מאמר בנושא ניקוי ספות
ישנם מאות סוגי ספות אשר כל סוג ספה מצריך שיטת ניקוי שונה. אז כדי לעשות סדר אחלק את סוגי הספות לכמה חלקים:
ספות עור וספות בד.
ספות עור- יש עור טבעי (עור שהוא לא מעובד) שאין שום דרך אמיתית להסיר את הכתמים.
- עור מעובד (שהוא סוג העור הנפוץ כיום בישראל) זהו עור קל לניקוי. כל מה שעליכם לעשות הוא לקחת מגבת יבשה, מברשת (עם שיערות רכות) וחומר לניקוי עור של סנו (זה החומר). שלב א': לקחת את החומר ולדלל טיפה במים (60/40). שלב ב': לקחת את המברשת ולטבל בחומר מעט. ולשפשף עד שהכתם ייעלם. ולאחר מיכן: לנגב עם מגבת יבשה.
- דמוי עור משתנה לפי הסוג הספציפי. לדוגמא: דמוי עור חלק וצבוע, לא תמיד אפשר לנקות מפני שעלול לרדת הצבע בניקוי. אבל לעומת זאת ספת דמוי עור מחוספסת ולבנה כן ניתן לנקות ברוב המקרים. לכן מומלץ לערוך ניסוי במקום נסתר לפני תחילת הניקוי.
מה יורד בניקוי שכזה ומה לא יכול לרדת? ובכן כתמי אבק, כתמי מים, הצטברות של לכלוך, מזון, שיער בעלי חיים, כתמים כתוצאה משומן מהראש או היידים, כתמי עובש (בד"כ) וכתמים יבשים וחיצוניים יורדים לגמרי בניקוי!
מה לא יורד? על פי רוב כתמי דיו, צבע, כתמי יין, קפה, שפשופים ודהייה. כל אלה לא יכולים לרדת בניקוי.
ניקוי ספות בד- נחלק את סוגי הספות לשני סוגים. בדים טבעיים ובדים סינתטים.
מה ההבדל בינהם? בדים טבעיים כמו כותנה טבעית או פשתן טבעי אי אפשר לנקות עם חומר כימיקלים. מפני שבד טבעי צריך גם חומר טבעי. אבל בדים סינתטים ניתנים לניקוי גם ע"י חומרים כימיקלים.
אז איך לנקות ספות מבד טבעי? חלקכם אולי ירימו גבה לאחר שתשמעו את הדרך הקלה והפשוטה לניקוי. "בדים טבעיים מנקים עם לימון ומלח" כן! שמעתם נכון. לא מאמינים? נסו אותי..
קחו מעט מלח ולימון, תערבבו אותם עם מים חמים (לא רותחים מידי). לאחר מכן תקחו מברשת רכה ותטבלו את המברשת "בחומר". ותשפשפו עד שהכתם ייעלם לגמרי. ומיד לאחר מכן תנגבו טוב טוב כדי שלא ייפלוט מים לאחר הייבוש ויצור כתם מים חדש..
מה יורד בניקוי? כתמי רטיבות, כתמים יבשים, שיערות בעלי חיים, כתמי השימה והצטברות אבק ולכלוך.
מה לא יורד בניקוי? כתמי צבע ודיו, כתמי שמן, כתמי יין וקפה, כתמי שתן וכתמים ישנים מידי.
ספות העשויות בדים סינתטים- ניתן לנקותם ע"י חומץ עם מים.
איך מנקים? לוקחים חומץ ומים ומדללים 50/50. למשל חצי ספל חומץ וחצי ספל מים. לאחר מיכן לוקחים מברשת מגהץ ומשפשפים עד שהכתמים ייעלמו לגמרי. ולסיום מנגבים עם מטלית יבשה ומפעילים מאוורר לחצי שעה.
אמנם: לא את כל סוגי הספות הסינתטים ניתן לנקות בדרך זו. לדוגמא: בדים שעשויים מטקסטורה עדינה מידי לא מומלץ לנקות אם אתם לא בקיאים בניקוי ספות. ולכן יש להתבונן בהוראות היצרן לפני תחילת הניקוי (ומומלץ לערוך ניסוי קטן בגב הספה).
מה יורד בניקוי שכזה? ריחות רעים מהספה ייעלמו לגמרי, כתמי קיא, כתמי שתן, כתמים כתוצאה משומן או מיידים, כתמי מים, כתמי קפה ושמן, שיערות בעלי חיים, כתמי דיו (לא תמיד) ואבק והצטברות לכלוך יבש וישן.
מעוניינים לדעת עוד? רוצים למקצוען יעשה עבורכם את המלאכה הקשה? כנסו לקישור > ניקוי ספות מקצועי לבד ועור