פשטידת "מינה" של סרבי 
פשטידה לפסח - מינה
מינה (קוראים את זה MINA, כמו מינה צמח) היא סוג של פשטידה שאנחנו מכינים לפסח.
ישנה הגירסה הבשרית שהיא החביבה עלינו ביותר, אבל קיימות גרסאות צמחוניות וחלביות.
הגרסה הבשרית יכולה להוות הן מנה ראשונה והן מנה עיקרית, וכשמוגשת קר, יכולה להיות פיתרון מצויין לפיקניק (בדרך כלל עם סלט תפוחי אדמה שכבר מופיע במתכונים, וסלט גזר מרוקאי, וגם ביצה קשה).
החומרים:
*10-12 מצות.
* מגש אפיה גדול (זה של התנור עם השוליים הגבוהים), מלא עד מחציתו
במיים שבהם הומסו 2 כפות מלח.
* חצי קילו בשר טחון.
* שלושה בצלים גדולים, קצוצים.
* 50 גרם צנוברים.
* פלפל שחור גרוס ומלח לתיבול.
* שמן
ההכנה:
א. מניחים על השיש מגבת מטבח נקיה. טובלים את המצות (סופרים עד 10)
ומניכים את המצות הרטובות על המגבת. המצות צריכות להיות רכות
ונוחות לעיצוב (בלתי שבירות לחלוטין, אבל לא מתפוררות מרוב רטיבות).
מכסים עם המגבת.
ב. מטגנים את הבצל בשמן עד לחום. מוסיפים את הבשר, מפוררים היטב
ומטגנים עד החלפת צבע. מנמיכים את האש ומבשלים עד התאדות כל
הנוזלים, אך לא ליבש לגמרי. זה צריך להיות עסיסי. מתבלים במלח
ופלפל שחור גרוס, ומוסיפים את הצנוברים.
ג. עכשיו הרכבת הקונסטרוקציה: במחבת גבוהת שוליים, מורחים שמן בלי
קמצנות. מצפים את התחתית במצות, ומשאירים שוליים מחוץ למחבת (כדי
שיהיה במה לקפל מלמעלה אחר כך). שופכים את הבשר המבושל פנימה
ומהדקים. מכסים עם שאר המצות מלמעלה, ומקפלים מעל את השוליים.
מכסים במצה אחרונה מלמעלה ומורחים שוב בשמן. מכסים במכסה.
ד. השלב האחרון יכול להתבצע בשני אופנים:
בישול על כיריים - מבשלים על אש קטנה במשך 35 דקות. אחרי שבודקים
שהצד התחתון קראנצ'י הופכים את התכולה ועוד 35 דקות מצד שני. שלב
זה דורש מיומנות, כדי שלא תתפרק היצירה.
לעצלנים - אופים בתנור, ב-170 מעלות עד שהחלק העליון משחים והופך
קראנצ'י.
המלית לגרסה החלבית: 300 גרם גבינה צפתית יבשה מגוררת דק + שתי
ביצים+ תפוח אדמה גדול מורתח ומרוסק במזלג+פלפל
שחור.
המלית לגירסה הצמחונית: זר גדול מנגולד - רק החלק הירוק ללא ה"מקלות
הלבנים" - קצוץ לסרטים ברוחב סנטימטר + שתי
ביצים + 200 גרם גבינה צפתית יבשה מגוררת דק.
בתיאבון