אוזני המן

מאת: אלון כהן שף פרטי הבסיס- בצק: החומרים הדרושים: ½ 2 כוסות קמח 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 1 כפית סוכר ¼ כוס מיץ לימון קליפה מגוררת מלימון קטן 2 חלמונים 1 כף מלח אופן הכנת הבצק: 1. במיקסר עם וו "גיטרה" מקציפים את החמאה, הסוכר,המלח החלמונים וקליפת הלימון, עד לקבלת תערובת אחידה. 2. מורידים את עוצמת מהירות המיקסר לרמה הנמוכה ביותר, ומוסיפים בהדרגה את הקמח ומיץ הלימון. 3. מחלקים את התערובת ל-2, עוטפים כל אחת בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך חצי שעה. 4. מרדדים את הבצק, באמצעות מערוך, לעובי של ½ ס"מ, וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ. אפשרויות המילוי: מלית גבינת עיזים "סנט מור" ויוגורט החומרים הדרושים: - 200 גרם גבינת עיזים "סנט מור" מגוררת - 1 מיכל יוגורט טבעי 3% - 1 ביצה - ½ כוס קמח - קורט מלח - קורט פלפל שחור - קורט אגוז מוסקט אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים היטב בקערה. מלית בצל מטוגן וגבינת "טוב טעם" החומרים הדרושים:- 2 בצלים קצוצים מטוגנים בשמן זית, עד להזהבה. - 1 חבילת גבינה "טוב טעם" - 1 ביצה - ½ כוס קמח - קורט מלח - קורט פלפל שחור - קורט אגוז מוסקט אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים היטב בקערה. מלית סלמון מעושן ואספרגוס החומרים הדרושים: -250 גרם אספרגוס טרי קלוף - 250 גרם סלמון מעושן - ½ מיכל שמנת מתוקה - 100 גרם גבינת פטה מגוררת - 1 ביצה - ½ כוס קמח - קורט מלח - קורט פלפל שחור - קורט אגוז מוסקט אופן ההכנה: 1. חולטים את האספרגוס מספר דקות במים רותחים ומיד מעבירים למי קרח 2. חותכים את האספרגוס לעיגולים קטנים בעובי של כ-1/2 ס"מ 3. קוצצים את נתחי הסלמון לחתיכות קטנות. 4. מערבבים את כל החומרים היטב בקערה. לקראת סיום…: 1. מניחים במרכז כל עיגול מעט מהמלית ועוטפים עם השוליים מ-3 כיוונים, ליצירת האוזן. 2. מושחים את אזני ההמן בביצה טרופה 3. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות ואופים במשך כ- 20 דקות, עד להשחמת הבצק.

איזו חתונה טעימה הייתה... מזל טוב

השבוע נערכה החתונה של רוני דואני. כמובן שהיה מקסים, לפחות כמו בחתונה של רותם סלע. הכול נעשה בסגנון יוקרתי ומרשים. עוד בכניסה לאירוע הנוצץ של רוני, מחוץ לשער האולם, היו נגנים שבירכו את המגיעים. השקיעו הרבה גם בכל מה שקשור לאוכל כמובן, שווה היה לבוא רעבים לחתונה כי הביאו קייטרינג מנצח בכל קנה מידה. כל אחד מצא שם משהו לטעמו, גם למי שצמחוני. עוד דוגמא לפאר של החתונה הוא כל סידור הפרחים. השתמשו בשירות משלוחי פרחים והעניקו להורי החתן והכלה זר פרחים מרשים מאוד אותו הם הביאו לחתונה. מה שנשאר זה לאחל לזוג הטרי כול טוב בדירתם החדשה בלב שכונת אגמים. שזה שונה מאוד מהתקופה שבה גרה עם החבר לשעבר בשכירות בשכונת נווה צדק היבשה יחסית. כל טוב לזוג הצעיר. שלל ברכות!

באמת היה טעים, הכי טוב להיכנס דרך הגדר..

בעל הבית השתגע, החליט שהכלב שהבאתי מלכלך יותר מדי. מה שמרגיז פה שבחוזה שנחתם רק בשבוע שעבר כתוב בפירוש שיש לי את הזכות המלאה להביא הביתה חיית מחמד. הפכתי כל בניין ובניין בשכונת נווה צדק בשביל למצוא דירה שמאפשרת לי לשמור על החבר הנאמן שלי. מה אפשר לעשות כדי לפתור את זה? עוד כמה שנים אני אהיה רופא שיניים מצליח וכל זה יהיה מאחורי. רופאי שיניים טובים תמיד זמינים

אוזני המן

מאת: אלון כהן שף פרטי הבסיס- בצק: החומרים הדרושים: ½ 2 כוסות קמח 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 1 כפית סוכר ¼ כוס מיץ לימון קליפה מגוררת מלימון קטן 2 חלמונים 1 כף מלח אופן הכנת הבצק: 1. במיקסר עם וו "גיטרה" מקציפים את החמאה, הסוכר,המלח החלמונים וקליפת הלימון, עד לקבלת תערובת אחידה. 2. מורידים את עוצמת מהירות המיקסר לרמה הנמוכה ביותר, ומוסיפים בהדרגה את הקמח ומיץ הלימון. 3. מחלקים את התערובת ל-2, עוטפים כל אחת בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך חצי שעה. 4. מרדדים את הבצק, באמצעות מערוך, לעובי של ½ ס"מ, וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ. אפשרויות המילוי: מלית גבינת עיזים "סנט מור" ויוגורט החומרים הדרושים: - 200 גרם גבינת עיזים "סנט מור" מגוררת - 1 מיכל יוגורט טבעי 3% - 1 ביצה - ½ כוס קמח - קורט מלח - קורט פלפל שחור - קורט אגוז מוסקט אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים היטב בקערה. מלית בצל מטוגן וגבינת "טוב טעם" החומרים הדרושים:- 2 בצלים קצוצים מטוגנים בשמן זית, עד להזהבה. - 1 חבילת גבינה "טוב טעם" - 1 ביצה - ½ כוס קמח - קורט מלח - קורט פלפל שחור - קורט אגוז מוסקט אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים היטב בקערה. מלית סלמון מעושן ואספרגוס החומרים הדרושים: -250 גרם אספרגוס טרי קלוף - 250 גרם סלמון מעושן - ½ מיכל שמנת מתוקה - 100 גרם גבינת פטה מגוררת - 1 ביצה - ½ כוס קמח - קורט מלח - קורט פלפל שחור - קורט אגוז מוסקט אופן ההכנה: 1. חולטים את האספרגוס מספר דקות במים רותחים ומיד מעבירים למי קרח 2. חותכים את האספרגוס לעיגולים קטנים בעובי של כ-1/2 ס"מ 3. קוצצים את נתחי הסלמון לחתיכות קטנות. 4. מערבבים את כל החומרים היטב בקערה. לקראת סיום…: 1. מניחים במרכז כל עיגול מעט מהמלית ועוטפים עם השוליים מ-3 כיוונים, ליצירת האוזן. 2. מושחים את אזני ההמן בביצה טרופה 3. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות ואופים במשך כ- 20 דקות, עד להשחמת הבצק.

עבר זמנם של אוזני המן מה עם עוגת גבינה

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - חגים
בחר
בחר