משתי סיבות
1. איגרוף: בזמן ההוא איגרוף במשקל כבד היה איגרוף במשקל כבד. כל קרב עשה כותרות עולמיות ועורר המון ענין. היו את עלי ופרייזר ופורמן ויותר מאוחר את הולמס. הרייברי בין עלי לפרייזר היה הרבה יותר גדול מיאנקיז-רד סוקס. כל ילד בכל העולם ידע על זה. עכשיו, עלי לא שלט ללא עוררין. פרייזר ניצח אותו (בנקודות) בקרב הראשון שלהם. אבל היריבות נמשכה. עלי היה מתאגרף שלמרות שלא שלט לחלוטין, היתה לו הילה כזו של מלך. ואז היו לו שני קאמבקים אדירים: אחד בו הוא נקם בפרייזר במה שנקרא Thrilla in Manilla. אפילו שפרייזר כבר לא היה במיטבו אז, זה עדיין מחשב לאחד הקרבות הגדולים בהסטוריה. הקאמבק השני ידוע כ rumble in the jungle שנערך בקינשאסה, זאיר, ובו עלי, שהיה כבר זקן במובני איגרוף, עשה נוקאאוט לג'ורג' פורמן הצעיר, החזק, והאנרגטי. אני זוכר את הקרב הזה. עלי רק התגונן 7.5 סיבובים ועולנו חיכינו שפורמן יקח אותו. ואז, ב-8 עלי הוכיח לעולם למה הוא הגדול מכולם: הוא נתן לפורמן לעייף את עצמו ואז בימנית ושמאלית הוא השכיב את פורמן והקרב נגמר. נו, ומה הקהל צריך יותר מזה כדי לעשות לעצמו גיבור?
2. מחוץ לאגרוף: עלי, נדמה לי כשעוד נקרא קסיוס קיי, גוייס לצבא האמריקאי והורו לו ללכת לוייטנאם. עלי סירב (לא זוכר את הסיבה המדויקת אבל אני חושב שזה היה מחאה על גיוס שחורים או משהו כזה). הוא נכלא לכמה שנים וכל זה היה כשהקריירה שלו היתה בעליה. בעקבות זה שהוא סירב להתגייס, למיטב הבנתי, עשו מה שנקרא draft lottery שבמקום לגייס אוכלוסיה מסויימת מגייסים לפי איזשהו מפתח מקרי (ששכחתי כבר). כלומר ע"י התנגדותו הוא שינה את השיטה וחסך חיי אדם. משהו כזה.
עשיו, ת'אמת? למרות שלמדתי את הדברים האלו בדיעבד, בעיני הוא מעולם לא היה גיבור. האם הוא סירב להתגייס מטעמים מצפוניים או משום שפשוט לא רצה ליהרג (בעצם, מה רע בזה?) או האם הוא סירב להתגייס בידיעה שכשיצא מהכלא יוכל שוב לעשות הרבה כסף מאיגרוף? לא יודע, אבל תמיד היתה לי את ההרגשה שהאמריקאים כרגיל מוציאים כל דבר מפרופורציות. בגלל זה עשו ממנו גיבור. ואולי אני טועה. אברר עם החברים הזקנים שלי בקרוב...