הצדק עימך
בקבלת האר"י, המושג "נפש" משוייך לחלק הבהמי, הנמוך יותר.
אני לא יודע איך שיטת חב"ד מתייחסת לזה, אבל אני ממש בספק לגבי עניין המוסר. עד כמה שידוע לי על שיטת חב"ד (בכל הנוגע לקבלה) הרי שגם הם מייחסים לנפש את התכונה הבהמית (ואילו הנשמה היא בבחינת מותר האדם מן הבהמה).
הרב גינזבורג שהוא חסיד חב"ד (הנה, עבור אריאל שכאן) כותב בספרו "מבוא לקבלת האר"י" בעמוד צ"ה את המשפט הבא:
"הנפש, דרגת החיות הנמוכה ביותר, המשותפת לאדם ולבהמה כאחד.... הן המידות הטבעיות שבנפש, אלו השייכים לטבע האדם ולאינסטינקטים הטבועים בו. לפיכך היא שוכנת בכבד". היינו, גם הרב גינזבורג (חסיד חב"ד, כידוע) רואה בנפש=כבד=חלק בהמי. המושג "מוסר" הוא כמובן גבוה יותר.
אריאל- ממליץ לך לבצע בדיקה יסודית יותר של מקורותיך. אם אתה חסיד חב"ד, ראוי שתכיר את דעתו של אחד מגדולי המקובלים בקרב חב"ד.
אז קראתם את גינצבורג, אבל לא הבנתם אותו
בס"ד
אז קראתם את הרב גינצבורג בלי ללמוד חסידות, ואתם חושבים שהבנתם אותו, אז יש לי חדשות בשבילכם, אתם לא הבנתם אותו, ובלי ללמוד חסידות וכתבי הרבי מלובביץ' וספר התניא הקדוש, זה שאתם קוראים את דברי הרב גינצבורג לא אומר שאתם מבינים על מה הוא מדבר. קודם תלמדו חסידות, את המאמרים של הרבי ואת ספר התניא הקדוש, ואז אפשר לנהל דיון מה הבדל בין כליות לכבד, ולמה במילה מלך הכוונה לכבד ולא לכליות. כרגע אתם סתם יורם באפלה, לפני שלומדים חומר של תיכון צריך ללמוד חומר של יסודי, וכאן הכוונה ליסודות החסידות, דבר שמדבריכם ברור שלא למדתם. כל אחד יכול לקרוא את דברי הרב גינצבורג, זה לא אומר שהם מבינים על מה הוא מדבר.
יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד.