יתר לחץ דם ואירועי PSVT

שלום רב! שמי יניב, בן 20. פראמדיק לוחם. הסיפור שלי הוא כזה: בגילאים 16-17 סבלתי מיל"ד (דיי גבוה עד לערכים של 230/170) וטופלתי בנורמיטן. בוצע בירור חלקי. בגיל 17 הפסקתי את הטיפול, עשיתי הרבה ספורט, תזונה ולחץ הדם ירד במקצת והיה בממוצע 160/100 עם "קפיצות" בערכים מידי פעם. התגייסתי לשירות קרבי ללא סעיף ליקוי. לפני כשבוע במהלך פעילות מבצעית חשתי פלפיטציות מלוות התחושת פרה-סינקופה, פלאשינג וכו'.. שמתי לב כי מדובר בהפרעת קצב שחלפה לאחר כ-40 שניות. לאחר כשעה אירוע נוסף, קצר גם הוא שנפסק הודות לוואלסלבה שביצעתי לעצמי. בערב אותו היום, אירוע שלישי, נמדד דופק בסביבות 200. ללא כאבים בחזה או דיספניאה. ללא סיפור של מוות בגיל צעיר במשפחה. פניתי למיון שם התחלתי בדיקות ובין היתר נתגלה יל"ד שוב בממוצע 160/100 במנוחה (ובשינה), עם דפקים באיזור ה-90-100 לאורך אשפוז בן 4 ימים. צילום חזה- תקין.אק"ג ICRBBB ללא סימני איסכמיה. US דופלר כליות- תקין, 50% RI דו"צ. פונדוס- תקין. אקן לב- תקין. הולטר- stress sinus arythmia. פעימות עלייתיות מוקדמות. TSH-תקין. ממתין לתוצאות איסוף שתן לקטכולאמינים כמו גם PTH ו-5HIAA. במהלך האשפוז אירוע פלפיטציות נוסף בנוכחות רופא ללא תיעוד במוניטור (חלף עד ש...) אך הרושם כי מדובר ב-PSVT. אבחנה שניתנה- HTN GRADE 1 ראשוני אדיופטי. הוחל טיפול בדיזותיאזיד עם ירידה חלקית בלחצי דם. לעיתים עדיין לחץ דם גבוה (בממוצע 150/90). נשקל כעת טיפול משולב גם במטופרולול. רציתי לשאול את חוות דעתך בעניין. האם לבצע בדיקות נוספות כגון: CT אנגיו כליות? מה לעשות במידה וישנה עלייה חריגה בלחץ הדם? האם יש מקום ליטול בנוסף למשתנים ביתא בלוקר סלקטיבי? האם את מכירה קשר בין יל"ד לאירועי PSVT? מה דעתך על המשך שירות צבאי במצב הנתון? אני קצת מפחד שיתפוס אותי אירוע קצת יותר ארוך שלא יחלוף ללא טיפול באדנוזין...הוצע לי לראות קרדיולוג בכיר שיבצע "חיפוש" של מוקד אקטופי רלוונטי (למרות שאין תיעוד אק"ג של ההפרעה) ובמידה וימצא תבוצע אבלציה. אודה לחוות דעתך המקצועית בעניין. תודה רבה ושבוע טוב. יניב.

יתר לחץ דם ואירועי PSVT

ליניב שלום! א) לא ברור מדוע אתה פונה אלי בלשון נקבה. ב) האם אתה רק פראמדיק או גם סטודנט לרפואה (לאור הידע שהפגנת בשאלותיך), או שאתה עדיין בצבא? ג) מדוע הפסקת ליטול את הנורמיטן? ד) מפתיע שלמרות לחץ הדם המוגבר הצלחת לשרת ביחידה קרבית והדבר לא התגלה. ה) אני מסכים שבשל התקפי הדופק המהיר היה רצוי שתיבדק ע"י קרדיולוג וכמובן שמומלץ לבצע בדיקת הולטר (רישום א.ק.ג. רציף משך 24-48 שעות). ו) יש לחכות לתוצאות הבדיקות שטרם התקבלו. ז) על סמך הנתונים שמסרת אינני רואה הצדקה לביצוע CT או בדיקות אחרות פרט להולטר. ח) לאור התקפי ה-SVT (אין קשר ליתר לחץ דם)לדעתי בהחלט מומלץ לחזור לנורמיטן או חוסם ביטא אחר ואולי בהמשך אפשר יהיה אפילו לוותר על המשתן.

המשך תגובה

שלום ד"ר! 1. טעות בידי לגבי הפנייה בלשון נקבה. 2. אני רק פראמדיק, עדיין בשירות סדיר ביחידה מובחרת (מכאן שאני עושה בירור מקיף כדי להבין את היכולת שלי להמשיך בה). 3. הפסקתי את נטילת הנורמיטן בגלל שדעתי הייתה קלה, כנער שאינו מבין את הנזק הארוך טווח. התאזנתי פחות או יותר עם לחצי דם של כ-160/100 (סביר בזמנו) הוספתי ספורט ותזונה מתאימה והייתי אפילו יורד מערכים אלו. הכל במטרה להתגייס כחייל קרבי. 4. כן, לא ביצעתי מעקב כי חשתי סה"כ בטוב. הייתי מסוגל לבצע כל אימון, כולל אלו הדורשים מאמץ עצים מאוד. שלל קורסים והכשרות הדורשים מאמץ פיזי. הדבר שתמיד ידעתי הוא שלוקח לי הרבה זמן יחסית להוריד דפקים ושאני עם דופק ממוצע גבוה ביחס לחבריי. 5. בהולטר לא תועד SVT. קצת קשה לתפוס אותו. לפחות ב-24 שעות שעשיתי לא היה אירוע נוסף. 6. אני אעדכן לגבי המשך הבדיקות. 7. הוצע לי לבצע EPS ע"י קרדיולוג בכיר (מכר שלי) למרות שלא בוצע אק"ג 12 לידים במן אירוע. מה דעתך? 8. אני בהחלט אשקול נטילת מטופרולול. הרופא שלי אמר לי שעדיף מנטילת נורמיטן. אמשיך עם המעקב ל"ד לפני שאתחיל בטיפול תרופתי נוסף. תודה רבה! יניב.

המשך תגובה

שוב שלום לך! בהודעתך זו לא שאלת שאלות, פרט לנקודה 7, אבל התשובה צריכעה להינתן ע"י קרדיולוג ולא בפורום שלנו.
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
יתר לחץ דם
בחר
בחר