יופי, שאלת בדיוק את מה שאני שאלתי. אז עכשיו כשנינו גילינו שאנחנו מדברים על אותו דבר...
העניין הוא, שלי יש כל מיני רעיונות לגבי מה שאני רוצה לעשות בשנת שירות שלי. דברים שאני אוהבת, וטובה בהם. רק מה, אם אני אהיה צריכה להמשיך להפעיל את כל הדברים ששמונה הקומונות לפני כבר עשו, לא יהיה לי זמן לעשות את הדברים שלי באופן אישי חשובים.
נאמר, אם קיימות כבר 4 מועדוניות (סתם דוגמא) ולי בסדר העדיפויות מועדוניות זה לא כזה חשוב, אז באיזשהו מקום אני פוגעת במה שהקומונה לפני עשתה. לא?
אני לא חושבת שלהמציא את הגלגל מחדש כל פעם זה טוב. השאלה היא, עד כמה יש לי (ולקומונה) מקום לשנות ולחדש.
ועכשיו אני יכולה לקבל תשובה ממך?
כן, עכשיו את יכולה, אבל התשובה היא לא פשוטה :
הדרך היחידה לבחון את התשובה לשאלה שלך, היא לבדוק את היתרונות והחסרונות של האלטרנטיבות, אבל באופן הרחב של : כל הקומונה, השבט והשכונה. ולמה אני מתכוון : אני אתן לך דוגמא ששמעתי באחת הקומונות - בשיחת פתיחה עם החבר'ה ( באופקים במקרה הזה ) אחד מהש"שינים אמר שהשאיפה שלו זה להקים קבוצת ביסבול ( ספורט אמריקאי - למי שלא מכיר ) אשר תתחרה בכל הארץ. למה ביסבול ? שאלנו. כי הסיכוי להצלחה בביסבול היא גבוהה, בגלל מיעוט המשחקים בארץ, ובגלל שאני באופן אישי אוהב ביסבול, הוא ענה.
עכשיו בואי ננתח את התשובה - קודם כל יש בה שני מרכיבים חיוביים מאד משמעותיים. הראשון - זהו הסיכוי לחוות הצלחה ( מושג שבטח כבר שמעת ). אם תקום קבוצת ביסבול באופקים, אז יהיה לה סיכוי להצליח ברמה הארצית, בגלל שאין הרבה קבוצות. השני - זהו פיתוח הפרט. מכיוון שהבחור אוהב ביסבול ומשחק ביסבול, אין ספק שיפתח את היכולות האישיות שלו בזה שהוא יאמן ( מה שלא עשה בעבר ) ובזה שהוא יתנסה בדבר חדש.
עכשיו אני שואל אותך: מה הסיכוי להקים קבוצת ביסבול באופקים ? מה הסיכוי שאם תוקם קבוצה כזו, היא אמנם תצליח לחוות הצלחה ? מה הסיכוי שאם היא אמנם תקום ותחווה הצלחה, ששנה אחרי זה יבוא עוד מישהו שמוכן, רוצה ויודע לאמן בביסבול ?
מצטער על הסיפור הארוך כל כך, אבל רציתי להבהיר נקודה חשובה אחת : בסוף, הדבר היחידי החשוב הוא שדברים קודם כל יעשו. אח"כ שהם יעשו בצורה המוצלחת ביותר האפשרית ובסוף שגם יהיה לזה המשך. הסיכוי שמישהו לפנייך לא חשב על כך הוא נמוך ולכן הסיכוי לזה שתבואי עם משהו חדש והוא יצליח וגם יהיה לו המשך הוא נמוך. קיים אבל נמוך.
וחוץ מזה, תעשי כל מה שליבך מובילך לעשותו. אני בטוח שמהמקום שממנו את באה, תהיה לך התבונה והרגישות להבדיל בין עיקר לתפל, בין הצלחה לכישלון ובין מעניין לממש ממש לא.
בהצלחה.