FAST FOOD

ההמבורגר האולטימטיבי..

הכמויות - לחצי קילו בשר. יש לבחור בבשר איכותי. עדיף פילה. ולקצוץ אותו עד דק בסכין. אם מכינים את זה לילדים - אפשר להסתפק בבשר טחון מן המוכן... :) לכל מחצית קילו בשר מוסיפים: 1 בצל בינוני קצוץ דק שטוגן עד השחמה, מעט מלח ופלפל גרוס. יוצרים קציצות עבות (2 ס"מ לפחות) ומטגנים על מחבת מחורצת לוהטת ששומנה במעט שמן זיית. פשוט תענוג.

פיצה מהירה

מתכון לפיצה 30 גרם שמרים או 20 גרם שמרים יבשים קילו קמח כף סוכר מעט מלח חצי כוס שמן זית מים קרים מאוד ראשית אם אתה משתמש בשמרים טריים עליך לעשות ראש עיסה,שאומר,לפורר את השמרים להוסיף עליהם רבע כוס מיים פושרים ואת הסוכר להמיס את השמרים במים ולהניח בצד למשך כרבע שעה עד שהשמרים יתססו ויתפחו. אם אתה משתמש בשמרים יבשים אתה יכול לערבב אותם בקמח ישירות לקמח עם השמרים היבשים להוסיף את שאר החמרים ולהתחיל ללוש את הבצק בעזרת המים הקרים כל פעם להוסיף מעט מאוד מיים וללוש עד לקבלת בצק קשה ואלסטי. בשלב זה עליך לשמן קערה לשמן את כדור הבצק שיצרת מכל צדדיו בשמן זית לשימו בקערה את הקערה לכסות בניילון נצמד (כזה שקונים בסופר בגלילים) ולתת לבצק לתפוח למשך חצי שעה בשלב זה הדלק את התנור שברשותך על טמפרטורת חימום של 220 מעלות (זה לא קשה הטמפרטורה רשומה ליד כפתור הדלקת התנור) ולעניין הרוטב :היות ואתה מתחיל אני אתן לך רוטב קל הכנה שלא יסבך לך את החיים: בקערה שים קופסא רסק עגבניות של חברת טל העמק +עגבניות טחונות תוצרת אותה חברה,הוסף לרסק שמן זית פלפל שחור מלח שום כתוש וזעתר בכמות לא קטנה(לזעתר הכוונה) הוסף מעט מיים קרים וערבב היטב וטעם והוסף מלח או פלפל לפי טעמך להכנת הפיצה: את הבצק התפוח שהכנת קודם הוצא מהקערה חבוט בו מעט וחלק לארבעה חלקים כל חלק הנח על משטח מקומח ורדד מעט (בעזרת מערוך) רדד רק עד כדי השטחת הבצק מעט ולא יותר את הבצק המרודד העבר לתבנית משומנת ובעזרת כף היד פרוש את הבצק על גבי כל תבנית הפיה שים לב שהבצק לא יהא עבה מדי עובי בערך של חצי עד סנטימור אחד לאחר שפרשת את הבצק בתבנית בעזרת סכין הסר את העודפים של הבצק על הבצק מרח מרוטב העגבניות שהכנת ועליו גבינה צהובה מגוררד (מגורדת על פומפיה) או מרוסקת מעט במג'ימיקס. על הגבינה אתה יכול לשים איזה מילוי נוסף שתרצה כגון:זיתים פרוסים פטריות בצל מטוגן נקניק פפרוני גבינה בולגרית תירס וכיד הדמיון הטובה עליך תן לפיצה לנוח כרבע שעה בטמפרטורת החדר ואז הכנס לתנור על קרקעיתו למשך פרק זמן של כ-20 עד 25 דקות רק פקח עיין ושים לב שהיא לא נשרפת היות ועצמת האפיה שונה מתנור לתנור

מתכון: מלוואח - ג'חנון

מתכון: מלוואח - ג'חנון רכיבים: ק"ג קמח 3 כוסות מים כף סוכר כפית מלח חצי כוס שמן 100 גרם מרגרינה מומסת אופן הכנה: מנפים את הקמח. יוצרים גומה בקמח ומוסיפים את המלח, סוכר, שמן ומים לתוך הגומה שנוצרת בקמח. לשים עד קבלת בצק רך ונוח ואחיד. נותנים לבצק לנוח במשך שעתיים. מרדים את הבצק לעיגולים. מחממים מרגרינה במחבת ומטגנים את עיגולי המלאווח עד שהם זהובים. הערות: מקור המתכון: השף אורן גירון הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

פיצה תאילנדית

פיצה תאילנדית 3 כוסות אורז חום מבושל 2כוסות גבינת מוצרלה מגוררת כוס חמאת בוטנים עם שבבי בוטנים 2ביצים טרופות 1/2 חצי כוס מיים חמים פלפלון אדום קצוץ שתי כפות רוטב סויה שלוש כפות שמן שומשום רבע כפית פפריקה פרחי ברוקולי מאודים קלות 1 בצל סגול קצוץ שני גזרים חתוכים לרצועות דקיקות הכנה לערבב את האורז,כוס מוצרלה,רבע כוס חמאת בוטנים ואת הביצה בקערה. לערבב מעט להעביר לתבנית פיצה משומנת וללחוץ חזק תוך כדי יצירת מעין תחתית פיצה מהודקת.לאפות התנור חם ל 200 מעלות במשך כשמונה דקות. את הירקות לטגן להקפיץ בשמן שומשום. את יתא מרכיבי המתכון לערבב בקערה נפרדת ולמרוח על בצק התחתית אותו אפינו קודם לפזר מעליו את הירקות המתגנים ועליהם לפזר כוס נוספת של גבינת מוצרלה מגוררת. לאפות בתנור החם 200 מעלות למשך כ 12 דקות נוספות הפיצה מכילה 550 קלוריות למנה

מבחר מתכונים לפאלפל מסע המחקר של ניצי 18

מבחר מתכונים לפאלפל שליקטתי בפורום פלאפל 1 כוס חומוס יבש 1 בצל קצוץ 2 שיני שום כוסברה לפי הטעם מלח,פלפל וכמון לפי הטעם 3 כפות קמח 1 שקית אבקת אפיה משרים את החומוס במים 24 שעות.מסננים. טוחנים במטחנת בשר את החומוס עם שום, בצל וכוסברה. מתבלים ומניחים במקרר למשך לילה. מוסיפים לתערובת החומוס קמח ואבקת אפיה מדוללת במעט מים.מערבבים היטב.יוצרים כדורים ומטגנים בשמן בטמפרטורה של 150 מעלות עד להשחמה. מתכון ל - 40 יחידות פלאפל מפורט סעיד משרים את החומוס למשך הלילה. בבוקר מסננים והמהדרים קולפים הקליפה. טוחנים במעבד מזון לא למשחה אלא לגושישים קטנים בערך בעובי של בורגול. מניחים בקערה. בתוך המיכל הריק מניחים 2 צרורות של כוסברה וצרור פטרוזיליה גדול. 3 שיני שום, בצל קטן חתוך, כוסברה יבשה, כמון (לא להפריז – מאוד דומיננטי), פלפל חריף ירוק אחד, (לא חובה), מלח, פלפל שחור (עדיף גרוס). טוחנים דק, מוסיפים לחומוס ומתקנים תיבול. מוסיפים אבקת אפיה או סודה לשתיה. אם העיסה רטובה מידי מוסיפים לחם רטוב סחוט היטב. יוצרים כדורים בגודל פינג פונג ומועכים קלות. מטגנים בשמן לא רותח. (אחרת זה מטגן מבחוץ ונשאר רך בפנים). אפשר להקפיא התערובת בשלב שלפני הלחם ואבקת אפיה ולהוסיף אחרי שמפשיר. פלאפל 600 ג' חומוס 2 כפיות אבקת סודה לשתיה 200 ג' בצל 200 ג' לחם לבן ללא הקרום 2 כפות כוסברה קצוצה 2 כפות פטרוזיליה קצוצה 2 כפות קמח שמן לטיגון אופן הכנה: משרים את החומוס ללילה במקרר בהרבה מים ועם המחצית השניה של הסודה לשתיה. מסננים וטוחנים עם הבצל, כוסברה פטרוזיליה ולחם. מוסיפים תבלינים ומעבדים. מוסיפים קמח והמחצית השניה של אבקת הסודה לשתייה, עד שהעיסה רכה וצמיגה. מטגנים בשמן חם. בצק לפלאפל עם שומשום - של מסעדת דיאנה 1 ק"ג חומוס ששרה במים כל הלילה 2 בצלים 2 שיני שום קלופות צרור כוסברה טרייה פלפל ירוק חריף 2 פלפלים ירוקים לא חריפים 1 כף מלח 1 כף כמון טחון 1 כפית אבקת אפיה ½ כוס שומשום לבן מעבירים את החומוס, שום, פלפלון חריף, פלפלים והכוסברה למטחנת בשר וטוחנים ביחד. חותכים את הבצלים דק ומוסיפים לתערובת. מוסיפים את התבלינים, המלח, אבקת אפייה והשומשום ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. פלאפל של אמירה רכיבים: 1/2 ק"ג גרגרי חומוס(עדיף הסוג הפשוט-לא הלבן) 2 כוסות פטרוזיליה קצוצה דק(או 1 פטרוזיליה ו-1 כוסברה) 4-5 שיני שום כתושות 1/2 כפית מלח 1/2 כפית פלפל 1/2 כפית כמון 1 בצל גדול חתוך לרבעים 1 כפית אבקת אפיה/סודה לשתיה שמן לטיגון עמוק-עדיף קנולה אופן הכנה: להשרות במים קרים את החומוס* למשך 12 שעות לסנן היטב את החומוס , שלא יהיה רטוב לטחון את החומוס עם הבצל במכונת בשר-פעם אחת.** להוסיף הכל-חוץ מאבקת האפיה. להניח בצד לחצי שעה(אם מטגנים מאוחר יותר וחייבים לשים במקרר, להוציא שעה לפני הטיגון). להוסיף את אבקת האפיה ולערבב היטב. לחמם את השמן לחום גבוה, והנמיך מעט את החום, ליצור כדורים קטנים(רצוי לא גדולים מדי הזקוקים לזמן ממושך של טיגון). ולטגן עד שמתקבל צבע זהוב כהה. להוציא לכלי מרופד במגבת ניר. פלאפל. מספר מתכונים א. מתכון משפחתי מצרכים: 1 כוס חומוס שהושרה לילה במים ונשטף היטב. 1 ראש שום מקולף, כוסברה ירוקה 2 בצלים פרוסה וחצי לחם שחור שהושרה במים ונסחט קורט סודה לשתיה (ביקרבונט) כמון, תבלינים, מלח ההכנה: לטחון החומוס עם השום, הכוסברה, הבצל והלחם. להוסיף תבלינים, ללוש ולהכניס למקרר מכוסה למספר שעות. ב. מתכון ששמרתי בשעתו מ-IOL הכמות גדולה ורצוי להכין כמות ולהקפיא חלק מהתערובת. להשרות לילה 1 ק"ג גרגרי חומוס. לשטוף היטב ולטחון במטחנת בשר (לא פוד פרוססור). להוסיף למטחנה 2 פרוסות חלה או פיתות מושרות וסחוטות. 50 גר' כמון, 50 גר' כוסברה יבשה (אפשרית טריה אבל תתן לפלאפל צבע ירוק) 50 גר' שומשום, כפית פלפל שחור, 1 בצל גדול, ראש שום מקולף, מלח לפי הטעם, פלפל חריף אדום או ירוק כולל הגרעינים. לערבב היטב ולחלק למנות לפי הצורך. לפני הטיגון להוסיף כפית אבקת אפיה או חצי כפית סודה לשתיה. ג. פלאפל תימני מצרכים: 2 כוסות גרגרי חומוס או פול קטן (מצרי) 4 גבעולי כוסברה 5-6 גבעולי פטרוזיליה 3 שיני שום 2 בצלים 2 כפיות כמון טחון 3 כפיות מים 1 כפית מלח חצי כפית פלפלת חריפה רבע כפית פלפל שחור חצי כפית סודה לשתיה (או אבקת אפיה) שמן לטיגון עמוק ההכנה: להשרות החומוס לילה, לשטוף הפולים ולטחון במטחנת בשר יחד עם הירק השום והבצל להעביר לקערה ולהוסיף תבלינים,מים וסודה לשתיה להשהות כ-20 דקות מה שמגישים עם פלאפל בסיסי של אהרוני סלט עגבניות וכוסברה: מערבבים 6 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות 3 בצלים ירוקים קצוצים, צרור כוסברה קצוצה 1/2 כוס מיץ לימון טרי מלח פלפל --------------------------------------- טחינה ירוקה: מערבבים 1 כוס טחינה גולמית 1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי 3/4 כוס מים 2-3 שיני שום כתושות 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק דק מלח פלפל ------------------------------------- יוגורט- שום- לימון: מערבבים 1 כוס יוגורט שמן 3 כפות מיץ לימון 3 כפות שמן זית 2 כפות נענע טריה קצוצה דק מלח פלפל תפוח אדמה בבלילה (ציפס) לפלאפל רכיבים: 1 תפוח אדמה בנוני פרוס לאורכו פרוסות דקות מאוד. לבלילה: 1 ביצה 3 כפות קמח 1/2 שקית אבקת אפיה 1 כפית שטוחה מלח (לא להיבהל הבלילה צריכה להיות מלוחה מאוד שטועמים אותה לא מטוגנת). 1/4 כפית אבקת מרק עוף 1/8 כפית פלפל שחור מעט מים. אופן הכנה: משרים את פרוסות תפוחי האדמה במים מומלחים למשך 30 דקות ומיבשים היטב על מגבת. טורפים את הביצה ומוסיפים את שאר החומרים מערבבים היטב עד שאין גושים (הכי טוב במקצף ביצים). הבלילה צריכה לצאת סמיכה יחסית במרקם של טחינה. בסיר עמוק מחממים שמן לחום בנוני, טובלים את פרוסות התפו"א בבלילה ושמים בשמן עד שמזהיב. סופגים עודפי שמן בניר סופג.

סביח מעודן: לחם קצח טורקי עם חצילים מטוגנים ואומלט ביצים

סביח מעודן על מצע לחם קצח טורקי אופן הכנת הלחם: בקערה מתפיחים כפית שמרים יבשים עם חצי כפית סוכר ומעט מים פושרים, מניחים למספר דקות עד לתסיסה. אחרי התסיסה לשים בחברת חצי כוס מים פושרים, מלח, כף שמן זית, חצי כף זרעוני קצח וקמח עד לקבלת בצק גמיש. מכסים בנילון ובמגבת רטובה במים חמים לתפיחה. אחרי שהבצק תפח מחלקים אותו לשתיים ויוצרים מאין פיתות שטוחות רק עבות יותר (כמו פוקצ'ה). זורים מעל מלח גס ומעט זרעי קצח. מניחים לכצה דקות של תפיחה בתנור על חום נמוך. אחרי שתפח טיפונת מגבירים את חום התנור ואופים בחום בינוני גבוה עד הזהבה שחמחמת. אופן הכנת הביצים: שלא כמו בסביח בו המרכיב העיקרי הוא ביצים קשות, כאן את תפקיד הביצים יתפסו אומלטים דקיקים של סלרי וזנגוויל. במחבת ממיסים חמאה, מזהיבים בצל קצוץ דקיקות (אפשר שלוט), שן שום מעוכה, גבעול סלרי פרוס דק דק, וכפית של זנגוויל מגורר. מבשלים את כל הקסם הזה עד שהסלרי מתרכך מעט. בקערית נפרדת מערבבים ארבע ביצים עם מלח ופלפל. מפזרים ע"ג המחבת את תערובת הסלרי ועל זה שופכים את הביצים. מטגנים צד אחד עד הזהבה, הופכים ומזהיבים צד שני. אופן הכנת החצילים: פורסים את החציל לפרוסות בעובי ס"מ לרוחבו. מפזרים מלח גס ע"ג החצילים להוצאת מרירות ונוזלים, מנגבים ומטגנים בשמן זית עד להשחמה. אופן הרכבת המנה: מניחים על צלחת את הלחם הטורקי, עליו מפזרים עלי רוקט שטובלו קודם לכן ששמן זית ולימון. פורסים עגבניה (שהבאתי מן הבית כי הקמצן קנה בכסף פליבוי) בשביל הצבעוניות ומסדרים על מצע העלים. על מצא העלים מניחים את החביתה המשופצרת שהכנו קודם, ניתן לסדרה בגלילים (כך מגישים הסינים את החביתות שלהם). ועל כל השמחה הזו, היהלום שבכתר - החציל המטוגן. מפזרים מעל גזיזי בצל ירוק. אפשר לאכול עם עמבה, טחינה או לזלף מעט שמן שומשום, אבל בהחלט לא חייבים.

סינגפור נודלס - קלי קלות כמו במסעדות!

אטריות בנוסח סינגפור (singapore noodles) האוכל הסינגפורי הוא שילוב עשיר ומרהיב של האוכל הסיני (קנטונזי), האוכל ההודי והאוכל התאילנדי. הבריטי נסע היום את מעבר לים למכורתו הגשומה, אני נותרתי כאן בודדה ועצובה ומה שיתבשל לי בצהרי היום כדי לרומם את רוחי יהיו סינגפור נודלס. במנה הזו יש הכל - אטריות, ירקות, בשר ופירות ים וזה הופך אותה לארוחה מהירה והגונה. ניתן לשלב בתוך המנה ירקות אחרים אך לשמור על היחסים שבין המרכיבים העיקריים (בשר-ירקות-אטריות). כדאי לפני הטיגון לחתוך את הירקות והבשר ולקלף את השרימפ, זה מקל על העבודה. סינגפור נודלס (2 מנות גדולות במיוחד וארבע מנות כתוספת) ================================================ מצרכים: 300 גרם אטריות אורז דקיקות יבשות (ורמיצ'לי) 2 כפות שמן 2 שיני שום קצוצות דק 350 גרם חזה עוף חתוך לרצועות דקות (במקור עם מותן חזיר) 300 גרם שרימפ קלוף בצל גדול חתוך לרצועות בעובי חצי ס"מ 1 וחצי כפיות אבקת קארי 150 גרם שעועית ירוקה צעירה חתוכה לחתיכות קטנות גזר אחד חתוך לז'וליינים (גפרורים דקיקים באורך שלושה ס"מ) כפית סוכר כפית מלח מעט מים (כמה כפות) כפית רוטב סויה 200 גרם נבטים שני בצלים ירוקים קצוצים לקישוט אופן ההכנה: 1. הניחו את אטריות האורז בקערת זכוכית (פיירקס), השרו אותן מכוסות במים רותחים כחמש דקות או עד שהן מתרככות. סננו היטב. 2. חממו בווק כף שמן. הוסיפו את השום, העוף והשרימפ. ערבבו כשתי דקות עד שהעוף והשרימפ כמעט מוכנים והוציאו מן הווק לצלחת נפרדת. 3. חממו את כף השמן השניה בווק, הוסיפו את רצועות הבצל ואת אבקת הקארי, טגנו וערבבו במשך שלש דקות. הוסיפו את חתיכות השעועית הירוקה, רצועות הגזר, המלח והסוכר. טפטפו מעל מעט מים, טגנו תוך בחישה כשתי דקות. 4. הוסיפו לווק את האטריות המסוננות, רוטה הסויה והקפיצו בעזרת שתי כפות עץ. 5. הוסיפו את נבטי השעועית ואת העוף והשרימפ וערבבו שוב בעזרת הכפות. הוסיפו מעט פלפל גרוס וסוכר, טעמו ותקנו טעמים. 6. בעת ההגשה פזרו מעל האטריות בצל ירוק. בתיאבון, נעמה.

בצק לאגרול

בצק לאגרול בצק לאגרול בצק לאגרול חמרים: שתי כוסות קמח מעט מלח שני שליש כוס מים מעט מאוד שמן שמים את הקמח בקערה מוסיפים מיים ומלח מעבדים חזק במקסר או ידני לבצק גמיש ורך. מכסים את הבצק ככדור במגבצת ונותנים לו לנוח 20 דקות. מרדדים את הבצק לעלה דק מאוד וחותכים לריבועים את הריבועים ניתן לשמור על צלחת מקומחת עד למילוי כשבין עלה לעלה שכבת ניילון נצמד. גרסא מעט דומה נקראת בצק אביב שתי כוסות קמח שתי כוסות מים קורט מלח מערבלים במיקסר נוצרת עיסה דלילה אותה מורחים בעזרת מבקרשת על מחבת קטן משומן קלות ומטגנים כדקה מצד אחד ואז מממלאים ומגלגלים

פיצה מהירה

מתכון לפיצה 30 גרם שמרים או 20 גרם שמרים יבשים קילו קמח כף סוכר מעט מלח חצי כוס שמן זית מים קרים מאוד ראשית אם אתה משתמש בשמרים טריים עליך לעשות ראש עיסה,שאומר,לפורר את השמרים להוסיף עליהם רבע כוס מיים פושרים ואת הסוכר להמיס את השמרים במים ולהניח בצד למשך כרבע שעה עד שהשמרים יתססו ויתפחו. אם אתה משתמש בשמרים יבשים אתה יכול לערבב אותם בקמח ישירות לקמח עם השמרים היבשים להוסיף את שאר החמרים ולהתחיל ללוש את הבצק בעזרת המים הקרים כל פעם להוסיף מעט מאוד מיים וללוש עד לקבלת בצק קשה ואלסטי. בשלב זה עליך לשמן קערה לשמן את כדור הבצק שיצרת מכל צדדיו בשמן זית לשימו בקערה את הקערה לכסות בניילון נצמד (כזה שקונים בסופר בגלילים) ולתת לבצק לתפוח למשך חצי שעה בשלב זה הדלק את התנור שברשותך על טמפרטורת חימום של 220 מעלות (זה לא קשה הטמפרטורה רשומה ליד כפתור הדלקת התנור) ולעניין הרוטב :היות ואתה מתחיל אני אתן לך רוטב קל הכנה שלא יסבך לך את החיים: בקערה שים קופסא רסק עגבניות של חברת טל העמק +עגבניות טחונות תוצרת אותה חברה,הוסף לרסק שמן זית פלפל שחור מלח שום כתוש וזעתר בכמות לא קטנה(לזעתר הכוונה) הוסף מעט מיים קרים וערבב היטב וטעם והוסף מלח או פלפל לפי טעמך להכנת הפיצה: את הבצק התפוח שהכנת קודם הוצא מהקערה חבוט בו מעט וחלק לארבעה חלקים כל חלק הנח על משטח מקומח ורדד מעט (בעזרת מערוך) רדד רק עד כדי השטחת הבצק מעט ולא יותר את הבצק המרודד העבר לתבנית משומנת ובעזרת כף היד פרוש את הבצק על גבי כל תבנית הפיה שים לב שהבצק לא יהא עבה מדי עובי בערך של חצי עד סנטימור אחד לאחר שפרשת את הבצק בתבנית בעזרת סכין הסר את העודפים של הבצק על הבצק מרח מרוטב העגבניות שהכנת ועליו גבינה צהובה מגוררד (מגורדת על פומפיה) או מרוסקת מעט במג'ימיקס. על הגבינה אתה יכול לשים איזה מילוי נוסף שתרצה כגון:זיתים פרוסים פטריות בצל מטוגן נקניק פפרוני גבינה בולגרית תירס וכיד הדמיון הטובה עליך תן לפיצה לנוח כרבע שעה בטמפרטורת החדר ואז הכנס לתנור על קרקעיתו למשך פרק זמן של כ-20 עד 25 דקות רק פקח עיין ושים לב שהיא לא נשרפת היות ועצמת האפיה שונה מתנור לתנור

ואחת מהירה בלי שמרים (כולל התיקון....)

בצק לפיצה עם קמח תופח של סרבי בצק לפיצה בשלוש דקות אחד קמח אוסם תופח מאליו (350 גר') חצי כפית מלח 2 אשל (או יוגורט או שמנת) ללוש עד לאחיד (ממש לא להתאמץ...) לשטח עם היד בתוך תבנית. לזרוק על זה כל שמתחשק. להשתדל לא עבה כי זה תופח מאד.

FAST FOOD


Fritata (חביתה) תפו"א ספרדית

מנה קלה להכנה, כתוספת למנה עיקרית או כארוחה קלה. 1 בצל בינוני קצוץ 3 תפו"א בינוניים שמן לטיגון עמוק 2 ביצים 1/2 כפית מלח(או לפי הטעם) 1/8 כפית פלפל 3 כפות גבינת פרמזן מגורדת(לא חובה) 3 כפות שמן מקלפים את תפו"א ופורסים לפרוסות בעובי 3 מ"מ, מחממים שמן לטיגון עמוק ומטילים את פרוסות תפוחי האדמה אחת אחת לשמן בכדי שלא ידבקו, מטגנים בכל פעם כמות קטנה עד להזהבה קלה, מוציאים עם כף מחוררת לקערה. מטגנים את הבצל במעט שמן עד להשחמה קלה, מוציאים ומעבירים לקערת תפוחי האדמה. טורפים את הביצים בקערה, מוסיפים את הגבינה המלח והפלפל ומערבבים היטב, מוסיפים לקערת הצ'יפסים המטוגנים ומערבבים קלות. מחממים 3 כפות שמן במחבת, מעבירים את תכולת הקערה למחבת ומשטחים לקבלת שכבת אחידה, מטגנים על להבה בינונית עד להשחמה תחתית החביתה, מסירים מהאש, מניחים צלחת גדולה מקוטר המחבת על המחבת והופכים בזהירות, מוסיפים מעט שמן אם יש צורך ומחליקים את החביתה לטיגון הצד השני.מוציאים, פורסים למשולשים ומגישים חם. - ניתן להחליף את גבינת הפרמזן בכוס גבינה צהובה מגורדת, יוצקים מחצית מכמות תפוחי האדמה מפזרים את הגבינה מעל ומכסים ביתרה. - ניתן לצקת את כל התערובת לתבנית אפיה עגולה עם תחתית סגורה ולאפות בתנור בחום בינוני עד להשחמה. - ניתן להוסיף לתערובת כמה פרוסות אווז מעושן חתוכות לקוביות ומטוגנות עד לפריכות או כל בשר מעושן אחר.

אמפאנאדס

אמפאנאדס מצרכים קילו ורבע קמח 2 כפות אבקת אפיה כף מלח 125 גרם שומן כוס חלב הכנה 1. את הקמח, מערבבים עם המלח ואבקת האפיה. 2. מוסיפים שומן מומס וחלב חם, מערבבים היטב ולשים בעדינות מירבית 3. מניחים 20 דקות ואז מרדדים לבצק דק. חותכים עיגולים וממלאים. אופים כ 45-50 דקות בחום 180 מעלות. מילויים אפשריים: תפוא חצי מבושלים מגוררים מעורבים בבצל מטוגן ותבלינים 2- בשר טחון מתובל 3-גבינת פטה מפוררת מעורבת בעשבי תיבול ושום 4-תחית תפוחי אדמה מעורבת בדבינת טוב טעם שני חלמוני ביצה ותבלינים 5- פטריות קצוצות מוקפצות עם בצל קצוץ שום ועשבי תיבול עם או בלי גבינה צהובה מגוררת ותבלינים

קנישעס תפוחי אדמה של סבתא

קנישעס תפוחי אדמה של סבתא *** אדם :מאת 07:12 :שעה 10/02/2002 :תאריך קנישעס תפוחי אדמה בצל קצוץ מטוגן שומן אווז או חמאה מחית תפוחי אדמה מארבעה תפודים חצי כוס עד כוס קמח תפוחי אדמה שלוש ביצים כפית מלח מעט פלפל את מחית תפוחי האדמה לחלק לשתי כמויות בשתיהן לשים מהבצל המטוגן במעט שומן מיתרת החומרים ליצור בצק לקרוץ ממנו מעט חומר לשטח למלא במילוי תפוחי האדמה ששמנו בצד ולסגור סגירה מלאה לסדר על גבי נייר אפייה ולהכניס לתנור חם 170-190 מעלות למשך 25 דקות בתיאבון

כיסני בצק ממולאים בשר וצנוברים - אידיאלי לארוחת בוקר מאוחרת של שבת בבוקר

כיסנים ממולאים בשר וצנוברים ========================== אחד ממתכוני הדגל, המקור הוא בני סיידא עם שפצורים שלי. חומרים: בצק: 3 כוסות קמח שקית אבקת אפיה קורט מלח 200 גרם חמאה רכה (במקור זה עם מרגרינה) 1/2 כוס מים קרים מלית: 2 כפות שמן 50 גרם צנוברים 1/4 כוס שמן 2 בצלים גדולים מגוררים דק (מעבד מזון יעשה את העבודה) 300 גרם בשר טחון מלח ופלפל ארבע כפות פטרוזיליה קצוצה קורט קינמון כף ריבת שזיפים לעיטור: ביצה אחת כף שמן שומשום/ קצח אופן ההכנה: 1. הכנת הבצק: בקערה גדולה לשים את חומרי הבצק עד לקבלת בצק חלק, את הקמח יש להוסיף בשלבים ולא את כולו בבת אחת. מכניסים את הבצק למקרר לחצי שעה. 2. הכנת המלית: מחממים את השמן במחבת, מטגנים את הצנוברים עד להזהבה ומוציאים מן המחבת. מחממים במחבת את רבע כוס השמן מוסיפים את הבצלים המגוררים ומטגנים תוך בחישה עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד להשחמה. מסירים את המחבת מן האש, מוסיפים את כף הריבה, הפטרוזיליה והצנוברים ומתבלים בקנמון, מלח ופלפל. מערבבים היטב ומקררים לגמרי (ניתן להכין את התערובת יום לפני האפיה ולשמור בכלי סגור במקרר). 3. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות. מרדדים את הבצק וקורצים מתוכו כעשרים עיגולי בצק. מניחים על כל עיגול כף מן המלית וסוגרים היטב את השוליים. ניתן להעזר בביצה להדבקת השוליים. 4. מניחים את הכיסונים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. טורפים בקערית קטנה את הביצה עם כף השמן ומברישים את הכיסונים. זורים על הכיסונים שומשום או קצח ואופים עד הזהבה. הערות: ניתן להוסיף חופן צימוקים לתערובת הבשר, יוצא נפלא. מגישים חם עם טחינה, סלט ירקות וביצים קשות. בתאבון, נעמה.

טבעות בצל מטוגנות(כמה גירסאות) - אבי*

טבעות בצל מטוגנות 4-3 בצלים גדולים בלילה(בהמשך) שמן לטיגון עמוק קולפים את הבצלים וקוטמים את השורשים והקצה העליון, פורסים לפרוסות בעובי 3/4 ס"מ, מפרקים את הטבעות הפנימיות, משתמשים בטבעות בקוטר לא פחות מ- 5 ס"מ, בשאריות ניתן לעשות שימוש אחר. מחממים את השמן בסיר, טובלים כל טבעת בבלילה ומניחים בשמן, מטגנים עד להזהבה משני הצדדים ומוציאים לספיגת שמן על נייר מגבת. בלילה 1: 1 כוס קמח 1 כפית מלח 1 1/2 כפיות אבקת אפיה 1 חלמון 2/3 כוס חלב או מים 1 כף שמן 1 חלבון מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח בקערה, מוסיפים ובוחשים את החלמון, החלב והשמן עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים, מקציפים את החלבון לקצף גמיש ומקפלים לתערובת הבלילה. בלילה 2: 1/2 1 כוסות קמח 1/2 כפית אבקת אפיה 2 ביצים 1 כוס שמנת מתוקה 2 כוסות פירורי לחם מתובלים מנפים את הקמח ואבקת האפיה לקערה, בקערה שניה טורפים את הביצים והשמנת, מפזרים את פירורי הלחם בצלחת שטוחה. מחממים את השמן, טובלים כל טבעת בתערובת הקמח, מנערים את העודפים, טובלים בתערובת הביצה ומעבירים לצלחת פירורי הלחם לציפוי, מניחים בשמן ומטגנים עד להזהבה. בלילה 3: 1 כוס קמח תופח 1 כוס קורנפלור 1 חלבון ביצה 1/2 כוס מים קרים 1/2 כפית מלח 1/2 כפית סוכר 1/4 כפית פלפל לבן מערבבים יחד את החומרים היבשים, טורפים מעט את החלבון ומוסיפים בהדרגה יחד עם המים לקערה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה. משהים את הבלילה כ-20 דקות. בלילה 4: 1/2 כוס קמח תופח 1/2 כפית מלח 1 ביצה גדולה 2 כוסות בירה מערבבים את כל חומרי הבלילה עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - בישולים
בחר
בחר