אם בתחום עסקינן, מציע להכיר את השיטות המקובלות בהן עושים כיום איטום גגות (קופי פייסט מתוך המדריך הזה)
איטום גגות ביריעות ביטומניות
היריעות הביטומניות - הן יריעות בעובי 5-4 ס"מ, שמכילות חומרים ביטומנים - חומרי איטום מצוינים, החוסמים כל רטיבות ודליפה. בשנים האחרונות הפכה שיטת האיטום באמצעותן לשיטה הנפוצה ביותר. הביטומן, החומר האוטם, מאפשר גם את הדבקת היריעות לגג, וגם את האיטום המוחלט של הגג בפני חדירת מים. לאחר ההדבקה היריעה מולחמת לגג בעזרת להבת גז, המאפשרת את חימום הביטומן על הגג עצמו (בעבר, לפני שהמציאו את שיטת להבת הגז, חיממו את הביטומן למטה ולא על הג עצמו ולעתים הוא היה מתקרר עד שהגיע למעלה, ועבודת האיטום היתה נפגמת).
- הנחת היריעות צריכה להתבצע במדויק - מהצד הנמוך של הגג לצד הגבוה. הביטומן מחומם תוך כדי הנחת היריעות, ובמידה שהיריעות אכן מותקנות כמו שצריך, יוצר את איטום הגגות המושלם, באמצעות היריעות הביטומניות ניתן ליצור בידוד חד שכבתי ודו שכבתי - בהתאם לצורך.
- הכנה מקדימה - לפני יישום היריעות יש לוודא שמשטח גג הבטון חלק וללא גבשושיות, ושכל הסדקים בו אטומים. אם הוא אינו כזה, מומלץ. להחליקו באמצעות מרית ולמלא את הסדקים והחריצים בטיט. כמובן שיש להקפיד על כך שהמשטח יהיה נקי מכל פסולת שהיא, ובעיקר פסולת בניין כמו מסמרים, בלוקים, פיסות עץ ועוד. אם כבר בוצע איטום כלשהו על הגג (למשל - בזפת חמה), ניתן להשתמש בו כתשתית ליריעות הביטומניות. אם לא, או אם הוא לא מספיק, יש למרוח תמיסת יסוד (פריימר) לפני יישום היריעות.
איטום גגות בזפת חמה
איטום גגות בזפת חמה היתה שיטה רווחת לפני "פרוץ" היריעות הביטומניות לעולם האיטום.
אולם, בכל זאת ניתן לבצע איטום גגות מצוין גם באמצעות זפת חמה, בתנאי - שעושים את זה נכון, באמצעות זפת תקנית (מסוג 75/25) ומלווים את הזיפות בהלבנה של הגג. איטום כזה, המתבצע על פי כל ה"כללים", יכול, בדיוק כמו איטום גגות ביריעות ביטומניות - להחזיק מעמד למשך שנים.
אז איך עושים את זה? ישנן 3 שיטות מקובלות:
- זיפות בשכבה אחת והלבנה.
- זיפות בשתי שכבות כאשר בין שתי השכבות מיישמים יריעות פיברגלס ומבצעים הלבנה.
- זיפות בשתי שכבות כאשר בין שתי השכבות מיישמים רשת אינטרגלס ומבצעים הלבנה.
יש להקפיד שהגג יהיה נקי לחלוטין, גם מפסולת אבל גם מאבק, על מנת שחיפוי הזפת ייצור איטום מקסימלי. לפני יישום הזפת יש למרוח שכבת בסיס ביטומנית - חומר הנקרא פלינקוט, להמתין לייבושו ואז לבצע תיקונים נדרשים בגג (איטום סדקים ופתחים בגג). לאחר כל זאת מזפתים את הרולקות - נקודות החיבור בין הרצפה לקירות הרגישות לרטיבות בגלל גלישת המים. רק לאחר איטום זה, המתבצע בשתי שכבות עם רצועות יוטה ביניהן, מבצעים את זיפות הגג כולו. הלבנת הגג מתבצעת באמצעות סיד מדולל במים, בשילוב דבק אקרילי. יש לבצע את ההלבנה כאשר הגג צונן. אם היא מתבצעת על גבי זפת חמה (אפילו מהשמש) - ייווצרו סדקים רבים וההלבנה לא תהיה אפקטיבית בכלל.
עוד מאמר מועיל נמצא כאן.
מקווה שעזרתי