סלט חסה ופקאנים ברוטב ויניגרט

רכיבים: 1 ראש חסה גדול ויפה 100 גרם פקאנים קלופים וקצוצים גס מאוד לרוטב ויניגרט: ½ כפית מלח ½ כפית סוכר פלפל גרוס (כרבע כפית) מיץ מחצי לימון טרי 2 כפות חומץ הדרים כפית גדושה חרדל דיז'ון, עם או בלי גרגרים ½ כוס שמן חמניות או תירס או שמן סלט אחר (לא זית) אופן הכנה: להפריד ולשטוף היטב את עלי החסה כמה פעמים במים קרים. לזרוק את העלים החיצוניים, הנבולים והפגומים. לייבש היטב, לקרוע ביד לפיסות ולשים בשקית נילון סגורה או בקערה סגורה במקרר לשעה-שעתיים. לקלות את הפקאנים במחבת יבשה ללא שמן, רק עד שמקבלים טעם קלוי. זהירות לא לשרוף. להניח בצד לקירור. רוטב: לשים בשייקר או בצנצנת סגורה את כל מרכיבי הרוטב ולנער היטב עד קבלת תחליב בהיר. לשמור במקרר עד ההגשה (הרוטב יכול להישמר במקרר בכלי סגור עד כמה ימים). להגשה: לשים את החסה בקערה נאה (קערת עץ עם כפות הגשה מעץ יפה לכך במיוחד), לנער היטב את רוטב ולשפוך מעל. לפזר חצי מכמות הפקאנים ולהקפיץ הכל ביחד מעט. לפזר למעלה את שארית הפקאנים ולהגיש. הערות: במקור האגוזים הם אגוזי מלך. אפשר להוסיף לחסה רצועות גזר לצבעוניות וטעם ו/או סוגי חסות שונים ועלים אחרים כמו רוקט, ראשד, תרד ועוד. מקור המתכון: עפ"י רות סירקיס+ - הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

סלט אורנה דץ

אין לי מושג למה זה על שמה, אבל זה מה שאמרו לי , אז ככה אני מעבירה הלאה... מוצקים: * 1 חסה ערבית חתוכה לסרטים בעובי חצי סנטימטר (כן שטופה, וכן, הפלצנים יכולים לקרוע ביד. אני חותכת בסכין וזה מצויין) * 4 תפוחי גראן סמיט חתוכים לרבעים ופרוסים לפרוסות דקיקות. עם הקליפה. * 4 בצלים ירוקים פרוסים לטבעות דקות. כולל הירוק. * 100 גרם בטנים. (הערה: אני לא אוהבת בטנים ולכן אני שמה קשיו) * 50 גרם שומשום קלוי (ניתן לוותר). לרוטב: * חצי כוס חומץ הדרים. * רבע כוס שמן זית. * כפית חרדל. * 3 כפות ריבת משמש (או כל ריבה טובה אחרת. שמתי ריבת לימון וזה טוב) * מלח * פלפל שחור גרוס. מערבבים את הרוטב בצנצנת היטב, ויוצקים על הסלט. יאמי!

italiana : סלט ארטישוק ירושלמי עם פקורינו

סלט ארטישוק ירושלמי עם פקורינו את הסלט הזה מגישים בטוסקנה לארוחת הצהריים של חג ה christmas 750 גרם ארטישוק ירושלמי מקולף ופרוס לפרוסות דקות מאוד (רצוי במנדולינה) קערת מי קרים עם שתי כפות מיץ לימון 4 ראשי אנדיב חתוך לרצועות דקות וארוכות (julienne) 250 גרם פקורינו (במקרה זה pecorino toscano ) רצועות דקות וארוכות (julienne) 1/2 כפית מלח מיץ משני לימונים 5 כפות שמן זית 2 כוסות אגוזי מלך חצויים 300 ענבים אדומים חצויים וללא גרעינים פלפל שחור טרי את הארטישוק הפרוס מכניסים למים הקרים עם מיץ הלימון(למנוע השחרה) לאותה קערה מכניסים את האנדיב החתוך בקערת הסלט ממיסים את המלח בשתי כפות מיץ לימון מוסיפים לאט את השמן זית, תוך בחישה רצופה במטרפת יד מסננים את האנדיב והארטישוק ומייבשים (אפשר במייבש חסה) או מגבת נייר מוסיפים לקערה עם הלימון ושמן זית מוסיפים גבינה (שומרים קצת בצמד לקישוט), אגוזים וענבים מערבבים היטב.... רצוי בידיים ומוסיפים פלפל שחור מפזרים מעל את הגבינה ששמרנו בתיאבון!

סלט תרד

חומרים: עלי תרד חמאה עלי רוקט גבינה בולגרית \ פטה פרוסות שקדים מולבנים רוטב: חרדל גרגרים שום כתוש שמן זית מלח פלפל שחור גרוס חומץ בלסמי מאדים במחבת את התרד עם חמאה (כל פעם מוסיפים עוד קרעי עלים ומעט חמאה) מעבירים את התרד לכלי הגשה, מוסיפים קרעי עלי רוקט, גבינה מפוררת מערבבים את הרוטב, יוצקים ומערבבים בעדינות את הסלט. מפזרים את פרוסות השקדים (קלויות). סלט מ צ ו י י ן !!! (עבר את מבחני אגף פולניה במשפחה....) כרמית

לזניית ריקוטה וחצילים

לזניית ריקוטה וחצילים מצרכים: חבילת עלי לזניה (500 גר) מילוי: 250 גר ריקוטה 70 גר מוצרלה 50 גר קשקבל או פרמזן או גבינת צאן קשה וארומטית 2 כפות פטרוזיליה קצוצה ביצה אחת מלחפלפל רבע כפית אגוז מוסקט פרוסות חציל מטוגנות רוטב בשמל (כף קמח מטוגן כלות בכף חמאה, מוסיפים כוס חלב ומבשלים 10 דקות) מסדרים את עלי הלזניה בתבנית משומנת מפזרים את מילוי הגבינות ומעליו פרוסות החציל. שוב עלי לזניה, גבינות וחציל. ושוב- סה" שלוש קומות. מכסים ברוטב בשמל ואופים כ-30 דקות capsicum

מזון צמחוני


חצילים מוחמצים עם לבנדר של ניסים קריספיל - justs

חצילים מוחמצים עם לבנדר של ניסים קריספיל 4 חצילים מלח 4 שיני שום (אני לא שמתי) קצוץ 4 כפות פטרוזיליה קצוצה 2 כפות עלי לבנדר קצוצים 1 כפית פלפל גרוס ½ כוס שמן זית 4 כפות חומץ בן-יין לפרוס את החצילים, בלי לקלף, לפרוסות בעובי 1 ס"מ, לבזוק מלח ולהשהות שעה. לשטוף, לסנן ולצלות בגריל כדקה כל צד. לסדר את החצילים הצלויים בקערה (רצוי פיירקס) בעלת מכסה. לפזר עליהם וביניהם שום קצוץ, פטרוזיליה, לבנדר, ופלפל. לערבב את השמן והחומץ ולשפוך מעל. לכסות במכסה ולהניח בטמפרטורת החדר ללילה. לשמור אחר כך במקרר. הערה 1: מקווה שמדובר בלבנדר (אזוביון, בעברית) אנגלי, זה שבתמונה 1. כי הלבנדר השני נראה לי פחות מתאים למטבח ויותר מתאים לנוי ולריח. האמת, שלדעתי עדיף את אותם חצילים בלי הלבנדר, וממנו לעשות בעיקר שקיות מבושמות דוחות עש לארון הבגדים. או סבון. או סתם להסניף בגינה.

קיש עגבניות מדהים של שחר - הביאה אלונה

קיש עגבניות מדהים של שחר: מכינים בצק פריך טעים ומשטחים אותו בתבנית אובאלית או פיירקס מלבנית. המלית: בערך 4 עגבניות נאות פרוסות לפרוסות (אפשר גם לקוביות... איך שאתם אוהבים) 2 ביצים 50 מל"ל חלב 50 מל"ל שמנת מתוקה אגוז מוסקט 2 כדורי מוצרלה גדולים מגוררים בזיליקום טרי כאוות נפשכם. אופן ההכנה: על גבי הבצק האפוי עד הזהבה מסדרים את העבניות, עליהן - הבזיליקום, על זה גרד המוצרלה (בפעם הראשונה שעשיתי את הפשטידה לא היה לי מוצרלה אז השתמשתי בגבינות שהיו לי בבית ויצא מצויין! בפעם השניה, שלחתי את בעלי לקנות לי מוצארלה בכדורים והוא חזר עם הורסיה של המוצרלה לפיצות... P-: אבל זה היה גם טעים!!), ועל זה את התערובת המקושקשת של כל שאר המוצרים. אה כן, אני מערבבת קודם כל בקערה עם היד את העגבניות עם קצת מלח ופלפל שחור, ואז שופכת אותן על הבצק. אופים 45 דק' בחום בינוני.

מזון צמחוני וינאי - מרק דובדבנים, שניצל פטריות , גולש פטריות, כרוב ביין, קייזר שמרן

מזון צמחוני וינאי ================== מתוך מסורת הבישול הווינאית המפוארת, הידועה בשפע הבשרים הקצפת והקרמים, דולה אביגיל ביסר מתכונים צמחוניים. מלפפונים, כרוב אדום ופטריות אופייניים למטבח הוינאי לא פחות, בתנאי שמוסיפים להם קימל, חומץ ותמיד מעט סוכר אביגיל ביסר, מגזין "שף" יש לי חברה, וינאית במוצאה, אשה אצילת נפש ובשלנית נפלאה. את המאכלים שלה אני אוהבת במיוחד, ועוד יותר אני אוהבת לשמוע את הסיפורים שלה על ימי ילדותה, לפני המלחמה. כשהיא מספרת, היא נוהגת לעצום את עיניה, להאנח בגעגועים ולהגיד בחיוך: "אז ידעו לבשל!" ואז נכנס אל החדר מצעד של מאכלים מגרים ומופלאים, שניצלים וגולשים, מיני כופתאות ממולאות, רטבים עתירי שמנת חמוצה ופפריקה ועוגות מדהימות, סטייק אסטרהזי ולינצר טורט, כרוב לבן עם קימל וצלי בשר עם פטריות, ועוד אינספור מטעמים. את כולם הכרחתי אותה לבשל לי, או לפחות לתת לי מתכון. המטבח הווינאי דומה להונגרי, בעקבות התקופה הממושכת בה היתה וינה חלק מהממלכה האוסטרו-הונגרית, ולכן תמצאו בשניהם מנות כמו גולש ושניצל ושטרודל. אבל בתחום אחד הצליחה וינה ליצור לה שם עולמי – בעוגות המופלאות שלה, עתירות הקרמים, השוקולדים, הדובדבנים וכמובן הקצפת, במאפי השמרים והשטרודלים, ובעוגיות. כל אלה הם חוויה קשה מאד לשומרי המשקל. בין תבשילי הבשר הכבדים והעוגות עתירות הקרם והשוקולד, כמעט שאין לצמחוניות כמוני מה לאכול בווינה. הפטריות הם אלה שמצילות את המצב. גולש פטריות ושניצל פטריות יער ברוטב שמנת חמוצה עולים בטעמם בעיני על המקור הבשרי. יחד עם מרק דובדבנים, סלט מלפפונים וקימל, וכרוב אדום עם צימוקים ביין, נוצרת ארוחה וינאית חורפית, צמחונית למהדרין. עוד יתרון אחד חשוב מאד יש לה – המתכונים קלים ומהירי הכנה להפליא. מרק דובדבנים חומרים: 1 חבילה דובדבנים קפואים, או צנצנת דובדבנים חמוצים ½ 1 כוסות יין לבן מתוק או ¾ כוס שרי ברנדי רצועה אחת מקליפת לימון מיץ מ- ½ לימון 1 מקל קינמון 1 גביע שמנת חמוצה הכנה: קוצצים חצי מכמות הדובדבנים ושמים בסיר יחד עם שאר המרכיבים, פרט לשמנת. מביאים לרתיחה ומבשלים כדקה. מורידים מהאש ומניחים למשך כארבע שעות בטמפרטורת החדר. מסננים את התערובת ודוחסים היטב בעזרת מצקת כדי להוציא את כל הנוזלים. מחזירים לסיר ומוסיפים את שארית הדובדבנים. מרתיחים שוב ומבשלים כשתי דקות. מצננים. מוסיפים את השמנת למרק, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים חם או קר. שניצל פטריות יער עם שמנת חמוצה ועירית חומרים: 1 סלסלה פטריות יער טריות 2 ביצים 1 כפית חרדל דיז'ון עם גרגרים 200 גרם פירורי לחם 2 כפות תערובת עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, רוזמרין, טימין, מרווה, בזיליקום וכו') שמן לטיגון 1 גביע שמנת חמוצה ½ שן שום כתושה ½ צרור עירית קצוצה מלח, פלפל הכנה: מפרידים את הפטריות מהגבעול. מערבבים את הביצים והחרדל ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים את פירורי הלחם עם עשבי התיבול הקצוצים. טובלים כל פטריה בתערובת הביצה ולאחר מכן בתערובת פירורי הלחם. מחממים במחבת שמן ומטגנים את השניצלים עד שיזהיבו מכל צד. מוציאים ומניחים על נייר סופג. מערבבים את השמנת החמוצה, השום, העירית, מלח ופלפל, ומגישים יחד עם השניצלים. גולש פטריות ופפריקה חומרים: 2 כפות שמן 1 בצל גדול, קצוץ גס 1 סלסלה פטריות שמפיניון טריות, קצוצות גס 1 סלסלה פטריות יער טריות, קצוצות גס (או סלסלה נוספת של פטריות שמפיניון) 5 פטריות מיובשות (שיטאקי או פורצ'יני – להשיג במעדניות ובתי טבע), קצוצות גס ½ כוס יין אדום 2 כפות פפריקה מתוקה 1 כפית קימל 1 קופסה קטנה רסק עגבניות מלח, פלפל הכנה: מחממים בסיר את השמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד מספר דקות. מוסיפים את היין, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש חזקה כ- 5 דקות. מוסיפים את הפפריקה, הקימל, רסק העגבניות, מלח ופלפל ומבשלים כעשרים דקות על אש בינונית. טועמים ומתקנים תיבול, ומגישים על פירה או אורז לבן. סלט מלפפונים וקימל חומרים: ½ ק"ג מלפפונים, קלופים ½ כפית מלח גס 1 כף חומץ הדרים או יין ½ כפית קימל 4 גבעולי שמיר, קצוצים דק 2 כפות שמן חמניות 2 שיני שום כתושות ¼ כפית סוכר הכנה: פורסים את המלפפונים לעיגולים דקים ככל האפשר ומניחים במסננת. מפזרים עליהם את המלח הגס, ומניחים למשך כעשרים דקות. שוטפים היטב מהמלח וסוחטים את המלפפונים כדי להוציא מהם את כל המים. מניחים בקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים. טועמים ומתקנים תיבול. משאירים במקרר שעתיים לפחות לפני ההגשה. כרוב אדום ביין וצימוקים חומרים: 2 כפות חמאה ½ כרוב אדום, פרוס לפרוסות דקות ½ כוס צימוקים 1 כוס יין אדום 1 כף סוכר ¼ כוס חומץ בן יין אדום הכנה: ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים את הכרוב. מערבבים ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים את הצימוקים, היין והסוכר, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כחצי שעה. מוספים את החומץ ומבשלים עוד רבע שעה. טועמים ומתקנים תיבול, ומגישים חם כתוספת לגולש. קייזר שמרן זהו "הפנקייק של הקיסר", והוא תפוח, ולא דקיק ושטוח. הקיסר הוא פרנץ יוזף הראשון. מטגנים את הבלילה בשתי פעמים, לא חביתית אחר חביתית כמקובל. להגשה חותכים את החביתיות, או קורעים לפיסות בעזרת שני מזלגות, וכמובן מוספים הרבה מאד אבקת סוכר. כך על פי המסורת. חומרים (4-6 מנות): 1/3 כוס קמח ½ כוס חלב 5 ביצים, מופרדות 2 שקיקים סוכר וניל 60 גרם חמאה ½ כוס צימוקים אבקת סוכר, קצפת ותותים להגשה הכנה: 1. מערבבים את הקמח והחלב לבלילה אחידה. מוספים את החלמונים ומערבבים היטב. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים את סוכר הווניל. מקפלים בזהירות את הקצף לתוך תערובת החלמונים. 2. ממיסים במחבת כ- 15 גרם חמאה. מוסיפים חצי מכמות הצימוקים ומטגנים כשתי דקות תוך כדי בחישה. יוצקים בעדינות חצי מהבלילה ומטגנים כשלוש דקות. כשהחביתית תופחת ויבשה בחלקה התחתון, מחליקים אותה לצלחת. ממיסים עוד 15 גרם חמאה ומחליקים את החביתיות חזרה למחבת, כשצידה הלא עשוי כלפי מטה. מטגנים עוד כ- 3 דקות. קורעים את החביתית בעזרת שני מזלגות ל- 6-8 חלקים, ומעבירים לצלחת (רצוי מחוממת). 3. מחממים שוב 15 גרם חמאה, ומטגנים חביתית שנייה באותה דרך, מחזירים את קרעי החביתית הראשונה למחבת, מחממים תוך ערבוב, מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים מיד עם קצפת ותותים.

כרוב סיני כבוש (חמוץ חריף)

אז ככה חבר'ה לייצים: לוקחים כרוב ירוק בינוני, פורסים אותו לפרוסות גסות מרובעות. מכניסים לצנצנת עם פקק תואם שיסגור אותה הרמתית. קולפים 12 שיני שום ומכניסים אותן לדור עם הכרוב. לוקחים ארבעה פלפלים אדומים חריפים *לא* יבשים, חוצים אותם ומישבים גם אותם בינות לכרוב. קולפים לימון בזהירות, בלי החלק הלבן, חותכים את קליפתו לקוביות קטנות ומצרפים אותה ל"שכונת הכרוב" בצנצנת. אחרי שתמה מלאכת בנית השכונה, עוצרים רגע, מביטים בצבעים, בדיירים, מתפעלים (חובה!), וממשיכים. בקערה מערבבים 2 כוסות חומץ בהיר עם ארבעה כוסות מים. שופכים את תכולת הקערה לתוך הצנצנת עם הכרוב. לצנצנת מוסיפים כוס וחצי סוכר וכפית מלח. סוגרים את הצנצנת היטב היטב, ומנערים חזק חזק כדי שהסוכר יכנס לכל חור אפשרי. פעם ביום מנערים את הצנצנת היטב, מביטים בדיירי הצנצנת ומשגיחים שהם לא יריבו.מניחים במקום מוצל. אחרי ארבעה ימים הכרוב מוכן לאכילה. האמיצים, כמו המנקה שלי אוכלים גם את הפלפלים החריפים. אין צורך לשמור במקרר, במיוחד לא בחורף הקריר. הכרוב נשמר כעשרה ימים. מגישים בעיקר כפתיח אבל גם כנישנוש ליד בירה. בוקר טוב ישראל

צנון וגזר כבושים מן המטבח היפני

צנון וגזר כבושים מן המטבח היפני =============================== לוקחים שני גזרים יפים במיוחד, חותכים אותם למקלות עבים לאורכם (אורך כל מקל כארבעה ס"מ ורוחבו ס"מ אחד). לוקחים שני צנונים יפים וחותכים לקוביות לא קטנות במיוחד ( ס"מ וחצי על ס" וחצי). בוחרים בקפידה שלושה פלפלים אדומים קטנים אך ממזריים שיפלפלו את חייהם של הירקות בצנצנת. שלש שיני שום חצויות. ארבע פרוסות ג'ינג'ר טרי ומקולף. מכניסים את כל הכבודה לצנצנת ומערבבים. כאן בא שלב ההתרשמות וההתפעלות מן הצבעים. בסיר מבשלים כוס סוכר עם כוס חוצץ הדרים וכוס וחצי מים, מבשלים עד שהסוכר נמס תוך כדי ערבוב. מכבים את האש וממתינים שהנוזל יגיע לטמפ' פושרת. בשלב הזה שופכים את הנוזל לצנצנת וחותמים אותה. אחרי שכל הכבודה מגיעה לטמפ' החדר (כמה שעות) מכניסים למקרר. מוכן אחרי יומיים שלושה, בכל יום משתבח טעמם. החמצה נעימה, נעמה.

מזון צמחוני


סלט הגזר המרוקאי של מרגרט תייר (ניצי 18)

סלט הגזר המרוקאי של מרגרט תייר באדיבות אודטה שוורץ המון פעמים הכנתי - תמיד יוצא מדהים! 1200 ק"ג גזר מהזן הכתום, עסיסי ומלא טעם, חתוך לאורכו ואח"כ לקטעים באורך של 2.5 ס"מ. לא לקלף! 7 כפות שמן רגיל 2 ראשים ענקיים של שום - מרוסק (100 ג' שום מרוסק) 1 כף פפריקה חריפה (אם אין או אם לא מתאים לכם, אז מתוקה) חצי כוס מים לכיבוי השריפה 100 ג' רסק עגבניות (2 כפות) סיר שטוח בקוטר 23 ס"מ. מים לכמעט כיסוי קטעי הגזר (בסיר בגודל הזה זה 4 כוסות). בסיר רחב ושטוח מחממים 7 כפות שמןו- 100 ג' שום מרוסק משני ראשים ענקיים. פותחים אש ומטגנים בערבוב. כשהשום בהיר ומריח, להוסיף כף פפריקה חריפה, ערבוב אחד, ומיד מכבים עפ חצי כוס מים. מוסיפים את רסק העגבניות (100 ג' רסק או שתי כפות), וקילו מאתיים של מקטעי גזר כתום ויפה ברוחב של שניים וחצי ס"מ. לערבב עד שכל הגזר מכוסה ברוטב ואז להוסיף ארבע כוסות מים או מים עד לכמעט כיסוי של הגזר (הדגש על כמעט). הגזר צריך לבצבץ מהמים מעט. כשהמים יורדים בחצי להוסיף חצי כוס חומץ רגיל, 2 כפות כמון, 1 כף קימל טחון, 1/4 כף פלפל שחור טחון, 2 כפיות שטוחות מלח, ערבוב נוסף וזהו. לכבות האש. לשים מכוסה במקרר ולא לטעום כל עוד זה חם! רק למחרת! בתיאבון ובהצלחה!

תבשיל מוקפץ של כרישה,מנגולד, כרוב וטופו - ניצי

תבשיל מוקפץ של כרישה,מנגולד, כרוב וטופו תבשיל שלמדתי מחברים שאימצו תזונה מקרוביוטית. אין כמויות לירקות, לפי מה שיש ולפי ההעדפה האישית. פורסים כרישה לעיגולים דקיקים. פורסים כרוב לאיטריות דקות. פורסים עלי מנגולד לאיטריות חותכים קובית טופו לקוביות לא גדולות מחממים מעט שמן במחבת מספיק גדול כך שיכיל את כל הירקות. מקפיצים את כל הירקות ביחד. מתבלים ברוטב סויה וכל מה שרוצים. אפשר להוסיף חריפות, מתקתקות - כאן הכל הולך. גם קארי. מבשלים מעט, עד שהירקות מוציאים נוזלים, מוסיפים את קוביות הטופו ומקפיצים אותם ביחד כך שיספגו את הטעם. לפני ההגשה אפשר לפזר מעט שומשום קלוי על מחבת. ניתן להוסיף מקצה שיפורים:(לא כלול בתזונה המקרוביוטית) להוסיף מעט חמאת בוטנים, טיפת דבש, שום, רוטב צ'ילי שום, רוטב צ'ילי מתוק, ירקות נוספים: גזר, ברוקולי מופרד לפרחים קטנים, פטריות וכד'. בהמשך אפשר להגיש על אורז או להוסיף לכך נודלס ולהפוך את התבשיל לארוחה שלמה. בתיאבון!

סלט ארטישוק ירושלמי וגזר - קלי קלות

סלט ארטישוק ירושלמי וגזר 1/2 קג' ארטישוק ירושלמי 1/2 קג' גזר 1/4 כוס עירית קצוצה 2 כפות שמיר טרי קצוץ 2 כפות שמן זית 3 כפות מיץ לימון טרי מלח ופלפל שחור לפי הטעם 2 כפות צלפים קולפים את הארטישוק וחותכים לג'ולינים(גפרורים). קולפים את הגזר ומגרדים בפומפיה דקה. מכניסים את כל החומרים לקערה ומערבבים, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מכסים ומניחים לספיגת טעמים לחצי שעה לפני ההגשה.

סלט חצילים בעגבניות וגמבה כבושה

סלט חצילים בעגבניות וגמבה כבושה 1 חציל בינוני 4 גמבות כבושות 1 עגבניה גדולה בשלה (קלופה ) 3 כפות שמן זית 2 כפות מיץ לימון 3 שיני שום כתוש 3 כפות פטרוזיליה קצוצה מלח ופלפל שחור לפי הטעם קולים את החציל בגריל או על הגז, מקלפים ומקצצים את בשר החצילים בעזרת סכין על קרש, מקצצים דק והגמבה הכבושה, חותכים את העגבניה לקוביות, מוסיפים את השום מיץ הלימון והשמן וממליחים לפי הטעם, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים, מכסים ומניחים במקרר לספיגת טעמים.

פשטידת גבינה ופלפלים- יפהיפיה ופשוטה!

החומרים: 10 פלפלים קלויים וקלופים 150 גרם בולגרית מגוררת 200 גרם גבנ"ל 9% (אני השתמשתי ב 5% ) 6 כפות סולת 5 ביצים טרופות 120 גרם קשקבל 2 כפות שמיר לשמן היטב תבנית 24 ולרפד את התחתית והשוליים בפלפלים כך שהקצוות מופשלים החוצה. לערבב את כל החומרים ולשפוך על ה"ריפוד". לקפל את שולי הפלפלים על הגבינה . (באמצע יתכן וישאר חלק לא מכוסה ) לאפות ב 180 מעולות כ 50 דקות . בהגשה להפוך על צלחת שטוחה. ניתן לשחק עם צבעי הפלפלים וליצור "דוגמא". בהצלחה ושבת שלום!

טארט גבינות ותרד

מהספר "מאפים פיקנטיים" של בני סיידא - עמוד 132 10 מנות חומרים: בצק עלים למלית: 250 גרם תרד טרי, קצוץ דק 2 גביעי גבנ"ל 9 % 150 גרם קשקבל 4 ביצים מופרדות 1 גביע שמנת חמוצה 3 כפות קמח 3 בצלים ירוקים קצוצים מלח ופלפל שחור טחום טרי לעיטור: 4 ביצים קשות פרוסות 100 גרם קשקבל מגורר 4 כפות פטרוזיליה קצוצה תבנית 26 ס"מ אופן ההכנה: להכנת המלית: יוצקים על התרד מים רותחים . משהים חצי שעה ומסננים. מעררבים בקערה את כל חומרי המלית למעט החלבונים. בקערה נפרדת מקציפים החלבונים לקצף נוקשה ומקפלים את תערובת המלית . מחממים תנור ל 200 מעלות . על משטח מקומח מרדדים את בצק העלים לעלה בקוטר 28 ס"מ מרפדים את התבנית המשומנת והדפנות .. מהדקים ומסירים עודפי בצק. שוטחים את המלית בקלתית ואופים כשעה עד להזהבת המלית. עורכים על פני המאפה המוכן פרוסות ביצים קשות וזורים מעל את הגבינה ואופים עוד 10 דקות . בתום האפייה משהים 20 דקות וזורים את הפטרוזיליה הקצוצה. בתאבון!

פשטידת פלפלים Slayee

מתכום שקיבלתי מחברה... מעולה מעולה!!! פשטידת פלפלים לבצק: 1 1/2 כוסות קמח 100 גרם מרגרינה עם מלח 1 ביצה 2-3 כפות גדושות שמנת חמוצה קורט מלח 3 כפות פירורי לחם למלית: 2 פלפלים אדומים 2 פלפלים ירוקים 2 פלפלים צהובים 4 בצלים גדולים קלופים 8 כפות שמן ככפית מלח 500 גרם גבינת קוטג' 4 ביצים 200 גרם פתיתי גבינה צהובה אופן הכנת הבצק: מנפים את הקמח לקערה. מוסיפים את שאר החומרים ולשים בצק גמיש. עוטפים את הבצק ומאחסנים כשעתיים במקרר. משמנים תבנית פאי מוציאים את הבצק ומרפדים את הבסיס והדפנות. לאחר מכן מפזרים את הפירורים בשכבה אחידה. אופן הכנת המלית: חותכים את הפלפלים לקוביות. גוררים את הבצלים בפומפיה גסה לכלי ומטגנים בשמן עד להזהבה. מוסיפים את קוביות הפלפלים והמלח וממשיכים לאדות בכלי מכוסה על להבה נמוכה כ-20 דקות. צקים את הפלפלים המאודים מעל לפירורים. בוחשים בקערה גבינה וביצים וצקים מעל הפלפלים. מפזרים את פתיתי הגבינה הצהובה. אופים בתנור על חום בינוני בין חצי שעה ל 45 דקות.
עבור לעמוד
, , , ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - בישולים
בחר
בחר