ראשית כבר בלא מעט מקומות בעקר בהרי הצפון השגנו נובמבר גשום מהרגיל.
ואף על פי שהנתח העיקרי של המערכת מאחורינו יש מזג אוויר פעיל למשך תקופה ארוכה.
בנוגע לגל השני של המערכת שיתחיל בלילה לא אפרט, כבר כתבתי הכל קודם בתחזית הגדולה.
נמשיך למחר בלילה, שימו לב האטמוספירה ממשיכה להיות קרה בשכבות העליונות ולא יציבה ובמקביל נראה שבתוך האי"ס במהלך הלילה של מחר יוולד שקע תרמלי בלב הים, דמוי שקע עזה רק גדול יותר ורחוק יותר וזה עשוי לגרום לכך שכבר מחר בלילה יהיו מופעי ברקים מעל הים אך בגלל הגרדיאנט המזרחי שישרור לא נקבל מזה כמעט כלום, אולי תתכן זליגה אל החוף הדרומי.
אבל ברצוני לציין שיתכן שהלילה של מחר יהיה נהדר לצילום ברקים מול החופים בתקווה שמצד אחד הם יהיו קרובים מספיק ומצד שני אותה עננות מפותחת לא תוכל להיכנס לכאן ולהרטיב אותנו בעת הצילום.
בשבת מסתמן אי"ס פעיל, כאשר בעקר משעות הצהריים יתכן ונראה אלטואים מטפטפים או ממטירים מקומית ונשמע אולי סופות רעמים בודדות.
ברוב הארץ כנראה ולא יראו טיפה ונסתכל אכולי קנאה אל עבר הדגים בים שיהנו ממנה מכובדת של משקעים.
שימו לב, גם בהשראת הגרדיאנט המזרחי תחול התחממות והתייבשות ניכרת והפעם בעקר לאורך החוף והשפלה (ובעקר החוף הצפוני) שם האוויר יגלוש מטה ממורדות ההרים (אפקט הפן) כך שיתכן ונראה מצב שאפילו הטמפרטורות יהיו גבוהות מהממוצע בחוף וקרובות אליו בפנים הארץ.
בראשון בהשראת שקע הרום שיהיה מעל מצריים תגיע יותר לחות במפלסי הביניים ובעקר משעות הערב יתכן ונראה פעילות יותר רצינית מאשר שבת שתלווה בסופות רעמים וברקים.
בשני גם האטמוספירה לא יציבה וירד גשם מקומי בליווי סופות רעמים יחידות ובעצם, עד להודעה האטמוספירה ממש לא יציבה וזה יכל להתבטא בכל אחד מהימים למשך תקופה ארוכה בתאי גשם וסערה שיתפתחו מקומית ברחבי הארץ ויורידו גשם כזה או אחר ובעקר מקומית יתכנו כמויות משמעותיות נוספת של גשם.
מי שרוצה לראות סינופטיקה יחסית מעניינת יכל להסתכל במודל ICON (מודל אזורי גרמני בעל רזולוציה גבוהה), כבר מספר עדכונים הוא מראה שהעננות שתהיה מעל הים התיכון תתבעה בצורה כה מאסיבית שתתפתח ליבה חמה (מהחום הכמוס הנפלט לאוויר בעת התעבות הענן) ושקע תרמלי מעל הים התיכון שבוע הבא.
ולאירוע נוסף שמסתמן הוא התפתחות גלעין קור משמעותי ראשון בעונה במזרח אירופה, על פי חלק לא קטן מתרחישי המודלים זה שולח שולחה קרה מאד לאזור הים השחור ומשם אפשר לדמיין......
רצוי להמשיך ולעקוב אחר הסינופטיקה שלכל אורך הזמן אני לא מוצא רגע אחד משעמם לחיזוי גם אם בסוף מרחבית לא נראה הרבה גשם או כן.
אגב העונתית של גפס מראה נובמבר קר וגשום, שאר חודשי החורף יבשים.
וכמו שציין גזמו לפני כמה ימים ציין איסי גם נותן נובמבר קר וגשום עם אנומליית טמפרטורות שלילית במיוחד באמצע החודש, לטווחים הארוכים הוא טרם עודכן.