טבעות בצל מטוגנות(כמה גירסאות) - אבי*

טבעות בצל מטוגנות 4-3 בצלים גדולים בלילה(בהמשך) שמן לטיגון עמוק קולפים את הבצלים וקוטמים את השורשים והקצה העליון, פורסים לפרוסות בעובי 3/4 ס"מ, מפרקים את הטבעות הפנימיות, משתמשים בטבעות בקוטר לא פחות מ- 5 ס"מ, בשאריות ניתן לעשות שימוש אחר. מחממים את השמן בסיר, טובלים כל טבעת בבלילה ומניחים בשמן, מטגנים עד להזהבה משני הצדדים ומוציאים לספיגת שמן על נייר מגבת. בלילה 1: 1 כוס קמח 1 כפית מלח 1 1/2 כפיות אבקת אפיה 1 חלמון 2/3 כוס חלב או מים 1 כף שמן 1 חלבון מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח בקערה, מוסיפים ובוחשים את החלמון, החלב והשמן עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים, מקציפים את החלבון לקצף גמיש ומקפלים לתערובת הבלילה. בלילה 2: 1/2 1 כוסות קמח 1/2 כפית אבקת אפיה 2 ביצים 1 כוס שמנת מתוקה 2 כוסות פירורי לחם מתובלים מנפים את הקמח ואבקת האפיה לקערה, בקערה שניה טורפים את הביצים והשמנת, מפזרים את פירורי הלחם בצלחת שטוחה. מחממים את השמן, טובלים כל טבעת בתערובת הקמח, מנערים את העודפים, טובלים בתערובת הביצה ומעבירים לצלחת פירורי הלחם לציפוי, מניחים בשמן ומטגנים עד להזהבה. בלילה 3: 1 כוס קמח תופח 1 כוס קורנפלור 1 חלבון ביצה 1/2 כוס מים קרים 1/2 כפית מלח 1/2 כפית סוכר 1/4 כפית פלפל לבן מערבבים יחד את החומרים היבשים, טורפים מעט את החלבון ומוסיפים בהדרגה יחד עם המים לקערה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה. משהים את הבלילה כ-20 דקות. בלילה 4: 1/2 כוס קמח תופח 1/2 כפית מלח 1 ביצה גדולה 2 כוסות בירה מערבבים את כל חומרי הבלילה עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.

חטיפי תפו"ח ומוצרלה

חטיפי תפו"ח ומוצרלה חטיפי תפו"ח ומוצרלה 2 תפוחי אדמה גדולים קלופים 50 גר' בינת מוצרלה עלי בזיליקום 2 ביצים טרופות פרורי לחם 2 עגבניות קלופות קצוצות גס שמן זית מלח ופלפל שחור שמן לטיגון עמוק מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים מבחוץ אבל עדיין מעט קשים בפנים. מסננים מצננים ופורסים לרוחב לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. פורסים את גבינת המוצרלה לפרוסות דקות, מניחים פרוסת מוצרלה ועלה בזיליקום על כל פרוסת תפוח אדמה, נועצים מזלג וטובלים בביצה ולאחר מכן בפרורי הלחם ומטגנים בשמן עמוק חם ומוציאים לצלחת על נייר סופג. מתבלים את העגבניות בשמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם, מעבירים לצלחת הגשה ומניחים עליהן את החטיפים.

בורקס במילוי תרד

כמה טעים - ככה פשוט. למלית: עלי תרד (אני השתמשתי בטרי) חמאה גבינות חצי קשות (אצלי היתה פטה, אפשר מה שאוהבים) מלח פלפל מאדים את עלי התרד בחמאה (כל פעם מוסיפים עלים וחמאה למחבת) עד שהם רכים ומחליפים צבע אבל לא מתפוררים) מצננים מעט, מערבבים עם הגבינה ומתבלים ניתן כמובן להוסיף ולגוון... בצק עלים קנוי מופשר לחלוטין. פותחים עלה בצק ומרדדים אותו היטב. שלוש אפשרויות, וכולן מוצלחות: 1. לקרוץ עיגולים, להניח מלית ולסגור לחצי עיגול (ניצי, זה מה שאת אכלת..) 2. לפזר את המלית לגלגל את העלה, לחתוך לפרוסות ולהניח על הצד (כמו "שושנים"). 3. להניח מלית לאורך העלה, לגלגל מעט, לחתוך את העודף וליצור מהרולדה שבלול. מורחים ביצה ומפזרים מה שאוהבים (פרג שומשום וכו') אופים בתנור חם עד שמזהיב. רצוי להגיש סמוך לאפייה. בהצלחה, כרמית.

פיצה יוננית בקלי קלות של פיליס גלזר

מעסים פיתה בשמן זית שמים למעלה פרוסות גבינה מלוחה מעל-טבעות בצל אדום ואנחנו מוסיפים -מעט אורגנו על זה עוד קצת שמן זית ולטוסטר לכ10 דקות או פחות הפיתה צריכה להיות קריספית והגבינה נמסה אנחנו מסמנים משולשים בסכין בפיתה וחותכים את פרוסות הגבינה למשולשים כדי שיהיה נוח יותר להפריד-אם זה להגשה באירוח וצריך להראות אסתטי אפשר לעשות גם עם פיתה עם זעתר ופיתה קפואה ויוצא טעים גם עם בצל לבן,אם כי קצת פחות,לטעמי.. בכל אופן- בתיאבון! ותהנו מהפורום יש לכם פורום מקסים

מעטפת סלמון ותירס אפויה

מעטפת סלמון ותירס אפויה 125 גר' גבינה לבנה 4 כפות חלב 4 כפות שמן 1 ביצה 1/4 כפית מלח 1/2 1 כפיות אבקת אפיה 3/4 1 כוסות קמח 80 גר' סלמון מעושן פרוס וקצוץ גס 50 גר' גבינה צהובה מגורדת 6 כפות גרעיני תירס 1 בצל קטן קצוץ 10 גר' חמאה 1 כף פטרוזיליה טריה קצוצה 1/4 כוס חלב מלח ופלפל לפי הטעם 2 כפיות קורנפלור מערבבים בקערה את הגבינה, החלב, הביצה והמלח, מוסיפים את הקמח לאחר שנופה עם אבקת האפיה, מערבבים עד לקבלת בצק אחיד ורך, לשים מעט את הבצק ומניחים למנוחה של חצי שעה במקרר, אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח. מרדדים את הבצק על נייר אפיה למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מחממים את החמאה בסיר, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את הסלמון, התירס והפטרוזיליה ומערבבים, מערבבים בכוס את הקורנפלור עם החלב ויוצקים על התערובת, מערבבים תוך כדי בישול על להבה בינונית עד להסמכת התערובת, מסירים מהאש, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את הגבינה הצהובה ומערבבים. יוצקים את התערובת לאורך מרכז מלבן הבצק עד למרחק של 5 ס"מ מהצדדים, משטחי מעט את המלית לרוחב, מקפלים את צידי הבצק הקצרים על המלית, מקפלים את הצדדים הארוכים על המלית בחפיפה של 3 ס"מ, מורחים מעט ביצה טרופה על הבצק באזור החפיפה להדבקה, מורחים את פני המאפה בביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה לאפיה של 15 דקות או עד להשחמה קלה. מוציאים ומצננים, חותכים את מעטפת הבצק למנות ומגישים. ניתן להכין 3 מעטפות בודדות במקום אחת גדולה.
עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - בישולים
בחר
בחר