאבון!

עוגת הגבינה של סוזי מילר (ע"י אודטה שוורץ) נמסר מאת דורית

עוגת הגבינה המפורסמת של סוזי מילר רכיבים: קניות:- 4 מכלים (800 גר') גבינת שמנת סימפוניה 9% 100 גר' חמאה רגילה 2 מכלים (400 סי-סי) שמנת חמוצה רגילה חבילת ביסקוויט פתי-בר (רצוי בטעם שוקו) 3 ביצים גדולות תפוז שלם עבור הקליפה לבסיס:- 150 גר' ביסקוויטים פתי-בר שוקו (מתקבלות 20-21 יחידות) 60 גר' (4 כפות מחוקות) סוכר 50 גר' (חצי חבילה) חמאה רגילה 1 כפית מחוקה גרר קליפת תפוז למלית:- 666 גר' גבינת שמנת סימפוניה 9% (זה יוצא 3 מכלים שלמים ועוד שליש מכל) 200 גר' סוכר (כוס של 200 סי-סי, או יותר מדוייק 13 כפות מחוקות מהסט הבינלאומי) 2 חלמונים 3 חלבונים בכוס (כן, זורקים חלמון אחד) 25 גר' (3 כפות מחוקות בסכין!) קורנלפור 50 גר' חמאה חומרים לציפוי:- 2 מכלים (400 סי-סי) שמנת חמוצה 60 גר' (4 כפות) סוכר אופן הכנה: בסיס 1. פותחים תנור לחום המתאים. לתוך מעבד מזון יבש, להב פלדה, מפוררים לפיסות גסות 20-21 ביסקוויטים. 2. מוסיפים 4 כפות מחוקות סוכר ומערבלים עד שזה נראה כמו חול. 3. מוסיפים 50 גר' חמאה נמסה ואת גרר קליפת התפוז ומערבלים עד שזה נראה כמו חול לח מעט. מרפדים ב"חול" הזה תחתית אפיה קפיצית מס' 26 ושמים בצד. לא אופים. מלית:- 1. בקערת המיקסר שמים 3 מכלים ועוד שליש מכל גבינת שמנת 9% 2. מוסיפים 13 כפות מחוקות סוכר, 2 חלמונים ו-3 כפות מחוקות קורנפלור. מערבלים במהירות הכי איטית. מגרדים סחורה במרית מדפנות קערת המערבל, עד שהעיסה אחידה למראה. 3. מוסיפים גם 50 גר' חמאה נמסה, ושוב מערבלים (הכי איטי!) עד שאחיד. מעבירים את העיסה לקערת פלסטיק אחרת. 4. רוחצים טוב טוב בסבון נוזלי קערה ומקצף ומקציפים 3 חלבונים בלי סוכר , בלי כלום, לקצף רך, כשמוכן שופכים הר לתוך עיסת הגבינה ומערבבים ידני, כמו מיונז, עד שהכל מתאחד. שופכים את העיסה על בסיס הבסקויטים ומכניסים לתנור חם. 5. אופים ב-100 מעלות סלציוס, 3וחצי בסקלה מ-1 - 10, או חום שבת - 3 שעות בול על השעון! העוגה לא כל כך תופחת אבל לעומת זאת לא מתבקעת, לא שוקעת מילימטר ונשארת לבנה ומקסימה. ציפוי:- 1. אחרי 3 שעות מוציאים את העוגה בזריזות וסוגרים את דלת התנור שלא יברח החום. מערבבים 2 מכלי שמנת חמוצה עם 4 כפות מחוקות סוכר ושופכים את הבלילה על העוגה. 2. מכניסים את העוגה לתנור לעוד רבע שעה אפויה באותו חום ומכבים את התנור. משאירים את העוגה שתצטנן בתוך התנור המכובה לעוד 4 שעות. מוציאים אותה רק כשהיא פושרת לחלוטין. לא לזייף - זה עקרוני! הערות: מקור המתכון: אודטה דנין - י"א

שבועות


פשטידת ירקות יוונית

פשטידת ירקות יוונית 125 גר' שעועית ירוקה 4 קישואים בינוניים 125 גר' עלי תרד שטופים וקצוצים 125 גר' גבינת פטה מפוררת 125 גר' גבינת פרמג'יאנו מגורדת 2 כפות פטרוזילה טריה קצוצה דק 2 כפות שמיר טרי קצוץ דק 1 כף עלי נענע קצוצים דק 3 כפות פירורי לחם 2 ביצים מס' 2 טרופות היטב מלח ופלפל שחור לפי הטעם 2 כפות שמן זית חותכים את השעועית והקישואים לקוביות, מבשלים במים רותחים כ- 5 דקות, מסננים ומקצצים דק, מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר הירקות והתבלינים ומערבבים, מוסיפים את הגבינות ואת הביצים ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית פאי/מחבת כבדה עם ידית מתכת, משומנת בשמן הזית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני ל-35 דקות או עד שמלית מזהיבה ויציבה. מגישים חם או קר.

כיסוני גבינה!!!

כיסוני גבינה!!!! אצלנו נהוג לאכול כיסונים אלו בחג שבועות!>>>>>>>>> בצק לכיסונים הוא אותו בצק כמו שעושים קרפלך: ------------ 2 כוסות קמח מלח 1 ביצה 3/4 כוס מים מערבבים את הקמח עם המלח והביצה, מוסיפים תוך כדי ערבוב את המים. מוצאים מתוך הקערה לשים לבצק רך וחלק. מילוי גבינה מתוק ------------------ 1 גבינה כחושה אני משתמשת בטוב-טעם 1 חלמון ביצה כ-1/2 כוס סוכר(אפשר גם פחות או יותר תלוי במתיקות שרוצים, אצלי אוהבים מאד מתוק) 1 שקית סוכר וניל קינמון??(אני עושה ללא) אופן ההכנה: ------------- מרדדים את הבצק על אזור מקומח(שיש, קרש, ניילון)לעובים של בערך 2מ"מ חותכים לרבועים(רצועות אורך רצועות רוחב) במרכז כל ריבוע מניחים כפית מהמלית. סוגרים למשולש מהדקים חזק ואז סוגרי את שתי הפינות אחת עם השניה. מקמחים ומכסים בניילון ניצמד שלא יתיבשו.(ניתן גם להכין מראש ולהקפאי, מסדרים בתוך קופסא שכבה של כיסונים עליה מניחים ניילון ועל זה עוד שכבה ) בישול הכיסונים: ---------------- מרתיחים בסיר גדול כ2- ליטר מים. כאשר המים רותחים זורקים פנימה את הכיסונים הם עולים וצפים בתוך המים הרותחים לבשל עוד כ-10 דקות. להוצאי עם כף מחוררת לצלחת הגשה ובין הכיסונים לפזר חמאה חתוכה. בתיאבון!

מתכונים של מאפי בצק פילו של פינגווינית

מתכון: פילה, ברוטב פטריות בבצק פילו רכיבים: חומרים: פילה כאילו המתכון של רוטב השמנת של שבלול -מתחת להודעה שלך (בלי הקמח והשמנת החמוצה) בצק פילה (אפשר לקנות בסופר) אופן הכנה: 1. לחמם תנור לחום גבוה מאוד. 2. לעטוף את הבשר בנייר אלומיניום ולהכניס לתנור הלוהט ולהוריד את החום לחום בינוני (180 בערך). 3. לאפות את הכאילו כמעט עד הסוף (יש לכאילו עוד 15 דקות בתנור עם הבצק). 4. לפתוח את הבצק, להניח במרכז את הרוטב, מעליו את הכאילו, לקפל יפה לגלילה. 5. להכניס לתנור שכבר חומם בחום בינוני למשך רבע שעה. 6. לפרוס בעדינות. * אפשר להכין כמות גדולה של רוטב, רק את רובה להכניס לבצק וחלקה למזוג מעל כל פרוסה חתוכה בצלחת. בתיאבון. הערות: אפשר גם פילה 'כאילו' עם רוטב שמנת ופטריות בתוך בצק פילה (או עלים) ג'ואנה בן-טובים :מאת 13:25 :שעה 27/08/2002 :תאריך מקור המתכון: ג'ואנה ב ן טובים הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2 ********************************************** מתכון: שקיקי פילו במילוי גבינה ופירות יבשים רכיבים: 300 גרם תערובת פירות יבשים : משמשים, תאנים ושזיפים מגולענים. 1/2 בקבוק יין אדום 1/2 בקבוק יין פורט 3 כפות חומץ בלסמי 4 כפות סוכר חום חמאה מומסת להברשת הפילו 2 עלי פילו 1 גליל גבינת עזים מסוג סנט מור פרוסה לפרוסות בעובי 1 ס"מ אופן הכנה: שמים את כל הפירות היבשים בסיר עם היינות, החומץ והסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 20 דק'. מניחים בצד לחצי שעה כדי שהפירות יספגו היטב את הנוזלים. מסננים (שומרים את הנוזלים) וקוצצים את הפירות גס. חותכים כל עלה פילו ל- 4 חלקים. מברישים כל חלק בחמאה מומסת משני צדדיו ומניחים במרכזו את פרוסת הגבינה ומעליו מעט מתערובת הפרות הקצוצים. אוספים את שולי העלה ומהדקים למעין שקיק. מושחים שוב בחמאה ואופים בחום גבוהה (200 מעלות) כ- 7 דק'. מגישים עם מעט מסירופ הפירות הערות: מקור המתכון: שום, פלפל ושמו זית (עונה 1) הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2 ********************************************* מתכון: שקיקי פילו במילוי אגוזים ברוטב דבש מתובל רכיבים: 3 עלי פילו מודבקים זה על זה בעזרת חמאה מומסת וחתוכים ל- 12 ריבועים שווים. למלית: 1 כוס אגוזי קליפורניה קצוצים 1 כף דבש 1/3 כפית קינמון 1/2 כפית ציפורן קורט אגוז מוסקט קורט זנגוויל לרוטב: 200 גרם דבש 1/4 מקל וניל מקל קינמון 1 מסמר ציפורן גרידת לימון+מיץ (מלימון אחד) גרידת תפוז מחצי תפוז מעט מים 1 כוס מים 1 כוס סוכר אופן הכנה: אופן הכנת המלית: מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת הומוגנית ודביקה. אם התערובת לא אחידה יש להוסיף דבש. אופן הכנת הרוטב: מבשלים עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 10 דקות נוספות. מרתיחים כוס מים עם כוס סוכר עד ליצירת סירופ (ביחס של 1:1) ומוסיפים לרוטב לקבלת טעם מעודן. אופן הכנת שקיקי הפילו: צרים שקיקים וממלאים במלית האגוזים. מורחים מעט חמאה אופים בטמפרטורה של 180 מעלות עד לקבלת גוון זהוב. אופן ההגשה: מגישים כ- 3 שקיקים ברוטב סירופ הדבש הערות: עידית שנקר - מקום ראשון תחרות מפצח האגוזים ע"י clcl מקור המתכון: 1 פורום תפוז הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2 ***************************************** מתכון: פילו במלית גבינות ,פטריות רכיבים: עשיתי אותו עם פטריות פורצ´יני אך אפשר עם פורטבלו או שמפניון יש צורך בתבנית מאפינס או כפי שאני בחרתי לעשות בתבנית פרמידה מסיליקון בת שישה שקעים ניסיתי במספר תבניות ובזו יצא הכי יפה לכל סועד 4 שכבות עלי פילו 25 סמ´ שמן זית להברשה או חמאה מותכת או מזוקקת מלח +פלפל שחור ג.טרי + עלי טימין מטוגנים מלית 300 גר´ פטריות פוצ´יני או 30 גר´ יבשות לאחר השריה בת חצי שעה במים חמים מסוננים ומנוגבים או פורטבלו אן שמפניון שמן זית להברשה חבילה גבינת פרומעז 50 גר´ גבינה בולגרית קצוצה דק 8-9 זיתים מזן קלאמטה משובח קצוצים דק למקצפת הביצים 5 ביצים גדולות מלח פלפל שחור ג.טרי צרור גבעולי עירית קצוצים דק לציפוי 50-70 גר´ גבינת קשקוואל או אחרת אופן הכנה: להבריש עלה פילו בשמן זית לערבב את התבלינים עם הטימין ולפזר על העלה להניח עליו עלה שני להבריש בשמן לקפל לחצי =4 שכבות לחתוך לחצי להניח בתבנית הפרמידה או המאפינס כאשר בפרמידה לוחצים רק על התחתית ולשאר הבצק נותנים לנחות על הדפנות מקמטים את שולי העלים שמעל לתבנית ויוצרים מעין מראה של פרח כאשר מניחים את השני ליד מרימים את שולי הראשון בצד המפגש ומעמידים אותם יחד בכדי שלא יכסו אחד את האחר מלית מברישים פטריות מנוקות ומנוגבות בשמן זית מניחים בתבנית ומכניסים לגריל חם ל-5 דקות מסירים מצננים ופורסים מערבבים עם שאר חומרי המלית וממלאים את כיסי הפילו לא מהדקים ולא מעמיסים מקצפת ביצים מקציפים ביצים עם מלח ופלפל שחור גרוס טרי מוסיפים עירית קצוצה מערבבים יוצקים מצקת בינונית על כל מלית כדי כיסוי מקשטים ברבע פטריה אופים בחום בינוני עד להתמצקות הקצף או עד שהבצק מזהיב הערות: מקור המתכון: רובנס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2 ********************************************* מתכון: פילו במילוי גבינות, פטריות ומקצפת ביצים רכיבים: 6-9 סועדים תבנית מאפינס או פירמידה עלי פילו (לכל סועד 4 שכבות בגודל 25/25) למלית 300 גר פטריות פורצ'יני/פורטבלו/שמפיניון (או 30 גר' פטריות פורצ'יני יבשות מושרות 1/2 שעה במים חמים, מסוננות ויבשות) שמן זית/חמאה מותכת או מזוקקת להברשה מלח +פלפל שחור ג.טרי + עלי טימין מטוגנים חבילת פרומעז 50 גר´ גבינה בולגרית קצוצה דק 8-9 זיתים מזן קלאמטה משובח קצוצים דק למקצפת הביצים 5 ביצים גדולות מלח פלפל שחור ג.טרי צרור גבעולי עירית קצוצים דק לציפוי 50-70 גר´ גבינת קשקוואל או אחרת אופן הכנה: להבריש עלה פילו בשמן לערבב את התבלינים עם הטימין ולפזר על העלה להניח עליו עלה שני להבריש בשמן לקפל לחצי =4 שכבות לחתוך לחצי להניח בתבנית הפרמידה או המאפינס כאשר בפרמידה לוחצים רק על התחתית ולשאר הבצק נותנים לנחות על הדפנות. מקמטים את שולי העלים שמעל לתבנית ויוצרים מעין מראה של פרח .כאשר מניחים את השני ליד מרימים את שולי הראשון בצד המפגש ומעמידים אותם יחד בכדי שלא יכסו אחד את האחר מלית מברישים פטריות מנוקות ומנוגבות בשמן זית מניחים בתבנית. מכניסים לגריל חם ל-5 דקות מסירים מצננים ופורסים. מערבבים עם שאר חומרי המלית וממלאים את כיסי הפילו לא מהדקים ולא מעמיסים מקצפת ביצים מקציפים ביצים עם מלח ופלפל שחור גרוס טרי. מוסיפים עירית קצוצה מערבבים . יוצקים מצקת בינונית על כל מלית כדי כיסוי מקשטים ברבע פטריה אופים בחום בינוני עד להתמצקות הקצף או עד שהבצק מזהיב הערות: רובנס עשיתי אותו עם פטריות פורצ´יני אך אפשר עם פורטבלו או שמפניון יש צורך בתבנית מאפינס או כפי שאני בחרתי לעשות בתבנית פרמידה מסיליקון בת שישה שקעים ניסיתי במספר תבניות ובזו יצא הכי יפה מקור המתכון: http://www.teamim.co.il - פורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2 ****************************************** ושיהיה לך בהצלחה!!! פינגווינית
עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - חגים
בחר
בחר