תוספות, לחמים, ומאפים כשרים לפסח:

פשטידת פירה תפו"א של סבתא ללה

סבתא ללה תמיד בלחץ שיש המון אנשים ואין מספיק מקום בתנור. אי לכך היא פתחה כל מיני פטנטים לעקיפת הבעיה. וזה הולך ככה: מבשלים תפוחי אדמה בערך לפי מספר הסועדים ועוד קצת. מועכים אותם לפירה בדרך המקובלת. מוסיפים ביצים, בערך ביצה לכל שני תפו"א, מלח פלפל ושוטחים בתבנית פיירקס, או בשתיים, תלוי במספר הסועדים. מורחים מעל עוד ביצה לפריכות וצבע ואופים עד שמשחים. אם רוצים לעשות מזה מנה עיקרית, אפשר להוסיף באמצע, (בין שתי שכבות פירה), בשר טחון כמו של רוטב בולונז. חגשמח.

אורטל: מתכון ללחמניות פסח (מקמח מצה, כמובן)

מתכון ללחמניות פסח (מקמח מצה, כמובן) 2 כוסות קמח מצות 2 כוסות מים רותחים 1/2 כוס שמן 1 כפית מלח פלפל שחור לפי הטעם 4 ביצים - להוסיף אחת אחת ולערבב אופן ההכנה: מערבבים יחד את הקמח, המים, השמן והתבלינים. מוסיפים ביצה אחת בכל פעם ומערבבים אחרי כל ביצה עד שהעיסה מתאחדת. יוצרים כדורים ואופים כ-45 דקות בחום בינוני (180 מעלות)

פחזניות לפסח של אדם

פחזניות לפסח ============ בצק האקלרים(פחזניות) נקרא בצק רבוך או בצק חליטה.......... מצרכים קילו קמח מצה טחון טחינה דקה ליטר מים כפית מלח קורטוב סוכר 300 גרם חמאה או מרגרינה 8 ביצים יש להרתיח את המים עם החמאה הסוכר והמלח,מיד לאחר רתיחה מוסיפים לתכולת הסיר במכה אחת את כל כמות הקמח,טורפים מערבבים היטב על גבי הלהבה עד שהמאסה הופכת לגוש אחד. מסירים מהאש,מצננים,ומוסיפים בטריפה את הביצים אחת לאחר השניה(יש לטרוף כל ביצה היטב בתערובת עד שתיבלע לחלוטין לפני הוספת הביצה השניה). לחמם את התנור ל 220 מעלות ומזלפים מהבצק בעזרת שק זילוף את הפחזניות לתבנית על גבי נייר אפיה. לאפות בתנור חם 30-45 דקות עד להזהבת האקלרים.אין לפתוח את התנור במשך 25 דקות ראשונות של האפיה בשום אופן!!!!!!!!1 מוציאים מהתנור ויוצרים פתח קטן בצד הפחזנית לשיחרור האדים מתוך חלל האקלר ומצננים על גבי רשת. במקרה של פחזנית רגילה לא לפסח יש להמיר את קמח המצה בקמח רגיל ואת המלח להוריד ממרכיבי המתכון ולהגדיל את כמות הסוכר

לחמניות קימל לפסח של אודטה דנין

לחמניות פסח של אודטה דנין ======================== חומרים: (16 לחמניות) 2 כוסות מים 10 כפות שמן 2 כפיות מחוקות קימל טחון 2 כפיות מחוקות מלח 1/2 כפית מחוקה פלפל שחור 2 כוסות קמח מצה (200 גרם) 6 ביצים נייר אפיה כפפות נילון חד פעמיות אופן ההכנה: 1. מחממים תנור למאתיים מעלות. 2. בסיר בינוני מרתיחים את המים, שמן, 2 כפיות קימל, מלח ופלפל שחור. 3. כאשר רותח מכבים את האש ומוסיפים בבת אחת את קמח המצה, בוחשים חזק. 4. מוסיפים מיד לתערובת החמה את הביצים ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. 5. מצפים תבנית תנור בנייר אפיה לא משומן. לובשים כפפות חד פעמיות ויוצרים כדורים קטנים בגודל קלמנטינה (40 גרם). מניחים את הכדורים על נייר האפיה עם רווח של 2 ס"מ בינהם. 6. אופים 3/4 שעה, מתקבלות לחמניות תפוחות עם תוכן טעים ולא רטוב מדי. בתיאבון.

לחמניות פסח (עם אגוזים) מוואי נט

צימעס

צימעס ====== חומרים: 400 גרם גזר גמדי או גזר רגיל קלוף ופרוס לפרוסות דקות 50 גרם צימוקים 100 גרם שזיפים מיובשים מגולענים 1/2 כוס סוכר (אפשר חום) כף דבש כפית קליפת לימון מגוררת 50 גרם חמאה (או מרגרינה) קורט מלח 3/4 כוס מים אופן ההכנה: 1. מערבבים את כל החומרים בסיר גדול ומביאים לרתיחה. 2. לאחר שרותח מבשלים על אש קטנה בסיר מכוסה כשעה, בודקים מידי פעם את "מצב" הנוזלים, אם הנוזלים התאיידו יש להוסיף עוד מים. בהצלחה, נעמה.

לחמניות לפסח

חומרים: 2 כוסות קמח מצה כפית מלח כף סוכר כוס מיים חצי כוס שמן 4 ביצים ההכנה: בקערה מערבבים את קמח המצה, הסוכר והמלח. בסיר מרתיחים את המיים והשמן, ומוסיפים את היבשים שערבבנו בקערה בבת אחת. מערבבים בכף עץ עד ש נוצר גוש. מורידים מהאש, ומוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך הבלעה. מניחים להצטנן כרבע שעה. צרים כדורים או לחמניות ארוכות ואופים כחצי שעה בחום בינוני, או עד שמזהיב.

מצה בריי עם שיפורים וגיוונים

מצה בריי עם שיפורים וגיוונים: ============================ מתכון בסיסי: 4-5 מצות חלב/מים לשריה שתי ביצים מלח ופלפל שמן/ חמאה לטיגון 1. שוברים את המצות לפיסות קטנות (אני ממש מפוררת לפרורים שלא עולים על חצי ס"מ), ניתן לתת לילד המורעב לשבור. משרים במעט מים או בחלב עד שתתרככנה מעט וסוחטים מעודפי הנוזלים. 2. טורפים היטב את הביצים עם מלח ופלפל ומוסיפים את פירורי המצה הסחוטים. 3. מחממים במחבת חמאה/שמן מניחים כף מן הבלילה במחבת משטחים מעט ומטגנים משני הצדדים. ניתן לאכול עם סוכר, גבינות, מיפל רסק תפוחים ועוד ועוד. אגב, אני הכנתי לבריטי אתמול את המצה בריי כשבמקום חלב השתמשתי בחלב קוקוס, יצא מצוין. אפשר לוותר על הפלפל, להוסיף כף סוכר ומעט קינמון. לילדים גדולים - חופן פטרוזיליה קצוצה דקיקות או טיפה עליי ריחן טריים יעשו את העבודה. פסח שמח לך ולילדך.. נעמה.

פשטידת "מינה" של סרבי

פשטידה לפסח - מינה מינה (קוראים את זה MINA, כמו מינה צמח) היא סוג של פשטידה שאנחנו מכינים לפסח. ישנה הגירסה הבשרית שהיא החביבה עלינו ביותר, אבל קיימות גרסאות צמחוניות וחלביות. הגרסה הבשרית יכולה להוות הן מנה ראשונה והן מנה עיקרית, וכשמוגשת קר, יכולה להיות פיתרון מצויין לפיקניק (בדרך כלל עם סלט תפוחי אדמה שכבר מופיע במתכונים, וסלט גזר מרוקאי, וגם ביצה קשה). החומרים: *10-12 מצות. * מגש אפיה גדול (זה של התנור עם השוליים הגבוהים), מלא עד מחציתו במיים שבהם הומסו 2 כפות מלח. * חצי קילו בשר טחון. * שלושה בצלים גדולים, קצוצים. * 50 גרם צנוברים. * פלפל שחור גרוס ומלח לתיבול. * שמן ההכנה: א. מניחים על השיש מגבת מטבח נקיה. טובלים את המצות (סופרים עד 10) ומניכים את המצות הרטובות על המגבת. המצות צריכות להיות רכות ונוחות לעיצוב (בלתי שבירות לחלוטין, אבל לא מתפוררות מרוב רטיבות). מכסים עם המגבת. ב. מטגנים את הבצל בשמן עד לחום. מוסיפים את הבשר, מפוררים היטב ומטגנים עד החלפת צבע. מנמיכים את האש ומבשלים עד התאדות כל הנוזלים, אך לא ליבש לגמרי. זה צריך להיות עסיסי. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, ומוסיפים את הצנוברים. ג. עכשיו הרכבת הקונסטרוקציה: במחבת גבוהת שוליים, מורחים שמן בלי קמצנות. מצפים את התחתית במצות, ומשאירים שוליים מחוץ למחבת (כדי שיהיה במה לקפל מלמעלה אחר כך). שופכים את הבשר המבושל פנימה ומהדקים. מכסים עם שאר המצות מלמעלה, ומקפלים מעל את השוליים. מכסים במצה אחרונה מלמעלה ומורחים שוב בשמן. מכסים במכסה. ד. השלב האחרון יכול להתבצע בשני אופנים: בישול על כיריים - מבשלים על אש קטנה במשך 35 דקות. אחרי שבודקים שהצד התחתון קראנצ'י הופכים את התכולה ועוד 35 דקות מצד שני. שלב זה דורש מיומנות, כדי שלא תתפרק היצירה. לעצלנים - אופים בתנור, ב-170 מעלות עד שהחלק העליון משחים והופך קראנצ'י. המלית לגרסה החלבית: 300 גרם גבינה צפתית יבשה מגוררת דק + שתי ביצים+ תפוח אדמה גדול מורתח ומרוסק במזלג+פלפל שחור. המלית לגירסה הצמחונית: זר גדול מנגולד - רק החלק הירוק ללא ה"מקלות הלבנים" - קצוץ לסרטים ברוחב סנטימטר + שתי ביצים + 200 גרם גבינה צפתית יבשה מגוררת דק. בתיאבון
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - חגים
בחר
בחר