מזון צמחוני

ברוקולי אוריינטלי של ניצי 18

nitsi18 :מאת 20:52 :שעה 2/12/2001 :תאריך ברוקולי - בנוסח אורינטלי מתכון:ברוקולי בנוסח אורינטלי מתכון שפירסמתי בפורום בתאריך 21.11.01, קצת קשה למצוא ללא מנוע חיפוש. אני מעתיקה אותו שנית. 2-4 גבעולי ברוקולי גדולים פטריות פורטובלו + פטריות שמפיניון - 200-400 ג' או כמה שיש לקלוף את גזע הברוקולי מקליפתו הירוקה הסיבית לקלוף גם את הגבעולים (עד הדק ביותר, כמה שאפשר) לחתוך את הגבעולים לפרוסות דקות אלכסוניות להפריד את פרחי הברוקולי ולהגיע עד לפרחונים הקטנטנים - החלק הקטן ביותר בפרחי הברוקולי לפרוס את הפטריות לפרוסות דקות לחמם שמן בווק להקפיץ את פרחי הברוקולי בווק, להוסיף את פרוסות הפטריות. להוסיף 2 כפות חומץ + 2 כפות סוכר (אפשר סוכר חום)+ מלח (ולא סויה שמשחירה הכל) לפי הטעם. להקפיץ ביחד. להוסיף על הכל 1-2-3 כפות (לפי הטעם) של רוטב צ'ילי מתוק תאילנדי (mae ploy) הרוטב בא בד"כ בבקבוק גדול, צבעו אדום וצפים בו חתיכות של פלפלוני צ'ילי קטנטנים. הוא פשוט נפלא לכל דבר. טעמו מתוק חריף ולכן תוסיפו לפי כוח הסיבולת שלכם. להקפיץ עוד קצת וזהו. זה צריך לצאת פריך מעט ובעל צבע ירוק עז. אפשר להוסיף לזה שקית של איטריות נודלס (מבושלות קודם לכן כמובן) או אורז לבן מבושל, או לאכול סתם ככה. אצלנו היתה התנפלות על הצלחת - כולל הטף! לא להאמין!

חמין צמחוני

*** אדם :מאת 09:18 :שעה 30/11/2001 :תאריך חמין צמחוני מעולה מצרכים: שמן צמחי(סויה) תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות גדולות או תפוחי אדמה ננסיים שעועית בובעס(גדולה) גרגרי חומוס זרעוני חיטה סוכר פלפלת אדומה מתוקה(פפריקה)ראש סלרי חתוך קוביות גדולות שיני שום טריות קלופות ביצים פלפל שחור אבקת מרק בטעם עוף בצלים לבנים קטנים קלופים לבצקניות: קילו קמח 300 גרם מרגרינה בטעם חמאה מיים קרים לחמם את השמן בסיר כבד ולשים במרכז הסיר שתי כפות סוכר ליצור קראמל לא שרוף מהסוכר,להוסיף מיד עם הווצרות הקראמל כוס מיים רותחים ולהנמיך את הלהבה. להכניס לתוך הסיר את יתר החמרים בסדר הבא: שעועית לבנה(רצוי להשרות לפחות 3 שעות במיים קרים קודם לכך) גרגרי חומוס יבשים(כנ"ל) להכניס רק חצי מכמות הקטניות תפו"א חתוכים או ננסיים בצלים קלופים שיניי שום מעט גרגרי חיטה סלרי החתוך לערבב את התכולה להוסיף מיים עד לכיסוי ועוד כשני סנטימטר להוסיף מרק עוף פלפל שחור פפריקה מתוקה בכמות הרצויה לכם(לטעום מהנוזל כדי לקבוע מה הטעם הרצוי) לערבב היטב להנמיך את הלהבה ולבשל עד לרתיחה בזמן הבישול הראשוני להכין את הבצקניות לערבב את חצי מכמות המרגרינה+רבע כוס שמן עם הקמח מלח ומעט פלפל לבן(רצוי) בעזרת המיים ללוש וליצור בצק אלסטי קשה מעט לרדד את הבצק לעובי 1 סמ למרוח את צידו העליון של הבצק בשארית המרגרינה ולגלגל לרולדה לאחר שהחמין רותח לפרוס את הרולדה לפרוסות בעובי כשני ס"מ עד שלושה ולהכניסן אחת אחת לתוך החמין הרותח להוסיף נוזל ותיבול במידת הצורך עד לכיסוי הבצקניות ועוד שני סמ על פניו העליונים של החמין לפרוש נייר אלומיניום עליו להניח ביצים במספר הרצוי לכם לוודא שהביצים מכוסות בנוזל להרתיח את החמין כחצי שעה על להבה נמוכה להכניס לתנור חם 120 מעלות למשך הלילה רתוי לבדוק מדי פעם את כמות הרוטב בסיר שהחמין לא יתייבש שתהיה לכם שבת נפלאה בתיאבון

ירקות ארומטיים-ניצי 18

nitsi18 :מאת 01:16 :שעה 9/11/2001 :תאריך בבקשה גורגולון: ירקות ארומטיים - ללא בשר סלרי מוקרם 150 ג' בייבי גזר - נפלא אם מצליחים למצוא טרי 700 ג' סלרי עלים 1 בצל - קצוץ 50 ג' חמאה 400 מ"ל ציר ירקות מלח, פלפל להניח את הירקות בתבנית פיירקס או כל תבנית שתוכל להכנס לתנור. לסדר בצורה אסטתית מבחינת הצבעים וצורות החיתוך (אני משאירה את צורת החיתוך לכל אחד להראות את היצירתיות שבו).לאדות את הבצל בחמאה עד שיהפוך שקוף. להוסיף את הירקות, להרטיב במעט מרק ולהוסיף במצקת מעט מרק בכל פעם שיחסר. לבשל על אש נמוכה במשך 20 דקות עד שהמרק נבלע-נספג כולו בירקות. כמות המרק שנותר בסיר צריכה להיות כחצי כוס. לסנן הירקות. לשמור את המרק. לרוטב: 200 מ"ל שמנת 1 כף של שורש (ראש) סלרי קצוץ או מגורר 1 כף של עלי סלרי קצוצים 1 כף של שורש פטרוזיליה קצוץ (לא חייבים) 2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות 50 ג' גבינה צהובה חריפה (לפי הטעם, החל מגבינה כחולה וכלה ברקלט למשל) להביא לרתיחה את המרק שנותר ביחד עם השמנת ושורש הסלרי והפטרוזיליה המגוררים (1 כף מכל אחד). להוסיף את הגבינה ולערבב עד שתימס. לתבל בפלפל ומלח לפי הטעם. להוסיף את העגבניות חתוכות לקוביות קטנות.לבשל עוד כשלוש דקות. לפזר מחצית מעלי הסלרי הקצוצים. להגשה: לסדר את הגזר והסלרי בפיירקס, לכסות ברוטב, לאפות בחום 220 מעלות במשך 10-15 דקות. לפזר את המחצית השניה של עלי הסלרי הקצוצים שנותרה ולהגיש.

כרובית מוקרמת - של אדם

בשלי את הכרובית שלמה חצי בישול שטפי המים קרים ופרקי את הכרובית לפרחים אותם סדרי בתבנית פיירקס עם שוליים גבוהים לאחר ששומנה היטב ב 100 גרם חמאה ושום כתוש,בתוך התבנית סדרי את פרחי הכרובית החצי מבושלת. בקערה נפרדת ערבבי שמנת מתוקה שום כתוש גבינה צהובה מגוררת פלפל לבן אגוז מוסקט מגורר ואבקת מרק פטריות. את התערובת צקי על הכרובית שבתבנית כשהנוזל מגיע עד לגובה שני שליש מגובה הכרובית. פזרי ממעל גבינה צהובה מגוררת כסי בנייר אפיה משומן בחמאה וכסי את התבנית הכניסי לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות צלסיוס למשך כ 25 דקות לאחר מכן הורידי את כיסוי התבנית ואת נייר האפיה והשחימי את המעטה העליון של המאפה במשך חמש עד עשר דקות נוספות בתנור. בתיאבון

כרובית פולונז - של אדם

לבשל כרובית חצי בישול כמו במתכון הקודם לפזר את הכרובית בתבניתת מרוחת חמאה ושום לסדר בתוכה את הכרובית ליצוק על הכרובית מעט חמאה מומסת עם פטרוזיליה קצוצה על הכרובית לפזר פירורי לחם מוזהבים מתובלים במלח ופלפל לבן ומעל לכל לגרר ביצה קשה במגררת (פומפיה דקה) לשפוך לתוך התבנית מעט נוזל עוף או מרק הצח בטעם עוף להכניס מכוסה בנייר אפיה משומן וכיסוי לאפיה בתנור חם 220 למשך כ 25 דקות בתיאבון

כרובית דיאבלו - של אדם

לערבב בקערה חרדל דיז'ון עם שום ומעט סוכר לבשל את הכרובית חצי בישול כמו במתכונים הקודמים התבנית פיירקס לצקת מעט שמן זיית את פרחי הכרובית לצפות היטב בתערובת החרדל ולאחר מכן בפירורי לחם מוזהבים ציפוי מושלם לסדר בתבנית המשומנת ולאפות בצנור חם 200 צעלות ללא כיסוי למשך כ 20 -25 דקות לשים לב שהצפוי לא יחרך בתיאבון

כרובית מוקפצת עם טופו,נבטים ואגוזי פקאן - של אדם

לחתוך את הכרובית לפרחים קטנים וכל פרח לפרוסות דקות לחתוך כ-250 גר.טופו לקוביות קטנות 1X1 סמ. לחתוך 5 שיני שום לפרוסות לחתוך גזר גדול לגפרורים לחמם שמן במחבת או ווק,להקפיץ כ-5 דקות את הכרובית,הטופו, השום והגזר עם רוטב סויה תמרי (בערך 1/3 כוס)להוסיף את הנבטים ואגוזי הפקאן לערבב עוד 3 דקות ולהגיש מיד, אפשר לטפטף מיץ לימון מעל

פלאפל. מספר מתכונים - של דורית

א. מתכון משפחתי מצרכים: 1 כוס חומוס שהושרה לילה במים ונשטף היטב. 1 ראש שום מקולף, כוסברה ירוקה 2 בצלים פרוסה וחצי לחם שחור שהושרה במים ונסחט קורט סודה לשתיה (ביקרבונט) כמון, תבלינים, מלח ההכנה: לטחון החומוס עם השום, הכוסברה, הבצל והלחם. להוסיף תבלינים, ללוש ולהכניס למקרר מכוסה למספר שעות. ב. מתכון ששמרתי בשעתו מ-IOL (אולי שלך דינה) הכמות גדולה ורצוי להכין כמות ולהקפיא חלק מהתערובת. להשרות לילה 1 ק"ג גרגרי חומוס. לשטוף היטב ולטחון במטחנת בשר (לא פוד פרוססור). להוסיף למטחנה 2 פרוסות חלה או פיתות מושרות וסחוטות. 50 גר' כמון, 50 גר' כוסברה יבשה (אפשרית טריה אבל תתן לפלאפל צבע ירוק) 50 גר' שומשום, כפית פלפל שחור, 1 בצל גדול, ראש שום מקולף, מלח לפי הטעם, פלפל חריף אדום או ירוק כולל הגרעינים. לערבב היטב ולחלק למנות לפי הצורך. לפני הטיגון להוסיף כפית אבקת אפיה או חצי כפית סודה לשתיה. ג. פלאפל תימני (מתוך גזיר עיתון ששמור אצלי) מצרכים: 2 כוסות גרגרי חומוס או פול קטן (מצרי) 4 גבעולי כוסברה 5-6 גבעולי פטרוזיליה 3 שיני שום 2 בצלים 2 כפיות כמון טחון 3 כפיות מים 1 כפית מלח חצי כפית פלפלת חריפה רבע כפית פלפל שחור חצי כפית סודה לשתיה (או אבקת אפיה) שמן לטיגון עמוק ההכנה: להשרות החומוס לילה, לשטוף הפולים ולטחון במטחנת בשר יחד עם הירק השום והבצל להעביר לקערה ולהוסיף תבלינים,מים וסודה לשתיה להשהות כ-20 דקות ליצור כדורים ולטגן בשמן עמוק. בהצלחה....

חצילים ממולאים באגוזים - מתכון של ניצי

חצילים ממולאים באגוזים 1 ק"ג חצילים קטנטנים מים להרתחת החצילים 2 כוסות שמן זית ¼ כוס מלח ½ כוס אגוזים קצוצים דק 1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק 2 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים דק (לא הכרחי) 1 ראש שום קצוץ דק ¼ כפית מלח למלית ¼ כוס מים מסלקים את הגבעולים ושוטפים היטב את החצילים. מרתיחים כ- 10 דקות. שוטפים שוב, מסננים ממים ומצננים. חותכים בסכין חתך קטן לרוחב במרכז החציל. מכינים את המלית ומסדרים בצנצנת זכוכית כשהם שוכבים זה על גבי זה והחתך כלפי מעלה. ממיסים ¼ כוס מלח ב- ¼ כוס מים ושופכים מעל החצילים. שופכים על הכל שמן זית עד שפת הצנצנת. סוגרים הרמטית ומחכים שבוע. בהצלחה, ובתיאבון!

מאפה תפוחי אדמה שוויצרי

*** אדם :מאת 09:48 :שעה 16/11/2001 :תאריך לא חייב להיות בשרי נכון??? ומשהו שמתאים ליום שישי אז קלפי מספר תפוחי אדמה הרתיחי מיים ומלח לאחר רתיחה הכניסי את תפוחי האדמה למיים הרותחים המתיני לרתיחה שניה ועוד 10 דקות. את תפוחי האדמה סנני שטפי במים קרים גררי אותם מגררת(פומפיה) גסה. טגני מעט בצל קצוץ במרגרינה מעורבת בחמאה הוסיפי מעט שום כתוש את כל התכולה של המחבת כולל השמן הוסיפי למאסת תפוחי האדמה+שתי ביצים מלח פלפל אגוז מוסקט מגורר. שמני היטב נייר אפיה בתוך תבנית אפיה קפיצית יצקי מחצית מהמאסה לתוכה על המחצית שבתבנית פזרי פרוסות גבינה צהובה פרוסה כסי במחצית השניה של תפוחי האדמה הכניסי לתנור חם 200 מעלות עד להזהבת פני המאפה. הוציאי את המאפה מהתבנית והגישי חם.

בטטות בשמן זית ודבש-שירי לוי

שירי לוי :מאת 21:22 :שעה 21/11/2001 :תאריך אם אנחנו בענייני תפוחי אדמה אז המתכון המנצח שלי: בטטות בשמן זית, שום ודבש בוחרים בטטות קטנות. רוחצים ומניחים בקערה. מכינים משרה מ-1/2 מים 1/2 שמן זית בכמות שתכסה את הבטטות. למשרה מוסיפים שום, מלח, דבש (4 כפות על כל כוס רוטב) ומעט סוכר, פלפל שחור גרוס ורוזמרין. משרים את הבטטות השלמות במשרה- כמה שיותר זמן. מכניסים לתנור עם מחצית מהמשרה ל-25 דקות על חום גבוה. מ-ע-ד-ן

ברוקולי פשוט פשוט

מרתיחים את הרחים המופרדים והשטופים במי מלח (אפשר להוסיף שן שום למי ההרתחה) מניחים בצלחת . מפזרים מעל פירורי לחם שטוגנו להשחמה במעט חמאה (אפשר להוסיף שום גם לשלב הזה) וביצה קשה מגוררת. פשוט טעים.

ברוקולי מאודה עם חמאה שום ושקדים - של כרמית

מאדים את פרחי הברוקולי בסיר / רשת אידוי. קולים שקדים מולבנים בחמאה, מוסיפים שום כתוש, מלח פלפל ועוד חמאה, ויוצקים את הרוטב על הברוקולי, ומתפלאים איך כל כך מהר יצא לנו אוכל כל כך טעים... בהצלחה כרמית

גבעולי מנגולד סופריטו

אצלנו בתפוצה - מה שעושים זה קולפים את ה"מקלות" הלבנים מהקליפה הדקיקה העוטפת אותך ומסיבים. שוטפים היטב ואז מאדים עם מעט שמן,לימון, שום,מלח וכורכום. אצלנו הולכים על זה מכות.... זה נקרא "ערו- סלק" (ערו מבטאים כמו פרו- המדינה)
עבור לעמוד
, , , ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - בישולים
בחר
בחר