עזרה עם e^x

-5/3=(-e^-x+e^x)/(e^-x-e^x) התשובה יוצאת אצלם ln2- ואני לא מגיעה לזה

פתרון

המשוואה המקורית היא 5/3-=(e^-x+e^x)/(e^-x-e^x) נחסר ונוסיף e^x למונה 5/3-=(e^-x-e^x+2e^x)/(e^-x-e^x) נפצל לשני שברים 5/3-=1+(2e^x)/(e^-x-e^x) נעביר אגפים zzz 2e^x/(e^-x-e^x)=-8/3 נחלק ב2 e^x/(e^-x-e^x)=-4/3 נכפיל במכנה e^x=-4/3*(e^-x-e^x)zzz נעביר אגפים zzz -1/3*e^x=-4/3*e^-x נכפיל במינוס e^x*3 e^(2x)=4 נוציא שורש e^x=2 לכן התשובה היא x=ln2

תודה

אבל לא הבנתי מאיפה הבאת את 2*e^x בהתחלה

אוקיי תודה

ויש עוד משהו: Y=1+(ax^2-11)/(x^2-9) לפונקציה יש אסימפטוטה אופקית בy=5 מהו a התשובה היא 4 וממש לא הבנתי איך הם הגיעו כי אם זאת אופקית אז ax^2/x^2 זה 5 תודה רבה

יש לך 1 בהתחלה

אם נתון שלפונקציה הבאה יש אסימפטוטה אופקית בy=5 אז אכן, יוצא שa=5 Y=(ax^2-11)/(x^2-9)zzz אבל שימי לב ששואלים על Y=1+(ax^2-11)/(x^2-9)zzz לכן באופן דומה יוצא שa=4
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
מתמטיקה ומדעי המחשב
בחר
בחר