פאייה עם ירקות ללא בשר-מנה טובה לצמחונים

1 בצל קצוץ שתי שיני שום כתושות כ200 גרם כרשה נקייה ופרוסה 3 גבעולי סלרי חתוכים דק 1 פלפל אדום חתוך לרצועות 2 קישואים קטנים ויפים עם קליפה חלקה אני מעדיפה את אלה עם הקליפה הכהה יותר כ180 גרם פטריות פרוסות כ180 גרם אפונה-אצלי זה בערך כוס וחצי 450 גרם אורז מלא -כ2 1/4 כוסות 450 גרם שעועית משומרת-אפשר גם חומוס או כל קטניה אחרת 900 מ"ל מרק ירקות אמיתי או מים חמים+אבקה 4 כפות יין לבן יבש 225 גרם או 2 כוסות עגבניות קצוצות-טריות או מקופסה לתיבול-מעט כורכום או-אם ניתן להשיגו-זעפרן-כאן יש אבקה,שהיא פחותה באיכות ותיבולית פאייה של קנור שהיא בסדר בעיניי 4 כפות תערובת עשבי תיבול מלח ופלפל -------------- שמים את הבצל,השום,כשרה,סלר ופלפל אדום הקישואים והפטריות בסיר גדול ומערבבים מוסיפים אפונה שעועית ואורז,מרק,יין ותיבול ומביאים לרתיחה מנמיכים אש מבשלים 30 דקות ללא מכסה או עד שסמיך והאורז רך מספיק

סלט חסה ופקאנים ברוטב ויניגרט

רכיבים: 1 ראש חסה גדול ויפה 100 גרם פקאנים קלופים וקצוצים גס מאוד לרוטב ויניגרט: ½ כפית מלח ½ כפית סוכר פלפל גרוס (כרבע כפית) מיץ מחצי לימון טרי 2 כפות חומץ הדרים כפית גדושה חרדל דיז'ון, עם או בלי גרגרים ½ כוס שמן חמניות או תירס או שמן סלט אחר (לא זית) אופן הכנה: להפריד ולשטוף היטב את עלי החסה כמה פעמים במים קרים. לזרוק את העלים החיצוניים, הנבולים והפגומים. לייבש היטב, לקרוע ביד לפיסות ולשים בשקית נילון סגורה או בקערה סגורה במקרר לשעה-שעתיים. לקלות את הפקאנים במחבת יבשה ללא שמן, רק עד שמקבלים טעם קלוי. זהירות לא לשרוף. להניח בצד לקירור. רוטב: לשים בשייקר או בצנצנת סגורה את כל מרכיבי הרוטב ולנער היטב עד קבלת תחליב בהיר. לשמור במקרר עד ההגשה (הרוטב יכול להישמר במקרר בכלי סגור עד כמה ימים). להגשה: לשים את החסה בקערה נאה (קערת עץ עם כפות הגשה מעץ יפה לכך במיוחד), לנער היטב את רוטב ולשפוך מעל. לפזר חצי מכמות הפקאנים ולהקפיץ הכל ביחד מעט. לפזר למעלה את שארית הפקאנים ולהגיש. הערות: במקור האגוזים הם אגוזי מלך. אפשר להוסיף לחסה רצועות גזר לצבעוניות וטעם ו/או סוגי חסות שונים ועלים אחרים כמו רוקט, ראשד, תרד ועוד. מקור המתכון: עפ"י רות סירקיס+ - הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

סלט מעולה!!!!!!!!!ליקקנו את הקערה. תודה

עבור לעמוד
, , , ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - בישולים
בחר
בחר