חדשות מהוורטקס 20.2.2021
לאחר אירוע השלג המשמעותי ביותר שהיה לנו בשנים האחרונות האחרונות הוורטקס ממשיך להיות חזק יחסית, במידה כזו שלא ראינו כל החורף הנוכחי וזה אומר שכבר לא נראה בריחות אפיק גדולות אל מרכז ומערב אירופה בזמן שנהיה תחת חסימה ממושכת.
למרות זאת, אציין שהתצורה של הוורטקס היא לא כל כך אידאלית בשביל מערכות גדולות באזורנו אך ממש לא חסימתית ולכן גם לאחר המערכת הגדולה שהיתה כאן השבוע נמשיך לראות מערכות ואפיקים מגיעים מדי פעם ככל הנראה לא גדולים כאשר המערכת הבאה היא מן אי"ס פעיל בשלישי הקרוב ולשמחתנו אין בנתיים סימנים לפרקי חום ויובש ממושכים כפי שרוב החורף הנוכחי התאפיין.
מגמה מעניינת נראית לקראת ה-7 במרץ, המודלים מנתחים התעמקות של הוורטקס בקווי האורך שלנו עם שלוחה דרומית, כמה דרומית תהיה?? קשה לדעת.
לפי גפס הבוקר הוא מראה התעמקות מאד רצינית, ככה שאולי סביבות ה-7 במרץ זה תאריך היעד למשהו בעל הפוטנציאל למערכת המשמעותית הבאה שתהיה.
נמשיך ונעקוב 