מבחר מתכונים לפאלפל מסע המחקר של ניצי 18
מבחר מתכונים לפאלפל שליקטתי בפורום
פלאפל
1 כוס חומוס יבש
1 בצל קצוץ
2 שיני שום
כוסברה לפי הטעם
מלח,פלפל וכמון לפי הטעם
3 כפות קמח
1 שקית אבקת אפיה
משרים את החומוס במים 24 שעות.מסננים.
טוחנים במטחנת בשר את החומוס עם שום, בצל וכוסברה. מתבלים ומניחים במקרר למשך לילה. מוסיפים לתערובת החומוס קמח ואבקת אפיה מדוללת במעט מים.מערבבים היטב.יוצרים כדורים ומטגנים בשמן בטמפרטורה של 150 מעלות עד להשחמה.
מתכון ל - 40 יחידות
פלאפל מפורט סעיד
משרים את החומוס למשך הלילה. בבוקר מסננים והמהדרים קולפים הקליפה. טוחנים במעבד מזון לא למשחה אלא לגושישים קטנים בערך בעובי של בורגול. מניחים בקערה. בתוך המיכל הריק מניחים 2 צרורות של כוסברה וצרור פטרוזיליה גדול. 3 שיני שום, בצל קטן חתוך, כוסברה יבשה, כמון (לא להפריז – מאוד דומיננטי), פלפל חריף ירוק אחד, (לא חובה), מלח, פלפל שחור (עדיף גרוס).
טוחנים דק, מוסיפים לחומוס ומתקנים תיבול. מוסיפים אבקת אפיה או סודה לשתיה. אם העיסה רטובה מידי מוסיפים לחם רטוב סחוט היטב.
יוצרים כדורים בגודל פינג פונג ומועכים קלות. מטגנים בשמן לא רותח. (אחרת זה מטגן מבחוץ ונשאר רך בפנים). אפשר להקפיא התערובת בשלב שלפני הלחם ואבקת אפיה ולהוסיף אחרי שמפשיר.
פלאפל
600 ג' חומוס
2 כפיות אבקת סודה לשתיה
200 ג' בצל
200 ג' לחם לבן ללא הקרום
2 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות קמח
שמן לטיגון
אופן הכנה:
משרים את החומוס ללילה במקרר בהרבה מים ועם המחצית השניה של הסודה לשתיה. מסננים וטוחנים עם הבצל, כוסברה פטרוזיליה ולחם. מוסיפים תבלינים ומעבדים. מוסיפים קמח והמחצית השניה של אבקת הסודה לשתייה, עד שהעיסה רכה וצמיגה. מטגנים בשמן חם.
בצק לפלאפל עם שומשום - של מסעדת דיאנה
1 ק"ג חומוס ששרה במים כל הלילה
2 בצלים
2 שיני שום קלופות
צרור כוסברה טרייה
פלפל ירוק חריף
2 פלפלים ירוקים לא חריפים
1 כף מלח
1 כף כמון טחון
1 כפית אבקת אפיה
½ כוס שומשום לבן
מעבירים את החומוס, שום, פלפלון חריף, פלפלים והכוסברה למטחנת בשר וטוחנים ביחד. חותכים את הבצלים דק ומוסיפים לתערובת. מוסיפים את התבלינים, המלח, אבקת אפייה והשומשום ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
פלאפל של אמירה
רכיבים:
1/2 ק"ג גרגרי חומוס(עדיף הסוג הפשוט-לא הלבן)
2 כוסות פטרוזיליה קצוצה דק(או 1 פטרוזיליה ו-1 כוסברה)
4-5 שיני שום כתושות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
1/2 כפית כמון
1 בצל גדול חתוך לרבעים
1 כפית אבקת אפיה/סודה לשתיה
שמן לטיגון עמוק-עדיף קנולה
אופן הכנה:
להשרות במים קרים את החומוס* למשך 12 שעות
לסנן היטב את החומוס , שלא יהיה רטוב
לטחון את החומוס עם הבצל במכונת בשר-פעם אחת.**
להוסיף הכל-חוץ מאבקת האפיה.
להניח בצד לחצי שעה(אם מטגנים מאוחר יותר וחייבים לשים במקרר, להוציא שעה לפני הטיגון).
להוסיף את אבקת האפיה ולערבב היטב.
לחמם את השמן לחום גבוה, והנמיך מעט את החום,
ליצור כדורים קטנים(רצוי לא גדולים מדי הזקוקים לזמן ממושך של טיגון). ולטגן עד שמתקבל צבע זהוב כהה.
להוציא לכלי מרופד במגבת ניר.
פלאפל. מספר מתכונים
א. מתכון משפחתי
מצרכים:
1 כוס חומוס שהושרה לילה במים ונשטף היטב.
1 ראש שום מקולף,
כוסברה ירוקה
2 בצלים
פרוסה וחצי לחם שחור שהושרה במים ונסחט
קורט סודה לשתיה (ביקרבונט)
כמון, תבלינים, מלח
ההכנה:
לטחון החומוס עם השום, הכוסברה, הבצל והלחם. להוסיף תבלינים, ללוש ולהכניס למקרר מכוסה למספר שעות.
ב. מתכון ששמרתי בשעתו מ-IOL
הכמות גדולה ורצוי להכין כמות ולהקפיא חלק מהתערובת.
להשרות לילה 1 ק"ג גרגרי חומוס.
לשטוף היטב ולטחון במטחנת בשר (לא פוד פרוססור). להוסיף למטחנה 2 פרוסות חלה או פיתות מושרות וסחוטות. 50 גר' כמון, 50 גר' כוסברה יבשה (אפשרית טריה אבל תתן לפלאפל צבע ירוק) 50 גר' שומשום, כפית פלפל שחור, 1 בצל גדול, ראש שום מקולף, מלח לפי הטעם, פלפל חריף אדום או ירוק כולל הגרעינים. לערבב היטב ולחלק למנות לפי הצורך.
לפני הטיגון להוסיף כפית אבקת אפיה או חצי כפית סודה לשתיה.
ג. פלאפל תימני
מצרכים:
2 כוסות גרגרי חומוס או פול קטן (מצרי)
4 גבעולי כוסברה
5-6 גבעולי פטרוזיליה
3 שיני שום
2 בצלים
2 כפיות כמון טחון
3 כפיות מים
1 כפית מלח
חצי כפית פלפלת חריפה
רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית סודה לשתיה (או אבקת אפיה)
שמן לטיגון עמוק
ההכנה: להשרות החומוס לילה, לשטוף הפולים ולטחון במטחנת בשר יחד עם הירק השום והבצל
להעביר לקערה ולהוסיף תבלינים,מים וסודה לשתיה
להשהות כ-20 דקות
מה שמגישים עם פלאפל בסיסי של אהרוני
סלט עגבניות וכוסברה:
מערבבים
6 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
3 בצלים ירוקים קצוצים,
צרור כוסברה קצוצה
1/2 כוס מיץ לימון טרי
מלח
פלפל
---------------------------------------
טחינה ירוקה:
מערבבים
1 כוס טחינה גולמית
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
3/4 כוס מים
2-3 שיני שום כתושות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק דק
מלח
פלפל
-------------------------------------
יוגורט- שום- לימון:
מערבבים
1 כוס יוגורט שמן
3 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
2 כפות נענע טריה קצוצה דק
מלח
פלפל
תפוח אדמה בבלילה (ציפס) לפלאפל
רכיבים:
1 תפוח אדמה בנוני פרוס לאורכו פרוסות דקות מאוד.
לבלילה:
1 ביצה
3 כפות קמח
1/2 שקית אבקת אפיה
1 כפית שטוחה מלח (לא להיבהל הבלילה צריכה להיות מלוחה מאוד שטועמים אותה לא מטוגנת).
1/4 כפית אבקת מרק עוף
1/8 כפית פלפל שחור
מעט מים.
אופן הכנה:
משרים את פרוסות תפוחי האדמה במים מומלחים למשך 30 דקות ומיבשים היטב על מגבת.
טורפים את הביצה ומוסיפים את שאר החומרים מערבבים היטב עד שאין גושים (הכי טוב במקצף ביצים). הבלילה צריכה לצאת סמיכה יחסית במרקם של טחינה.
בסיר עמוק מחממים שמן לחום בנוני, טובלים את פרוסות התפו"א בבלילה ושמים בשמן עד שמזהיב. סופגים עודפי שמן בניר סופג.