אה,ולשאלה השנייה
תיראי אם אדם הולך לשני מיסטיקנים ומקבל תשובות שונות אנני חושבת שזה עושה אחד מהם שרלטן, זה תלוי מאוד בדרך שהמיסטיקן עובד והקליינט חייב להפעיל פה שיקול דעת רציני כמו:מה מתאים לו מהדברים שאמר לו עד כה, האם המיסטיקן אמר דברים נכונים מהעבר שלו? והאם הוא שמע על המיסטיקן הזה לפני כן? כלומר האם הוא הוכיח את עצמו עם אנשים שונים? יש גם דברים שצריכים להיזהר ולשים לב האם המסטיקן משרה עליו אוירה נינוחה והאם הוא לא חש כבדות ופחד,ולפעמים האינטואיציה ישר מטפטפת לה אי שם שזה בולשיט ומהלך הפתיחה הולך לכיוון לא מתאים.....יש עוד אין ספור דברים שאדם צריך לשאול עצמו לפני שהוא פונה לעזרה כמו מה הוא מצפה מהמיסטיקן??? האם זה נשמע הגיוני לשלם על עזרה כלשהי הון תועפות? ואני מדברת על מחירים לא הגיוניים(כמו האיידה הזו שסיפרתי עלייה מקודם)... בקיצור יש פה חומר למחשבה לקליינט לפני שבוחר ללכת למיסטיקן....
שיהיה רק טוב לכולנו
ושבת שלום
ואולי לא ?
למה לשני מסטיקאים לא יכולים להיות דעות שונות ואו מסרים אחרים ?
למה זה חייב להפוך אחד מהם לשרלטן ??
נניח ושניהם קלעו בול לגבי העבר אבל כל אחד רואה את ההכוונה בצורה אחרת ??
ואולי לאחד מהם אין מספיק את הידע והבטחון ??
ואני רוצה לספר לך מקרה שאת מכירה אישית
אני מטהרת בתים על פי התורה, והקבלה, (שום דבר לא המצאה שלי)
דרכי לטהר בתים על ידי הרכבת קטורת שרשומה בתפילת פטום הקטורת, נכון שזה לא בדיוק אותה הקטורת שהיתה בבית המקדש, אבל זה הכי קרוב.
על מנת להגיע לזה השתמשתי בספרי קודש שנמכרים במגזר החרדי.
ועד היום טיהרתי מאות בתים, ורוב רובם מדווחים על שינוי לטובה.
אבל מצד שני קם איזה אדם עם תואר של רב - ושלל את העניין, וטען שזה אסור בתכלית האיסור.
אז למי נאמין למלי או לרב ?
אז מן הסתם אם נאמין למלי הרב הוא שרלטן ואם נאמין לרב אז מלי היא שרלטנית.
אז הנה מלכוד - ואולי אף אחד משנינו לא שרלטן ? ואו שנינו שרלטנים ?
עכשיו אני צריכה להלחם על דרכי ויש לי עניין עם אדם בעל תואר של רב.
בכל מצב - הכיסוי שלי הוא ספרי תורה, ספר שמות, ספר הזוהר הקדוש, וספר באור מקיף ומפרט על ענייני הקטורת ששם מובאים כל האסמכתאות והתימוכין, למה פעולה זו היא הכי טובה והכי חזקה.
אני לא המצאתי כלום, וברגע שבא רב או כל אחד אחר וטוען את ההיפך זה לא מספיק טוב שהוא טוען ככה, הוא צריך להביא אסמכתאות למה הוא טוען ככה, ואז אם האסמכתאות שלו יותר חזקות ומהימנות מהתורה והזוהר, באמת שאקבל את גרסתו.
אבל השאלה היא כרגע כששנינו מחזיקים כל אחד בצד אחר , האם אחד משנינו הוא שרלטן ?
ותחשבי על זה
חג שמח ושבת שלום
מלי