כנפיים בתפוח בדבש - מתכון לראש השנה בקלי קלות

שלום חברים

פרסמתי אתמול בבלוג שלי (פטפוטים על אוכל, לינק בסוף המתכון) את חויית אירוח ראש השנה שלי (שבעצם - עוד לא עשיתי כ-ל-ו-ם!!!) והרגעתי את כולם, כולל את עצמי שזה עדיין בסדר, ויש לי עוד סיכוי טוב להרים ערב למופת :)

פרסמתי מתכון פשוט לכנפיים בתפוחים בדבש (שאפשר בקלות להמיר לכרעיים עוף בתפוחים בדבש) - זמן הכנה של עד 10 דקות, אפייה כ- 40 דקות וזהו - יש לנו מנה עיקרית למופת...

 

אז יאלה למתכון (לינק לתמונה בבלוג בסוף המתכון)

שלום חברים, אני מצרפת היום מתכון לאנשים עסוקים שצריכים להאכיל ולארח בחג - ואין להם הרבה זמן להתברברויות :) אתמול העלאתי פוסט פולני מתבכיין לבלוג שלי בצירוף המתכון - לינק בסוף המתכון :) תהנו ושנה טובה! שלכם עדי. 

כנפיים בתפוח בדבש 
מחממים תנור ל- 180 מעלות 

מה קונים? 

1 ק"ג כנפיים עוף טריים, נקיים מנוצות ושומנים מיותרים 
1 ראש שום, מחולק לשיני שום עם הקליפה 
1 כף שמן זית 
1 לימון בשרני (סחוט ופרוס לפרוסות בעבי 1/2 ס"מ) 
1 תפוח ירוק מסוג גראנד סמית 
כפית מלח 
חצי כפית פלפל שחור טחון טרי 
2 כפות דבש 
5-6 נענפי תימין 
כפית אורגנו מיובש 

ומה עושים? 

מנקים את הכנפיים ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. 
מעבירים לתבנית את שיני השום. 
בוזקים מלח, פלפל שחור, אורגנו מיובש ועלים מ-2-3 ענפי תימין. 
בוזקים את שמן הזית. 
פורסים תפוח לשמיניות (מוציאים כמובן את הליבה) ומניחים בתבנית 
פורסים לימון וסוחטים מחצי ממנו מיץ מעל הכנפיים (פורסים גם את החצי הסחוט). 

מכסים בנייר אלומינים ומכניסים לתנור - לאחר כרבע שעה הוציאו את התבנית. בדקו (אולי צריכים נוזלים? תוסיפו שלוק של מים ותכניסו (כבר לא מכוסה) חזרה לתנור עד להזהבה. 

שנה טובה ובתאבון חברים שלי :) 

הבלוג - פטפוטים על אוכל - עדי קאופמן מבשלת 

http://kaufman-cooking.blogspot.co.il/2013/08/blog-post_30.html

שלכם, עדי קאופמן,


לעוד מתכונים ותמונות (ובעיקר הסיפור המלא שמאחוריהם) אתם מוזמנים לבלוגים שלי ולדף הפייסבוק שלי -  


www.kaufman-cooking.blogspot.co.il 


http://saloona.co.il/kaufman-cooking/ 


https://www.facebook.com/kauffmancooking?ref=hl

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - חגים