תשובה - קשיי הרדמות
שלום לך,
אני מסכימה עם ההמלצה לנסות שלא לתת לה לישון בצהרים, כמו כן הייתי ממליצה שלא לתת לה קולה בערב (גם לא רבע כוס מהולה) אלא משקה אחר כמו מיץ, ובמקום מטבע שוקולד לנסות מטבע משוקולד חרובים.
נשמע שהמעבר שלה לחדר אחד עם אחותה החדשה - קשור מאוד להתנהגות שהיא מפגינה. אני חושבת שאנחנו יכולים להבין למה זה קשה לה ומטריד אותה.
במקרים שהילד אינו מסוגל להירדם אפשר להשאיר לו או לה אור ולתת לה לשחק בחדר משחקים שקטים, אפשר לתת לה להקשיב ל CD או קלטת עם סיפורים (לא וידאו, או טלוויזיה). יש כאלו קלטות שבהם מקריאים סיפורים לילדים. ההמלצה הזאת הרבה יותר קשה ליישום כשאחותה נמצאת איתה בחדר.
האם בבית החדש ישנה אפשרות לתת לה חדר בנפרד?
במידה ולא אפשרי, צריך לעשות אדפטציה (שינוי) יצירתי ולהתאים את ההמלצה לתעסוקה שקטה למצב הנוכחי.
אולי אור קטן יותר? סביר להניח שCD עם סיפורים לא יפריע לקטנטונת.
אם בבוקר היא לא קמה עייפה ובקלות יחסית, יכול להיות שהיא צריכה פחות שעות שינה ואפשר לקבוע איתה שעת שינה מאוחרת יותר מזאת של אחותה הקטנה. (אפילו בחצי שעה או שעה) הפריבילגיה הזאת תוצג כזכות בגלל שהיא גדולה יותר, ועשויה לטפל גם במקור הפיזיולוגי וגם במקור הרגשי של ההתנהגות
.
יש כאן כמה המלצות כדאי שתבחרי אחת או שתיים ותתחילי איתן.
דבר נוסף שחשוב לי לרשום - לשיטתי לא מומלץ לתת לילדים לישון במיטת ההורים גם לא כשיש קשיי שינה, חרדות או סיוטים, במיוחד בגילאים האלו (גיל שנתיים ומעלה). יש לכך השפעות רבות על יחסי הורים ילדים בהמשך ועל התפתחות הילד בכלל. אין הכוונה לילד שבא להתפנק עם ההורים בבוקר כשכבר צריך להתעורר (קורה הרבה בחופשות ושבתות (: ).
קראתי שוב את התשובה שלך ושמתי לב שרשמת שאת הסיפור סיפרת לה תוך כדי הנקה.
נראה לי שיהיה כדאי לספר לה את הסיפור אחרי ההשכבה של האחות לישון כדי שהזמן הזה יוקדש לגמרי לה לבד בלי אחותה, ולא "תוך כדי" ו"על הדרך". ובמיוחד שזה מאוד מעורר קנאה לראות את אמא מניקה מישהי אחרת...
יצירת הזמן לפני השינה שמוקדש רק לה נראה לי חשוב ליישום בכל מקרה באופן קבוע.
וגם יצירת זמנים קבועים (פעם ביום או פעם בשבוע) שיהיו שלכן לבד לגמרי בלי אחותה.
תעדכני אותנו איך הולך (תני לזה זמן, בלי לחץ)
נתנאלה, מנהלת הפורום
בברכה,
נתנאלה קארו-סיגל
טיפול פסיכודינמי בילדים נוער ובוגרים
יעוץ והדרכת הורים
http://goo.gl/MI0RB