דני רופ אלעד זוהר ושאר החזאים(הם נכנסים לכאן),זה בשבילכם.
שבוע טוב לכולם.בראשית דברי אני באמת רוצה לתת את הכבוד המגיע וכן את הערכתי הגדולה למקצועיות שלכם ,אותה בודאי רכשתם במיומנות רבה ולימוד אינטנסיבי ועל כך תבורכו.
את דני אני זוכר עוד משידור ראשון לפני למעלה מעשרים שנה ואכן מדובר באיש ששינה את פני המדיה בכל הקשור למקצוע זה וכיום אין איש אחד בחורף שלא מתעדכן (אם ירצה או לא) בחדשות מזג אויר והתקשורת עטה על תופעות מזג אויר חריגות כמוצאת שלל רב וזאת מטעמי רייטינג וכסף.
ברצוני רק להזכיר לכם שאין לכם מונופול על מתן תחזיות ועצם העובדה שאתם מוגבלים במתן תחזית לשישה ימים(מטעמים מובנים וצודקים), עובדה זו אינה סותרת או גורעת מאנשים מוכשרים ואחראיים אחרים לפרסם מגמות! לתחזית למעבר לזמן זה.ישנם פעמים שניתוח נכון של המפות או הבטה נכונה גם בלעדיהן על המצב הסינופטי המשתקף מכלל התרחישים יתן אחוזי הצלחה גבוהים(70-80%),במגמות ולא בנתונים ספציפיים לגבי כמות גשם או רום שלג גם לשלושה שבועות קדימה.(מוזמנים להכנס לתחזיות כאן ולשפוט לבד).
יתרה מכך.ישנם אנשים(גם אם למדו את המקצוע ואין להם תעודה כי לא סיימו לימודם מפאת סיבות מסויימות),אשר מצויים בפרטים ובפרטי הפרטים של המפות(שאינן שונות מאותן אלו שאתם מסתכלים בהן),אשר רוב שעות היום מנתחים רואים בודקים ומפרסמים את מסקנותיהם ,ולא רק פעם ביום עם נתונים שאינם רלוונטיים כאשר המצלמה מופעלת ולא פעם נתקלנו בחזאים אשר מי שמבין היה שם לב במהירות שהנתונים על פיהם הם נתנו את התחזית אינם עולים בקנה אחד עם מפות הבוקר ומפאת שעת הצילום התחזית ניתנה עם מפות הערב הקודם ואז כבר הנתונים השתנו.
מדוע אני מעלה נושא זה?הן כאן והן בסיזונט (אתר אמין מאוד ומקצועי),מנתחים את הארוע הקרוב כמעט בכל שעות היממה.אני באופן אישי כתבתי כאן תחזית אשר לא הוזכר בה שלג ולא סערת שלגים עוד הרבה לפניכם.התפלאתי לראות בדף הפייסבוק של דני התנגחות בלתי מובנת באותם אנשים אשר פירסמו תחזיות אחראיות אך למרבה עזות מיצחם גם הקדימו את דני.
נכון, היו כאלו שכתבו תחזיות מאוד לא אחראיות אך קל מאוד להבחין בהם.התחזיות שנתננו כאן דיברו על מזג אויר סוער גשום וקר עם אפשרות להקצנה בגלים הנוספים של האפיק.הניתוח אי התחזית הזו ניתנה לפני כשבועיים!
דני עלה היום לאויר ושוב קטל את אותם מספרי סיפורים לא אחראיים אשר דיברו על סערה.ואני שואל.מה זה סערה?האם הנתונים שאני רואה שונים משלך?שקע מעט צפונית לסוריה 1000מ'ב אשר ימצא שם כאשר האפיק יורד אלינו מצפון לא נותן כאן סערה??רוחות חזקות מאוד גשמים עזים וברד ,כמויות גשם גדולות וכיסוי נרחב עד הנגב וכן קור עז 5- בחרמון ו4 בירושלים .האם זו לא סערה?אך היכן הבעיה?שהשתמשו לפניך במונח.אז אמרת שזה מזג אויר חורפי ולא סוער.אמרת שאולי יהיה סוער לקצת זמן .מההכוונה?בשעה מסויימת התחזית תענה לקטגוריה של סוער ובשעה אחרת לא?
ידידי היקר.מערכת בעלת אופי סוער לפנינו.שלג ירד מרום 1100-1200 מ בצפון לפחות באויר.אל תעשו עוד נזק לעצמכם בכך שרק בגלל שהגדירו לפניכם את המערכת אז אתם תשנו את הכללים ותקראו לה בשמות אחרים.חבל כי הציבור ואני במיוחד מעריך אתכם מאוד.הגדלת לעשות בתחילת הסתיו כאשר התראיינת ואמרת שצריך לחוקק חוק שאי אפשר יהיה לתת תחזית הפורומים כאלו אלא רק אנשי מקצוע.חבל .
עלו והצליחו ובעיקר זיכרו שאתם לא לבד.שבוע טוב.