שום ובצל אפויים

חומרים: בצל לבן גדול חתוך לרצועות 2 בצלים גדולים סגולים חתוכים לרצועות 100 גרם בצלי אשלוט קלופים או בצלים ירוקים (חלק לבן בלבד), חתוכים לרצועות. שיניים משלושה ראשי שום, קלופות 4 כפות שמן זית 2 כפות רוטב סויה כף רוטב צדפות אופן ההכנה: 1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מניחים בתבנית משומנת את הבצלים והשום, מנטפים עליהם את שמן הזית, כף אחת מרוטב הסויה ואת רוטב הצדפות. מערבבים עד שיהיו מצופים היטב. 2. אופים עד שהבצלים מזהיבים והופכים מידי פעם בזמן האפיה. 3. מוציאים מן התנור, מערבבים עם כף שמן הסויה הנותרת ומעבירים לצלחת הגשה. מצוין עם לחם וחמאה, הולך נפלא ליד בשרים ומחית תפוחי אדמה. נסו ותהנו. נעמה.

שרלוט חצילים

שרלוט חצילים המנה היא מנה חגיגית מיועדת לאירועי אירוח מיוחדים הכנתה היא בשלבים. שלב א לפרוס חצילים ארוכים לאורכם לפרוסות דקות להמליח ולהשרות במלח עבה כחצי שעה לשטוף היטב וליבש מעודפי מיים. לטגן את הפרוסות בשמן עד לקבלת צבע זהוב משני צדדיהם בקערת פיירקס עגולה עמוקה יש להניח את פרוסות החצילים המטוגנות כמעטה על דופן הקערה הפנימי עם שוליים שיורדים אל מחוץ לקערה להניח את פרוסות החציל אחת ליד השניה לאורכן ממרכז תחתית הקערה על הדופן כלפי חוץ (לזכור להשאיר שוליים של חציל מחוץ לקערה. שלב ב- יצירת המילוי קישואיים חתוכים לקוביות קטנות פלפל אדום חתוך תפו"א חתוכים גזר חתוך לחצאי פרוסות חציל חתוך קוביות ראש סלרי חתוך קוביות שיני שום פרוסות רסק עגבניות מעט יין אדום יבש פלפל שחור גרוס מלח או אבקתמרק בטעם עוף טימין קצוץ ריחן טרי קצוץ בצל קצוץ גס יש לטגן בשמן זית את הבצל הקצוץ והשום פרוס להוסיף את רסק העגבניות לטגן מספר דקות להוסיף חצי כוס יין אדום יבש ואת הירקות החתוכים והתבלינים. להוסיף מעט (כוס)נוזל בטעם עוף או מים להרתיח תוך כדי עירבוב על גבי להבה נמוכה,להעביר לכלי אפיה מכוסה ולהכניס לתנור חם למשך כ40 דקות עד שהירקות יתרככו. לטעום ולשפר טעם. להעביר את התבשיל המוכן למסננת למשך כחצי שעה להגרת עודפי נוזלים. לאחר שהנוזלים נוקזו.......... שלב ג- בניית השארלוט. המילוי שהוכן קודם פרוסות רוקפור או גבינה צהובה פיקנטית אגוזי פקאן קצוצים גס זיתים שחורים פרוסים. בתוך קערת החצילים שנוצרה לנו בתוך קערת הפיירקס העמוקה יש לרפד את תחתיתה באגוזי פקאן קצוצים גס מעורבים בזיתים שחורים פרוסים. על גבי תחתית האגוזים זיתים יש לצקת את תערובת המילוי שהכננו קודם עד למילוי הקערה. מעל המילוי ניתן לשיםפרוסות גבינה צהובה פיקנטית או פרוסות גבינת רוקפור. בשולי החציל אותם יצרנו קודם לכסות את המילוי מצידו העליון(שבעצם יהיה תחתון) על גבי השרלוט המהופך שנוצר לשים צלחת שתכסה את כל תחתיתו ועליה סכו"ם או כל דבר אחר ליצירת מעין משקולת. שלב ד להכניס את הקערה לתוך קירור בצורתה זו כשהיא ניצבת בתוך כלי רחב כך שעודפי השומן נוזלים שיתנקזו מהשרלוט במשך שהייתו במקרר יתנקזו לתוך הכלי התחתון. יש לשמור בצורה זו בקירור למשך 12 שעות. לאחר 12 שעות יש להוציא את השארלוט מבקירור להוריד את המשקולת לטבול קלות את הקערה בה מצוי השארלוט במיים חמימים ואז להפוך את הקערה על גבי צלחת הגשה מעוטרת. לשחרר את השארלוט מקערת הפיירקס לעטר מסביב בקוביות רוקפור וזיתים שחורים לעטר מממעל בעלי פטרוזילייה טריים ולהגי ש קר עם סכינים וכפות להניח במרכז שולחן האירוח עם בקבוק יין חצי יבש בצידו. בתיאבון

סלט עגבניות שרי וריחן

רכיבים: 1 ק"ג עגבניות שרי חופן עלי ריחן (בזיליקום) טריים שמן זית או שמן טוב אחר לסלט מיץ מלימון אחד מלח פלפל גרוס 200 גרם גבינת פטה או עיזים או בולגרית אופן הכנה: לשטוף את העגבניות, לחתוך כל אחת לחצי ולשים בקערה. לשטוף את עלי הריחן, לקצוץ גס או לקרוע ולהוסיף לעגבניות. לסחוט מעל לימון טרי. לנער קצת שמן על הכל, לבזוק מלח ופלפל, לטעום ולתקן. להשהות כחצי שעה לספיגת הטעמים. לפני ההגשה לחתוך את הגבינה לקוביות לא גדולות, לפזר מעל ולהקפיץ קלות הכל יחד. הערות: גיוון: במקום גבינה אפשר לפזר חצי כוס גרעיני חמניות לא קלויים או כן קלויים. אפשר להוסיף זיתים, עלי רוקט או מה בראש. מקור המתכון: עצמי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

סלט גינה-בקערה

רכיבים: ירקות: 6 עלי חסה גדולים 6 עלי רוקט 6 עלי רשאד 5 עלי כובע נזיר בינוניים 4 גבעולי פטרוזיליה שטוחה ו/או מסולסלת 300 גרם עגבניות שרי 2 אבוקדו קטנים 100 גרם פטריות שמפיניון טריות 1 גזר רוטב: ½ כפית סוכר ½ כפית מלח פלפל גרוס כפית שטוחה חרדל דיז'ון 2 כפות חומץ טבעי מיץ מלימון שלם ½ כוס שמן טוב לסלט (לא זית הפעם) תוספת: ½ כוס גרעיני חמניות קלופים לא קלויים אופן הכנה: לשטוף את העלים, ליבש, לקרוע לחתיכות, לשים בקערה בעלת מכסה סגורה ולשמור במקרר כשעה. לחתוך את העגבניות ואת הפטריות לחצאים ולהוסיף לקערה. לקלף מהגזר רצועות ארוכות בקולפן תפו"א ולהוסיף. רגע לפני ההגשה: לקלף את האבוקדו, לחתוך לקוביות גדולות ולהוסיף. לשים את כל חומרי הרוטב בשייקר או בצנצנת קטנה בעלת מכסה, לנער עד לרוטב בהיר הומוגני. לשפוך את הרוטב על הסלט, לפזר את הגרעינים ולהקפיץ קלות. הערות: לגיוון: אפשר להשתמש בסוגי חסה שונים, אפשר לוותר על חלק מהעלים או להוסיף אחרים. אפשר לוותר על הפטריות, אפשר להוסיף צנוניות, אפשר להחליף אבוקדו ב-100 גרם גבינה בולגרית או פטה חתוך לקוביות, אפשר להחליף חמניות בפקאנים או גרעיני דלעת, או מה שיש. מקור המתכון: עצמי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

פאד תאי - אטריות תאילנדיות

במקור מנת האטריות מוגשת עם בשר חזיר ושרימפ. פאד תאי (ארבע מנות): ========== מצרכים: 250 גרם אטריות אורז 2 כפות שמן 3 שיני שום כתושות כפית צ'ילי אדום קצוץ גזר אחד חתוך לגפרורים דקיקים בצל חתוך לרצועות דקות חצי פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות חצי גמבה חתוכה לרצועות דקיקות 2 כפות רוטב דגים (נמכר בחניות למוצרי המזרח) 2 כפיות מיץ לימון (אם יש ליים עדיף) 2 כפות סוכר חום 2 ביצים מקושקשות כוס נבטים שתי כפות כוסברה קצוצה 1/2 כוס בוטנים קלויים קצוצים דק ווק עם מכסה או מחבת גדולה עם מכסה אופן ההכנה: 1. להשרות את האטריות במים רותחים כעשר דקות או עד שמתרככות (תלוי בעובי האטריות). לסנן את האטריות. 2. לחמם את השמן בווק או במחבת גדולה. כאשר השמן חם להוסיף שום, צ'ילי, גזר, פלפל ובצל ולערבב במהירות כחמש דקות. 3. הוסיפו את אטריות האורז לווק ערבבו מעט וכסו לדקה. 4. הוסיפו את רוטב הדגים, את מיץ הלימון, את הסוכר ואת הביצים. הקפיצו/ערבבו היטב בעזרת שתי כפות עץ או צ'ופ סטיקס עד שהביצה מטוגנת לגמרי. הוסיפו את הנבטים ואת הכוסברה, ערבבו וטגנו עוד דקה. 5. פזרו את הבטנים, ערבבו והגישו. * ניתן להחליף את רוטב הדגים האבקת מרק ומעט רוטב סויה, לא יוצא אותו דבר אבל זה צמחוני יותר.. הכופרים יוכלו לתבל ברוטב צדפות. בהצלחה, נעמה.

סלט אבוקדו ופומלה

מתכון - סלט אבוקדו ופומלה מקור - "מצאתי באיזה עיתון" (אם הרוח) מצרכים: 1 פומלה או פומלית (לטענת אם הרוח - פומלית עסיסית יותר ולכן עדיפה. לי היתה פומלה בוכיה ובכל זאת יצא טעים) 2 אבוקדו (אני השתמשתי ביותר כי הם היו קטנים) 2 בצל ירוק 1 שמנת חמוצה מיץ מלימון אחד 1 כף סוכר מלח ופלפל 3 כפות נענע (לבושתי - הנענע בחצר לא מספיקה אפילו לחצי כפית כך שויתרתי על הנענע) קולפים את הפלחים וחוצים (אני "חציתי" ליותר חלקים...) קולפים את האבוקדו וחותכים לקוביות של 2 ס"מ מניחים בקערה. קוצצים את הבצלים ומניחים בכלי אחר יחד עם השמנת, מיץ הלימון, כף הסוכר והנענע (...) מטבלים במלח ופלפל ומעבבים היטב. יוצקים על הפומלה והאבוקדו ומערבבים. במתכון המקורי מצויין שרצוי לתת לנוח במקרר חצי שעה לפני ההגשה - הרוחות לא התאפקו ואכלו מייד. בתיאבון!

סלט שומר

פורסים שומר, פורסים דק גזר, מוסיפים מיץ לימון, שמן (רצוי זית), מלח, פלפל שחור, שום כתוש. מערבבים עם הידיים עד שמרגישים שהשומר והגזר מצופים ברוטב. רצוי להשאיר בצד לפני ההגשה לגיבוש טעמים. זה צבעוני, קל, טעים, מתאים ליד אוכל "כבד" ונדמה לי שאפילו בריא. כרמית

פטריות ברוטב צדפות

פטריות ברוטב צדפות ============ מצרכים: 50 גר' פטריות מיובשות סיניות 2 כפות שמן 4 בצלים ירוקים קצוצים 150 מ"ל ציר ירקות או 150 מ"ל מים וכף אבקת מרק עוף 250 גר' פטריות ירדן 125 גר' פטריות שמפניון פרוסות עבות 3 כפות רוטב צדפות 1 כף שרי יבש אופן ההכנה: להכניס את הפטריות המיובשות למים חמים לרבע שעה. ליבש היטב. לחמם את השמן בווק, להוסיף את הבצל הירוק, לערבב חצי דקה. להוסיף את פטריות שמפניון ואת ציר הירקות. לבשל כעשר דקות, עד שהפטריות יהיו רכות. להוסיף את שאר הפטריות, לבשל דקה. להוסיף את רוטב הצדפות והשרי, לבחוש ולבשל שתי דקות. קל, פשוט, טעים. נעמה.

סלט עלי סלק של ארז קומרובסקי

סלט עלי סלק גמדיים/ ארז קומרובסקי ============================= את העלים החמצמצים הללו תמצאו בדוכני הירוקים בשוק הכרמל ודומיו. הם אידיאליים לסלט ירוק. חומרים: 250 גרם עלי סלק גמדיים שטופים ויבשים 1/3 כוס מיץ לימון טרי 1/2 כוס שמן זית עדין (נבאלי) 2 שיני שום כתושות 1/2 כוס פיסטוקים קלויים ושבורים גס מלח ים פלפל לבן גרוס שבבי גבינת פרמזן (גראנה פדאנה) בצנצנת מערבבים שמן זית, שום ומיץ לימון. יוצקים את הרוטב על העלים, מתבלים ומפזרים פיסטוקים. מוסיפים פרמזן ומגישים מיד. (מתוך "על השולחן")

טופו מוקפץ עם ירקות

טופו מוקפץ בירקות =============== חומרים: 300 גרם כרובית מופרדת לתפרחות קטנות 350 גרם ברוקולי מופרד לתפרחות קטנות קישוא פרוס דקיקות 350 גרם שעועית ירוקה חתוכה לקטעים של שלושה ס"מ שלושה גזרים בינוניים פרוסים לפרוסות 1/4 כוס שמן צמחי (אני משתמשת בשמן זית)* 2 שיני שום מעוכות כף טימין קצוץ (עדיף טרי) 350 גרם טופו חתוך לקוביות של ס"מ וחצי כפית סוכר חום 2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות דקות 250 גרם פטריות שמפניון פרוסות לפרוסות דקות 1/2 כוס יין לבן כף רוטב סויה 3 כפיות קורנפלור כוס מים רותחים כפית אבקת מרק עוף פרווה או אבקת מרק ירקות מלח ופלפל גרוס אופן ההכנה: 1. הרתיחו בסיר גדול מים. הוסיפו לסיר את הכרובית, הברוקולי, השעועית, הגזר. בשלו בסיר לא מכוסה כשתיים-שלש דקות, בתום הבישול סננו את הירקות. 2. חממו את שמן הזית בווק או במחבת עמוקה, טגנו את השום, הטימין והפלפל השחור הגרוס תוך כדי ערבוב. הוסיפו את קוביות הטופו והשחימו אותן קלות. הוציאו את הטופו מן הווק. 3. הכניסו לווק את הסוכר, רצועות הבצל, את הקישואים ואת הפטריות. טגנו תוך כדי ערבוב עד שהבצל מתרכך ומזהיב. 4. הוסיפו לווק את הירקות שבושלו, את היין הלבן, רוטב הסויה, את הקורנפלור מעורבב בכוס המים החמים, את אבקת מרק הירקות. ערבבו עד שהרוטב מבעבע ומסמיך. 5. החזירו את הטופו לווק וערבבו בזהירות. 6. הגישו בקעריות יחד עם אורז לבן. בתיאבון, נעמה. * במטבח הסיני לא משתמשים בשמן זית, למרות זאת אני מצאתי ששמן הזית הולך נפלא עם טופו, נסי וספרי לי חוויות.

פשטידת תירס של יניאל

2 קופסאות שימורי תירס 50 גרם חמאה מומסת 4 ביצים 1 גביע שמנת חמוצה חצי גביע שמנת השף הלבן 200 גרם גבינה צהובה מגורדת (לא משנה כ"כ הסוג) 3 כפות קמח רגיל קורטוב מלח/פלפל פשוט לבחוש הכל בכף,לאפות בתנור 40 דקות בבינוני.

סלט וולדורף

חומרים: 600 גרם תפוחי גרנד אלכסנדר לא קלופים מיץ מלימון אחד 4 גבעולי סלרי בהירים 150 גרם אגוזי מלך קופסא של שימורי אננס 6 כפות מיונז מאיכות טובה מלח אופן ההכנה: 1. חתכו את תפוחי העץ לקוביות קטנות, אפשר גם לגפרורים. 2. ערבבו בקערה את מיץ הלימון עם חצי מיץ אננס מקופסאת השימורים. הכניסו לקערה את התפוחים והקפידו שכל הצדדים יבואו במגע עם תערובת הלימון כדי למנוע השחרה של התפוחים. 3. חתכו את הסלרי לפרוסות דקות, קצצו את האגוזי המלך, חתכו את 7 מפרוסות האננס לחתיכות קטנות את השאר ניתן לשמור לקישוט. 4. סננו את התפוחים מן המשרה בהם היו, הכניסו אותם לקערה יחד עם הסלרי, האננס והאגוזים. הוסיפו את המיונז, כף מיץ לימון, שליש כוס אננס מן הקופסא (ניתן להשתמש במשרה התפוחים), חצי כפית סוכר ומלח לפי הטעם. ערבבו הכל בזהירות והגישו על מצע של עלי חסה. ניתן לקשט באננס הנותר ובאגוזים. נעמה. * מקור המתכון: רות סירקיס עם שינויים שלי.

סלט גזר חריף מרוקני של מרגרט תייר

באדיבות אודטה שוורץ המון פעמים הכנתי - תמיד יוצא מדהים! 1200 ק"ג גזר מהזן הכתום, עסיסי ומלא טעם, חתוך לאורכו ואח"כ לקטעים באורך של 2.5 ס"מ. לא לקלף! 7 כפות שמן רגיל 2 ראשים ענקיים של שום - מרוסק (100 ג' שום מרוסק) 1 כף פפריקה חריפה (אם אין או אם לא מתאים לכם, אז מתוקה) חצי כוס מים לכיבוי השריפה 100 ג' רסק עגבניות (2 כפות) סיר שטוח בקוטר 23 ס"מ. מים לכמעט כיסוי קטעי הגזר (בסיר בגודל הזה זה 4 כוסות). בסיר רחב ושטוח מחממים 7 כפות שמןו- 100 ג' שום מרוסק משני ראשים ענקיים. פותחים אש ומטגנים בערבוב. כשהשום בהיר ומריח, להוסיף כף פפריקה חריפה, ערבוב אחד, ומיד מכבים עפ חצי כוס מים. מוסיפים את רסק העגבניות (100 ג' רסק או שתי כפות), וקילו מאתיים של מקטעי גזר כתום ויפה ברוחב של שניים וחצי ס"מ. לערבב עד שכל הגזר מכוסה ברוטב ואז להוסיף ארבע כוסות מים או מים עד לכמעט כיסוי של הגזר (הדגש על כמעט). הגזר צריך לבצבץ מהמים מעט. כשהמים יורדים בחצי להוסיף חצי כוס חומץ רגיל, 2 כפות כמון, 1 כף קימל טחון, 1/4 כף פלפל שחור טחון, 2 כפיות שטוחות מלח, ערבוב נוסף וזהו. לכבות האש. לשים מכוסה במקרר ולא לטעום כל עוד זה חם! רק למחרת! בתיאבון ובהצלחה!

סלט כרוב לבן כמו במסעדות המזרחיות ובדוכני הפלאפל

חותכים בסכין (ולא במעבד מזון - חיוני למרקם הנגיס) ראש כרוב לאיטריות לא דקויקות מידי. שמים בקערה. בוזקים מעט מלח. משהים כל שהמלח יפעל את פעולתו, הכרוב יגיר מעט נוזלים ויתרכך. מוסיפים שמן (זית למהדרין) לפי הטעם , מיץ לימון, (טרי בלבד) לפי הטעם ואפשר גם קמצוץ סוכר. פלפל שחור גרוס טרי, ערבוב, וזהו! בתיאבון!

סלט חסה ופקאנים ברוטב ויניגרט

רכיבים: 1 ראש חסה גדול ויפה 100 גרם פקאנים קלופים וקצוצים גס מאוד לרוטב ויניגרט: ½ כפית מלח ½ כפית סוכר פלפל גרוס (כרבע כפית) מיץ מחצי לימון טרי 2 כפות חומץ הדרים כפית גדושה חרדל דיז'ון, עם או בלי גרגרים ½ כוס שמן חמניות או תירס או שמן סלט אחר (לא זית) אופן הכנה: להפריד ולשטוף היטב את עלי החסה כמה פעמים במים קרים. לזרוק את העלים החיצוניים, הנבולים והפגומים. לייבש היטב, לקרוע ביד לפיסות ולשים בשקית נילון סגורה או בקערה סגורה במקרר לשעה-שעתיים. לקלות את הפקאנים במחבת יבשה ללא שמן, רק עד שמקבלים טעם קלוי. זהירות לא לשרוף. להניח בצד לקירור. רוטב: לשים בשייקר או בצנצנת סגורה את כל מרכיבי הרוטב ולנער היטב עד קבלת תחליב בהיר. לשמור במקרר עד ההגשה (הרוטב יכול להישמר במקרר בכלי סגור עד כמה ימים). להגשה: לשים את החסה בקערה נאה (קערת עץ עם כפות הגשה מעץ יפה לכך במיוחד), לנער היטב את רוטב ולשפוך מעל. לפזר חצי מכמות הפקאנים ולהקפיץ הכל ביחד מעט. לפזר למעלה את שארית הפקאנים ולהגיש. הערות: במקור האגוזים הם אגוזי מלך. אפשר להוסיף לחסה רצועות גזר לצבעוניות וטעם ו/או סוגי חסות שונים ועלים אחרים כמו רוקט, ראשד, תרד ועוד. מקור המתכון: עפ"י רות סירקיס+ - הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
עבור לעמוד
, , , ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - בישולים
בחר
בחר