דמיינו לעצמכם את הסיטואציה הבאה: ראש הממשלה וכמה שרים בכירים יוצאים במשלחת רשמית לשבוע של ריטריט במנזר בודהיסטי במדינה זרה, לאחר שהם יורדים מהמטוס ומתקבלים בטקס רשמי הם נלקחים למרכז מדיטציה ושם לומדים ומתרגלים מדיטציה בהנחיית מאסטרים בודהיסטיים בכירים. נשמע סוריאליסטי?
מעשה שהיה כך היה – במחצית הראשונה של חודש דצמבר 1961 יצא ראש הממשלה דוד בן-גוריון לביקור ממלכתי בבורמה ויצחק נבון לצידו. בן-גוריון, שנודע בהתעניינותו העמוקה בבודהיזם, הקדיש זמן רב לנושא זה במהלך הביקור. הוא נפגש עם מלומדים בודהיסטים וקיים שיחות ארוכות על אודות מגוון נושאים עם אוּ-נוּ, ראש ממשלת בורמה, בודהיסט מסור ומנהיג רוחני, ובין השאר, קיבל ברצון את הצעתו של או-נו לתרגל מדיטציה. הרעיון נשא חן גם בעיני נבון – שנקרא בפי מארחיו נ-בון (על משקל נה-וין ושמות בורמנים אחרים) – והוא החליט להתנסות בכך.
ביום השלישי לביקור פגשו בן-גוריון ונבון נזיר בודהיסטי חשוב אשר התגורר בציילון. התברר שנזיר זה – שנקרא בלידתו זיגמונד פניגר – הוא יהודי-גרמני שנמלט מאירופה לציילון בשנת 1936 ושם שינה את שמו לניאנאפוניקה טרה. נראה כי בשל מוצאו, הצליח אותו נזיר לענות על שאלותיו הרבות של בן-גוריון, והקשר ביניהם נמשך גם אחרי הביקור.
להמשך קריאה
https://hadkeren.co.il/2019/meditation-leadership/
בברכה