מחית סלרי מיוחדת

פירה (מחית) סלריאק מצרכים: קילו וחצי ראשי סלרי(לאחר ניקוי) 4 חלמוני ביצה אגוז מוסקט מגורר שום כתוש 100 גרם חמאה בצל ירוק קצוץ ארבע כפות שמנת מתוקה פלפל לבן מלח-או אבקת מרק עוף פטרוזיליה קצוצה צנובריים סיניים(הסוג הקטנטן) הכנה: 1-להרתיח מיים ומלח 2-לאחר רתיחה להוסיף לסיר את ראשי הסלרי(להלן סלריאק) לבשל עד לרכות מושלמת 3-את ראשיי הסלריאק המבושלים היטב יש לחתוך לחתיכות קטנות ולהעביר דרך מסננת למעיכה תוך כדי סילוק הסיבים(כמו שעושים עם חומוס בהכנה תקינה) 4-להכניס את מחית הסלריאק לתנור חם 200 מעלות למשך כ10 דקות עד רבע שעה ליבוש מעודפי נוזל. 5-להוציא את הסלריאק לערבב בתוכו את מחצית מכמות החמאה ואת השמנת להוסיף את ארבעת החלמונים ולהבליע אותם אחד אחרי השני. 6-לתבל במלח או אבקת מרק עוף אגוז מוסקט ופלפל לבן. 7-להמיס את שארית החמאה במחבת ולהקפיץ בה מעט את השום הכתוש והבצל הירוק הכתוש(החלק הירוק בלבד) 8-לסנן את תכולת המחבת ולהוסיפה למחית הסלריאק 9-לקצץ את הפטרוזיליה דק מאוד 10- לטגן מעט צנוברים בחמאה ולסנן 11-לזלף ספירלה נאה של מחית הסלריאק דרך שק זילוף ניתן בשלב זה להגיש מיד או להניח בצד ולחמם מספר דקות בתנור לפני הגשה . לפני ההגשה יש לעטר בפטרוזיליה קצוצה ובמעט צנוברים קלויים בתיאבון

קציצות אגוזים ופטריות

קציצות אגוזים ופטריות 30 גר' אגוזי מלך 30 גר' אגוזי לוז 30 גר' שקדים 30 גר' שקדים 30 גר' אגוזי מקדמיה ½ כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל בינוני קצוץ 1 שן שום גדולה 60 גר' פיתה מקמח מלא שרויה במים וסחוטה היטב. מעט חלב אם צריך אופן ההכנה במערבל מזון טוחנים את אגוזים, מעבירים לכלי. במערבל מזון טוחנים את הפטריות, הפטרוזיליה, הבצל והשום. מעבירים לכלי עם תערובת האגוזים. מוסיפים לתערובת ביצה. במערבל המזון מערבבים את הפיתה והחמאה ומוסיפים אותם לתערובת. מערבבים את כל החומרים עד ליצירת עיסה נוחה לעבודה, מוסיפים מעט חלב אם צריך. קורצים קציצות קטנות ומניחים מעל משטח משומן בחמאה שעליו מפזרים פירורי לחם. מניחים פירור חמאה מעל כל קציצה. אופים בתנור או בטוסטר אובן עד להשחמה. אם צריך הופכים את הקציצות. להגיש עם רוטב לימוני עדין.

סלט פירות הדר ואגוזי מלך

מצרכים (8 מנות): לסלט: 2 תפוזים 2 אשכוליות 150 גרם נבטי שעועית זר עלי רוקט עלי חסה אדמדמה (לפי הטעם ביחס שאתם אוהבים) עלי חסה ירוקה (לפי הטעם ביחס שאתם אוהבים) 2 מלפפונים פרוסים לעיגולים דקים מעט גבינת פרמזן חתוכה דקיקות 1/2 כוס אגוזי מלך לרוטב: 2 כפות שמן אגוזים 2 כפות שמן רגיל 2 כפות חומץ בלסמי 2 כפות חרדל דיז'ון עם גרגרים 1 כף רוטב צ'ילי מתוק אופן ההכנה: 1. קלפו את פירות ההדר, הסירו את כל החלקים הלבנים והמרים. בעזרת סכין הסירו גם את הציפה הדקיקה. הכניסו לקערה גדולה. 2. לקערה הוסיפו את הנבטים, האגוזים, המלפפונים, הרוקט והחסות. 3. בחשו בעדינדינות למען לא יתפוררו פירות ההדר. 4. ערבבו את חומרי הרוטב היטב היטב ושפכו על הסלט. 5. פזרו מעל פרמזן, והגישו. בתיאבון. * זה סלט הדגל שלי, אפשר לאלתר ולשנות את סוגי העלים, להגיש עם אספרגוס במקום נבטים וכו'.

סלט תפוחי אדמה תאילנדי (לאוהבי החריף מתוק)

חומרים (שמונה סועדים בערך): לסלט: 1 ק"ג תפוחי אדמה קטנטנים גמבה אדומה חתוכה לרצועות לרוטב: 1 שן שום כתושה 1/4 כוס מיץ ליים (אם אין להתפשר על לימון) 2 כפות שמן 2 כפות מנטה טריה קצוצה דקיקות 2 כפות עלי כוסברה טריים קצוצים 1 כף רוטב דגים תאילנדי (להשיג בחניות המוכרות מורים מהמזרח) 2 כפיות שמן צ'ילי מתוק (כנ"ל) 1 וחצי כפיות סוכר חום אופן ההכנה: לחתוך את תפוחי האדמה לחצי ולבשל במים רותחים כחמש דקות או עד שתפוחי האדמה רכים אך לא מדי. סננו את תפוחי האדמה, קררו תחת מים צוננים ויבשו אותם. לערבב את חומרי הרוטב היטב היטב, הכי טוב להכניס לצנצנת סגורה ולנער כחצי דקה. להכניס את תפוחי האדמה לקערת הגשה, לשפוך את הרוטב ולערבב. לקשט ברצועות גמבה אדומה ולהגיש. בתיאבון, נעמה. * סלט מענין ולא שגרתי, המתכון נוסה בהצלחה.

סלט ים תיכוני - עם חצילים מטוגנים, גבינת פטה וירקות חיים.

מצרכים: חציל בינוני מלח גס 2 כפות שמן 520 גרם עגניות שרי חצויות 2 מלפפונים פרוסים לפרוסות דקות בצל אחד סגול פרוס דק 250 גר' גבינת פטה חתוכה לקוביות (2 ס"מ) 2/3 כוס זיתים שחורים מגולענים 1/3 כוס ריחן קצוץ טרי לרוטב: 1/3 כוס שמן זית 1 כף חומץ בלסמי 1 שן שום מעוכה 1 כף עלי אורגנו טריים קצוצים דק אופן ההכנה: 1. חתכו את החציל לקוביות של 2 וחצי ס"מ, הניחו אותן על מגש ופזרו גבישי מלח להוצאת נוזלים , השאירו כך כחצי שעה. אחרי מחצית השעה הורידו שאריות המלח והנוזלים בעזרת מגבת נייר. 2. חממו את השמן במחבת טפלון, וטגנו את קוביות החציל. הספיגו את שאריות השמן במגבות נייר וצננו. 3 אחרי שהחצלים התקררו, ערבבו אותם בזהירות בקערת ההגשה עם העגבניות, המלפפונים, הבצל, הריחן, הזיתים וגבינה הפטה. 4. ערבבו היטב את חומרי הרוטב (הערבוב היעיל ביותר הוא "שקשוק" של החומרים בצנצנת סגורה), הוסיפו את הרוטב לסלט וערבבו בזהירות. בתיאבון, נעמה. * עוד סלט דגל שנוסה עשרות פעמים וגרר שובל מחמאות.

סלט מוצרלה ופלפלים מטוגנים

מתכון: סלט מוצרלה ופלפלים מטוגנים רכיבים: 20 כדורי מוצרלה קטנים צרור עלי רוקט צרור עלי בזיליקום 1 חסה 4 פלפלים (אדום, צהוב או ירוק) 1/3 כוס שמן זית 5 כפות חומץ בלסמי 200 גרם זיתים מגולענים מלח פלפל גרוס אופן הכנה: לשטוף ולייבש את העלים, לקרוע ולשים בקערה. לטגן את הפלפלים בשמן עד שישחימו להוסיף למחבת זיתים חומץ בלסמי ותבלינים. להוריד מהאש ולפזר על העלים. לשים מעל את המוצרלות, להקפיץ קלות. הערות: מקור המתכון: עיתון כלשהו הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

תפוחי אדמה עם חומוס ועגבניות

מתכון: תפוחי אדמה עם חומוס ועגבניות מתכון: תפוחי אדמה עם חומוס ועגבניות מצרכים: 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לפרוסות עבות רבע כוס גרגירי חומוס מבושלים או משומרים 3 בצלים קצוצים גס 2-3 שיני שום מעט שמן לטיגון 500 גרם עגבניות קלופות, מגולענות וקצוצות מעט מלח ופלפל שחור טחון טרי חצי כוס רוטב עגבניות טוב פיקנטי אופן הכנה: מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים בו את הבצלים עד להזהבה. מוסיפים תפוחי אדמה ומטגנים אותם משני צידיהם עד שהם זהובים. מוסיפים חומוס ושיני שום, ומערבבים. מוסיפים לקערה עגבניות ורסק מדולל (ואם יש צורך גם מים) כדי כיסוי. מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה, ומבשלים מעל להבה נמוכה עד שתפוחי האדמה רכים. מגישים קר (אם רוצים להגיש חם, מטגנים את הירקות בחמאה במקום בשמן). הערות: מקור המתכון: אדם הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

פלאפל. מספר מתכונים - של דורית

א. מתכון משפחתי מצרכים: 1 כוס חומוס שהושרה לילה במים ונשטף היטב. 1 ראש שום מקולף, כוסברה ירוקה 2 בצלים פרוסה וחצי לחם שחור שהושרה במים ונסחט קורט סודה לשתיה (ביקרבונט) כמון, תבלינים, מלח ההכנה: לטחון החומוס עם השום, הכוסברה, הבצל והלחם. להוסיף תבלינים, ללוש ולהכניס למקרר מכוסה למספר שעות. ב. מתכון ששמרתי בשעתו מ-IOL (אולי שלך דינה) הכמות גדולה ורצוי להכין כמות ולהקפיא חלק מהתערובת. להשרות לילה 1 ק"ג גרגרי חומוס. לשטוף היטב ולטחון במטחנת בשר (לא פוד פרוססור). להוסיף למטחנה 2 פרוסות חלה או פיתות מושרות וסחוטות. 50 גר' כמון, 50 גר' כוסברה יבשה (אפשרית טריה אבל תתן לפלאפל צבע ירוק) 50 גר' שומשום, כפית פלפל שחור, 1 בצל גדול, ראש שום מקולף, מלח לפי הטעם, פלפל חריף אדום או ירוק כולל הגרעינים. לערבב היטב ולחלק למנות לפי הצורך. לפני הטיגון להוסיף כפית אבקת אפיה או חצי כפית סודה לשתיה. ג. פלאפל תימני (מתוך גזיר עיתון ששמור אצלי) מצרכים: 2 כוסות גרגרי חומוס או פול קטן (מצרי) 4 גבעולי כוסברה 5-6 גבעולי פטרוזיליה 3 שיני שום 2 בצלים 2 כפיות כמון טחון 3 כפיות מים 1 כפית מלח חצי כפית פלפלת חריפה רבע כפית פלפל שחור חצי כפית סודה לשתיה (או אבקת אפיה) שמן לטיגון עמוק ההכנה: להשרות החומוס לילה, לשטוף הפולים ולטחון במטחנת בשר יחד עם הירק השום והבצל להעביר לקערה ולהוסיף תבלינים,מים וסודה לשתיה להשהות כ-20 דקות ליצור כדורים ולטגן בשמן עמוק. בהצלחה....

פלאפל - כל המתכונים שאספה ניצי18 מהפורום

פלאפל 1 כוס חומוס יבש 1 בצל קצוץ 2 שיני שום כוסברה לפי הטעם מלח,פלפל וכמון לפי הטעם 3 כפות קמח 1 שקית אבקת אפיה משרים את החומוס במים 24 שעות.מסננים. טוחנים במטחנת בשר את החומוס עם שום, בצל וכוסברה. מתבלים ומניחים במקרר למשך לילה. מוסיפים לתערובת החומוס קמח ואבקת אפיה מדוללת במעט מים.מערבבים היטב.יוצרים כדורים ומטגנים בשמן בטמפרטורה של 150 מעלות עד להשחמה. מתכון ל - 40 יחידות פלאפל מפורט סעיד משרים את החומוס למשך הלילה. בבוקר מסננים והמהדרים קולפים הקליפה. טוחנים במעבד מזון לא למשחה אלא לגושישים קטנים בערך בעובי של בורגול. מניחים בקערה. בתוך המיכל הריק מניחים 2 צרורות של כוסברה וצרור פטרוזיליה גדול. 3 שיני שום, בצל קטן חתוך, כוסברה יבשה, כמון (לא להפריז – מאוד דומיננטי), פלפל חריף ירוק אחד, (לא חובה), מלח, פלפל שחור (עדיף גרוס). טוחנים דק, מוסיפים לחומוס ומתקנים תיבול. מוסיפים אבקת אפיה או סודה לשתיה. אם העיסה רטובה מידי מוסיפים לחם רטוב סחוט היטב. יוצרים כדורים בגודל פינג פונג ומועכים קלות. מטגנים בשמן לא רותח. (אחרת זה מטגן מבחוץ ונשאר רך בפנים). אפשר להקפיא התערובת בשלב שלפני הלחם ואבקת אפיה ולהוסיף אחרי שמפשיר. פלאפל 600 ג' חומוס 2 כפיות אבקת סודה לשתיה 200 ג' בצל 200 ג' לחם לבן ללא הקרום 2 כפות כוסברה קצוצה 2 כפות פטרוזיליה קצוצה 2 כפות קמח שמן לטיגון אופן הכנה: משרים את החומוס ללילה במקרר בהרבה מים ועם המחצית השניה של הסודה לשתיה. מסננים וטוחנים עם הבצל, כוסברה פטרוזיליה ולחם. מוסיפים תבלינים ומעבדים. מוסיפים קמח והמחצית השניה של אבקת הסודה לשתייה, עד שהעיסה רכה וצמיגה. מטגנים בשמן חם. בצק לפלאפל עם שומשום - של מסעדת דיאנה 1 ק"ג חומוס ששרה במים כל הלילה 2 בצלים 2 שיני שום קלופות צרור כוסברה טרייה פלפל ירוק חריף 2 פלפלים ירוקים לא חריפים 1 כף מלח 1 כף כמון טחון 1 כפית אבקת אפיה ½ כוס שומשום לבן מעבירים את החומוס, שום, פלפלון חריף, פלפלים והכוסברה למטחנת בשר וטוחנים ביחד. חותכים את הבצלים דק ומוסיפים לתערובת. מוסיפים את התבלינים, המלח, אבקת אפייה והשומשום ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. פלאפל של אמירה רכיבים: 1/2 ק"ג גרגרי חומוס(עדיף הסוג הפשוט-לא הלבן) 2 כוסות פטרוזיליה קצוצה דק(או 1 פטרוזיליה ו-1 כוסברה) 4-5 שיני שום כתושות 1/2 כפית מלח 1/2 כפית פלפל 1/2 כפית כמון 1 בצל גדול חתוך לרבעים 1 כפית אבקת אפיה/סודה לשתיה שמן לטיגון עמוק-עדיף קנולה אופן הכנה: להשרות במים קרים את החומוס* למשך 12 שעות לסנן היטב את החומוס , שלא יהיה רטוב לטחון את החומוס עם הבצל במכונת בשר-פעם אחת.** להוסיף הכל-חוץ מאבקת האפיה. להניח בצד לחצי שעה(אם מטגנים מאוחר יותר וחייבים לשים במקרר, להוציא שעה לפני הטיגון). להוסיף את אבקת האפיה ולערבב היטב. לחמם את השמן לחום גבוה, והנמיך מעט את החום, ליצור כדורים קטנים(רצוי לא גדולים מדי הזקוקים לזמן ממושך של טיגון). ולטגן עד שמתקבל צבע זהוב כהה. להוציא לכלי מרופד במגבת ניר. פלאפל. מספר מתכונים א. מתכון משפחתי מצרכים: 1 כוס חומוס שהושרה לילה במים ונשטף היטב. 1 ראש שום מקולף, כוסברה ירוקה 2 בצלים פרוסה וחצי לחם שחור שהושרה במים ונסחט קורט סודה לשתיה (ביקרבונט) כמון, תבלינים, מלח ההכנה: לטחון החומוס עם השום, הכוסברה, הבצל והלחם. להוסיף תבלינים, ללוש ולהכניס למקרר מכוסה למספר שעות. ב. מתכון ששמרתי בשעתו מ-IOL הכמות גדולה ורצוי להכין כמות ולהקפיא חלק מהתערובת. להשרות לילה 1 ק"ג גרגרי חומוס. לשטוף היטב ולטחון במטחנת בשר (לא פוד פרוססור). להוסיף למטחנה 2 פרוסות חלה או פיתות מושרות וסחוטות. 50 גר' כמון, 50 גר' כוסברה יבשה (אפשרית טריה אבל תתן לפלאפל צבע ירוק) 50 גר' שומשום, כפית פלפל שחור, 1 בצל גדול, ראש שום מקולף, מלח לפי הטעם, פלפל חריף אדום או ירוק כולל הגרעינים. לערבב היטב ולחלק למנות לפי הצורך. לפני הטיגון להוסיף כפית אבקת אפיה או חצי כפית סודה לשתיה. ג. פלאפל תימני מצרכים: 2 כוסות גרגרי חומוס או פול קטן (מצרי) 4 גבעולי כוסברה 5-6 גבעולי פטרוזיליה 3 שיני שום 2 בצלים 2 כפיות כמון טחון 3 כפיות מים 1 כפית מלח חצי כפית פלפלת חריפה רבע כפית פלפל שחור חצי כפית סודה לשתיה (או אבקת אפיה) שמן לטיגון עמוק ההכנה: להשרות החומוס לילה, לשטוף הפולים ולטחון במטחנת בשר יחד עם הירק השום והבצל להעביר לקערה ולהוסיף תבלינים,מים וסודה לשתיה להשהות כ-20 דקות מה שמגישים עם פלאפל בסיסי של אהרוני סלט עגבניות וכוסברה: מערבבים 6 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות 3 בצלים ירוקים קצוצים, צרור כוסברה קצוצה 1/2 כוס מיץ לימון טרי מלח פלפל --------------------------------------- טחינה ירוקה: מערבבים 1 כוס טחינה גולמית 1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי 3/4 כוס מים 2-3 שיני שום כתושות 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק דק מלח פלפל ------------------------------------- יוגורט- שום- לימון: מערבבים 1 כוס יוגורט שמן 3 כפות מיץ לימון 3 כפות שמן זית 2 כפות נענע טריה קצוצה דק מלח פלפל תפוח אדמה בבלילה (ציפס) לפלאפל רכיבים: 1 תפוח אדמה בנוני פרוס לאורכו פרוסות דקות מאוד. לבלילה: 1 ביצה 3 כפות קמח 1/2 שקית אבקת אפיה 1 כפית שטוחה מלח (לא להיבהל הבלילה צריכה להיות מלוחה מאוד שטועמים אותה לא מטוגנת). 1/4 כפית אבקת מרק עוף 1/8 כפית פלפל שחור מעט מים. אופן הכנה: משרים את פרוסות תפוחי האדמה במים מומלחים למשך 30 דקות ומיבשים היטב על מגבת. טורפים את הביצה ומוסיפים את שאר החומרים מערבבים היטב עד שאין גושים (הכי טוב במקצף ביצים). הבלילה צריכה לצאת סמיכה יחסית במרקם של טחינה. בסיר עמוק מחממים שמן לחום בנוני, טובלים את פרוסות התפו"א בבלילה ושמים בשמן עד שמזהיב. סופגים עודפי שמן בניר סופג

מזון צמחוני


האספרגוס

** אדם :מאת 18:41 :שעה 30/12/2001 :תאריך האספרגוס את גבעולי האספרגוס יש לנקות היטב לקטום את הקצה התחתוןשל כל גבעול. את כל אגודת האספרגוס לקשור בחוט עמיד(חוט שפגט יהיה מצוין) להרתיח סיר גבוה עם מי מלח כשהמיים רותחים להעמיד בתוך הסיר את האספרגוס לבישול במשך כעשרים דקות להוציא אחרי 20 דקות לבדוק רכות רצויה ולהעביר מיד לקערת מי קרח. המהדרים נוהגים לקלוף את קליפתו הירוקה של גבעול האספרגוס לאורכו, למעט האניצים העליונים כמובן,בעזרת קולפן תפו"א עדין

חמין צמחוני לאניני טעם

*** אדם :מאת 07:47 :שעה 31/12/2001 :תאריך *** אדם :מאת 07:47 :שעה 31/12/2001 :תאריך חמין צמחוני לאניני טעם- מצרכים שעועית:לימה,לבנה גדולה,אדומה חצי כוס מכל סוג ,גרגרי חומוס כנ"ל בצלצלי שאלוט חצויים שמן זית טופו חתוך לקוביות פטריות שמפיניון שלמות גודל בינוני או שיטאקי ראש שום 1 קילוגרם גזר חתוך גדול תפו"א דזירה חתוכים ורבעים לאורכן עם הקליפה אבקת מרק פרווה בטעם עוף או בקר הרבה שמיר ופרוזיליה חתוכים גס מעט מלח(אבקת המרק נותנת מליחות) מעט רוטב סויה פלפל שחור גרוס שניים או שלושה פלפלוניי קאין שני ראשי סלרי קלופים חתוכים לקוביות גדולות כוס גרגרי חיטה שטפים היטב הכנה 1. להשרות את השעועית והחומוס למשך לילה 2. בסיר גדול לטגן מעט בשמן את בצלצלי השאלוט להוסיף את קוביות הטופו לטגן קלות וולהוסיף מעט רוטב סויה 3. להוציא את קוביות הטופו לאחר טיגון ורתיחה קלה ולהניח בצד 4. להוסיף את הפטריות ולהקפיץ קלות 5. להוסיף את השום קלוף וקצוץ,להוסיף את הגזר ,הסלרי ,תפוחי האדמה ,השעועית, החומוס והתבלינים להוסיף מעט מיים ולהרתיח תוך כדי עירבוב.להוסיף את גרגרי החיטה ולערבב היטב להוסיף את קוביות הטופו ותבלינים במידת הצורך להרתיח. בשלב זה ניתן לפרוש נייר אלומניום על פני התבשיל ולהוסיף ביצים במידה ורצונכם בכך לכסות בנוזל להרתיח ולהכניס לתנור חם 120 מעלות למשך כ-18 שעות כשהסיר מכוסה עד אטימה .יש לבדוק נוזלים במהלך הבישול

כרוב סיני כבוש (חמוץ חריף)

אז ככה חבר'ה לייצים: לוקחים כרוב ירוק בינוני, פורסים אותו לפרוסות גסות מרובעות. מכניסים לצנצנת עם פקק תואם שיסגור אותה הרמתית. קולפים 12 שיני שום ומכניסים אותן לדור עם הכרוב. לוקחים ארבעה פלפלים אדומים חריפים *לא* יבשים, חוצים אותם ומישבים גם אותם בינות לכרוב. קולפים לימון בזהירות, בלי החלק הלבן, חותכים את קליפתו לקוביות קטנות ומצרפים אותה ל"שכונת הכרוב" בצנצנת. אחרי שתמה מלאכת בנית השכונה, עוצרים רגע, מביטים בצבעים, בדיירים, מתפעלים (חובה!), וממשיכים. בקערה מערבבים 2 כוסות חומץ בהיר עם ארבעה כוסות מים. שופכים את תכולת הקערה לתוך הצנצנת עם הכרוב. לצנצנת מוסיפים כוס וחצי סוכר וכפית מלח. סוגרים את הצנצנת היטב היטב, ומנערים חזק חזק כדי שהסוכר יכנס לכל חור אפשרי. פעם ביום מנערים את הצנצנת היטב, מביטים בדיירי הצנצנת ומשגיחים שהם לא יריבו.מניחים במקום מוצל. אחרי ארבעה ימים הכרוב מוכן לאכילה. האמיצים, כמו המנקה שלי אוכלים גם את הפלפלים החריפים. אין צורך לשמור במקרר, במיוחד לא בחורף הקריר. הכרוב נשמר כעשרה ימים. מגישים בעיקר כפתיח אבל גם כנישנוש ליד בירה. בוקר טוב ישראל

סלט תרד

חומרים: עלי תרד חמאה עלי רוקט גבינה בולגרית \ פטה פרוסות שקדים מולבנים רוטב: חרדל גרגרים שום כתוש שמן זית מלח פלפל שחור גרוס חומץ בלסמי מאדים במחבת את התרד עם חמאה (כל פעם מוסיפים עוד קרעי עלים ומעט חמאה) מעבירים את התרד לכלי הגשה, מוסיפים קרעי עלי רוקט, גבינה מפוררת מערבבים את הרוטב, יוצקים ומערבבים בעדינות את הסלט. מפזרים את פרוסות השקדים (קלויות). סלט מ צ ו י י ן !!! (עבר את מבחני אגף פולניה במשפחה....) כרמית

סלט רוקט וראשד

שוטפים קורעים ומיבשים את העלים (יש עליהם תמיד טונה חול, אלוהים יודע למה) מוסיפים לקערה פרוסות בצל סגול, קוביות אבוקדו, עגבניות שרי חצויות, אפשר ורצוי נבטי אלפפה (או איך שקוראים להם) רוטב וינגרט (הקלאסי והאהוב) מערבבים בעדינות ומוסיפים כף או שתיים "תערובת פיצוחים" - שתמיד טוב להכין כמות ולשמור בכלי אטום (על מחבת יבשה קולים גרעיני חמניה, דלעת, שומשום, שקדים פרוסים, אגוזי מלך ומה שעוד יש בבית...פלפל שחור גרוס ומלח גס) שידרוג לסלט: מצפים קוביות גבינת חלומי או קממבר כמו שניצל, מטגנים, ומניחים על הסלט שתי שניות לפני ההגשה. בתאבון כרמית

מזון צמחוני


מאפה עגבניות, תפוחי אדמה וריחן.. שווה!

(מתוך ספר בישול של בני סיידא עם שיפורים שלי, נוסה כמה פעמים ושווה כל ביס) מצרכים: 7-8 תפוחי אדמה בינוניים 6 עגבניות 5 בצלים 2 בצלים ירוקים קצוצים 1/2 כוס בזיליקום טרי קצוץ 2 כפות בזיליקום יבש מלח ופלפל 1 כפית פלפלת מתוקה 1/2 כפית פפריקה חריפה 2/3 כוס שמן זית להגשה: 1/4 כוס שמן זית 200 גרם עגבניות שרי 6 שיני שום מעוכות 1 כוס פטרוזליה קצוצה גבינת פרמזן תבנית אפיה בגודל 30 על 40 אופן ההכנה: 1. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות). 2. קולפים ופורסים את תפוחי האדמה, פורסים את העגבניות והבצלים. 3. שמים בקערה את תפוחי האדמה, העגבניות, הבצל היבש, הבצל הירוק, הבזיליקום הטרי והיבש. מתבלים במלח ופלפל גרוס, פפריקה מתוקה וחריפה ומוסיפים את שמן הזית. מערבבים היטב בכפות הידיים. 4. יוצקים את התכולה לתבנית ואופים כשעה וחצי עד שהמאפה מזהיב. 5. לפני ההגשה מחממים במחבת גדולה 1/4 כוס שמן זית, מוסיפים את עגבניות השרי השלמות והשום ומקפיצים דקות אחדות. מסירים מן האש, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים. יוצקים את תכולת המחבת על המאפה. 6. מגררים פרמזן על המאפה החם. מגישים עם לחם ג'בטה טרי.. יאמי!

מאפה כרישה ופטריות

מאפה מעולה ע"פ בני סיידא עם שינויים קלים שלי. מאפה כרישה ופטריות (תבנית 26) ================== מצרכים לבצק: 1 וחצי כוסות קמח 100 גרם חמאה מעט מלח ביצה 2 כפות מים קרים למלית: 80 גרם חמאה 2 שיני שום 4 כרישות בינוניות חתוכות לרצועות (חלק לבן בלבד) 200 גרם פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות 3 פטריות פורטבלו גדולות חתוכות לפרוסות 200 גרם פטריות ירדן חתוכות לרצועות 2 כפיות טימין מלח ופלפל שחור גרוס 1 וחצי מיכלים של שמנת מתוקה 2 כפות קמח 150 גרם גבינת פרמזן מגוררת (במקור עם קשקשבל, אבל לי אין אותה בהונג קונג) אופן ההכנה: 1. בקערה לשים את כל חומרי הבצק, לא להוסיף בבת אחת את הקמח אלא כמה שצריך כדי להגיע לבצק גמיש ולא דביק. מקררים את הבצק במקרר כשעה. 2. אחרי הקירור מרדדים את הבצק לעלה בקוטר של כ28 ס"מ ומרפדים את התבנית המשומנת והדפנות. 3. ממיסים במחבת את החמאה, מטגנים את הכרישה כחמש-שש דקות, מוסיפים את הפטריות, מטבלים בטימין במלח ופלפל ומטגנים עד שכל נוזלים יתאידו. מסירים מן האש. 4. טורפים בקערה את הביצים עם השמנת והקמח ומאה גרם פרמזן, יוצקים את הפטריות לתוך התערובת בקערה ומערבבים. יוצקים את תכולת הקערה לתבנית עם הבצק וזורים מעל גבינה מגוררת. מפזרים את יתר הפרמזן על הפשטידה. 5. אופים כ-45 דקות עד שהמאפה מזהיב ומתייצב. בתום האפיה משהים את המאפה כרבע שעה בתנור כבוי עם דלת סגורה. בתיאבון, נעמה. * אם יש באפשרותכם לשים ידכם על פטריות פורציני מיובשות אל תהססו והוסיפו כמה (טפלו בהן לפי הוראות היצרן). במקור הפשטידה עם קשקבל, אני מכינה אותה עם פרמזן כי בהונג קונג אין קשקשבל. נסו ותהנו.
עבור לעמוד
, , , ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - בישולים
בחר
בחר